Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 668 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2005! Turnering
The Outsider, part 1

Hela historien började när jag kvalade till SM på LinCon. Det hade varit en bra säsong i år då jag följde upp min första ptq topp-8 med ytterligare en ptq topp-8. Under tiden blev jag antagligen mest känd som mannen som inte fick spela på Pro Touren trots en jitte i topp-8-draften på PTQ-London.

av Enchanter
18:13, 29/9 -05
läst 3865 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Men nu ska vi hoppa fram lite till början av September månad. Blocksäsongen var slut och var det dags att tänka på vad som skulle liras i SM och för mig fanns ett antal alternativ med framförallt Tooth, MUCurza, Sligh och Rats högst upp på listan. Efter lite kollande med crewet i Team Täby så visade det sig att Shams skulle spela Sligh, Daniel Rats och Erik Mono Grön Beats. Personligen ägde jag bara en Memnarch så det slutade med att jag speltestade toothen ganska mycket och den kändes väldigt stabil. Efter att ha vunnit en FNM i Rimbo med 33 deltagare och därtill otaliga matcher på den fattiges MODO så kändes leken given. Här är den slutgiltiga listan:

1 Boseiju, Who Shelters All
1 Okina, Temple to the Grandfathers
9 Forest
4 Urza's Tower
4 Urza's Power Plant
4 Urza's Mine
1 Mephidross Vampire
1 Triskelion
1 Darksteel Colossus
1 Sundering Titan
1 Kiki-Jiki, Mirror Breaker
4 Sakura-Tribe Elder
3 Eternal Witness
3 Viridian Shaman
2 Mindslaver
2 Oblivion Stone
3 Talisman of Unity
4 Sensei's Divining Top
4 Reap and Sow
4 Sylvan Scrying
4 Tooth and Nail

Sideboard:
1 Viridian Shaman
1 Plains
3 Circle of Protection: Red
3 Circle of Protection: Black
4 Creeping Mold
1 Defense Grid
2 Dosan the Falling Leaf


Och nu vet jag vad ni tänker WTF OMG 61 kort i main WOOT. Mitt svar är helt enkelt att det är ett magiskt nummer, jag har alltid spelat 61 kort och kommer alltid spela 61 kort.

Speltestningen visade att det var väldigt jämnt mellan alla våra lekar. Mot Sligh låg Toothen steget före, men råttorna visade sig snabbt vara min sämsta matchup. Den var inte omöjlig eller ens ojämn, men det var den enda leken jag inte hade fler vinster än förluster mot.

Ok, Dag ett på SM, jag har klivit upp klockan 05:30 och är jättetrött. Efter resan till Nacka där en väntetid på 40 minuter infann sig mellan de olika kommunala fordonen så var man framme vid sajten, nästan 2,5 timmar senare (Jag räknas väl i allas ögon som stockholmare men anser mig vara norrortare och det bevisas av färdtiden till detta Stockholms-konvent).

När vi närmade oss sajten började en krypande känsla av nervositet som inte är helt främmande inför stora turneringar komma över mig. Det här var ändå SM trots allt, prestige ära och rikedom! Dock försvann denna känsla väldigt snabbt då vi fick syn på ingången till konventet, som var ett vanligt fult varuintag. Lika glamouröst som Yassirs spelhåla alltså.

Efter att ha fått en pin som jag antagligen skulle slarva bort efter en timme så var vi inne på sajten och kunde sluta upp med the usual suspects som Runeass (Fredrik Runelöv), Thor (inte snor), Bollen och Jannster (Janne Åkerström). Det utbyttes några ord där highlightsen inkluderar: mest random, dålig werner, sån tur etc. etc. Efter att ha suttit och spelat lite random mental, fast det inte var mental, så kom jag på att det kanske var dags att registrera sig (om ni vill veta mera om det underbara formatet mental så skicka ett mess till Patrick Thor då det var han som visade oss detta något obalanserade format)

Efter lite förseningar och hot om matchlosses och annat trevligt så kom vi igång och jag seatade mig med Janne Åkerstöm. Vi snackade lite random saker och kom på att vi antagligen förstörde hela domarnas system med sortering av leklistor då vi var registrerade som Akman och Akerstrom så skrev vi Å i ena kanten som signering. Detta skrattade vi lite åt och det blev mera wernersnack.

Äntligen skulle runda ett, och därmed allvaret, börja. Skulle jag matcha mitt förra SM-resultat 4-5-1 drop? (Svaret på den frågan vet vi ju alla vid det här laget, men jag hoppas ni läser vidare)

Round 1

Erik Holmberg, UG legend

Duell 1:

Jag fick en rätt så seg start men efter att tagit några beats från Meloku kunde jag spela och sedan direkt spränga en Oblivion Stone och följa upp det med Tooth på Kiki/Titan och så var den matchen över.

Jag brädade in två Dosan och Defense Grid och tog ut Collossus samt två Viridian Shaman.

Duell 2:

Jag resolvar en tidig Mindslaver, nästa runda spelar jag Tooth efter Kiki/Titan så var det över

1-0, 2-0 (matcher, dueller)

Efter matchen gick jag runt lite och kollade hur det gått för alla andra och det verkade fungera för de flesta. Träffade även på David Larsson och gratulerade honom till hans topp-8a i PT-London och snackade lite skit samt passade på att andas riktig utomhusluft då det verkade som om ventilationen var trasig i spellokalen. Surprise, surprise, det blir lätt varmt när 87 nördar sitter och svettas i samma rum, inte riktigt "Vart-är-björkriset"-varmt, men varmt ändå. Ovanligt i Magic-sammanhang såklart.

Under resten av standardrundorna hände inget särskilt så här kommer bara lite matchrapporter. Informationen är en smula knaper då jag inte trodde att jag skulle få en anledning att skriva en rapport överhuvudtaget.

Round 2

Claes, UB Ninja

Duell 1

Jag keepar på en solklar mull och åker på Pithing Needle på toppen och sen drar jag inte mer än två länder. Sideboard: plockade in den sista Shamanen och tog ut Colossen.

Duell 2

Jag väljer att börja och får en Viridian Shaman beatdown som med hjälp av Eternal Witness slår ihjäl honom.

Duell 3

Exakt som i duell 2, varför resolva Tooth när man kan spela Mono G Stompy?

2-0, 4-1

Okej, 2-0, det är ett bra resultat men det hade ju inte varit några riktiga Tier 1-lekar på andra sidan bordet precis.

Round 3

Martin R Lindström, Mono Red Choker Sligh

Duell 1

Det går långsamt. Inte så mycket skada. Men han har lite beatsticks, bl.a. en Genju of the Spires. Jag resolvar Tooth och hämtar Vamp/Trisk och dör rundan efter p.g.a. att jag inte räknade med att han skulle ha Chrome Mox och Shrapnel Blast på handen.

Kommer inte ihåg brädningen men in kom i alla fall CoParna och Plains.

Duell 2

Lite early beats. Jag får ut CoP röd sen resolvar jag Tooth och hämtar Starsky and Hutch (Vamp/Trisk) och han scoopar.

Duell 3

Tight match där han ännu en gång får in lite early beats men jag resolvar en snabb CoP och han resolvar två Sowing salt och det hela slutar när jag spelar först en Tooth utan entwine och hämtar Trisk/Vamp och nästa runda spelar en till Tooth och lägger dem i spel. Så var den matchen över.

3-0, 6-2

Nu var det dags för draft och jag hamnade i pod 1, så det var jag och en massa pros helt enkelt.

Jag lyckas gotta till mig en Blåröd lek med ganska mycket flygare, några ninjor, Shuriken, Honden of Infinite Rage och Hanabi blast.

Round 4

Rikard Stenlund, BG (?)

Hans lek var helt enkelt bättre än min och innehöll många stora killar. Två raka till Rikard och inte mycket mer att säga om det.

3-1, 6-4

Round 5

Marcus Petterson, BG

Kommer inte ihåg så mycket mer än att jag resolvade Honden i två dueller och flög in för vinst, 2-1.

4-1, 8-5

Round 6

David Larsson, WB
Vi blev deckcheckade så vi snackade lite skit och kom fram till att vinnaren skulle ha ett riktigt bra utgångsläge medan förloraren skulle behöva kämpa lite hårdare.

Jag flyger in för vinst i båda duellerna med hjälp av Path of Anger's Flame samt Hanabi Blast och Honden.

Jag tyckte lite synd om David då han torskade mot mig som har under 1700 i limited rating. Hade han aceat draften skulle David med största sannolikhet haft högst limited ranking i världen.

5-1, 10-5

Tokigt utgångsläge för dag två alltså. Jag drar hem och lyckas nästan somna på tåget till kyrkbyn och störtar in i sängen illa kvickt efter att ha stoppat i mig lite mat.

When your big in japan, tonight
Big in japan, be tight, big in japan where the eastern sea's so blue
Big in japan, alright, pay, then I'll sleep by your side
Things are easy when you're big in japan, when you're big in japan

To be continued

I nästa del kommer ni att kunna läsa hur det kommer sig att jag har en Dolmen-signerad Yuki-Onna hängande på väggen och vad Accursed Centaur/Donate egentligen går ut på.


PS: props och slops kommer även i nästa del så missa för guds skull inte den!


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 50 krediter . Grattis Enchanter! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "The Outsider, part 1" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!