BSK 2022! Turnering
Borås Spelkonvent 2022 - en återblick

Det är nu en vecka sedan dammet lagt sig på gatorna kring Borås och Caps_lock tog hem segern som ny svensk mästare i Legacy. Säkerligen var det många här från SvM som följde finalen detaljrikt i vår stream som såklart kan hittas även i efterhand på vår youtube-kanal.

Tyvärr har vi noterat att YouTube har en begränsning på 12 timmar i sin VOD så vinnarintervjun blev exklusiv för de som tittade live.

Men här har vi lite av en kort recap, men också lite mysbilder från helgen.

av lyzio
19:32, 12/11 -22
läst 1712 ggr.

Som flera säkert redan vet så är jag inte något geni på att spela magic, jag spelar sällsynt även om det händer och har lite svårt att hänga med när jag tittar på en match. Men jag tycker det är onekligt roligt att göra det, och de senaste åren har jag fokuserat mig på att ansvara för streaming på SM utöver att sitta i styrelsen.

Så jag vill redan nu be lite om ursäkt för min uppenbara okunskap om magic, även om det organisatoriska däromkring är något fantastiskt roligt som ger lite inre tillfredsställning som när man gör något extra skoj.

Ett SM som som vi nu under BSK arrangerat tillsammans med alla mindre evenemang runtomkring är inte något som sätts ihop i en handvändning och det kräver många fantastiska resurser från domare, scorekeepers, butikspersonal, streamingpersonal men inte minst det viktigaste: Spelare. Och vi börjar med att tacka alla de spelare som dykt upp för evenemanget, hela 111 spelare kunde vi registrera in på SM så motståndet var ju onekligen där för våra spelare att mäta sig mot när de stiger i poängen mot en seger.

Med så pass många spelare så blir det ett par rundor swiss att börja med att plöja igenom, vilket gör att när vi 8 timmar senare är igång med kvarten så är vår top-8 onekligen rätt trött i kropp och knopp. Så att orka med de där sista matcherna är en bedrift vill jag säga, som funktionär var man lite mör i huvudet. Som spelare vill jag inte ens fundera på hur det känns.


Vinnare av SM


Finalist i SM

Utöver SM så kördes det även mindre turneringar i Modern, Pre-modern, Old-shool och vi hade ett ständigt aktivt commander område. Bland annat så kunde man i Modernturneringen ana en viss Discus som oftast brukar hittas bakom sekreteriatet men denna gången och troligen flera gånger i framtiden kommer hitta ut och äntligen börja spela lite mer igen ;)

Ur ett rent tekniskt perspektiv för mig själv så har vi denna gången lyckats slänga ut streamen i 1080 vilket nog är första gången jag gör. Vi jobbar såklart ständigt på att förbättra hur vi jobbar för att få det bättre, enklare och mer optimalt för alla parter. Och vi börjar onekligen få en tekniskt bättre kvalitet på våra streams än vad vi hade för bara ett par år sedan, men vi är bara en liten bit på vägen och i framtiden ska vi vara världsbäst såklart!


Och slutligen en liten edit efter påpekning från Discus, så spelades det ett litet miniformat av snabb och spännande karaktär mellan olika funktioner på hemsidan och styrelsen som en liten intern fight. Vem som vann vet vi inte, men här ser vi flax och ivan.


 

Artikel-feedback