Krönika
[SvM-awards 2022] Och vinnarna är...

Det har blivit dags att utse vinnarna i årets SvM-awards! Vilken estradör fick Årets Kreatör? Vem är Årets Eldsjäl? Vems slit har lett fram till en Lifetime Achievement Award? Kanske är det just du som fått något av dessa priser? Kika in i artikeln för att se!

av SvMFöreningen
20:29, 6/9 -22
läst 1280 ggr.

SvM-awards har delats ut årligen sedan 2013 och syftar till att på olika sätt lyfta fram och belöna utmärkande individer från den svenska Magic-communityn. Genom åren har det delats ut priser i lite olika kategorier. I år delar juryn ut priser i tre kategorier: Årets Eldsjäl, Årets Magickreatör, samt Lifetime Achievement Award. Kategorin Årets Komet delas inte ut i år på grund av för få nomineringar - juryn anser att det kanske är dags att medlemmarna av Magic-Sverige börjar bli bättre på att skryta om kompisarnas bedrifter. Juryn fick däremot in många nomineringar till de övriga kategorierna, vilket som alltid är väldigt roligt.


SvM-awards 2022!Årets Eldsjäl delas ut till en person som genom sitt engagemang, intresse och hårda arbete gjort mycket för sin lokala Magic-communityn, eller för Magic i Sverige i stort.

Årets Eldsjäl är Oliver Goldsworthy, olly. Oliver tilldelas priset för sitt outtröttliga arbete med butiken Invasion Games och den lokala Magicscenen i Norrköping. Särskilt turneringsföljetongen Invasion Tour nämns av flera som har nominerat Oliver och juryn anser att det är tydligt att Oliver med sitt driv gör verklig skillnad för Magic-Sverige i allmänhet och den lokala scenen i Norrköping i synnerhet. Stort grattis och lycka till med verksamheten och arrangemanget i framtiden, önskar juryn!Årets Kreatör delas ut till en person som genom sitt kreativa skapande berikar den svenska Magic-communityn på ett eller annat sätt. Det viktiga i kategorin är att det är en person som har tagit sitt intresse för Magic, kanaliserat sin egen kreativitet, skapat något, och sen delat det i syfte att det ska komma resten av Magic-communityn till nytta i någon form.

Årets Kreatör är liksom förra året ett delat pris, i det här fallet mellan tre: Victor Bernhardtz, bernhardtz; Robin Svensén, JackaBo; samt Christofer Vikström, Monolith. De får priset för deras arbete med deras engelskspråkiga Stockholm Legacy Report. I skrivandes stund har podcasten på lite över ett år släppts i hela 60 avsnitt - en imponerande bedrift i sig självt att hålla uppe den takten av släpp. Juryn tycker att det är lite extra roligt med en proffsigt producerad podcast om just mysformatet Legacy, och att det är särskilt kul med den engelskspråkiga anpassningen till en bredare publik. Stort grattis, alla tre!
Life-time Achievement delas ut till en person som genom sitt stora engagemang varit drivande för den svenska Magic-scenen under en längre tid och med stor påverkan.

Life-time Achievement i år är relaterat till priset ovan. Det går nämligen till Christopher Liewendahl, Fizkas! Han får priset för att han med sitt enorma driv hållit igång Stockholms Legacyscen under det senaste årtiondet. Han planerar och organiserar ligor och turneringar av olika slag i formatet, rapporterar resultat, postar leklistor, agerar domare - kort sagt allt som behövs för att hålla bollen i rullning. Nomineringarna till juryn gör gällande att Legacyscenen i huvudstaden sannolikt inte varit i närheten så levande utan Christophers flitiga arbete. Bra jobbat, och stort grattis önskar juryn!Det var allt för den här gången! Juryn tackar ödmjukast för alla nomineringar som har inkommit från våra medlemmar, och vill slutligen säga ännu ett stort grattis till våra värdiga vinnare!

 

Artikel-feedback