Krönika
[SvM-awards 2020] Och vinnarna är…

Efter en lång process med många nomineringar har juryn tillslut fattat beslut om vilka som ska få äran att ta emot årets ”Svemmys”. Klicka in på artikeln för att se vilka som vunnit och läsa juryns motiveringar!

av SVMFörbundet
20:54, 7/9 -20
läst 1070 ggr.SvM-awards har delats ut årligen sedan 2013 och syftar till att på olika sätt lyfta fram och belöna utmärkande individer från den svenska Magic-communityn. Genom åren har det delats ut priser i lite olika kategorier. I år delar juryn ut priser i fyra kategorier: Årets Eldsjäl, Årets Komet, Årets Magickreatör, samt Lifetime Achievement Award.


SvM-awards 2020!Årets Eldsjäl delas ut till en person som genom sitt engagemang, intresse och hårda arbete gjort mycket för sin lokala Magic-communityn, eller för Magic i Sverige i stort.

Årets Eldsjäl 2020 är Jacob ”choper” Lernhage. Han får priset för sitt enorma engagemang och sin positiva attityd, inte bara för den lokala Magic-communityn i Skövde utan även för hela Magic-Sverige. Jakob har vunnit stor uppskattning genom sina stora insatser som domare, som även kombinerats med arrangemang, videopodcasts och mycket annat som hjälper till att sätta guldkant på tillvaron för många inom Magic i Sverige. Jacob är en för juryn arketypisk eldsjäl med sitt mångfacetterade engagemang, och delar med glädje därför ut priset till honom.Årets Komet delas ut till en person som tagit sitt spelande till en ny nivå och genom det lämnat ett avtryck i Magic-Sverige. Det kan vara en gammal räv som genom idogt spelande äntligen börjat få lön för mödan eller en helt ny spelare som helt enkelt tagit spelet med storm.

Årets Komet är ingen mindre än Johannes ”Johannesalberyd” Alberyd, som med sina många år på den svenska Magic-scenen faller in i ”gammal räv”-delen av priset. Bland hela 1469 andra deltagare som samlats i Utrecht i Nederländerna tog Johannes hem en strålande Grand Prix-seger i oktober förra året, och segern innebär att Johannes faller klockrent in i Årets Komet-kategorin. Juryn ser fram emot ytterligare framgång för Johannes och noterar, även om det inte varit med i bedömningen för utmärkelsen, att han haft framgång inom online-Magic under våren 2020.Årets Kreatör delas ut till en person som genom sitt kreativa skapande berikar den svenska Magic-communityn på ett eller annat sätt. Det viktiga i kategorin är att det är en person som har tagit sitt intresse för Magic, kanaliserat sin egen kreativitet, skapat något, och sen delat det i syfte att det ska komma resten av Magic-communityn till nytta i någon form.

Genom sitt gedigna arbete med communityberikande contentskapande, inte minst ”Veckans Regelfråga” som utbildat många av oss har Olle ”Partysmurphen” Liljefeldt arbetat för att både upplysa och underhålla Sveriges Magic-community. Arbetet har lett till ökad förståelse för regler och policy, såväl för mer tävlingsinriktade som för mer avslappnade spelare. Juryn anser därmed Olle vara en värdig vinnare av utmärkelsen, inte minst då hans flit och skapande knappast lär ha undgått någon på SvenskaMagic.Life-time Achievement delas ut till en person som genom sitt stora engagemang varit drivande för den svenska Magic-scenen under en längre tid och med stor påverkan.

Tobias “Scale” Fjellander har genom sitt mångåriga engagemang till Magicen i Sverige satt ett avtryck som är väldigt svårt att matcha. Under en flerårig period då Sverige nästan helt saknade förmågan att certifiera nya domare tog Tobias på sig rollen att resa land och rike runt för att utbilda nya domare, och döma både lokala och internationella arrangemang. Tobias har var instrumentell för turneringsscenen i Sverige under över ett decennium, inte bara som domare utan även som arrangör för bland annat Lincon, Gothcon, BSK, Nationals, SM, och BuM. Som om inte detta vore nog har Tobias även investerat en stor del av sitt engagemang i sitt lokala Magiccommunity, var än han har bott, och satt även i flera år i SvenskaMagics styrelse där han aktivt hjälpte och guidade föreningen genom en tuff omorganisering i början av 2010-talet. Som grädde på moset har Tobias haft ett mångårigt arbete på SvenskaMagics hemsida som Moderator, Redax, och Judge. Juryn anser att Tobias är en värdig vinnare av Life-Time Achievement Award, och att detta exemplifierats i alla aspekter av hans engagemang för hobbyn.Det var allt för den här gången! Juryn tackar ödmjukast för alla nomineringar som har inkommit från våra medlemmar, och vill slutligen säga stort grattis till våra värdiga vinnare!

 

Artikel-feedback