Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 639 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
LEKLÅDAN
Format: |
Sök 

Sökresultat

Curse-ramp
Ej legal i Standard längre!
Standard / Casual
Av: Jerka
00:15, 24/2 -12

Jerkakommenterar :
En testlek som gått förvansvärt (för mig iaf) bra på Cockatrice, tokens är inga problem, varken GW eller BW hittills.
Wolfrun-ramp har jag bara mött 2 st hittills, står 1-1 i games so far (2-1, 1-2)

Delver har jag missat helt tbh, så det kanske kan vara ett problem i guess. Innan jag fortsätter fixa med leken vill jag gärna ha synpunkter på den, jag brukar vara helt hopplös med Sideboard och är inte heller säker på hur många/vilka curses som ska va med.

Lirade Blått istället för Grön med Mana Leak och Curse of Echoes, Vapor snag. Gillar dock rampen bättre.

Kategori: Casual
Format: Standard Storlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
643:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska ! [lek]102761 [/lek]
Köp leken ! Proxa leken!
Kommentarer: 10 Kommentarer | Dölj
Betyg: - ingen har röstat :( - | Hade du varit inloggad hade du kunnat rösta här :)

KOMMENTARER 10 st.


latsblaster
 
Pristine Talisman?

Skriven: 09:07, 25/2 -12

Jerka
 
Hade faktiskt helt glömt spheren, den åker in ett tag och så testar jag den blåa stilen lite. Hoppas faktiskt att det går sämre, då jag gillar ramp bättre än kontringsspel hehe, men funkar det så funkar det.

Senaste 3 matcherna har gått: R/G/w Werewolf 2-1, UG Zombie 2-1, GW Tokens 1-2. Vart lite paff på token-leken, men mullade till 5, spelade först och hade problem att få till någon skada på honom alls, satt bara och försökte svepa gubbar.
Mulla till 6, lyckas rampa upp till 4 mana och fastnar där. Vann ett game emellan där när den gick som jag vill att den ska, men lite ostabil lek just nu. Antingen har man svar på allt, eller så har man inget svar alls känns det som.

Skriven: 02:04, 25/2 -12

SgtFailure
 
Hmm... Prövat att byta ut den gröna rampen mot 4 Sphere of the Suns + 4 Manaleak/dissipate? Och då självklart blå mana istället?

Bara en idé om du har problem med enchantment removal

Skriven: 01:21, 25/2 -12

Jerka
 
Nuvarande test-lista uppe.

Skriven: 01:12, 25/2 -12

Jerka
 
@SgtFailure: Jag testade med Heartless summoning i början, men kände att den inte gjorde tillräckligt för att stanna kvar, lirar ju trots allt inte så många kreatur.
Ramp kändes säkrare med alla dessa sweepers i leken, kan oftast få ut mina Bitterheart Witch fort nog ändå.

Senaste testen har varit utan Curse of Stalked Prey och utan Geth's Verdict, la in 1 Slagstorm och 2 Black Sun's Zenith istället.
Det stora problemet med att lira ramp istället för blå kontroll är att jag inte har något skydd för mina curses, dom dör väldigt lätt mot gröna och vita lekar just nu. Många lirar Revoke Existence och/eller Celestial Purge i brädan. Så Dissipate är egentligen det enda kortet jag känner att jag saknar lite granna.

@Bjorn: mjo, jag har inte haft problem med detta hittills, men du har en poäng där. Tar kasnke ut ett swamp och lägger in en forest istället och ser hur det går.

Skriven: 01:10, 25/2 -12

SgtFailure
 
Är inte Curse of the Stalked Prey lite av ett "nödfalls" kort då jag inte ser anledningen till att få dina gubbar som vill dö större?

Är mycket intresserad av hur det går för dig då jag själv försöker få ihop en Spelbar U/B med R splash lek. Min bygger dock på Heartless summoning, kanske ramp fungerar bättre?

Skriven: 16:57, 24/2 -12

Bjorn
 
Borde inte fler forest vara bra? Du vill väl kunna använda Rampant Growth eller Viridian Emissary runda två med säkerhet?

Skriven: 15:16, 24/2 -12

Jerka
 
Sen tror jag att jag ska dra ner på nått enchantment eler ta ut Geth's Verdict för mera bords-svepning, måste testa vidare lite

Skriven: 13:12, 24/2 -12

Jerka
 
uhm, det funkar rätt bra mot de lekar som inte lirar 5+ enchantment-hat i brädan, hade en match mot en kille som lirade Paraselene i g2-3, har som sagt inte lirat mot Wol-run så mkt eller delver-blades. De flesta jag kört mot har varit GW human, GW token eller BW token, och mot dom har jag rätt bra sorceries och instants. Ingen vill typ blocka Bitterhearten, och om du får ut Stalked Prey på dom brukar man få in en 2-3 träffar innan de dödar den ändå, vilket gör mig glad ^^

Den e inte klockren, men den e mest tänkt som casual, om jag lyckas få till matchupen mot de som jag har svårare mot atm, Wolfrun so far, antagligen hard-kontroll eller delver-blade så kanske man provar en turnering ^^

Skriven: 13:11, 24/2 -12

latsblaster
 
Allvarligt? Funkar detta? :)

Skriven: 12:32, 24/2 -12


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera leken här.

 


TOPPLISTAN Allt

TOP 10 DENNA MÅNAD
  1. Gloomy Painter
    av prinsallan
  2. 2+ CMC Taxes
    av Caps_lock
  3. Deadguy ale
    av Bulton

Format:
Kategori:

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!