Magic the Gathering
Magic the Gathering32957 medlemmar 752 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1842 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Legacy SM i Örnsköldsvik 2020Vi har under en längre tid kommit med distra besked i Covid-tider och även denna skulle kunna vara en där vi säger BSK är inställt och därmed är Legacy SM, Vintage SM osv också inställt. Men nu kommer vi till glädjande besked istället.

Vi flyttar Legacy SM till Örnsköldsvik och det blir under Allahelgonahelgen precis som BSK skulle varit. Läs mer om det som händer där i artikeln!

av Drunce
09:30, 23/9 -20
läst 2426 ggr.
Skriv ut artikel
13 kommentarer
PappersMagic och Legacy-SM i Örnsköldsvik under Allhelgonahelgen!
Årets fysiska magicscen har i stor grad fått tvärstanna i spåren av covid -19. Av nödvändiga skäl har också årets Borås spelkonvent ställts in, som ju vanligtvis är värdar för Legacy-SM. I Örnsköldsvik hade vi planerat för Norrlandsmästerskapen i Legacy och Premodern under hösten, och tillfället kom upp om att eventuellt kunna bredda ”Norrlandsmästerskapen i Legacy” till ”SM”.

Sagt och gjort! Glöm Norrlandsmästerskapen – vi ändrar lokaler och öppnar upp dörrarna till hela Sveriges Legacysugna istället. Den 31/10, Alla helgons dag, spelar vi Legacy-SM i Örnsköldsvik.

För att göra Allhelgonahelgen längre och resan mer magisk breddar vi schemat och erbjuder magicturneringar fre-sön. Fokus kommer vara eternalformaten, men drafter och andra önskade side events kommer såklart vara möjliga under helgen. Detta extra steg har dock gjort lokalfråga och andra logistiska delar större, och vi jobbar ihärdigt med att sätta ihop en optimal lösning för att det ska vara säkert för alla spelare och i linje med Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

När? 30/10 – 1/11.
Var? Örnsköldsvik
Spelplats flera lokaler är spikade för allas säkerhet. Adresser kommer när vi vet ungefär deltagarantal.
Betalningar? Swish eller Kort. (Kontantfritt)
Föranmälan? 1 oktober - 22 oktober.

VIKTIG INFORMATION till alla spelare inför Allhelgonahelgen i Ö-vik.

Lokaler, podar och tider
OBS! Dörrarna till lokalerna kan komma gå i lås. Om låst, testa att knacka på tills någon kommer och öppnar. Vid strul, ring Johan Domeij (070-5430656), Anton Glans (070-5721236), Andreas Jansson (073-0543676) eller Peter Englund (073-7089662) så öppnar vi.

Fredag 30/10
- Oldschool Scryings: sker på Tinker Escaperoom AB, Storgatan 25A. Öppet 18.00. Turnering startar 19.00. Om dörren är låst, ring Anton Glans (070-5721236) eller Andreas Jansson (073-0543676) så kommer vi och öppnar.

- Legacy Team Trial: sker på Nolaskolan, Viktoriaesplanaden 31. Öppet 18.00. Turnering startar 19.00. Om dörren är låst, ring Johan Domeij (070-5430656) eller Peter Englund (073-7089662) så kommer vi och öppnar.

Lördag 31/10
Legacy-SM. Vi är 76 registrerade (!!!) spelare = 2 spelarpodar.

Första rundan startar 10.00. Se till att vara på plats i god tid före. Vi öppnar lokalerna 9.00. Om du inte har mailat leklista innan, se till att ha skrivit ner på papper och lämna in till domare vid första pairing.

Pod A: Nolaskolan (38 spelare), Viktoriaesplanaden 31

Pod B: IOGT-NTO (38 spelare), Storgatan 38.

Du ser vilken pod du tillhör i Googledokumentet för anmälan:

Vi kör 6 rundor swiss i respektive pod. Top 8:a i respektive pod kommer sedan att sammanslås till en top 16 och spelas på IOGT-NTO (ca 200 m gångavstånd från Nolaskolan). Pairings kommer ske enligt följande:
A1 vs B8
A2 vs B7
A3 vs B6
A4 vs B5
A5 vs B4
A6 vs B3
A7 vs B2
A8 vs B1

Övriga lördagsturneringar (Kvälls-Vintage och Kvälls-Legacy) kommer i första hand att spelas på Nolaskolan. Om någon draft kör igång kan den komma att hållas på IOGT-NTO i mån av platsbrist. Beslut om detta tas på lördag. Kvällsturneringarna startar en stund efter det att top 16 i Legacy-SM fastställts, så att alla som ej spelar slutspel har chans att spela mer. Anmälan för dessa turneringar görs på plats (vi tar endast Swish. Inga kontanter under denna helg).

Söndag 1/11
- Norrlandsmästerskapen i Premodern (35 registrerade spelare!!!): Nolaskolan.
- Modern: IOGT-NTO.

Slutligen, det är inte omöjligt att vi missat någon registrering i mail/swish-hanteringen, så kolla en extra gång att ditt namn står med och om du inte har betalat, gör det omgående.Hur spelar vi magic om fler än 50 personer vill delta?
Om det blir aktuellt med fler än 50 spelare kommer spelarna delas upp i olika turneringar/podder på färre än 50 spelare medräknat domare. Alla spelare tillhörande en särskild turnering/podd kommer att hänvisas till särskild lokal för den turneringen/podden. Varje podd spelar swiss där en top 8:a utses, för att sedan spela slutspel mellan de samlade top 8:orna.

För att tillförsäkra allas säkerhet behöver vi några dagars framförhållning från er spelare. För att möjliggöra indelning i avskilda lokaler är det nödvändigt att så många som möjligt föranmäler sig till schemalagda turneringar. OBS! Föranmälningen öppnar 1 oktober och stänger 22 oktober.Kan jag inte spela om jag inte är föranmäld?
Det kommer inte gå att bara dyka upp och hoppas att få spela. Om du tänkt dyka upp men missat föranmälan behöver du kontakta Johan Domei direkt, så ser han ifall det går att lösa
Drunce,Domeij88@gmail.comSpelschema:

Fredag 30/10

- Legacy Team Trio Trial

Spoiler:

Registrering: 18:00 - 19:00
Start 19.00
Format: Legacy, teams of 3.
Kostnad: 300SEK/person
Samtliga spelare i det vinnande laget kommer att erhålla en bye till Legacy-SM. För att alla ska få chansen att träna inför Legacy SM så har vi valt att det inte finns några begränsningar i lekvalen mellan lagdeltagarna. Vill alla tre spela 4 Brainstorm går det alldeles utmärkt.

- Old School Scryings

Spoiler:

Registrering: 18:00 - 19:00
Start 19.00
Format: Oldschool Scryings, Swedish B&R
Kostnad: 50 SEK
Prissupport: En av alla spelare signerad North Star
Spelas avsides från resten av eventen, i en privat lokal där alkoholförtäring kan förekomma. Av den anledningen är det 18-årsgräns för deltagande.

- Draft

Spoiler:

För de som känner att de inte vill ägna sig åt constructedspel kommer vi erbjuda draft i blandade format (exempelvis Zenidkar Rising, Mystery, Double Masters osv)Lördag 31/10

- Legacy podd SM

Spoiler:

Registrering 09:00 - 10:00
Start: 10:00
Format: Legacy
Kostnad 300 SEK (vid föranmälan, på plats 350 SEK)
Prissupport: Minst 200 SEK / deltagare

- Legacy SM slutspel

Spoiler:

Start ~17:00
Invite only: Top 8 från de poddar som spelat under dagen får plats i slutspelet.

- Kvälls-Legacy

Spoiler:

Registrering: 16:00 - 17:00
Start: När Top 8:or utsetts i Legacy SM
Kostnad: 100 SEK
Om du inte fått nog av Legacy under dagen, så går det bra att fortsätta under kvällen.

- Kvälls-Vintage

Spoiler:

Registrering: 16:00 - 17:00
Start: När Top 8:or utsetts i Legacy SM
Kostnad: 100 SEK

- Draft

Spoiler:

För de som känner att de inte vill ägna sig åt constructedspel kommer vi erbjuda draft i blandade format (exempelvis Zenidkar Rising, Mystery, Double Masters osv)
Söndag 1/11

- ”Norrlandsmästerskapen” i Premodern

Spoiler:

Registrering: 09:00 - 10:00
Format: Premodern, Rak swiss +1
Kostnad: 100 SEK

- Modern

Spoiler:

Registrering 09:00 - 10:00
Kostnad 100kr

- Draft

Spoiler:

För de som känner att de inte vill ägna sig åt constructedspel kommer vi erbjuda draft i blandade format (exempelvis Zenidkar Rising, Mystery, Double Masters osv)
Covid 19
Har du symtom av någon form av sjukdom som kan vara Covid-19 kommer du nekas inträde och få pengarna tillbaka, här har vi alla ett gemensamt ansvar. Vi kommer alltid ta det säkra före det osäkra och vi gör det för allas vår säkerhet.

Det kommer finnas handsprit på plats och vi förväntar oss att alla sköter om sin personliga hygien exemplariskt.Prisstruktur
Prisstrukturen kommer följa nedanstående system i grund men små avvikelser kan förekomma. Slutlig struktur annonseras på plats. Beroende på deltagarantal kan det bli Top 16 som vinner något i Legacy SM.

1: 40%
2: 20%
3 - 4: 10%
5 - 8: 5%

Alla prissupport sker i form av crediter eller boosters.


Spelplats
Beroende på antal spelare kommer vi hålla olika evenemang fördelat bland tre separata lokaler som alla finns inom en ca 200 m radie. Dessa är Nolaskolan (Viktoriaesplanaden 31), Örnsköldsviks Kyrka (Storgatan 29F) samt IOGT-NTO (Storgatan 38). Om behovet finns har vi även möjlighet till Fjällräven Center (Viktoriaesplanaden 1).

Vilken av dessa lokaler som kommer husera varje specifikt evenemang kommer vi annonsera efter det att föranmälan är stängd, dvs efter 22 oktober. Således kommer vi uppdatera löpande vilka turneringar inkl. spelare (om fler än 50 spelare på en och samma turnering) som kommer placeras i respektive lokal.

Olschool Scryings (Swedish B&R) kommer att spelas i en fjärde lokal (Tinker Escaperoom AB, Storgatan 25A) och beviljar max 16 spelare. Förtäring och medtag av egen alkohol kommer tillåtas, varför den turneringen har 18-årsgräns.Föranmälan
Föranmälan görs via Swish till Johan Domeij, 070-5430656. Skriv ditt namn och vilken turnering du anmäler dig till i meddelandet.

OBS! Föranmälan till Legacy Team Trio Trial behöver också ha lagnamn i meddelandet. Om 50 tecken överskrids, vänligen PMa Johan via SMS, Messenger på Facebook, gmail (domeij88@gmail.com) eller via internmail till Drunce på SvM.

Alla föranmälningar kommer registreras på ett Google Kalkylark, där kan du se att din namn står med.

Det kan dröja någon dag mellan uppdateringarna. Vid eventuella frågor kring bokning och föranmälan kontakta Johan Domeij (domeij88@gmail.com, 070-5430656). OBS! Om du ej önskar att ditt namn står med i denna publika lista, meddela Johan så löser han det.

OBS! Anmälan på plats kommer också att vara möjlig; så länge platser finns. Vi ser helst att du har föranmält dig då detta underlättar planering inför varje turnering.

Vi förstår att eventuellt deltagande vid lördagens kvällsturneringar blir beroende av hur det går för dig i Legacy-SM, därför behöver ni inte föranmäla er för dessa specifika turneringar. Anmälan görs således på plats för Kvälls-Legacy och Vintage.


Vid frågor kan ni kontakta följande personer
Evenemangsfrågor: Johan Domeij, Drunce,Domeij88@gmail.com
Turneringsfrågor: Peter Engström, SSST, Peter.Engstrom86@gmail.com
Oldschool/Premodern: Anton Glans Herr_Glans, antonbglans@gmail.com
SM Frågor: Daniel Alström, Discus, daniel@inteom.seBoende
Det är alltid trevligt med någonstans att sova. Vi har följande boenden som kan vi rekommendera:
Vandrarhem: Vindarnas Hus
Vandrarhem: Örnsköldsviks Vandrarhem
Hotell: First Hotel
Hotell: Elite Plaza Hotel
Hotell: Skandic ÖrnsköldsvikHjälpa till
Vi söker just nu indvider som är sugna på att hjälpa till med att kommentera under Legacy SM. Vi har tillgång till utrustning men det är alltid trevligt med någon som pratar bakom kameran också.Mer information
Om vi missat att få in något i den här artikeln så kan det tänkas finnas på vår officiella
Facebook-sida!.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

mg

MEDLEM
Oslo
Det här låter ju helt evigt mys. Som nuvarande norrman får jag se vad som sägs runt gränsöppningar och sånt innan jag kan comitta, men håller tummarna. Och oavsett awesome initiativ! <3

19:43:41, 25/9 -20
Niklashw

MEDLEM
Vänersborg
Längtar... Ses där Drunce!!

16:44:38, 24/9 -20
noyoudont1

MEDLEM
Umeå
Snyggt jobbat, Anton m.fl.

11:41:22, 24/9 -20
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
aginamist skrev 10:03, 23/9 -20 Blir det någon form av coverage?

Känner du Aginamist?

16:55:06, 23/9 -20
Choper

JUDGE L2
REDAX
Axvall
Peppen! Tyvärr är man borta som tidigare sagt...
Vore sjukt kul att komma hemåt och se på legacy.

15:31:44, 23/9 -20
214

MEDLEM
aginamist skrev 10:03, 23/9 -20 Blir det någon form av coverage?

Du kan inte bara sno folks catchfrase sådär..

14:02:29, 23/9 -20
duperhasse

MEDLEM
Örebro
Nice!!! :)

13:45:29, 23/9 -20
Uppdaterad: 13:45:51, 23/9 -20
gizlow

REDAX
Hypen är total!

13:35:23, 23/9 -20
Ice_Age

MEDLEM
Umeå
I Norrland! Pepp

11:47:32, 23/9 -20
Uppdaterad: 11:54:55, 23/9 -20
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
aginamist skrev 10:03, 23/9 -20 Blir det någon form av coverage?

Det är vår förhoppning, läs i slutet vad vi saknar!

:)

10:20:12, 23/9 -20
aginamist

REDAX
Blir det någon form av coverage?

10:03:56, 23/9 -20
214

MEDLEM
I Norrland...

09:35:49, 23/9 -20
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Wohoo... jag ska spela pappersmagic i år!

09:09:21, 23/9 -20
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!