Magic the Gathering
Magic the Gathering34959 medlemmar 624 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1897 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering [Premodern]
Gamla legenders nya äventyr

Nere vid Sigurdskvarteren i centrala Västerås, precis där vagnarna sakta glider in mot vår utmattade tågstation, ligger Röda Goblinens Spelbutik. Avsaknaden av en ordentlig skylt samt en allmänt blygsam inställning till marknadsföring gör att skeptiska förbipasserande knappt skulle ägna den slitna fasaden en andra blick.

Än mer sällan skulle de öppna den gamla ståldörren, bestrida hettan från den omedelbara värmeväggen och leta sig fram genom de slingrande betongkorridorerna. MEN om de mot förmodan gjorde det denna junimorgon, skulle då inte deras grymma hjärtan veknat?
Hade de kunnat framhärda i sin ilska om de fått kasta en blick in i den medellösa Gustav Bystedts hem där barnen glada lekte med sina sex japanska Tempest-basics av päronträ? "Sådana frågor får vi aldrig veta svaret på”.

Trots att detta inte är en någon klassisk saga i stil med Karl-Bertil Jonssons Julafton kommer det ändå presenteras både hjältar och banditer, brutala bestar och ostoppbara odöda. Kanske också en och annan riddare i skinande rustning. Detta är berättelsen om hur 31 magiker samlades på Sveriges nationaldag för att fira världens bästa kortspelsformat.

av Zorgyn
15:51, 3/8 -23
läst 4102 ggr.
Skriv ut artikel
21 Kommentarer

Vi kan väl allihopa vara överens om att dammet har lagt sig?

När jag tillsammans med Röda Goblinens Spelbutik tog initiativet till denna turnering lovade jag samtliga deltagare att någon form av recap skulle göras. Dagar blev till veckor, veckor till månader och plötsligt var sommaren (nästan) slut. Kanske var det just regnet utanför mitt fönster som gjorde att jag började tänka tillbaka på den där varma, soliga dagen i juni?

Västerås Premodern-community har under de senaste två åren varit väldigt aktivt med rullande ligor och storturneringar som okuvligt hålls ihop av lokala Eldsjälar som butiksägarna Happymagichardcore och Frashannes, allas vår anfader Mabe och den förlorade sonen Caps_lock. (Den sistnämnda kom genom Premodern tillbaka till Magic från ett tio-årigt uppehåll och fick mig att verkligen förstå citatet ”Han kom som ett yrväder en aprilafton och hade ett höganäskrus i svångrem om halsen.” Vi blev som ni kanske fattar bundsförvanter ganska fort, sen gick han och vann SM i Legacy också men det får ni läsa om i en annan artikel. Nog om det…) Jag kände helt enkelt att STÄMNINGEN KRÄVDE en ordentlig turnering för att fastställa vem som ska få kalla sig Mälardalens mästare i Premodern.

Som spelande arrangör hade jag dagen till ära sleevat ur min trogna Hermit Nought eller ”Grabben i graven bredvid” som jag kallar den, för att istället manövrera min helsvarta Cleric-lek ”Små onda män”. Egentligen heter leken, av rent litteraturtematiska skäl, ”Män som hatar kvinnor” men jag ville inte sända ut fel signaler.

Att gå från Tier-1 till Tier-4 har såklart fler nackdelar än fördelar men med denna leken skulle jag i alla fall få spela KUL MAGIC som Mabe säger, alltså partier som försätter efter tur tre. Lika ödmjuk som när Skid Rows sångare Sebastian Bierk valde att använda Bach som sitt artistnamn hade jag fastställt att lekvalet inte betydde så mycket för ”man vill ju inte vinna sin egna turnering”.

Små onda män

Premodern / Casual

Av: Zorgyn
20:13, 4/4 -22

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: PremodernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1587:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]256227[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


På grund av det höga spelarantalet (31!!) blev det fem rundor som sedan avslutades med en TOP 8. Eftersom man fortfarande kan beskylla formatet Premodern för att vara i sin linda var vi både förvånade och självklart väldigt glada över att så många hade dykt upp på en tisdag, även om de flesta faktiskt är lediga på nationaldagen. Jag kan med säkerhet säga att många av Mälardalens socknar var representerade.

Jag som för första gången är med och administrerar något liknande börjar bli stressad när klockan går över den utsatta starttiden, något som jag som spelare avskyr.
”-Det blir alltid såhär.” Förklarar Frashannes skrattande. Not on my watch, nu kör vi pairings för runda ett!Runda 1 Gustav The Solution

Jag börjar starkt med en mulligan till fem, handen har dock länder och Wasteland är ett av dem. Plågsamt att se min motståndare försöka spela Solution med basic Mountain som enda manakälla. Game två är i stort sett detsamma, jag attackerar manabasen som är svajig redan från början.

Stark start även om jag känner att jag rånade Gustav en aning. "Fattar du vad du har gjort!? Du kan åka in på anstalt för det här!" Jag passar på att lägga fram en Dci-foilad Bottle Gnomes samt en tjugo-sidig tärning på butiksdisken med tillhörande text ”Köp en läsk, rulla 20, vinn en Flasktomte”. (Detta visade sig vara en succé och när Flasktomten sen sent på dagen äntligen hittade ett nytt hem så hade otaliga av hans kapsylbröder fått sätta livet till.)
Får vi se tomteleken nästa år månntro? Jag bjuder på en läsk i så fall!Runda 2 John Janssson Madness

Trots lekvalet så finns det inget galet med Johns spelande. Jag förlorade mot honom året innan på Lincons Premodernturnering och vet därför att han är väldigt duktig. Han pumpar sin Wild Mongrel och jag frågar lite försynt vilken färg den blir?
”-Jaha ja den kan väl bli svart då”.
Jag gråter inombords med min Snuff Out på handen. (Också lite kul med Bad Moon i spel, +2/+2 för ett kort).
Min lek har dock Rotlung Reanimator som gör det svårt för motståndaren att trejda (denna lilla elaka biskop kommer visa sig vara turneringens starkast lysande stjärna), jag kan således ganska snabbt säkra min 2-0 position.

Lunchpaus efter runda två så jag passar på att hämta upp lite mat i värmen medan de flesta går till den närliggande pizzerian. Jag och Savinelli (som ligger 1-1 med Sligh) hamnar till slut med varsin Roadkill-sallad från
Salladsmagasinet som är 5/5. (Måste nämna att det såklart finns flera salladsbarer i Västerås som säkert är minst lika bra.)


Runda 3 Christoffer coffeannan Niemi Madness

I Västerås har vi en sägning som går ”…om man inte heter Coffe.”
Den används ganska ofta t.ex ”Min motståndare hade alla svar och jag mulla till fem, då är det svårt att vinna om man inte heter Coffe.” Behöver jag säga att han är i en klass för sig?
Vi ska alla vara tacksamma att han för tillfället inte förkovrar sig i Legacy och Modern utan bara tittar fram då och då till Premodern-event.
Jag har ändå decent matchup mot Madness men Coffe neutraliserar brädövertaget jag får genom Rotlung med att själv spela fyra Survival of the fittest som spyr ut Rootwallor. Han vinner väldigt smärtfritt och jag är 2-1.Runda 4 Freja Norén Finland Rally Angels

Freja spelar en cool blåvit variant av the Solution och vinner första partiet med en otäck Parallax Wave + Stifle combo som lämnar mig utan djur. Sen drar hon bara länder i andra duellen och inga länder i sista, tråkigt men så kan det gå i magi. Jag tackar min lyckliga stjärna att jag kom undan helskinnad och är 3-1.

Från bord ett hör jag obesegrade Jessica Lundholm fråga om inte jag sa att hennes mana-bas var junk när jag lånade hennes The Rock för några veckor sedan.
”-Jo det stämmer, hemsk mana-bas!”
”-Är det därför jag sitter här och du sitter där borta?”
Med svansen mellan benen bestämmer jag mig för att hon ska få äta upp sina ord.

Mellan rundorna går jag förbi Georg skallbrand Lundkvist och Patric Lindströms match. Patric har en otrolig, vad jag antar, egenbyggd Grixis creation med bland annat Sol'kanar the Swamp King och han har byggt upp ett riktigt försvarligt bräde mot Georgs Dark Parfait. Matchen svänger dock lite när George för, (kanske världshistoriens första gång?), resolvar Engineered Plague på Starfish för att komma igenom Spiny Starfish. På tal om gamla legender ute på äventyr…Runda 5 Rickard pefkendotts Samuelsson Hanna.dec

Låt inte leknamnet lura er, Rickards lek innehåller TUNGA VAPEN i form av 12/12:or för en mana. Detta är en blåvit version med Meddling Mage och Hanna, Ship's Navigator som givit leken dess namn. Vi båda klara för Top 8 vid draw men Rickard som har ett otroligt övertag när det kommer till matchup vill hellre försöka spela in en av sina vänner.

Med hjälp av Mörka ritualer, Priest of Gix (som är erratad till Cleric), Rotlung Reanimator och Dark Supplicant lyckas även jag presentera över 16 power runda tre. En skakad Rickard frågar om draw-förslaget fortfarande ligger på bordet och jag tar snabbt hans hand utan ånger och skam och känner hur jag än en gång undsluppit på tok för enkelt.


Gruppspelet är över och tid för reflektion.

Min lek, som jag alltid sett som en sämre Zombie- eller Sui-lek, har visat sig starkare än förväntat. En bra blandning av ryck, tax, press, removal och foils. En stabil mono-färgad manabas ger mig tillräckligt med utrymme för 5 colorless-land. Har man Dark Ritual tillsammans med Priest of Gix så kan man vara överraskande snabb. Dark Supplicant kan hämta Scion of Darkness och har man Rotlung så får man Zombies på köpet. Headhunter må vara en fattig Hypnotic Specter men den kostar bara två och mot kontroll kan den ge mig bra kortövertag. Bad Moon neutraliserar Engineered Plague och Shepherd of Rot ger mig den där sista reachen över Bryggor och tjocka blockers.

Det känns även som om många Premodern-spelare har glömt att Wasteland är ett kort som existerar. Ett tidigt hot och förstörda pain-länder leder ofta till seger. Jag har även en del häftigt i brädan som Eradicate mot änglar, 12/12:or och Oath samt en saftig Zombie infestation mot Stasis. Frashannes läser upp Top 8 och jag tar en stabil åttonde plats.fr. v. Rikard Elfmaster Wåhlander, Christoffer coffeannan Niemi, Jessica Lundholm, Mårten Zorgyn Hedin, Niclas Rand, Rickard pefkendotts Samuelsson, Linus Bengtsson, Georg skallbrand Lundkvist sittandes.Kvartsfinal Rikard Elfmaster Wåhlander Natural Order Rock

Första matchen i slutspelet blir jag som sämst seedade spelare pairad mot gruppspelsvinnaren och glitter-kingen Elfmaster med sin spicy Rock-lek. Historiskt har jag haft oddsen på min sida de gånger vi mötts. Kanske är det därför Rikard ser så uppgiven ut redan innan vi blandat, kanske är han bara nedstämd över att behöva slå ut en så god kamrat redan i kvarten.

Dessvärre får han aldrig chansen när Rotlung Reanimator än en gång visar vad den gör mot midrange med Pernicious Deed i spetsen. Jag minns även att en orättvis Perish var inblandad i förseglandet av Rikards grymma öde. Intressant diskussion om man bör lägga Engineered Plague på Cleric eller Zombie mot mig, vi fastställer att Zombie antagligen är bäst.


Semifinal Linus Bengtsson Dead Guy Ale

Semifinal mot en annan god kamrat. Att Hyppe är Headhunter på steroider har vi redan fastställt, dock hjälper inte dessa mer kraftfulla creatures Linus utan matchen känns som en kopia av turneringens första när jag wastar-sönder en redan urusel mana-bas. Väldigt ofta när jag ser den här leken in action saknas det vit eller dubbelsvart eller någon annan av regnbågens färger. Men om det är någon som kan hantera ett sådant volatilt resursläge så är det Bengan.
I andra duellen står vi och glor på varann en bra stund men eftersom Linus har både Phyrexian Arena och Grinning Demon i spel blir våran Mexican standoff dyrköpt för hans del och jag är i final.Final Niclas Rand Spike Nought

Efter en lång dag, men ändå helt plötsligt, sitter jag alltså nu här i final. Gubbarnas gubb-lek utan de bra korten har, mot alla jäkla odds, tagit sig nästan hela vägen. Nu behöver de små onda männen bara gå en liten bit till innan de återigen får vila i jorden, om än tillfälligt.
På andra sidan bordet sitter den nykrönte Kungen av Kungsan och Stockholmsmästaren i Premodern Niclas Rand. Jag vet att han är beväpnad med min värsta matchup, 12/12:or, och nu kan inte ens en draw rädda mig. I första duellen lägger han som väntat en tidig Dreadnought, kontrar mina svar och jag är död. I andra duellen kämpar jag för mitt liv och kan med en vältajmad (aka top-deckad) Duress rycka hans Stifle och låta mina småkillar slå för lethal.

När vi blandar inför sista duellen ser jag hans glada, påhejande Stockholmsvänner i bakgrunden. Då slår det mig plötsligt, kanske är det Niclas som är hjälten i den här berättelsen? Kanske är det Niclas som med välriktade Forcespikes och obannade Gushar på ädelt vis Charmat sina ridderliga 12/12:or ända hit? Jag har turat, rånat, tjyvat och glidit på alla världens bananskal till den här punkten. Kanske är det jag, som så skamlöst drawade mig in i top 8, som är banditen. En skurk som med tvivelaktiga metoder fått det små onda männen att utföra mina ohederliga befallningar?
Det är i alla fall med den inställningen jag går in i sista duellen, jag struntar i om det är jag som beställt pokalen och köpt in boostrarna, denna vinst ska bli min till vilket pris som helst.

Som tur är så vinner ju oftast de goda i sagornas värld och efter ett långt sista parti där vi snarare var rädda för att bli deckade än ihjälslagna tar Niclas Rand slutligen hem segern och kan titulera sig Mälardalens- OCH Stockholms-mästare i Premodern.


Slutet gott allting gott

Niclas fick sin pokal och Harry sin Doris. Och jag? Jag är nöjd med att vara skurken. Jag höll det spännande hela vägen och besegrades inte förrän i sista akten. "Ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse och är den grund varpå samhället vilar." Och Jessica, du hade rätt, det är på grund av The rocks mana-bas som jag sitter här och du sitter där!

Jag hoppas och tror att de allra flesta spelarna hade riktigt kul och att vi nästa år kan slå deltagarantalet på detta återkommande event. Premodern-scenen växer varje dag och det märks verkligen att många äldre rävar återupptäcker kärleken till spelet när de får använda korten som först fick dem intresserade. Varmt välkomna in till Röda Goblinens Spelbutik där vi spelar Premodern varje torsdag kl. 18.15.

Jag öppnade mina pris-boosters och det var precis så antiklimatiskt som man hade kunnat gissa, först en Death Grasp och sedan det otroligt ironiska Sunken Hope. Men inget kunde sänka mitt mod efter denna fantastiska dag. I slutändan kan man alltid skatta sig lycklig över att man i alla fall inte vann sin egna turnering.

Här kommer leklistorna från Top 8 samt Patrik Lindströms coola grixis brew. Minus min då, den hade ni ju där uppe.


Niclas Rand Spike Nought

Premodern / Turneringsspel

Av: Zorgyn
14:14, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: PremodernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
4087:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263222[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Rikard Wåhlander Natural Order Rock

Premodern / Casual

Av: Zorgyn
14:31, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: PremodernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
2517:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263226[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Georg Lundkvist Dark Parfait

Vintage / Turneringsspel

Av: Zorgyn
14:38, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: VintageStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
20879:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263227[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Linus Bengtsson Dead Guy Ale

Premodern / Turneringsspel

Av: Zorgyn
14:52, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: PremodernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1985:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263229[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Rickard Samuelsson Hanna.Dec

Vintage / Turneringsspel

Av: Zorgyn
15:00, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: VintageStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
7624:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263231[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Christoffer Niemi Madness

Premodern / Turneringsspel

Av: Zorgyn
14:19, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: PremodernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
7215:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263223[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Jessica Lundholm Raging Rock

Premodern / Turneringsspel

Av: Zorgyn
14:57, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Turneringsspel
Format: PremodernStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
2193:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263230[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Patric Lindström Grixis

Vintage / Casual

Av: Zorgyn
14:26, 3/8 -23

Zorgyn kommenterar:
- inget :( -
Kategori: Casual
Format: VintageStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
1668:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]263224[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Stort tack käre läsare för ditt tålamod med min första artikel här på SVM där jag vart medlem sedan 2003. Jag har alltid tjusats av de gamla klassiska turneringsrapporterna här på sidan och är glad att äntligen fått bidra till dem. Jag säger som Göran Persson nästan sa det "Jag har sett det, jag har växt upp i det, jag älskar det!"

Props: Salladen Roadkill, alla goa Premodern-spelare, Röda Goblinens Spelbutik, Rotlung Reanimator och SVM.

Slops: Phyrexian Dreadnought

Vi hörs säkert igen <3

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Zorgyn

FANTASY KING
Västerås
latsblaster skrev 20:16, 14/8 -23
Zorgyn skrev 23:17, 13/8 -23
latsblaster skrev 22:31, 13/8 -23 Mycket trevlig läsning eftersom texten var bra även om jag inte alls fattade grejen med läsk och tomtar?

Antar att Wasteland och dess styrka gör att premodern aldrig blir mitt format.

Tack! Bottle Gnome är ju en flasktomte och läsk kommer ju ibland i flaskor, därav grejen.

Räds ej, många av de bästa lekarna spelar övervägande basics.
Wasteland straffar bara de giriga manabaserna.

Ha det fint!

Men poängen var att OM man köpte läsk i den trevliga butiken hade man chans att vinna det bekanta tempest-kortet?

Ja precis! Ledsen att det blev så jädrans otydligt.

Mvh
Mårten

20:55:32, 14/8 -23
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Zorgyn skrev 23:17, 13/8 -23
latsblaster skrev 22:31, 13/8 -23 Mycket trevlig läsning eftersom texten var bra även om jag inte alls fattade grejen med läsk och tomtar?

Antar att Wasteland och dess styrka gör att premodern aldrig blir mitt format.

Tack! Bottle Gnome är ju en flasktomte och läsk kommer ju ibland i flaskor, därav grejen.

Räds ej, många av de bästa lekarna spelar övervägande basics.
Wasteland straffar bara de giriga manabaserna.

Ha det fint!

Men poängen var att OM man köpte läsk i den trevliga butiken hade man chans att vinna det bekanta tempest-kortet?

20:16:41, 14/8 -23
Zorgyn

FANTASY KING
Västerås
latsblaster skrev 22:31, 13/8 -23 Mycket trevlig läsning eftersom texten var bra även om jag inte alls fattade grejen med läsk och tomtar?

Antar att Wasteland och dess styrka gör att premodern aldrig blir mitt format.

Tack! Bottle Gnome är ju en flasktomte och läsk kommer ju ibland i flaskor, därav grejen.

Räds ej, många av de bästa lekarna spelar övervägande basics.
Wasteland straffar bara de giriga manabaserna.

Ha det fint!

23:17:12, 13/8 -23
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Mycket trevlig läsning eftersom texten var bra även om jag inte alls fattade grejen med läsk och tomtar?

Antar att Wasteland och dess styrka gör att premodern aldrig blir mitt format.

22:31:16, 13/8 -23
Herr_Glans

MEDLEM
Örnsköldsvik
Supertrevlig läsning och stort grattis till en hedervärd andra plats! Alltid kul att läsa om Premodern i Sverige <3

13:33:51, 13/8 -23
wegemorot

MEDLEM
Västerås
strålande rapport Mårten, tack för tipset! :)

07:59:44, 11/8 -23
vigo

LEGACY-SM VINNARE 2014
kanon artikel, riktigt trevlig läsning !

09:43:43, 9/8 -23
sapit

MEDLEM
Tyresö
Kul läsning. Nästan så att man blir lite sugen igen. :)

21:34:33, 7/8 -23
Uppdaterad: 21:35:05, 7/8 -23
fluffy

MEDLEM
Göteborg

#19 PWP Yearly
mycket trevlig läsning! Tack!

14:21:59, 7/8 -23
Zorgyn

FANTASY KING
Västerås
Tack för alla fina kommentarer ♡

06:36:20, 7/8 -23
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Grymt jobbat med artikeln, turneringen och butiken :)

07:53:05, 6/8 -23
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Härlig läsning!

20:10:17, 5/8 -23
berlin

MEDLEM
Stockholm
En gammal hederlig – och välskriven – turneringsrapport? Man blir ju nästan tårögd (och får dubbelkolla vilket decennium det är).

Props också för att ni har styrt upp en så go premodernscen i Västerås!

17:38:33, 5/8 -23
Savinelli

MEDLEM
Västerås
Bra jobbat Mårten. Kul turnering och jättebra rapport!

14:19:40, 5/8 -23
Elfmaster

MEDLEM
Enskede
Superskön artikel Mårten och tack för en riktigt kul turnering!
Ser fram emot nästa storturnering! :)

11:31:38, 5/8 -23
CrowZoneMan

MEDLEM
Mysig lek, får mig att minnas när jag lirade ungefär samma på extended turneringar i Stockholm. Nice artikel :)

Herr Rotlung är tung!

19:09:39, 4/8 -23
Caps_lock

LEGACY-SM MäSTARE 2022
Västerås
Dimmiga dagar, det var fina dagar. Otroligt minnesvärd turnering summerad i en riktigt fin och efterlängtad Artikel. "Tjuv-Mårten" är nu cementerat.

My man

17:20:56, 4/8 -23
Pinkros

MEDLEM
Angered
Fantastisk turneringsrapport om det mysigaste formatet!

Fler såna artiklar vill vi se! :D

12:46:41, 4/8 -23
JoXx

MEDLEM
Karlshamn
Bra läsning, tackar!

12:44:27, 4/8 -23
Plague_Spitter

MEDLEM
Roligt skriven artikel om ett av de mer intressanta formaten! :)

12:06:38, 4/8 -23
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!