Magic the Gathering
Magic the Gathering32201 medlemmar 801 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1813 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Casual
John Avon - ländernas mästare!

Galleriet blev lite konstigt, eftersom jag först bytte e-mail, och därmed missade all feedback jag fick fram tills dess att jag bytte tillbaka ett par månader senare, och eftersom jag tackade nej till all hjälp inom SvenskaMagic för att sedan glömma bort det helt och till sist bli ombedd att ta hand om det och återigen glömma bort det... men nu är jag igång igen! =)

av devalanteriel
12:06, 30/1 -02
läst 908 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Den här gången handlar det hela om en brittisk gosse, som också är en av de få Magic-tecknare som insett nyttan av datorer även inom målandet och därtill har tecknat omslag till bl.a. Stephen King, Terry Pratchett och Arthur C. Clarke. Han heter John Avon, ett namn som låter misstänkt likt Avens som finns i Odyssey och Torment, och man kan ju undra varför inte han fick teckna några sådana.


Han kommer att fylla 41 i år, och är med andra ord ungefär lika gammal som de flesta andra tecknare WotC anlitar verkar vara. Också i likhet med de flesta andra lärde han sig teckna redan som liten, och det var hans föräldrar som stöttade och pushade honom hela vägen via studier i Cardiff, Brighton och Sussex till jobb som fullfjädrad artist.


För fullfjädrad, det anser jag honom vara. Han behärskar reflektering, proportioner och dimensionering, både för hand och via dator, och han klarar av olika sorters motiv, som väder & natur, djur, maskiner, och den svåraste konsten av alla - människor. Det är konster som han lärt sig när han - förutom bokomslag - tecknad CD-covers, porträtt och Magic-kort.


Vad gäller korten, vilka jag tänkte gå närmast in på, eftersom det väl är vad som intresserar er mest, så har han utvecklat en egen stil som gör honom väldigt lämplig att teckna stämningsfulla bilder eller sådana med vackra bakgrunder, som länder, vilket han blivit väldigt anlitad för. Sedan Mirage har han tecknat till de flesta expansioner, och det är bara i tre av dem han inte har några länder... faktum är att han som ende (?) Magic-tecknare har gjort fler länder än icke-länder! Min personliga favorit måste fortfarande vara Scorched Ruins i Weatherlight - en av mina favoritbilder över huvud taget när det gäller konst.


Angelic Wall är f.ö. inte bara en bild - John gjorde den till minne av sin far, William, som dog förra året. Så sänd en tanke till John nästa gång du blockar, och sänd gärna ett mail till mig så jag får veta vem jag ska skriva om nästa gång!


På återseende,
Joel


 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "John Avon - ländernas mästare!" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!