Magic the Gathering
Magic the Gathering31200 medlemmar 936 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
SM 2008 CENTER Start  

SM 2008 Center

Svenska Mästerskapen utspelar sig i år på Eiraskolan i Stockholm den 6-7 september. SvM kör för första gången ett helspäckat coverage täckt av Priceguy och Ozzy!
Live Coverage!
 
Pairings Runda 1!, Svenska Mästerskapen - dag 2
23:07, 16/4
 

10:52, 19/9
Långa vägar 56

Jag har haft förmånen att spela många viktiga, adrenalineggande matcher under min Magickarriär. Jag har svettats mig igenom massor av PTQ-finaler och SM-topåttor, duellerat mot de allra bästa på såväl Grand Prixer, Pro Tours och VM, utkämpat stenhårda slag mot de fruktade Team Borås Deck Wins i diverse prereleaser, men aldrig har en enda match varit mer betydelsefull än den som nu låg framför mig. En vinst i denna min femte SM-kvartsfinal skulle betyda tillräckligt med Pro Points för en garanterad level fyra under hela nästa år. Vid förlust skulle alla chanser att kvala till någonting mer i år vara borta. Nämnde jag att jag förlorat tre raka kvartsfinaler de senaste åren? Nämnde jag att min motståndare var Mr Silent Assassin, ”broken” Jens Thorén, Sveriges kanske bäste spelare genom tiderna?

Jag var en smula nervös. Men nu backar vi ett par dagar. God morgon kids. En klassisk öppning, väl värd att återanvända. Jag är tillbaka med ännu en monumental studie i formuleringsonani, och medan alla oldtimers förenas i en unison highfive kliar sig säkerligen ett och annat kid förbryllat i huvudet och frågar: Vem är den här killen? Och vem kan klandra dem. Det har som vanligt gått oförlåtligt länge sedan jag senast fick tummen ur och slutförde en rapport hit till Svenskamagic och jag har som vanligt inga ursäkter, bara ett tomt löfte om att verkligen försöka höra av mig mer frekvent den närmsta framtiden. Ju längre ... Läs vidare

19:17, 7/9
Matchrapport! Runda 15
Final Showdown 10
Fabian vs JonteB

Så är det äntligen dags för final i SM 2008. Fabians Kithkins ska möta JonteB:s Reveillark. Fabian startar med två Windbrisk Heights och en Goldmeadow Stalwart. Runda tre följer Spectral Procession och efter nästa attack visar sig det ena Hideawaylandet dölja en Cloudgoat Ranger. JonteB tittar på en stor armé och hans life total sjunker till sju. En Careful Consideration ger honom den Wrath of God han behöver.

Fabian är inte den som ger upp. På't igen bara med Figure of Destiny. Jonte klamrar sig fast vid livhanken med två Aven Riftwatcher ... Läs vidare
 
Fabian svensk mästare Aaaaaand it's over! Sveriges VM-lag består av The Champ Fabian "Fabian" Sjöblom, tvåan Jonathan "JonteB" Bergström och trean Patrik "shipshoter" Thor. Grattis pojkar, gör oss stolta på VM.
19:15, 7/9, av Priceguy
3 kommentarer
 

19:15, 7/9
Matchrapport! Runda 14
Semifinal 0
JonteB vs Sadeg

Det är dags för Reveillarkmirror i semifinalen. JonteB berättar att Sadeg har stort lekövertag i duell ett, så han får räkna med sina speltekniska fördelar. JonteB får börja. Sadeg suspendar en Ancestral Vision och en Riftwing Cloudskate medan JonteB använder tiden till att bygga upp sin manabas med två Prismatic Lens. Runda fyra hårdkastar han Mulldrifter men hittar inte det fjärde landet ändå.

Sadeg har inget att göra utom att vänta på sina suspendade spells, så JonteB får slå in för två med Mulldrifter. I slutet på rundan innan Sadeg ska få in sitt mys spelar han Venser, Shaper Savant, men den möter Rune Snag.

Riftwing Cloudskate hamnar på stacken och JonteB funderar länge över huruvida den ska få resolva obehindrat. Det tror vi i alla fall i ungefär en geologisk eon innan Jonte säger ”Ja, den är ... Läs vidare

18:45, 7/9
Matchrapport! Runda 14
Semifinal 1
shipshoter vs Fabian

Fabian spelar Kithkins och Patrik merfolks. Lorwyn har boostat det där med triballekar en aning. Patrik väljer att börja på jämnt resultat (första på dagen) och får börja efter att Fabian rullar en sexa. Patrik väljer att blanda riktigt länge och de båda önskar varandra lycka till utan att mena det. Patrik väljer att kasta tillbaka sin starthand efter att ha sett ett stort antal land, och Fabian ler något inombords. han håller sex kort och Fabian kör på sina sju.

Efter island från Patrik spelar Fabian en Windbrisk Heights. Lord of Atlantis kommer ut i par medan Fabian spelar Knight of Meadowgrain. På runda tre spelar Fabian Goldmeadow Stalwart visar och spelar sedan Wizened Cenn. När han hugger med knight blir den unsummonad. Patrik hugger med båda fisklordarna och Fabian vill blocka med stalwart. Patrik studsar c ... Läs vidare

18:30, 7/9
Matchrapport! Runda 13
Kvartsfinal 5
shipshoter vs the_bear

I denna kvartsfinal står de två unga kämparna Patrik Thor och Tobias Ström mot varandra. Tobias, förrförra årets champ, spelar den tokiga tokenleken som serverat honom väl både under SM och under GP Köpenhanm. Patrik spelar en merfolk han lånade kort till på fredagskvällen. Anyhow, nu blandas det och ges... Båda håller och Tobbe startar med en Greater Gargadon. Patrik visar en Sygg, River Guide och spelar Wanderwine Hub upptappad och Burrenton Forge-Tender. Tobbe fortsätter med en Mogg War Marshal, och Patrik spelar ut Sygg. I slutet av rundan offras War Marshal till Gargadon och Tobbe har två goblin tokens.

Tobbe tappar upp och tar ett från ... Läs vidare

16:06, 7/9
Matchrapport! Runda 13
Kvartsfinal 11
JonteB vs jthoren

JonteB sätter sig ner mittemot Jens Thorén för det JonteB själv kallar den viktigaste kvartsfinalen ever. Vinner han är han på tåget, förlorar han får han (citat) ingenting (slut citat). Detta monster till match börjar med en mulliganduell, men när JonteB har sex kort och Jens fem är de till slut så nöjda de lär bli under omständigheterna. Jens blåser ut med Magus of the Scroll och Figure of Destiny men har inget tredje land. JonteB har däremot ett och använder det till att spela Bonded Fetch. Den får smaka bränn i end-of-turn men aktiveras i respons och diskar Body Double. Kombon börjar ta form.

Jens får slå ner JonteB till tretton innan han gör slut på det roliga med Wrath of God. Jens spelar Figure of Destiny mot Jontes ... Läs vidare
 
SM-top8 Nu har vi fått tag i de åtta namnen.

Johan "Sadeg" Sadeghpour
Patrik "shipshoter" Thor
Mattias Kettil
Jens "jthoren" Thorén
Jonathan "JonteB" Bergström
Fabian "Fabian" Sjöblom
Tobias "the_bear" Ström
Ludwig "YKing" Ljungberg

Gamla goa Team Punisher har alltså gjort comeback med tre namn i top8 inklusive legenden Jens Thorén. JonteB rackar upp sin tvåhundratrettonde SM-top8. the_bear siktar på sin andra svenskmästartitel. YKing kliver ur sin brors skugga och Fabian lämnar Modoträsket och blinkar mot solen.
15:04, 7/9, av Priceguy
5 kommentarer
 
SM-top8 klar SM:s top8 är klar. Av någon anledning fick jag med mig spelarlistan i stället, så standingsen i turneringen stämmer alltså icke. Återkommer med mer info så fort jag har.
14:56, 7/9, av Priceguy
2 kommentarer
 

14:40, 7/9
Matchrapport! Runda 12
Att vinna eller försvinna (eller båda). 0
Boris vs Rubblarp

Båda spelarna måste (i teorin) vinna för att säkra en plats i top 8 – men bara en kan gå segrande ur den här duellen. William känner sig lite osäker för att möta David som spelar RDW, med vilket han pilotade sig fram till vinst i GP Köpenhamn för inte jättelänge sedan. Själv pilotar han en svartgrön elves. William bestämmer sig för att starta efter att vunnit tärningsslaget, involverande två stycken sexsidiga tärningar. William blandar om sin starthand och drar sex, förhoppningsvis, nya kort. David håller.

Startskottet går och ut kommer en foilad Figure of Destiny, besvarat av en Wren's Run Vanquisher. David spelar Blood Knight och passar turen. En Thoughtseize plockar en Skred och David har kvar dubbel Boggart Ram-Gang, ... Läs vidare

13:56, 7/9
Matchrapport! Runda 11
Duel of the one-landers 2
YKing vs the_bear

Båda spelarna måste vinna för att stanna i contention inför top8. De hälsar på varandra och inleder omedelbart trashtalket, som det ska vara. Efter blandning och dubbelkeep startar Ludwig med Rustic Clachan-Goldmeadow Stalwart och visar en annan Goldmeadow Stalwart. Tobias har berget och Mogg Fanatic som gärna tradear med Ludwigs Kithkin. Ludwig missar ett landdrop och spelar sin visade Goldmeadow Stalwart.

Tobias bygger upp sitt lag med Mogg War Marshals och en suspendad Greater Gargadon medan Ludwig värvar två Burrenton Forge-Tender. Han får dock inte det andra landet och när Tobias spelar Grave Pact och börjar offra killa ... Läs vidare
 
Foton 13:55, 7/9
Sex små göbbar
Svenska Mästerskapen - dag 2 0
Mästarbordet
Svenska Mästerskapen - dag 2 1
Wille mot Erik
Svenska Mästerskapen - dag 2 0
Kort
Svenska Mästerskapen - dag 2 0
 
Standings Runda 11!, Svenska Mästerskapen - dag 2
13:53, 7/9
 

13:40, 7/9
State of Limited med Mysmats 2

Den draftande doktorn Mysmats 6-0:ade SM:s Limiteddel och ligger för närvarande 0-4 i Constructed, så jag högg tag i SM:s störste Limitedspecialist för the lowdown om formatet. Är du Limitedspecialist?

Tja, det är väl lite mycket sagt. Jag spelar hellre Limited än Constructed, men jag brukar vara decent i Constructed.

Vilket common vill du helst öppna i Shadowmoor?

Burn Trail är väl bäst i rött, men det vill jag inte öppna... Silkbind Faerie.

Du gillar blått och vitt?

Ja, absolut.

Tillsammans eller var för sig?

De är bra var för sig. Man vill inte vara blåvit i Eventide. Man vill inte vara tvåfärgad över huvud taget. Oftast är man ju en färg med kanske en liten splash, inte helt blåvit. Det är nice att vara helt vit eller helt blå.

I Eventide blir det oftast så att man går in i en annan liten färg. Färgen man är finns ju i två konstellationer där.

Andra sjunger den helröda lekens lov. Vad tycker du om den?

Jag draftar i princip aldrig monorött. Kan hända om jag öppnar ... Läs vidare

12:11, 7/9
Matchrapport! Runda 10
And the Battle Begins 0
Shipshoter vs Rygar

Det är ännu lite tidigt för de med flest poäng att drawa så vi tar chansen att kolla in Patrik och David, båda med endast en förlust. Ingen av spelarna har något papper med sig (kanske nyckeln till framgång) men den översnälla reporten delade med sig av en gammal standings till Patrik. David fick nöja sig med ett hörn. Ingen av spelarna hade någon tärning heller, men Veganas kom och levererade ett paket spindown. How lucky. Båda slår samtidigt och Patrik vinner.

Efter ett evigt blandande och stackande önskar de varandra lycka till. Båda håller och det spelas land-go till Patrik spelar Stonybrook Banneret runda två. David följer upp med en nasty Bitterblossom runda två. Good starts från båda håll. Patrik fortsätter galenskaperna med en Merrow Reejerey för två och en Aquitect's Will på Mutavault. Han tappar upp ett island och drar kor ... Läs vidare

11:32, 7/9
Matchrapport! Runda 9
Team Habo Mirrormatch 1
Rubblarp vs drunkpunch

Färske Grand Prix Champion David "Rubblarp" Larsson möter lagkamraten John Haglund när båda ligger 5-3, normalt en cutoffpoint för att vara i contention till SM-top8:n. Den här gången är det bara 91 spelare på SM så det blir lite diskussion om hur viktig matchen är. Rubblarp fastställer att "som minst är man med i contention". Spelarna tillbringar de första rundorna med att bygga upp sina arméer. När Rubblarp har Sickle Ripper, Rendclaw Trow, Fang Skulkin och Foxfire Oak mot Johns Juvenile Gloomwidow, Grazing Kelpie, Nettle Sentinel, ... Läs vidare
 
Standings Runda 8!, Svenska Mästerskapen - dag 2
11:31, 7/9
 

10:58, 7/9
Matchrapport! Runda 8
Old School Guys 1
Boris vs AntonJ

Willima satt redan vid featurematch bordet och Anton dök upp glad i hågen. Ett bord längre bort sitter PG och intervjuar Tore Hedbäck om hans match loss och vad som egentligen hände. Lätt hänt enligt Anton, fast kanske inte på SM.
Anton vinner tärningsslaget med en fyra, och vilket jämnt tal som hade funkat. Efteråt följde en diskussion om att de flesta magicspelare fördrar udda nummer på tärningsslaget. William hade en teori om att magicspelare strävar efter de små marginalerna för att öka sina vinstchanser, och en tärning skulle ju kunna ha udda anta sidor. I alla fall i teorin.

Anton börjar med ett plains mot ett forest. William spelar en Groundling Pouncer som hugger för 2 nästa runda. William fortsätter med trycket med en Nettle Sentinel och en Safehold Elite. Anton svarar med en Cenn's Enlistment runda fyra och han låter båda soldaterna blocka Seintinelen, som ersätts av ... Läs vidare

20:56, 6/9
Matchrapport! Runda 7
Showdown of the might-have-beens 1
JonteB vs Felix

Felix förklarar att hans lek har en 9-8-manabas, en kurva, removal, inga 1/1:or för 2. Detta får JonteB att darra i stöfvelskaften men hämtar sig med en stabil vinst på tärningsslaget. Han håller även starthanden medan Felix får nöja sig med en frownhållning. Jonte inleder kriget med Nightsky Mimic som flyger förbi Felix Sickle Ripper med hjälp av Bloodied Ghost. Felix har Rendclaw Trow men den ser mindre het ut än Jontes bord som kompletteras av Augury Adept.

Felix: ”Vad är det?”
JonteB: ”Något slags låtsas-Ophidian."

Felix spelar Glen Elendra Liege. JonteB svarar med en simpel liten ... Läs vidare
 
Standings Runda 5!, Svenska Mästerskapen - dag 1
18:39, 6/9
 
Pairings Runda 6!, Svenska Mästerskapen - dag 1
18:38, 6/9
 

18:34, 6/9
Matchrapport! Runda 6
De kvicka smällarnas tidsålder 0
Mattias Kettil vs Razorfin

I sjätte rundans featurematch möts två fysiskt identiska spelare. Man kan bara skilja på dem genom att Per kör den berömda göteborgska Kennyblandningen medan Mattias bjuder på Lakrisal. Pressen är fullständigt omutbar.

God Lakrisal, dock. Mattias vinner tärningsslaget och har även första playet i en Mudbrawler Cohort som slår för ett. Nästa runda spelar Mattias en Battlegate Mimic innan hans goblin tradear med Pers Riverfall Mimic. Per lägger länder och säger go medan Mattias spelar Horde of Boggarts (som bränns ihjäl) och Sootwalkers (som får hugga). Runda sex har Per en Morselhoarder och när Mattias tappar sina killar för att conspirea ... Läs vidare

17:51, 6/9
Matchrapport! Runda 5
Feature Match 3
jockeman vs coffeannan

Jocke väljer att börja efter 10-9 i tärningsslag och båda håller sina sjukortshänder.
Inget speciellt händer förrän Christoffers runda två då en Battlegate Mimic kommer in i spel. Joakim spelar ett tredje forest och en Hungry Spriggan. Christoffer skickar in mimic i röda zonen och spelar Curse of Chains på spriggan. Jocke tappar upp, lägger ett fjärde forest och Wickerbough Elder som svar på curse. Christoffer spelar ett island och Swans of Bryn Argoll, varpå Jocke spelar ut Drove of Elves med massa gröna permanenter ute. Christoffer passar på sin runda och curse of chains får smaka elder i slutet av rundan. Jocke tappar upp och spelar ut Roughshod Mentor som ger alla hans creatures trample. I slutet av rundan s ... Läs vidare
 
Foton 16:54, 6/9
Tore Topaz
Svenska Mästerskapen - dag 1 1
UnkenFisk
Svenska Mästerskapen - dag 1 1
Benny_T
Svenska Mästerskapen - dag 1 1
Tre mysare på raken
Svenska Mästerskapen - dag 1 5
 

16:31, 6/9
Matchrapport! Runda 4
Sadegs andra på raken 3
Sadeg vs erikg

Fjärde rundans featurematch inleds med en handskakning och att Erik tackar Sadeg för det femtonde kortet. Sadeg har inte klart för sig vilket kort han menar eller ens vilket pack det gäller, men det lär väl visa sig. Erik plockar hem slaget med 4 mot 2 på T6 och väljer att börja. Turen hänger dock inte med hela vägen till starthanden utan han får mulla till sex innan han startar med Mountain – Duergar Assailant. Sootstoke Kindler följer upp och hjälper till att slå ner Sadeg till 18. Sadeg lägger en Woodlurker Mimic.

Sadeg: ”Ångrar du inte att du inte var vit?”
Erik: ”Gör inte du?”
Sadeg: ”Jag såg inte ett vitt kort i första packet.”

Erik lägger en Manaforge Cinder, ger den haste och hugger med den och Duergar Assailant som tradear med Woodlurker Mimic. Sadeg droppar till 17 och lägger en Hungry Spriggan som reda ... Läs vidare

16:28, 6/9
Draftgenomgång med erik_g 1

erik_g gick 2-1 i Constructed och förtjänade därmed en plats i draftpod 2. Där satt han med Sadeg till höger och Emil Sjögren till vänster. Själv stod jag snett bakom med anteckningsblocket i handen. Eriks första pack innehöll Valleymaker, Torrent of Souls, Kithkin Rabble och Intimidator Initiate. Inte Magichistoriens hetaste pack. Erik valde en Valleymaker.

Andra packet erbjöd Juvenile Gloomwidow och Turn to Mist, där Erik plockade det blåvita kortet. Tredje packet skickade tillbaka honom i rött med en Sootstoke Kindler över Juvenile Gloomwidow och Spawnwrith ... Läs vidare

16:22, 6/9
Quick Questions 4

Inför första draften snokade vi reda på fem goa gubbar som var beredda att dela med sig av sina tankar kring Shadowmoor-Eventide-draft. Dessa fem välgörare var Jonathan "JonteB" Bergström, Kenny "Ssapphire" Öberg, Fabian Sjöblom, Tobias "the_bear" Ström och Mattias "zuran" Agerberg. Två veteraner, en Modojunkie, en före detta svensk mästare och en regerande svensk mästare.
Vilket common vill du helst öppna i Shadowmoor?
JonteB: Burn Trail.
Ssapphire: Burn Trail.
Fabian: Burn Trail.
the_bear: Burn Trail.
zuran: Burn Trail.

Tvåa?
JonteB: Consign to Dream. Nöten mot röda leken.
Ssapphire: ... Läs vidare

15:30, 6/9
Hack i häl med Benny T 3

Efter tre rundors uppvärmning med standardlekarna är det dags för ommöblering i salen då draftpoddarna ska släpas fram. Spelarna trängs ut i det småregniga Stockholm medan de vitsvartklädda domarna flyttar och står i. När så allt väl är i ordning är det dags för första draften featuring SM 2008. Jag stöter på göttekillen Benny T (som mycket väl hade kunnat vara en göttegubbe, men nu bor han ju inte i Göteborg. Mats Neuman räknas dock fortfarande som göttegubbe även om han flyttat till Varberg). Anyhow så följer jag Benny T genom vått och torrt i draften. Han väljer att drafta följande mysiga bilder. Efter tre rundors uppvärmning med standardlekarna är det dags för ommöblering i salen då draftpoddarna ska släpas fram. Spelarna trängs ut i det småregniga Stockholm medan de vitsvartklädda domarna flyttar och står i. När så allt väl är i ordning är det dags för första draften featuring SM 2008. Jag stöter på göttekillen Benny T (som mycket väl hade kunnat vara en göttegubbe, men nu bor han ju inte i Göteborg. Mats Neuman räknas dock fortfarande som göttegubbe även om han flyttat till Varberg). Anyhow så följer jag Benny T genom vått och torrt i draften. Han väljer att drafta följande mysiga bilder.

Shadowmoore 1
mistmeadow witch, aethertow, devoted druid
... Läs vidare

15:21, 6/9
Matchrapport! Runda 3
Feature Match 4
KK vs sadeg

Johan anländer aningens sent till bordet, och efter att PG försökt förklara att en överkryssad 4:a och ett F betyder ”feature match bordet”. Johan påpekar då att det inte stod något kryss på den listan han läste på och det stod 1 -0 mellan Johan och PG. Kristoffer vinner tärningsslaget med en tvåa över en etta och väljer att spela. Kristoffer inleder med en mulligan till sex och Johan kör på sina sju. Båda spelar lite basicländer och Kristoffer späker sig själv till 17 med en thoughtseize runda två för att plocka en cyptic command. Handen visar i övrigt reveillark och momentary blink. Johan spelar land, passar och Kristoffer gainar två liv med en kitchen finks. Johan passar igen och kitchen finks skickas in i det röda följt av en llanowar elves på Kristoffers sida. Johan spelar land igen och passar turen. Finks och elves jobbar vidare i krigszonen och en pendelhaven pumpar elves till 2/3. Nästa runda spelar Johan en mulldrifter och passar turen. Kristoffer skickar in sina djur för anfall och mulldrifter blockar finks. Alven går igenom för två och liven är 10-21. Kristoffer spelar ännu en finks och går upp på 22 efter späk från llanowar wastes. På sin sjätte runda spelar Johan en prismatic lens och reveillark för att hålla tillbaka finkarna. Han påpekar att matchen utvecklat sig lite underligt. Rundan efter kommer en 2/1 fink in i röda zonen som blockas av reveillarken. En profane command byter reveillark mot en kitchen finks från graven, men Johan får tillbaka sin mulldrifter ... Läs vidare
 
Standings Runda 2!, Svenska Mästerskapen - dag 1
12:47, 6/9
 
Pairings Runda 3!, Svenska Mästerskapen - dag 1
12:47, 6/9
 

12:47, 6/9
SM-mingel 2

Svenskamagics orädde reporter spårade upp några friska spelare och got the lowdown på dagens typ2-format. Kenny "Ssapphire" Öberg

Vad spelar du i dag?

Teachings. Samma lek som jag spelade på GP Köpenhamn. Kom 33:a och fick leken featurad för att den var så annorlunda. Sen snodde Erik den och vi har ändrat några kort.

Varför valde du Teachings?

Den vinner mot allt. Man är en kontrollspelare och har Mystical Teachings - vad ska man förlora mot?

Vet inte. Vad förlorar man mot?

Merfolks och Faeries är svåra.

Vad vill man helst se på andra sidan bordet när man spelar Teachings?

Reveillark, Reveillark, Reveillark. Och Kithkins.

Varför är Merfolk så mycket svårare än Kithkins?

De har trick. Kontringar. De kan störa ens spel. Kithkins är liksom gubbe-go. Du tänker wogga? Okej då.

Hur har det gått hittills?

0-2. Jag mötte en nästan-mirror, en göteborgare som fick min lista från Köpenhamn och byggde om den lite. Den andra matchen va ... Läs vidare
 
Foton 12:06, 6/9
Njarl
Svenska Mästerskapen - dag 1 1
Patrik Thor
Svenska Mästerskapen - dag 1 0
Supreme Commander
Svenska Mästerskapen - dag 1 0
Leklistegenomgång
Svenska Mästerskapen - dag 1 0
Spelarna är redo
Svenska Mästerskapen - dag 1 1
 
Standings Runda 1!, Svenska Mästerskapen - dag 1
12:01, 6/9
 
Pairings Runda 2!, Svenska Mästerskapen - dag 1
12:01, 6/9
Pairings Runda 1!, Svenska Mästerskapen - dag 1
12:01, 6/9
 

11:56, 6/9
Matchrapport! Runda 2
Whoosh! Vad var det? En featurematch. 2
Njarl vs shipshoter

Matchen inleds stabilt med en game loss till Njarl för att han hade fjorton kort i brädan. ”Vad tråkigt”, säger Patrik ”shipshoter” Thor. Scale anländer i språngmarsch för att utdela nämnda penalty. De förtäckta hånropen skallar från salen. Njarl svarar kvickt ”Snabb duell” och ”det är ungefär som en dubbelmull”. Under blandningen småpratar spelarna. Tydligen har Njarl flyttat till Grythyttan för att bli kock på något han kallar för Akademi X. De mellar en massa om hur de ska avgöra vem som börjar när de saknar alla former av tärningar och mynt. Till slut kommer de överens om att Njarl ska slå in en siffra på sin mobiltelefon och lämna telefonen till undertecknad. Patrik får sedan välja udda eller jämnt. Denna process hinner gå ganska långt innan de kommer på att Njarl automatiskt får välja eftersom han har game loss.

Njarl: ”Jag är jättedum”.

Båda håller på sina starthänder. Njarl startar med en Spinerock Knoll. Första actionen kommer från Patrik med en Stonybrook Banneret. Njarl suspendar två Lotus Bloom runda tre och får se ... Läs vidare

11:03, 6/9
Matchrapport! Runda 1
Gamla gardet mot nya gardet 2
Mufflon vs jthoren

Jens hittade till featurematchbordet omgående, Mattias anlände med andan aningens i halsen efter ett tag. Är detta ett tecken på rutin? Lekarna blandades under koncentration och total tystnad, möjligen med undantag för det klickande och kasande ljudet av plastfickor som organiseras på ett slumpmässigt sätt. Duell 1
Jens vinner tärningsslaget 4 mot 3 och önskar Mattias lycka till. Båda håller sin starthand och Jens börjar hårt med en figur. Mattias kontrar med en dylik, fast asiatisk. Jens hugger med sin 2/2 och spelar Magus of the scroll. Mattias spelar incinerate i figuren på sin runda, hugger för 1 och spelar en egen magus för att passa turen. Jens tappar upp och skickar Magus till röda zonen för att följa upp med en Gouger. När Jens i sin följande runda spelar ett vanligt mountain och en ram-gang och vill hugga för 7 blir mattias lite konfunderad. Ramgan får incinerate och mufflon går ner på 13. Mattias spelar ytterliggare en magus men har fortfarande ett par kort på hand. Han passar turen och Thoren spelar ett land och en blood knight, han hugger med gounger och passar turen utan kort på hand, något som passar hans magus. Mattias tappar upp och försöker sig på att bränna Jens magus med sin egen och lyckas med ett Snow-Covered Mountain. Jens hugger meed en gouger och mattias chumpar för att sedan spela ut magus of the moon förljt av figur och demigod.
Mattias ligger dock på för lågt och Jens kan toppa en incinerate för vinsten.
Mattias – Jens: 0 -1 ... Läs vidare
 
SM Center online! Så var centret online! :) Under SM-helgen kommer detta center att förvandlas till ett göttigt Live Coverage-ställe, det du!
11:32, 2/9, av Beakid
8 kommentarer
 
Byt center:
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!