Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 681 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Casual
Kubdraft - det roligaste formatet

Kubdraft är det enligt mig absolut roligaste formatet att spela, pga av att det är den perfekta blandningen av Limited och Constructed. Man draftar förvisso som man brukar göra, och matcherna avgörs för det mesta i combatstep, men alla kort som man spelar med har funnits i någon constructedlek någon gång (med några undantag). Dessutom är detta en best of-collection med de mest brutna korten från alla limitedformat, vilket gör att det inte liknar någon annan draft du någonsin spelat...

av Jolly_roger
10:34, 28/2 -09
läst 4965 ggr.
Skriv ut artikel
27 Kommentarer

Här i Lund är det allas vår vän Tepa som tillhandahåller Kuben vi spelar med. Jag har själv en casualkub och i princip kan alla skapa en egen kub, man behöver bara minst 500 kort som är mer eller mindre spelbara i Limited. Men Tepas kub är riktigt seriös och han har lagt mer mycket arbete och pengar på den. Den brukade innehålla Power, men dem togs ut för att de förstörde matcherna, i alla fall finns planer på att återinföra dem, vi får väl se...
Så hur går Kubdraft till? Vi kan väl börja med själva kuben. Det är som sagt en samling (Tepas uppgår till 750 st) med oerhört brutna bilder balanserade över alla färgerna med rikligt med manafix. Man "bakar" sedan boosters utifrån kuben vilket gör att det är ett väldigt ekonomiskt sätt att spela på, det behöver inte kosta någonting. För de som inte kan motivera sig till att spela utan insats, kan man ju självfallet lägga en slant.
Sedan går draftandet till på vanligt sätt. Det ska nämnas att man inte måste drafta, man kan givetvis även spela sealed deck. Om man är 2-4 spelare rekommenderar jag detta.

Så vilket är det mest brutna/bästa kortet i Kuben? Vissa säger Sol Ring men det mest brutna jag har mött är:

Library of Alexandria

Den gav min motståndare runt 11 extra kort den duellen, och det hjälpte inte att jag hade en av de andra mest brutna korten i kuben: Pernicious Deed, jag förlorade runda 18 typ efter att inte ha haft en chans även fast duellen drog ut rejält på tiden.


Några tips när du kubdraftar

1.Det finns rikligt med massremoval. Exempel: Wrath of God, Damnation, Mutilate, Infest, Caldera Hellion, Akroma's Vengeance. Försök att spela runt dem om du kan.

2: Samtidigt finns det många kort som helt enkelt avslutar spelet när de resolvar: Ex: Meloku the Clouded Mirror. Så att spela runt vad du tror motståndaren kan ha för mycket kan straffa sig, du ger honom tid att dra/få ihop manan till dessa kort.

Ur 1 och 2 följer:

3: Kontringar är bra och

4: Det är ännu viktigare än vanligt att notera vilka kort som passas runt, då det lägger grunden för den strategi du ska följa, om du ska overcomitta eller inte. I en 8-manna draft ser du 77 % av alla korten som öppnats.

5: Lägg noga märke till vilka Morphs som du passar. Detta är inte Onslaught eller Time spiral block, Morphs är ganska sällsynta så det går ofta att lätt deducera vilken morph motståndaren la ut om man var uppmärksam.

6: Då det finns så många spelbara kort i boostarna kommer du lätt upp i 30 kort du jättegärna vill spela med. Detta innebär att du kan vara girig och ta det mest bombiga kortet i packet, då du i värsta fall ändå får ihop en bra lek.

7: Av detta följer också att man plocka manafix relativt tidigt, dessutom har många kort i kuben en ganska tung manakostnad. Jag har ännu inte spelat med eller mot Necropotence, men jag ser fram emot den dag då jag gör det...

8: I kuben finns en nästintill ostoppbar aggrolek gömd... håll utkik för den, ibland ramlar den rätt ner i knäna på dig. Den brukar slakta alla de andra långsamma lekarna med sina dyra spells, så ibland kan det vara en god ide att ta en Carnophage eller Jungle Lion istället för det där kortet du ändå inte kommer spela med...

Nog med teoretiserandet, här kommer ett coverage från en kub jag spelade i mitten av februari. Vi var 7 tappra som samlades hemma hos Tepa, som som alltid bjöd på te och kakor. Tack Tepa!

Vi börjar då lämpligen med första boostret som innehöll:

P1P1:
Infest
Primal Command
Isamaru, Hound of Konda
Devout Witness
Withered Wretch
Kokusho, the Evening Star
Slith Firewalker
Draining Whelk
Firebolt
Snakeform
River Boa
Carnophage
Rancor
Gamble
Llanowar Dead

Pick: För mig står här picket mellan Kokushu och Draining Whelk. Draining Whelk är löjligt bra i detta format då den kontrar en bomb och blir ett stort monster. Dock är Kokushu också sjukligt bra i detta format då svart har mängder med saccoutlest och recursion. Jag antar att det är en fråga om smak vilken man föredrar... Vissa skulle säkert ta Rancor här, kan inte klandra någon för det heller...

P1P2:
Dismiss
Confiscate
Murderous Redcap
Harrow
Fellwar Stone
Mirror Entity
Jilt
Skeletal Vampire
Fleshbag Marauder
Dark Ritual
Vivid Creek
Gilded Drake
Flametongue Kavu
Rise // Fall

Pick: Flametongue Kavu. Murderous Redcap är mer flexibel men dödar inte lika mycket(särskilt inte i kub), och som jag nämnt tidigare är det inte lika viktigt att vara flexibel i kub.. Btw hade jag tagit whelk som första pick hade jag nog ändå tagit Flamtongue Kavu här.

P1P3:
Anurid Brushhopper
Unearth
Thought Courier
Arashi, the Sky asunder
Gift of the Gargantuan
Whitemane Lion
Reanimate
Oona's Prowler
Opportunity
Vendilion Clique
Ajani Goldmane
Elves of deep shadow

Pick: Reanimate. Sjukt bra att kunna ta motståndarens gubbar, dessutom är aggrolekar ovanliga så lifelossen är inte så farlig i detta format. Man betalar alltså en mana för en bomb vilket innebär att man använda övrig mana till jag vet inte...droppa en bomb till?

P1P4:
Hokori, Dust Drinker
Enlightened Tutor
Recurring Nightmare
Ticking Gnomes
Ogre Marauder
Hypnotic Specter
Ghitu Fire
Weathered Wayfarer
Moldervine Cloak
Crop Rotation
Arc-Slogger
Ogre Shaman

Pick: Recurring Nightmare. Får man igång den här med Kokushu är det strålande tider! Det verkar också som rött är lite underdraftat. Ghitu Fire är en av de sämre X-brännspellsen, men fortfarande väldigt bra... Tycker inte om Arc-slogger så mkt, vi kör ju 40-korts lekar

P1P5:
Magma Spray
Opt
Mana Tithe
Sygg, River Cutthroat
Krovikan Horror
Reya Dawnbringer
Adarkar Valkyrie
Boros Garrison
Global Ruin
Desolation Angel
White Shield Crusader

Pick: Krovikan Horror. Funkar bra med Recurring Nightmare och Kokushu. Alternativet vore Desolation Angel utifall vi hamnar i B/W. Sajkobeer, som inte var med idag, brukar alltid spela B/W, men jag är inte så förtjust i den förgkombinationen här.

P1P6:
Burning-Tree Shaman
Nimble Mongoose
Withdraw
Persecute
Steam Vents
Merchant Scroll
Nameless Inversion
Plow Under
Frenzied Goblin
Serenity

Pick: Nameless Inversion. Förmodligen ett misstag. jag ville ha lite early game, men Persecute är helt enkelt ett mycket bättre kort.

P1P7:
Phyrexian Plaguelord
Birds of Paradise
Ohran Viper
Mogg War Marshal
Mogg Flunkies
Tithe
Murmuring Bosk
Cloudthresher
Call of the herd

Pick: Phyrexian Plaguelord

I resterande picks plockar jag upp Firebolt, Vivid Creek, Thought Courier, Ticking Gnomes, Steam vents, Mogg Flunkies och Gamble så efter första packet ser jag ut att vara Grixis, men jag är i princip bara säker på att vara svart. Jag har fått lite skönt manafix också.

Vivid Creek

P2P1:
Chain of Vapor
Absorb
Hearth Kami
Goldmeadow Harrier
Underground Sea
Shriekmaw
Psionic Blast
Aven Riftwatcher
Orzhov Signet
Nantuko Vigilante
Loxodon Warhammer
Giant Growth
Misdirection
Contagion
Consume Spirit

Pick: Shriekmaw. Stod mellan denna och Warhammer. Känns inte som leken jag har än så länge passar så bra med hammaren, mina gubbar kommer ut för sent.

P2P2:
Tropical Island
Mana leak
Regrowth
Serra Avenger
Llanowar Reborn
Platinum Angel
Hurricane
Simic Signet
Gush
Ghitu Slinger
Crovax, Ascendant Hero
Stonewood Invocation
Greater Gargadon
Rogue Elephant

Pick: Mana Leak. Ett så här i efterhand ganska obegripligt pick. Visst kontringar är bra, men varför tar jag inte bara Platinum Angel eller Greater Gargadon?

P2P3:
Albino Troll
Wildfire
Coalition Relic
Land tax
Void
Urza's Rage
Radiant's Dragoons
Incinerate
Winter Orb
Sedge Sliver
Morphling
Brion Stoutarm
Wooded Foothills

Pick: Morphling. Mina grannar (och mig själv) har äntligen övertygat mig att blått är färgen att vara i för dagen.

P2P4:
Reckless Charge
Serrated Arrows
Electrolyze
Stroke of Genius
Woolly Thoctar
Vivid Grove
Battlefield Forge
Thrashing Wumpus
Ankh of Mishra
Damnation
Tinker
Phantom Centaur

Pick: Damnation

P2P5:
Krosan Verge
Sacred Foundry
Spike Feeder
Blast from the Past
Deep Analysis
Waterfront Bouncer
Prophetic Bolt
Kagemaro, First to Suffer
Scorched Rusalka
Black Knight
True Believer

Pick: Kagemaro. Bra kort både offensivt och defensivt. Hur bra Blast from the Past är har jag ingen aning om, jag kände ingen lust att vara pionjär idag. Den känns sämre om man splashar den. Kanske Borde jag ha plockat upp Waterfront Bouncer här då den lägger män i graven för att reanimera dem. Jag har dock redan Thought Courier.

P2P6:
Lightning Angel
Zo-Zu the Punisher
Serendib Efreet
Griffin Guide
Recoil
Izzet Boilerworks
Pouncing Jaguar
Frenetic Efreet
Etched Oracle
Tranquil Thicket

Pick: Izzet Boilerworks. Även om jag nu inte splashar rött så är detta land kortövertag och kommer spelas.

P2P7:
Gelectrode
Magma Jet
Wall of Blossoms
Stupor
Boom // Bust
Threaten
Ice Storm
Godless shrine
Opposition

Pick: Opposition. Egentligen inte riktigt rätt lek för kortet, men hey, den gör alltid någonting bra ändå...

P2P8:
Chain of Vapor
Underground Sea
Goldmeadow harrier
Hearth Kami
Psionic Blast
Orzhov Signet
Misdirection
Consume Spirit

Pick: Underground sea. Sweet! Perfekt manafix nu när vi på allvar dykt in i blått.

P2P9:
Gush
Tropical Island
Serra Avenger
Llanowar reborn
Rogue elephant
Stonewood Invocation
Simic Signet

Pick: Gush

Jag wheelar även dessa kort: Misdirection, Urza's Rage, Ankh of Mishra, Deep Analysis, Frenetic Efreet och Stupor.

Efter detta pack är de flesta av åsikten att de skulle kunna bygga en bra lek även utan det sista packet, men brutet är roligare än bra så vi fortsätter ett pack till:

P3P1:
Bad River
Wrecking Ball
Faceless Butcher
Fire // Ice
Smother
Arcane Sanctum
Vorosh, the Hunter
Mesmeric Fiend
Eternal Witness
Mtenda Lion
Intuition
Animate Dead
Brine Elemental
Firespout
Armadillo Cloak

Pick: Animate Dead. Intuition brukar inte vara så populär i kubdraft av någon anledning, så jag räknar med att wheela den. Animate Dead är redonkulöst bra.

P3P2:
Power Sink
Forbid
Memory Lapse
Verdant Force
Cold-eyed Selkie
Gilded Lotus
Cauldron dance
Blood Crypt
Putrefy
Shivan Reef
Simian Grunts
Braingeyser
Stomping Ground
Flagstones of Trokair

Pick: Cauldron Dance

P3P3:
Raging Kavu
Granger Guildmage
Mystical Teachings
Daze
Soratami Cloudskater
Gruul Signet
Blistering Firecat
Creeping Mold
Cabal Pit
Stonecloaker
Tombstalker
Undead Gladiator
Momentary Blink

Pick: Tombstalker

P3P4:
Fire Imp
Merchant Scroll
All suns' dawn
Savannah
Skizzik
Savage Twister
Icy Manipulator
Oros, the avenger
Orzhov Basilica
Knight of the Holy Nimbus
Meloku the Clouded Mirror

Pick: Meloku. Tillhör top 5 över de bästa korten i kuben.

P3P5:
Volrath's Stronghold
Spitting Image
Blastoderm
Quirion Ranger
Halcyon Glaze
Pianna, Nomad Captain
Grasslands
Soltari Monk
Barbarian Ring
Spiritmonger
Dominus of Fealty

Pick: Volrath's Stronghold. Kan sätta upp vinnande gamestates. En liten bonus är att du inte kan (i princip inte, iaf) förlora på deckning med den här i spel. Finns inget annat i packet heller.

P3P6:
Paladin en-vec
Benevolent Bodyguard
Reveillark
Lu Xun, Scholar General
Future Sight
Jace Beleren
Forgotten Cave
Wheel of Fortune
Keldon Champion
Aeon Chronicler

Pick: Jace. Skulle varit gött med en lark, men tyvärr är jag inte vit, riktigt synd :( Jace är dock göttig med all removal.

P3P7:
Spectral Procession
Indrik Stomphowler
Arcane Denial
Shrapnel Blast
Mutilate
Ravenous Baboons
Flame Jab
Plaxcaster Frogling
Timbermare

Pick: Mutilate

P3P8:
Bad River
Wrecking Ball
Faceless Butcher
Fire // Ice
Intuition
Vorosh, the Hunter
Mesmeric Fiend
Mtenda Lion

Pick: Intuition

Sen kom till min stora glädje Intuition tillbaka. Så här blev med min lek till slut:

Cbdrft

Booster Draft / Casual

Av: Jolly_roger
19:59, 22/2 -09

Jolly_roger kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: Booster DraftStorlek: 40 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
8177:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]32150[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Intuition

En del roliga grejer man kan göra med Intuition är:

Deep Analysis + Krovikan Horror + random

Void + Damnation + Kagemaro

Bomb + Reanimate//Recurring Nightmare+Animate Dead

I första rundan fick jag möta värden Tepa, som hade draftat ihop något så ovanligt som en monoblå kontroll med Vedalken Shackles, Force of Will, Fact or Fiction och mängder av andra kort som antingen kontrar, tar över gubbar eller drar kort. Mitt hopp ligger i Volrath's Stronghold och Krovikan Horror och andra engines som inte går att kontra. Oh btw, om Jace resolvar är det givetvis good times för mig, alla som har spelat Planeswalkers mot 5C Control vet vad jag pratar om...

Match #1
Jag vinner tärningsslaget och båda mullar till 6.

Jag håller på 3 länder, En Intuition och Kagemaro och Krovikan Horror.

Runda 1: Jag: Shivan Reef Tepa: Island, Ancestral Vision

2: Jag: Swamp
T: Island

3: Jag: Volrath's Stronghold
T: Island,go Jag Går ner till 19 och spelar Intuition efter 2 länder och Deep Analysis. Jag kunde ha tagit 3 länder, men då har jag ingen gas och kommer att förlora när vision unsuspendar. Så jag hoppas dra ett land inom kort och dra 4 kort om han ger mig Deep Analysis. Ger han mig land är jag helnöjd, då får jag dra 2 kort och missar inget landdrop.
Tepa ger mig dock Deep Analysis, vilket är det korrekta playet.

4: Jag: Lucksackar in i ett Island men blir dock Vendilion Cliquad av Tepa. Han plockar en Kagemaro. Jag spelar Land och Krovikan Horror, vilken Tepa Dazear. Tepa: Spelar Island och Morph samt hullar mig med Clique till 16. Jag misstänker att detta är Brine Elemental, vilket inte oroar mig då Tepa bara har 3 land i spel.

5: Jag: Spelar land och Deep Analysis
T: Visions unsuspendar och Tepa fyller på handen. Hullar mig till 11 och spelar sen kortet som avgör matchen: Vedalken Shackles.

6: Jag: Evokar först Shriekmaw, vilket dödar morphen då jag har en Krovikan Horror på ingång som kan hantera Cliquen. Det går inte att hardcasta Shriekmaw här pga Shackles. När detta resolvar (morphen var mycket riktigt Brine Elemental), vågar jag flashbacka Deep Analysis vilket tar mig till 8 men gör samtidigt Krovikan Horror redo för entré.
Tepa: Hullar mig till 5

7: Jag: spelar Horror och Mana Leakar sedan en eot Fact or Fiction.
Tepa: Hullar med Clique vilken dock äts upp av Horror. Här missar Tepa landdropp och har därmed stannat på 5 land.

8: Jag: Nu har jag stabiliserat, men jag har dock Shackles att hantera. Jag försöker med Morphling med 3 blåa untapapde, men Tepa har Forbid (utan buyback)
Tepa: Island, go

9: Jag tar upp Krovikan Horror, men att spela den i det här läget är ganska meningslöst, en 5 mana Lava Dart på en motståndare som ligger på 20. Istället spelar jag en Thought Courier som Tepa lånar eot med shackles.
Tepa: Island, go Eot: lägger jag upp Morphling med Stronghold

10: Jag: försöker med Morphling, Tepa har Draining Whelk, som jag måste lägga Nameless Inversion med abilityn på stacken för att helt enkelt inte dö.
Tepa: Spelar Palinchron (!)

11: Läget är desperat, Jag måste lägga Damnation för att tvinga Tepa att bounca sitt monster, sen spelar jag Krovikan Horror.
Tepa: Palinchron igen.

12: Jag försöker med Kokusho, på vilket Tepa svarar med Withdraw på krovikan Horror så jag inte kan sacca. Pga Tepas Shackles måste jag lägga Reanimate på hans Vendilion Clique. Detta tar mig till 2 liv, och jag skickar en Control Magic till botten av hans bibliotek.

Tepa: Plockar Kokushu i sin runda och jag måste chumpa med Clique.
Tepa spelar Dominus, och jag sprattlar en runda till med Meloku innan jag concedar.

Vedalken Shackles



Runda 2: (Jag börjar och mullar till 6)

Runda1-3: Vi spelar land, go, förutom att Tepa suspendar en Ancestral Vision runda 3 och jag spelar eot Intuition. Denna gång har jag fler land på handen men gör ändå samma package som förra gången, kalla det en bluff om du vill. Jag får även denna gång Analysis.

4: Jag: spelar Jace Beleren och drar en bild. Min hand är full med removal så detta ser bra ut.
Tepa: Land, go

5: Jag: Jag drar först en bild med Jace, försöker sedan med Phyrexian Plaguelord (Det är en sak att spela runt daze när kortet är 1/25 av leken, jämfört med 1/40) Tepa har dock Forbid (utan buyback) .
Tepa: Land, go

6: Jag: Spelar Deep Analysis och Thought Courier. Låter sedan båda dra en bild med Jace.
T: Land, go

7: Jag: Drar en bild med Jace, försöker sedan Med Opposition. Med tanke på att Tepa bara spelar Land, go verkar hans hand full med Control Magic-effekter och/eller kontringar. Jag har Meloku på handen men slowrollar den ett tag, måhända kan jag spela den en runda när jag kan göra massa tokens i respons på något fuffens... Tepa har dock Draining Whelk, och återigen har jag dock Nameless Inversion. (jag har också Mana Leak men jag tycker inte Opposition är värd att kämpa över, och detta ger Nameless ett target också)
Tepa: Vision Unsuspendar, Spelar Lu Xun, Scholar General. Jag lootar, och gör mig av med en Fire Imp då den verkar rätt död i detta läge.

8: Jag: Spelar Shriekmaw på vilket Tepa har Withdraw på sin general. Här är det tur att Withdraw måste targeta en annan Gubbe. Jag räddar med glädje min Courier efter att ha lootat iväg ett annat land. Splar sedan den igen och passar turen.
T: Har Control Magic på Shriekmaw, och spelar Merchant Scroll efter Power Sink.

9: Jag: Låter Jace gå genom att dra en bild, drog ändå 6 kort med honom, han har gjort sitt jobb. Lootar ner en Kokushu och spelar Recurring Nightmare, saccar Courier för att få upp Kokushu, återspelar Kokushu och Nightmare, saccar Kokushu vilket ger liven 25-15 i min favör för att plocka upp Fire Imp och döda Shriekmaw.
Tepa: Land, go

10: Spelar Recurring Nightmare med mana för att betala för Power Sink. Tepa har dock Dismiss. Detta var ett stort bakslag för mig då jag nu inte kunde få tillbaka Kokushu. Jag får helt enkelt hugga Tepa med Fire Imp till 13. Jag gör här bort mig och spelar Morphling rakt in i hans Power sink, temporärt hjärnsläpp pga av den oväntade Dismissen. Dåligt spelat av mig.
Tepa: Återspelar Lu Xun.

11: Går till 19 när jag reanimatear Kokushu. Eot har Tepa en FoF. Den revealar Waterfront Bouncer, Brine Elemental och 3 Island. Jag splittar Bouncer + 2 land eller Elemental + 1 land. Tepa gör som Shuheii Nakamura: Tar den större högen.
Tepa: Spelar Bouncer, go

12: Jag: spelar Meloku och gör en dude, och hullar Tepa med Kokushu till 10.
Tepa: Spelar Gilded Drake och tar över Meloku, jag gör 4 gubbar i respons.

13: Jag försöker spela Krovikan Horror, men Tepa har Force of Will. Jag har dock mitt sista trumfkort: Animate Dead på Phyrexian Plaguelord. Jag hullar sedan med laget. Plötsligt blev alla blocks jättejobbiga och Tepa går in i scoopphase.

Phyrexian Plaguelord

Den 3e duellen var oerhört komplicerad och jag kommer inte ihåg så mycket av denna duell och anteckningarna är svårtydliga. Jag vann ialllafall efter kombon Krovikan Horror + Kokusho + Recurring Nightmare.

Så långt allt väl, och leken var sjukt rolig att spela med, viktigast av allt!

I Runda 2 skulle jag få möta takfort

Match #2
Takfort vinner slaget och ingen behöver mulla.

1: T: Wooded Foothills, go
Jag: Underground Sea (Jag såg ingen Wasteland, men det finns egentligen ingen anledning att börja med att lägga ut det mest värdefulla landet, då det inte hjälper mig att lägga något runda 3, så ett litet misplay från min sida) T fetchar Eot

2 :T: Swamp, go
Jag: Swamp, go

3: T: Dark Ritual, Persecute på svart som plockar Damnation, Nameless Inversion och Krovikan Horror.
Jag: Swamp, go

4: T: Land, Blastoderm aka "15 i skada för 4 mana" för er som var med på den gamla goda(?) tiden.
Jag: Volrath's Stronghold, Deep Analysis

5: T: Land, Creeping Mold plockar Underground Sea, och sedan spelar Elves of Deep Shadow. Blastoderm hugger mig till 15.
Jag: Spelar Shivan Reef och går till 11 när jag flashbackar Deep Analysis. Gör sedan det något sjukliga spelet att lägga Reanimate på Krovikan Horror. Jag tar alltså 4 i skada för att förhindra 6 nästa runda och döda alven. Hmm... känns som rätt play ändå.

6: T: Land, Sensei's Divining Top, gräver och hittar Regrowth för Persecute. Hullar och mkt riktigt ligger jag på 7 liv efter detta.
Jag: Land, Tombstalker, vilket plockar bort allt utom Horror från graven.

7: T: Hullar en sista gång med Blastoderm, jag kan spela säkert och blocka med Tombstalker, men väljer istället att gå ner till 2. Om Tombstalker dör har jag ingen press och det kommer att ge honom alldeles för många drawsteps att hitta något svar. Han persecutar på blått och får en Opposition. Han spelar toppen igen och gräver, men hittar inget.
Jag: Hullar honom till 14 och spelar en 4/4 Kagemaro, First to Suffer.

8: T: Spelar en Plague Sliver som han hittar med toppen.
Jag: Hullar honom till 9 och spelar en Phyrexian Plaguelord.

9: T: Plague Sliver tradear med Kagemaro. Erik cyclar sedan Unearth och gräver med toppen men hittar inget.

1-0

Tombstalker

R2G2: (Takfort börjar)

1: T: Swamp, go
Jag: Steam Vents tappad

2: T: Swamp, Golgari Signet.
Jag: Underground Sea

3: T: Forest; Plague Sliver
Jag: Swamp, Jace Beleren, drar en bild.

4: T: Swamp. Attackerar mig till 15. Jag hade hoppats att han hade attackerat Jace, men istället gör han helt rätt och slår mig. Det känns som han inte kan vinna ett långt parti mot min lek. Han följer sedan upp med Blastoderm och nu är goda råd dyra.
Jag: Island, drar bild med Jace, måste sedan slänga land eot då jag har 8 bilder på handen.

5: E: Han hugger mig till 5 och spelar Elves of Deep shadows . Jag spelar nu Intuition. Jag funderar först på en pile med Void, Damnation och Kagemaro... men det hjälper inte då han bara ger mig Kagemaro och jag har inte mana till att aktivera honom. Så efter långt betänkande inser jag att jag inte bör leta efter något av de korten utan istället försöka dra dem i de 2 möjligheter jag får nästa runda. Så jag väljer istället Meloku, FTK, Animate Dead. # kort som är bra om nu jag skulle hitta massremovalen jag behöver. Jag får en Flametongue.
Jag: Topdeckar en Void och spelar den på 5 mana. Jag ser att han har en Cloudthresher på handen, men den gör inte så mycket då jag har en Shriekmaw på handen.

6: T spelar Rancor på alven och hugger mig till 2. Så jag är alltså död, förutom det faktum att han inte vet att han kan evoka Cloudthresher så han passar turen. Han är dock en grön mana från att hardcasta den och då kommer jag definitivt dö.
Jag: Jag får helt enkelt spela vidare precis som om jag inte är död och hoppas att han inte dra grön mana, så jag spelar Kokushu.

7: T spelar Indrik Stomphowler vilken knäcker hans Golgari Signet.
Jag: Spelar Flametongue Kavu i Stomphowler och hullar Erik till 15. I hans upkeep skjuter jag hans Alv med Inversion så han inte ska nå 4:e gröna manan.

8: T En Top hittar en Spike Weaver. Han Mindtwistar också resten av min hand, bl.a en Fire Imp.
Jag: Lägger Fire Imp överst med Stronghold. När jag hugger foggar han, och jag avslutar sedan hans Weaver med Fire Imp.

Sedan Scoopar Erik.. 2-0

Void

Här vann jag sista duellen på tur, egentligen var jag död... :)

Så var det då dags för final mot Gottfrid, Lunds störste Johnny, vars kombolekar brukar förvirra alla som försöker kartlägga Lunds Legacymeta...

Final
Jag vinner tärningsslaget och mullar till 5

1: Jag: Tappad Steam Vents
G: Mountain, suspend Greater Gargadon

2: Jag: Missar Landdrop
G: Swamp, Bitterblossom, bra synergi med Gargadon, eller :)

3: Träffar Island, go
G: Phyrexian Negator ( I vanliga fall farligt mot röd lek, men när man har Gargadon så...)

4: Island, Fire Imp i Negator Han offrar den till Gargadon som är nere i 7 counters.
G: Vivid Grove, hullar med token till 19, go

5: Spelar Jace och drar en bild. Imp tradear med Faerie token och Gargadon är nere i 5 Counters. Dålig trade för mig, men jag har en Animate dead på handen och inte mkt annat och detta ger mig ett target iaf.
G: Spelar Chandra Nalaar som pingar mig, en faerie hugger och det står 17-17, jämnt, eller hur?

6: Topdeckar Morphling med Jace och spelar ut den utan skydd, då jag måste få ner Chandra från att gå loss på ultimate.
G: Han har dock Faceless Butcher och det är gg då Chandra går av nästa runda.

Greater Gargadon

R3G2
Jag håller en land med 3 islands och en Intuition och 3 stora svarta monster, lite av en tiltkeep, då 2 av de 3 svart gubbarna kostar BB.

1: Jag: Island, go
G: Tappad Blood Crypt, go

2: Island, go
G: Badlands, Mogg War Marshal

3: Island, go
G: Ingen Echo på Marshal, spelar Swamp och Undead Gladiator, och hullar mig till 19. Eot spelar jag en Intuition efter 3 Swamps och Gottfrid ger mig den fulaste av dem, för han har ingen smak... =P

4: Swamp, Deep Analysis
G: Hullar ner mig till 14, och spelar Barbarian Ring och Wheel of Fortune. Jag slänger min landtunna hand och sätter upp lite Krovikan Horror-shenanigans... Jag drar bla annat en Mutilate, Animate Dead och en Tombstalker.

5: Detta är en Intressant runda. Jag har 5 land men bara 2 svarta. Jag kan

a) Spela Mutilate och rensa bordet. Då känns det som jag hamnar på defensiven för då har jag ingen press och han kan börja swarma ut allt det han drog med de 7 korten. Det är dock en frestande 2-för-1

b) Spela Krovikan Horror, blocka gladiator och pinga token och hoppas att han spelar ut en massa små dudes och Mutilata nästa runda..

c) Reanimera Kokushu och flashbacka Deep Analysis och gå ner till 11 ( 9 med tanke på Barbarian Ring) Det känns rätt säkert då han inte kan göra sig av med Kokushu utan att jag iaf får 5 liv. Så kan jag lägga Mutilate nästa runda och kanske få mer gubbar. Då har jag också en offensiv.

Jag väljer till slut alternativ c)

Gottfrid untappar, spelar Threaten på Kokushu, hugger med allt vilket lämnar mig på 1 och knäcker sedan Barbarian Ring för vinsten...

Gjorde jag rätt spel med informationen tillgänglig vid den tidpunkten? Skriv gärna din åsikt.

Threaten

Jag hoppas att jag med denna artikel har väckt lite intresse för kubdraft, om inte annat kanske blir vi mer personer på nästa kubdraft hos Tepa.

Kanske skriver fler artiklar om den här gillades...

Mvh Jolly

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

rocking

MEDLEM
Rättvik
Jag har 500 kort, så man skulle kunna vara 10 spelare, men samtidigt är det bara kul om det blir mycket kort över för då blir det ju mer variation från draft till draft.
jag har med väldigt brutna kort som typ Necropotence men jag har skippat dom dyraste korten, alltså power och kort som Library of Alexandria, mest av ekonomiska själ. Det dyraste kortet hittills är mana drain, men det ville jag ändå ha till min EDH lek.
skulle vilja ha Goyf och sånt men det känns inte riktigt värt pengarna, om jag inte behöver den till någon vanlig lek eller så.
Det viktiga är inte att man har väldigt dyra brutna kort utan att man har bra balans mellan färgerna och mellan djur och spells, samt att manakurvan är ok.


Jag draftar gärna min cube på Dragon's lair någon dag! Ska göra en tråd och försöka få ihop folk sen.

15:01:00, 2/3 -09
Uppdaterad: 15:04:28, 2/3 -09
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
Det där med att man behöver minst 500 kort är ju en smaksak, givetvis duger mindre antal kort också, beror på hur många man är och hur mycket variation man vill ha.

14:46:43, 2/3 -09
iceman

MEDLEM
Järfälla
har en kub i stockholm på ~250-300 kort som duger fint för 2-4 personer, dock så är den långt ifrån färdig och lite ouppdaterad. läste de två första kub artiklarna på starcitygames och fastnade direkt. finns ju en heldel fina combos man kan få till. finaste jag lyckats med är isochron scepter+constant fog och waterfront bouncer+deranged hermit. synd bara min fog fick smaka capsize i den rundan :(

min kub e dock utav den brutna varianten med de _bästa_ korten, dvs power och helt vilda kort :)

13:27:43, 2/3 -09
Uppdaterad: 13:28:42, 2/3 -09
Jokemon

MEDLEM
Huskvarna
Va i Växjö i sommar! :P

23:39:12, 1/3 -09
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
Vad gäller spelandet så var vi udda antal så jag hade tur att de som hade bye var snälla och antecknade.

Under draftens gång så var det rätt slitsamt att anteckna ja, men vad gör man inte för folket ;)



23:19:50, 1/3 -09
Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
Sweet! Tar det inte en välda massa tid att notera alla kort i draften och allt som händer i duellerna....?
Skriv mer!

22:10:24, 1/3 -09
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
Om jag ska vara i växjö i sommar tar jag nog med mig kuben, kan kanske styra upp något då :)

21:28:56, 1/3 -09
Aginor

MEDLEM
Västerås
Verkar sinnessjukt roligt format ..

21:22:54, 1/3 -09
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
Jepp man glömmer lätt att den gör det.

Tycker inte du gjorde fel som tog mycket manafix, ibland har man otur när man har det peffekta manafixet och så uteblir bomberna....

Gottfrid är indeed mästaren på synergier, tror han hade Murderous Redcap+gargadon också

18:50:39, 1/3 -09
takfort

MEDLEM
Stockholm
Jag glömde ju inte att man kan evoka, utan att cloudthreshnern gör skada på spelare också, som jag minns det. Kul med kub, (första gången) Själv draftade man ju lite fel, tog för mycket mana-fix o random smågubbbar. Nästa gång blir det annan strategi.

Jag var imponerad av gottfrids lek som fungerade så väl utan bomber, utan mest en massa roliga synergier. Hur du Simon kunde plocka på dig så många bomber är ett mysterium. Men man förstår nu när man läser artikeln at du spelat kuben ett par gånger innan...

18:24:25, 1/3 -09
xerent

MEDLEM
Bollnäs
Jolly_roger skrev 15:56, 1/3 -09 tack alla för berömmet, vet att du gillar WW Erik, har dock aldrig fått möta dig när du spelat det.....

Fast ingen som tycker att något jag skrev sticker i ögonen som vi kan debattera :) Annars måste jag skriva en ny artikel som är provocerande

Det låter som en ypperlig idé! Den ser jag fram emot :)

16:39:00, 1/3 -09
Jolly_roger

SM-VINNARE 2014
JUDGE L1
Växjö
tack alla för berömmet, vet att du gillar WW Erik, har dock aldrig fått möta dig när du spelat det.....

Fast ingen som tycker att något jag skrev sticker i ögonen som vi kan debattera :) Annars måste jag skriva en ny artikel som är provocerande

15:56:51, 1/3 -09
rocking

MEDLEM
Rättvik
Väldigt trevlig liten artikel!
Jag har en cube som jag lagt in i leklådan om någon är intresserad.
Min Cube

11:56:33, 1/3 -09
anthrox

TOMTE
Eksjö
xerent skrev 23:04, 28/2 -09 Nu finns det ett kubbord, interna mig eller Jolly_roger för inbjudningar.

Bra!

11:03:41, 1/3 -09
PocketUniverse

MEDLEM
Stockholm
Skulle vara kul att testa det här formatet, tack för tipset.

10:44:47, 1/3 -09
Burrito

MEDLEM
Lund
Mycket artikel Simon. Sjukt roligt format där White Weenie äger ;)

23:15:54, 28/2 -09
xerent

MEDLEM
Bollnäs
Nu finns det ett kubbord, interna mig eller Jolly_roger för inbjudningar.

23:04:23, 28/2 -09
anthrox

TOMTE
Eksjö
Om nån har ett bord över kan dom väl fixa ett kubbord? Skulle vara nice.

22:11:20, 28/2 -09
Tepa

MEDLEM
Lund
Fin artikel det blev Simon! Din och Gottfrids lekar var verkligen nuts.

Om någon är intresserad så finns det en lista på kuben vi spelade med här


21:30:30, 28/2 -09
xTc

MEDLEM
Riktigt nice Simon, har missat många i rad nu. Får bli ändring på det :)

19:33:58, 28/2 -09
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!