Magic the Gathering
Magic the Gathering32610 medlemmar 718 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Forumnytt
Torgetnytt
Sänkt BO på min fo av Spetaelsk
Adderat ytterligare av LFC4E
FYNDA!Allt från 1kr av Rodro
Commander Legends oc av kingdiz
Force of Will inlagd av Riggedlands
Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1830 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering
5-kortsturneringen - gruppspelet är avgjort!

Efter att reglerna till turneringen släpptes fick de 32 deltagarna fyra dygn på sig att lämna in en leklista. Vissa gjorde det fort, men många bollade idéer fram och tillbaka, våndades, next-levlade sig själva etc. När deadline var passerad hördes en deltagare säga "äntligen kan jag sova utan att vakna mitt i natten av: MEDDLING MAGE-VARIANTER JAG MÅSTE GOOGLE DIREKT". Turneringen fick många kugghjul att börja snurra - här kommer resultatet.

av Razorfin
#10 PWP Yearly
#4 PWP Lifetime
16:25, 15/7 -20
läst 2198 ggr.
Skriv ut artikel
16 kommentarer

För referens bör man ha läst del 1 av den här serien. De tiebreak som syns i tabellerna nedan är en ranking av alla spelares Unikindex och Deck Submission Time. Lägst ranking har alltså bäst tiebreak.

Fullständig card-by-card breakdown


Alla leklistor

Grupp A - balansgången

Alexander Rosdahl:


Joakim Almelund:


Martin Lindström:


Samuel Korsell:Ojojoj, vilket getingbo! I den här gruppen återfinns inte mindre än 3 st göteborgare med Balancelekar. Den enda icke-göteborgaren, Rosdahl, lirar Smallpox.

Rosdahl vs Samuel
Samuel lägger Crystal Vein, Chrome Mox imprint Chancellor of the Annex, The Rack och Balance, och Rosdahl kan bara se på när Chancellor kontrar hans Force of Will. Visserligen kommer Nether Spirit in och säger hej, men den kan inte racea The Rack.
0-2

Rosdahl vs Martin
Vis av förra matchen så vet Rosdahl om att han inte kan vinna ett race. Därför Fowar han Balance, och sitter med resterande kort på handen för ett negera The Rack.
0-0-2

Rosdahl vs Jocke
Efter att ha kommit ur förra Balansmatchen med en draw är Rosdahl nu lite stärkt, men Jocke har en trumf i bakfickan. Jocke lägger Mox Pearl, Mox Sapphire, Mishra's Factory, Balance. Rosdahl är då tvungen att Fowa. Jocke får resolva The Rack, men i och med Mishra sätter press så kan inte Rosdahl bara sitta stilla som mot Martin.
0-2

Samuel vs Martin
Balansmirror #1. Samuel vinner tärningskastet, visar Chancellor, lägger Chrome Mox, Crystal Vein , The Rack, Balance GG.
I duell två så börjar Martin, och går City of Traitors, Mox Pearl, betalar för Chancellor, The Rack, och med hjälp av Simian Spirit Guide har han fortfarande mana kvar till Balance! Phew!
1-1

Samuel vs Jocke
Balansmirror #2. Samuel börjar och gör sin grej, 1-0. När Jocke börjar så viftar Samuel med sin Chancellor och påminner om dess trigger. Jocke har dock lite is i magen och lägger Mishra, Mox, Mox, Balance och sitter med Rack på handen. Samuel discar ner till ett kort. Jocke lägger The Rack r2, vilket fungerar det med.
1-1

Jocke vs Martin
Balansmirror #3. Matchen är otroligt ospännande - den som börjar gör sin grej och vinner.
1-1

Tabell
Martin spelar oavgjort alla tre matcher, vilket inte räcker för avancemang. Stackars Rosdahl med Smallpox kan inte vara nöjd med lottningen att hamna mot trippel Balance. Jocke vinner gruppen före Samuel på Unikindex där Samuels Chancellor drar ner honom, men båda avancerar till åttondelsfinal.


Grupp B - förhandsfavoriterna

Svante Landgraf:


Simon Englund:


Tobias Ström:


Joel Larsson:Här återfinns turneringens förhandsfavorit Svante, nästfavoriten Joel, delade fjärdehandsfavoriten tillika jokern Simon, samt i sammanhanget outsidern Tobbe.

Simon vs Svante
Simon vinner tärningskastet, lägger Memnite, Mox Jet, Dark Ritual, Dark Deal, och får Svante att slänga hela sin hand, GG. I duell två tänker Svante “ja men nu när jag börjar så har jag i alla fall Daze uppe”, men Simon visar sin trumf i Leyline of Anticipation, och kopierar duell 1 redan i Svantes första upkeep! Wow!
2-0

Simon vs Tobbe
Simon börjar med Leyline of Anticipation i spel, och i Tobbes upkeep lägger han Memnite, Mox Jet, Dark Ritual, Dark Deal. Hörde jag Fow? Japp, Tobbe lägger Mishollow Griffin och racear Memnite. Nästa parti börjar Simon återigen med Memnite, Mox Jet, men för att krydda tillvaron tar Tobbe över den med Commandeer, och följer upp med att ta över Memnite med Kefnet's Last Word.
0-2

Simon vs Joel
Hörde jag Fow? Ja, nu är det nog över igen, precis som i förra matchen tänker ni, men efter att dammröken från Fow och Dark Deal har lagt sig så står Memnite och stirrar ner Phyrexian Revoker. Simon anfaller en gång. Joel tar skadan och slår tillbaka. Simon stannar hemma. Classic Mexican Standoff.
0-0-2

Svante vs Tobbe
Svante lägger Glistener Elf, Invigorate, Berserk, GG. Tobbes enda interaktion får smaka Daze, och inte ens när han börjar har han mana till att betala.
2-0

Joel vs Tobbe
I g1 lägger Joel Revoker och pekar på Tobbes land. JUDGE! Kan Revoker nämna länder? Nix. Tobbe tar lite skada samtidigt som han laddar upp sitt land. När han har 4 mana lägger han Kefnet's Last Word med efterföljande kontringskrig, och tar hem partiet. I g2 testar Joel istället att stå patt, men Tobbe lägger Griffin, vinner kontringskriget och hela matchen.
0-2

Joel vs Svante - Featurematch av Elias WatsfeldtBing, bang och välkomna till denna feature match. Det första som borde fånga ögat är Glistener Elf på Svantes sida av brädet. Inte bara för att det är det enda korten som faktiskt gör något i Svantes lek, utan också för att det är från detta årtusende. Svante, som började spela 1994, påstår sig ha fler högskolepoäng i matematik än fysikern Martin Lindström och visar prov på detta i sin förmåga att kunna räkna till tio. På andra sidan brädet sitter Joel Larsson, som faktiskt inte behöver någon introduktion.

Första partiet inleds av Joel och en Chalice of the Void på ett. Svante, som vi konstaterat kan räkna till tio, kan också räkna till ett och lägger sig. I andra partiet börjar Svante och lägger prompt en Glistener Elf. Redan här är det klart vem som vinner duellen, det räcker enbart med att räkna antalet aktiva kort. Svante har tre, Glistener Elf, Daze och Invigorate. Joel har två, Phyrexian Revoker och valfritt blått kort. Matchen slutar således lika.
1-1

Tabell
Det blev outsidern Tobbe som tog ner de tre förhandsfavoriterna. Joels Chalice bidrog inte i den här gruppen, och med en 4-kortslek slutade han jumbo. I mitten blev det otroligt tight mellan Svante och Simon, båda hade 4 poäng och 0 i duelldifferens. Det kom ner till Unikindex, och med en helt unik lek sånär som på Daze så tog Svante den så viktiga andraplatsen och avancemanget.


Grupp C - fisk

Denniz Rachid:


Thomas Rosholm:


Johan Disenborg:


Sveinung Björnerud:Den här gruppen innehåller två fisklekar, en av de snabbaste lekarna i turneringen, och den definitivt långsammaste leken.

Disen vs Rachid
Det börjar bra för Disen som r1 lägger Forest, Mox Emerald, Channel, Emrakul, the Aeons Torn och får slå för 15 turen därpå, men sedan får Rachid lägga Karakas, och där var det roliga slut.
0-2

Disen vs Rosholm
Båda spelarna revealar Chancellor. Disen kan inte komba r1, utan får lägga land, Mox, go. Rosholm kan då lägga Underground Sea och ha Daze uppe, inklusive att kunna betala för Disens Chancellor. Disen får alltså aldrig resolva Channel. Rosholm har ingen brådska, utan laddar lite mana på Calciform Pools innan han committar ett hot till brädet.
0-2

Disen vs Sveinung
Efter två mardrömsmatchup får Disen lite upprättelse. Sveinung har en landlek, men varken Maze of Ith eller The Tabernacle at Pendrell Vale hjälper mot pappa Emrakul.
2-0

Sveinung vs Rachid
Sveinung får Rachids lek att se fånig ut - inget av hans kort gör något. Denniz kan bara välja om han vill lägga Karakas och få den dödad, eller slowrolla Karakas och dö på one-shot EOT Marit Lage. Denniz dör en långsam död medan Sveinung tar bort en Ice counter i taget från Dark Depths.
2-0

Sveinung vs Rosholm
Även Rosholms lek ser pinsam ut, inget kort gör något, och Marit Lage kommer r42-ish, vem vet. Tabernacle stoppar alla försök till att rycka multipla kort med Nezumi Shortfang.
2-0

Rosholm vs Rachid - Featurematch av Elias WatsfeldtBoom! I vissa kretsar är Denniz Rachid känd som personen som gick top8 i två Pro Tours i rad. I mina kretsar är han känd som personen med fäbless för bröd och sås. Hur bra en restaurang är avgörs enbart på tillgången till bröd och sås. Till turneringen togs en intressant lek med. Leyline of Singularity tillsammans med Karakas är lite som bröd och sås, funkar bra på alla sätt. Meddling Mage i en turnering med öppna leklistor gör givetvis susen också. Rosholm, som är motståndaren då, är egentligen en mycket intressant person, men faller platt i jämförelsen med någon så fascinerad av bröd och sås. Nåväl, Rachid har sandad väg för att spela lika. Meddling Mage och Force of Will tar hand om ett hot, Karakas och Leyline om det andra. Frågar är dock om Rachid kan lyckas vinna på play? Force of Will och Leyline tagteamar mot Daze. Meddling MageChancellor of the Annex lämnar brädet Meddling Mage + Karakas mot Nezumi Shortfang. Nezumi Shortfang flippar till legendar och Denniz vinner matchen.
0-2

Tabell
Sveinung betraktade de två fiskarna som guldfiskar, Disen fick smaka torsk. Av de två fiskarna visade sig Rachid vara hajen, och Rosholm flyter med magen uppåt.


Grupp D - the innovators

Marcus Angelin:


Chris Larsen:


Johan Sadeghpour:


Peter Wallin:Gruppen har fått sitt namn efter att alla fyra är på övre halvan av tiebreakrankingen - alla med ganska unika bidrag. Det anmärkningsvärda är att Chris Mishra's Workshop/Trinisphere kan räknas hit då många tippade de som de mest spelade korten, men till slut blev han ensam om Trinisphere i hela turneringen. Ska det räcka hela vägen för dansken? Är Volrath's Stronghold ett hidden gem för Angelin? Fungerar Peters “3-kortslek med två extra kort”? Eller har Sadeg brutit formatet med Crashing Footfalls som wincon med Balance?

Sadeg vs Angelin
Angelin har en grindig lek, men kan inte göra något mot Balance och Crashing Footfalls.
2-0

Sadeg vs Peter
Peter vinner tärningskastet och börjar g1. Han lägger Chalice of the Void på 0, och Sadeg börjar direkt blanda leken inför g2, varpå Peter påminner honom om att han inte behöver blanda. I g2 revealar Peter en Chancellor, och sätter enorm press på Sadeg. Efter förra partiet vet Sadeg att han inte kan passa tur och tvingas möta Chalice, så han går för playet Mishra's Factory, Mox Pearl, betala för Chancellor, Mox Emerald, suspend Footfalls, go. Peter lägger Chalice för att slippa framtida noshörningar, men Mishra har ändå satt press på honom. Peter lägger därför City of Traitors, Hangarback Walker, go. Med ett varsitt land i spel är Mishra nu skyddad från Sadegs egen Balance, så han lägger den för att döda Hangarback och strippa Peters hand. Mishra vinner racet mot en ensam Thopter token.
1-1

Sadeg vs Chris
Chris vinner tärningskastet och lägger r1 Trinisphere, GG. När Sadeg börjar så kontrar Chris endera Mox - om vit Mox så tar Trinisphere hand om Footfalls, och Spined Thopter och Mishra stirrar på varandra - om grön Mox så får Sadeg välja om han vill strippa allt med Balance eller låta Mishra stirra på Thopter. Sadeg föredrar att vara i förarsätet, så han väljer det förstnämnda.
0-1-1

Chris vs Angelin
Chris lek innehåller Trinisphere, Fow och en långsam klocka - precis vad Angelin byggt sin lek för att slå. Plaguecrafter och Walking Ballista hanterar lätt Chris hot, och Volrath's Stronghold vinner den långa matchen. Recursion is the name of the game.
0-2

Chris vs Peter
Peter vinner tärningsslaget och går r1 Hangarback Walker, och Chancellorn ser till att den resolvar genom Fow. Chris kan inte slå den, GG. När Chris börjar så vaskar han en Thopter till Chancellor och passar tur. Peter lägger en Hangarback Walker, men den Fowas. Chris lägger en Trinisphere, och efter det kan ingen lägga fler spells så duellen slutar oavgjort.
0-1-1

Angelin vs Peter - FeaturematchHar du tärningar man kan låna??

Det är Peter the_Machine Wallin som frågar. Man kan ju tycka att en lokalkänd quizmaster, long-time magic- och brädspelare tillika 3-kortsmagicrunner-up borde ha koll på sådana triviala saker som tärningar, men tydligen inte.

Peters motståndare, Marcus Angelin, har klättrat stadigt i Planeswalker Points-totalen de senaste åren (vad man nu ska med det till?), och det gör man inte genom att dyka upp utan tärningar. Hans Walking Ballista kan visserligen få max 1 counter i så som hans lek är byggd, men tärningar finns likväl. Peter, publiken, och undertecknad kan andas ut, och matchen kan komma igång.

Angelin vinner tärningskastet och lägger land och passar turen. Peter lägger City of Traitors, Steel Overseer. Angelin lägger Ballista på 1 med avsikt att döda Overseern, men Peter gör ett triumferande smile och påminner om Chancellortriggern. Satfläsk säger Angelin. Peter lägger Hangarback Walker på 1 och pumpar båda gubbarna ögonaböj. Angelin får bita i det sura äpplet och lägger Plaguecrafter in i en 2/2 Hangarback. Do you have some spare dice? frågar Peter igen, pumpar sina tokens, och slår in för 4. Angelin aktiverar Volrath i upkeep och lägger Plaguecrafter på toppen. Peter pumpar och slår ner Angelin på 10. Plaguecrafter dödar en token. Peter slår med sin 4/4 Overseer och 3/3 token och Angelin går ner på 3. Angelin inser att han har för lite tid för att exekvera sin plan, och tvingas packa ihop. Partiet där Peter börjar blir inte lika spännande.
0-2

Tabell
Peter går obesegrad med sina stålmän - övriga kombattanter slår varandra. Sadeg fick dock med sig en pinne mot Peter, vilket gör att han kniper andraplatsen före de andra två. Med en ynka Unikindex tar Angelin den så oviktiga tredjeplatsen före Chris.


Group E - the international group, aka the Elephant in the room vs a pack of rogues

Fabian Sjöblom:


Raphael Levy:


Matti Kuisma:


William Ljungberg:How will William - with the most played deck in the tournament - handle his international competition (Fabian had his Canadian testpartner)? How will the other rogue decks fare?

Fabian vs Matti
Fabian is on the play for g1 and goes Cavern of Souls, Mox Emerald, pay tax, Hexdrinker. Matti goes Calciform Pools, Mox Jet, Thoughtseize, but unfortunately, both of Fabian's remaining cards deal with Matti's mox, which is his Achille's heel. GG. For g2, Matti instead Thoughtseizes away Fabian's mox, which leaves him with a lone Hexdrinker. Vindicate is there on time to kill it, and eventually Chancellor goes the distance.
1-1

Fabian vs Raph - FeaturematchRaphael Levy took a pause in his daily Drapht Club featuring home work out sessions to delve deep into the 5-cardmagic mystery. Will his crew of twitchchatters be able to come up with something extraordinary?

Fabian Sjöblom had his rigorous testing as well, and when the decklists were made public, an unnamed fellow competitor declared Fabian's deck as "a work of a Galaxy brain". Will a galaxy brain be enough to knock out an entire nation?

Raph begins by snatching mox and Hexdrinker from Fabian's hand, thus Fabian is unable to play any spells. Raph has the choice of Reanimateing either Memnite or Hexdrinker, and he goes for Hexdrinker for mythic-value, achievement unlocked, GG. When Fabian is on the play, he goes land, mox, pay tax, Hexdrinker. Raph is unable to beat Hexdrinker in a long game, so his only route to victory is to try to race with Chancellor. He goes Cabal Therapy targeting himself, discarding Chancellor, play Memnite, go. Fabian uses Seal of Primordium to kill Memnite and attacks for 2. Raph Reanimates Chancellor, going down to 11 in the process. Fabian plays Collector Ouphe and passes. Raph attacks for 5, but realizes that the race is lost and picks up his cards.
1-1

Fabian vs Willam
William assembles his Dark Depths + Thespian's Stage combo and lands Marit Lage on turn 3, and Hexdrinker is unable to race.
0-2

Willam vs Raph
Marit Lage lands on turn 3. Again, Raph tries to be fancy by reanimating his own Chancellor, but Alas, just like last time it is all in vain.
2-0

Willam vs Matti
Matti wins the die roll and sees that William is planning for a t3 Marit Lage. His only out is to Vindicate a land, but William can make Matti discard the Vindicate. Thus, Matti is forced to Thoughtseize Williams Therapy, leaving him short on time to charge up his land, GG. The game where William starts is no better for Matti.
2-0

Raph vs Matti
Raph pinpoints Matti's weakness, the mox, and runs Memnite headfirst into the taxtrigger to clear the way for his Therapy. Next turn, Memnite is reanimated and has all the time in the world to kill Matti one damage at a time. When Matti starts, he gets to resolve his mox, but his only Wincon, the Chancellor, is vulnerable to either half of Raph's Therapy. Matti strips Reanimate with Thoughtseize. Raph cannot have Matti resolve the Chancellor, so he Therapies it, plays Memnite and passes. Matti takes a few hits before Vindicate rids the board of any relevant permanents.
1-0-1

Tabell
William makes a clean sweep with the most played deck in the tournament - the rogue decks were unable to put up any form of resistance. Of the rest, only Raph is able to win a match, and with that the Frenchman advances to the single elimination stage. Fabian and Matti are eliminated.


Grupp F - skånederby

Ludde Londos:


Olle Råde:


Victor Ahlinder:


Sverker Johansson:Fyra skånepågar gör upp i den här gruppen (ja, i det här narrativet får Olle räknas som skåning). Extra kryddigt blir det av att Victor redan i Player Profile önskat möta Ludde samt räds Olle. Vad går hela vägen: länder, taxing, eller Full Patte?

Sverker vs Ludde
Sverker gör sin grej: lägger Memnite, Mox Jet, Dark Ritual, Dark Deal och rycker hela Luddes hand. GG tänker de flesta - men sedan böjer sig en åskådare fram och läser på Emrakul, the Aeons Torn: “Ska du inte blanda in din grav Ludde?” Jo, det ska han. Då lägger sig nästa åskådare i: “Får man verkligen blanda leken? Kort med randomeffekter var ju bannade?”
JUDGE!
Ojojoj, var har vi hamnat nu?
Spelarna förklarar situationen. Domaren dömer att det inte finns något ont uppsåt (Emrakul i sig skapar inga problem), utan det är interaktionen spelarna emellan som är awkward. Eftersom ordningen i vilken Ludde drar korten är oväsentlig - Maze of Ith hinner alltid stoppa Memnite - så tillåts duellen att fortgå.
När Ludde kommer upp till 15 mana lägger han Emrakul, Sverker påminner om sin Chancellortrigger från en Eon sen, men Emrakul är okontringsbar! Phew!
0-2

Sverker vs Olle
Båda spelarna visar varsin Chancellor. Olle försöker vinna genom att vaska sin Sphere till Chancellor och sätter upp för Lodestone Golem r2. Sverker däremot sätter käppar i hjulet genom att i sin tur vaska Memnite och rycka hela Olles hand. Duellen slutar med enbart varsitt land i spel. När Sverker börjar går han för vinsten genom land, Memnite, betala skatt, go. Olle stirrar nu ner en Memnite, och hans enda svar på det är Lodestone, som han sätter upp för genom att vaska sin Sphere och passa. Sverker kapitaliserar på den extra tid han fick genom att rycka Olles hand, och 20 attackfaser senare är det över.
1-0-1

Sverker vs Victor
Victor spelar fem länder, varav inget ensamt stoppar en Memnite. Sverker ser till att Victor får max ett land i spel och vinner efter 20 attackfaser.
2-0

Olle vs Ludde
Lodestone går vilse i Maze of Ith samtidigt som Ludde laddar upp Icatian Store. Enter Emrakul. Ludde betalar gladeligen skatt.
0-2

Olle vs Victor
Olles Lodestone får slå ett par gånger, men Marit Lage kommer i tid för att sätta stopp och ta hem matchen. Olles skatteindrivare har inget att hämta hos någon som saknar kapital (spells).
0-2

Victor vs Ludde - Featurematch!Och så har vi då kommit till till ett riktigt lokalderby, där man ju får säga att Victor Ahlinder har det mentala överläget efter att ha önskat sig pairingen mot just Ludde Londos.

Detta är gruppens sista match, och den är också högst relevant för gruppens utgång: Ludde står på 6 poäng, men kan trots det inte känna sig helt trygg då Sverker också har 6 poäng, och Victor skulle kunna gå upp på lika många i kraft av en vinst här.

Landmirror! Victor vinner tärningskastet och lägger Field of Ruin. Ludde lägger Icatian Store. Victor lägger Thespian's Stage. Ludde laddar till 1 och lägger Blast Zone. Victor har hittat techet, och kopierar sin egen Field of Ruin. Ludde laddar till 2 och lägger Dust Bowl. Victor dödar Icatian Store med original Field, och låser på det sättet ut Ludde från att göra något i matchen. Ludde pekar dock självsäkert på sin Maze of Ith och säger - “jaha, vad ska du göra åt den nu då? Om du bygger en 20/20 kan du inte också paja land!” Victor svarar med att lägga DD och manuellt ta bort en Ice counter. Ludde bleknar. Tio turer senare ligger både Marit Lage och Field-kopian i spel, och Victor tar hem partiet,
I duell 2 spenderar Ludde sina tre första turer med Store, land, land och har Dust Bowl redo r4. I det läget har Victor Karakas, Blast Zone och Thespian's Stage i spel, så Ludde dödar den sistnämna genom att sacca Blast Zone. Härifrån blir det ett race mellan Emrakul och manuell DD! 10 counters på DD. 1 counter på Store. 9 på DD. 2 på Store. 8 på DD. 3 på Store… etc.... Victor håller på att vinna racet, men Ludde avbryter det genom att Dust Bowla igen. Players agree upon a drawn game.
1-0-1

Tabell
Olles metaval att spela taxeffekter gjorde sig inte besvär i en grupp med en massa länder, och han blir utan poäng - kanske räknas han inte som skåning i det här narrativet ändå. De andra tre slår varandra, och det blir ett otroligt spännande tiebreakrace! Ludde har bäst duelldifferens och tar hem gruppen, men Sverker och Victor går fortfarande inte att skilja åt. Sverker har en mer unik lek än Victor … men hade samtidigt problem med leklistan (det var Nether Spirit istället för Memnite i originallistan), och straffet för det är sämst tiebreakers, vilket nu blir avgörande. Victor, som ligger i en hög på marken, vänder på huvudet och ser bananskalet som han halkade på, och torkar därefter svetten ur pannan.


Grupp G - mörka djupets grupp, aka SvM-nickgruppen

Tobias Fjellander aka Scale:


Oskar Sköld aka BitZi:


Björn Bergenfeldt aka Sajkobeer:


Marcus Ewaldh aka Truck:I grupp G återfinns inte mindre än tre Dark Depthslekar! Den fjärde leken utgörs av Scale featuring Alpine Moon. Går landpajet hela vägen? Vem har techat för mirrorn?

Scale vs BitZi
Tobias spelar Alpine Moon i Thespian's Stage, men Oskar har svaret i form av Blast Zone, så Marit Lage landar, och Dragonlord Dromoka via Saltcrusted Steppe är för långsam för att göra något åt det.
0-2

Scale vs Sajkobeer
Björn börjar och försöker rycka Alpine Moon, men Chancellor säger nej. Alpine Moon landar, and that was all she wrote. Att gå för en draw genom att istället rycka hoten fungerar inte eftersom Duress inte tar gubbar.
2-0

Scale vs Truck
Marcus börjar med land, go för att spela runt Chancellor. Tobias går land, mox, Alpine Moon i Dark Depths. Marcus rycker Dromoka. Efter det laddar Tobias landet medan Marcus börjar anfalla med Hexmage, men Tobias har 10 liv när Chancellor landar, vilket räcker för att vinna. När Tobias börjar blir inte saken bättre för Marcus.
2-0

BitZi vs Truck
DD-mirror #1. Oskars landlek är lite för långsam när Marcus börjar, r2 Marit Lage är GG. När Oskar börjar kommer han att få bygga en 20/20, men det får även Marcus genom sekvensen Thespian, Urborg, Tomb of Yawgmoth + Hexmage, DD. Field of Ruin kan inte stoppa detta. Duellen slutar lika, men Marcus vinner matchen.
0-1-1

BitZi vs Sajkobeer
DD-mirror #2. Nice discard spells you've got there! Oskar vinner tärningskastet och lägger Field of Ruin. Björn är känslig för landpaj och kan bara titta på när Oskar vinner. När Björn börjar så måste Oskar lägga r2 City för att hinna paja land, och då har han själv inte mana till att bygga en 20/20. Björn håller Urborg, Tomb of Yawgmoth som sitt sista land på handen.
1-0-1

Truck vs Sajkobeer
DD-mirror #3. Marcus börjar med det klassiska spelet Thoughtseize i Thoughtseize. Björn svarar med Duress som missar helt. Marcus gör en Marit Lage och Björn hinner inte med, GG. När Björn börjar kan han rycka Hexmage, och snart är två Marit Lage låsta i en Mexican Standoff.
1-0-1

Tabell
När Marit Lage har sagt sitt så står till slut Björn på 0 poäng, medan resterande har slagit varandra och har 6 pinnar var. Tiebreakrace! Marcus, som vunnit sina matcher med minsta möjliga marginal, faller kort på duelldifferens och åker ut. Tobias tar förstaplatsen på Unikindex, där uppenbarligen Dark Depths & co ligger Oskar i fatet.


Grupp H - white out

Björn Andreasson:


Anton Jonsson:


Johan Prinzell:


Love Rask:I den sista gruppen återfinns innovatören Björn Beakid Andreasson som lyckades i sin strävan att vinna knasigast (mest unik) lek. Hur ska det gå mot resten av fältet? Här finns även de gamla rävarna Johan Prinzell och Anton Jonsson, och fältets mest orutinerade men samtidigt på sistone hetaste deltagare Love Rask.

Anton vs Johan - Featurematch av Elias WatsfeldtMannen, myten, legenden Johan Prinzell. Fåordig var människan i sin profil inför denna turneringen, något man inte kan beskriva honom generellt som. En timme med Prinzell så får du en genomgång av Teslas sanslösa p/e tal som heter duga. När du äntligen tror att han är klar får du höra om den helt otroligt snabba fästingen som ger dig Krim-Kongovirus. På andra sidan sitter Anton Jonsson. I en exklusiv intervju påstår Hall of Fame medlemmen att det visserligen “är coolt att delta i turneringar som dessa”, men att de samtidigt “inte kan ersätta upplevelsen att delta i turneringar i verkliga livet”.

Den här matchen är lite annorlunda, och inte enbart på grund av de två intressanta herrar som sitter vid det digitala bordet, utan på grund av komplexiteten i matchen. Du som läser det här kanske tänker, men hur svårt kan det vara? Du är välkommen att försöka lista ut vem som vinner här, eller om det blir lika, och varför.

Att gå in i alla detaljer skulle vara överflödigt, lite som alla anledningar till varför Tesla är övervärderad. Istället redovisas en kronologisk ordning av hur författarna tänkte kring matchen.

En tidig Mox Emerald måste kontras med Force of Will. Om inte detta händer är Loxodon Smiter, som inte kan kontras, för snabb. Efter en kontrad Mox Emerald börjar Mishra’s Factory slå ned Johan. Misthollow Griffin försöker försvara, men möts av en Path to Exile. Mishra är snabb och Anton vinner.

Detta stämmer utmärkt, tills man inser att Misthollow Griffin även kan spelas från exile via path. Detta faktum tillåter Griffin att agera försvar tills Chancellor of the Annex kommer ned varpå Johan vinner.
Det konstateras här, för enkelhetens skull, att Anton med sin Selesnya-lek aldrig kommer försöka vinna matchen, utan enbart försöka drawa. Resterande spelar således ut sig under antagandet att Johan är på play, och om Johan vinner på play, vinner han matchen.

Inte så snabbt säger Anton, jag håller min Path to Exile i min hand och inväntar Chancellor. Konspirationsteorin har precis inletts och läsaren ombeds att hoppa till nästa del av artikeln. Griffin lyckas i det här fallet precis vinna mot Mishra och Johan vinner även här. Anton Jonsson, som för övrigt år 2002 valde att kopiera Olle Rådes hårstil från 1996, ger dock inte upp. Vad händer om Mox Emerald inte läggs tur ett? Vad händer om vi väntar med Mox Emerald tills Misthollow Griffin ligger på brädplanen? Till slut nås en till synes pattställning som Anton kallar genial! Dock så visar det sig att en nyckel till seger gömmer sig för Azorius. Nämligen att lägga på massvis med counters på Calciform Pools. Detta tillåter Johan att kunna lägga Misthollow Griffin och Force of Will på samma tur.
0-2

Anton vs Björn
Björn har gått half-in på Leylines och hoppas att få möta gravlekar och/eller ryck. Anton, som spelar varken eller, lägger Path to Exile i Björns Thalia, Guardian of Thraben, och vinner på ett av sina två hot.
2-0

Björn vs Johan
Thalia kommer aldrig ut pga Chancellor. Johan laddar upp jättemycket mana på Calciform Pools, och lägger sent omsider Chancellor och Misthollow Griffin samma tur, med mana till att hårdkasta Fow uppe.
0-2

Björn vs Love
Björn kan inte lägga något pga Chancellor. Love lägger Vampire Hexmage, och låter Björn välja mellan pest eller kolera: Patha Hexmage och dö till Marit Lage, eller dö pickedöden på Hexmage.
0-2

Johan vs Love
Johan sitter lugnt med Karakas uppe och laddar Calciform Pools i end step. Love slår lite med Hexmage, men det räcker inte för att vinna något race.
2-0

Love vs Anton
Anton börjar och lägger land, mox, betalar för Chancellor. Love lägger ryck, funderar ett tag på vad han ska ta, börjar fingra på Loxodon Smiter - alla håller andan - men tar till slut pathen. Phew! Anton lägger Smiter. Love lägger Hexmage. Anton slår med elefanten, och sitter tryggt med Karakas, GG. När Love börjar så rycker kan återigen pathen. Anton går Mishra, mox, go. Love lägger Hexmage. Nu sitter Anton i låset, om han lägger elefanten måste han tappa ut sig och dör på one-shot Marit, så han tvingas passa. Love sitter även han i låset - Hexmage kan inte slå in i Mishra. Mexican Standoff it is.
0-1-1

Tabell
Gruppen har en clean cut med Johan som segrare och Anton som tvåa. Love och Björn fick möta lite för mycket Chancellors och Karakas för egen smak. Efter sitt maratonparti behöver nu både Johan och Anton lite återhämtning innan det vankas åttondelsfinal.


Vem har byggt häftigast lek?
Vad hade du byggt för att slå det här metat?
Och vem tar hem turneringen? Svaret på den frågan kommer i nästa artikel där det vankas slutspel!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
#4 PWP Lifetime
Ja, Fabian gör bättre i att låta Cavern + Hexdrinker springa in i Chancellortriggern - på så sätt får han en levelcounter till. Det förändrar dock inte utgången av matchen. Även Simons spel mot Joel är inte optimalt, men med oförändrad utgång t.ex.

I matchen Anton vs Johan är den kanske mest intressanta linjen när Anton börjar och lägger Mox t1, vilket tvingar fram en Fow. Efter det hinner Mishra slå ner Johan till 11 innan Griffin kommer ner. Anton kan inte slösa Path på Griffin (som då själv kommer tillbaka), så han får sitta passivt medan Johan laddar mana. När Johan har mana till Chancellor så lägger han den INTE, utan inleder istället ett förlorande race med Griffin vs Mishra. När väl racet är igång så kan han lägga Chancellor, för att på så sätt tvinga Anton till att lägga en tur på att Patha den, vilket gör att Griffin precis hinner vinna racet mot Mishra.

11:55:06, 22/7 -20
Bjorn

MEDLEM
Linköping
214 skrev 23:34, 21/7 -20 Nezumi Shortfang flippar ju bara om man aktiverar den, det verkar dumt...

Fast om han inte flippar den så förlorar han racet (som jag fattade det). Så han dör oavsett.

09:01:04, 22/7 -20
214

MEDLEM
Nezumi Shortfang flippar ju bara om man aktiverar den, det verkar dumt...

23:34:03, 21/7 -20
duddelutten

SVM TV STREAMER
REDAX
JUDGE L1
Kalmar
Förvånad över 0 scepters och att ingen bröt varken LED eller dredge :)

09:17:54, 21/7 -20
Spacelisk

MEDLEM
Lund

#3 PWP Lifetime
BitZi skrev 00:51, 21/7 -20
Spacelisk skrev 22:02, 20/7 -20
Bjorn skrev 16:39, 19/7 -20 Jag fattar inte varför Fabian betalar Chancellor-skatt när han spelar Hexdrinker. Han har ju Cavern of Souls. Bara att spela och skita i skatten, eller?

När gör Fabian detta?

När han börjar mot raph. Han går cavern på snake - hexdrinker - grön mox - level. Så får han en extra counter och kan ha en 4/4 tur 2. Ändrar inte på resultatet men mer optimalt

Ok, fattar. Tolkade "när han spelar Hexdrinker" som att Fabian faktiskt pröjsade för Hexdrinker. Per gjorde fel igen verkar det som.

08:45:53, 21/7 -20
BitZi

MEDLEM
Östersund
Spacelisk skrev 22:02, 20/7 -20
Bjorn skrev 16:39, 19/7 -20 Jag fattar inte varför Fabian betalar Chancellor-skatt när han spelar Hexdrinker. Han har ju Cavern of Souls. Bara att spela och skita i skatten, eller?

När gör Fabian detta?

När han börjar mot raph. Han går cavern på snake - hexdrinker - grön mox - level. Så får han en extra counter och kan ha en 4/4 tur 2. Ändrar inte på resultatet men mer optimalt

00:51:07, 21/7 -20
Uppdaterad: 00:52:01, 21/7 -20
Spacelisk

MEDLEM
Lund

#3 PWP Lifetime
Bjorn skrev 16:39, 19/7 -20 Jag fattar inte varför Fabian betalar Chancellor-skatt när han spelar Hexdrinker. Han har ju Cavern of Souls. Bara att spela och skita i skatten, eller?

När gör Fabian detta?

22:02:31, 20/7 -20
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Jäkligt nice initiativ av Per. Trist att hamna i Dark Depthsgruppen dock. Fick det till att min lek fick 8 vinster 15 förluster 8 draws mot hela fältet.

14:02:02, 20/7 -20
Bjorn

MEDLEM
Linköping
Jag fattar inte varför Fabian betalar Chancellor-skatt när han spelar Hexdrinker. Han har ju Cavern of Souls. Bara att spela och skita i skatten, eller?

16:39:14, 19/7 -20
PsssT

MEDLEM
Malmö
BitZi skrev 17:43, 16/7 -20
PsssT skrev 13:07, 16/7 -20 Jag lyckas inte avsluta resonemanget i den (väldigt intressanta) Anton vs Johan, så någon med insikt i tråden får gärna förklara. Johan kan ju högst få ihop 9-10 counters på poolen (medans mishra pucklar på). Sedan kan Anton tappa upp, spela path i griffin. Nästa tur kan Johan spela griffin igen, men kommer då dö pga mox in i Smiter. Om Johan istället håller mana till Fow i Moxen så slår ju Mishran igen!

Man kan säga att johan fowar mox om han har färre än 3 counters på storage landet. Annars spelar han chancellor som första spel. Kom ihåg att det tar 2 rundor för anton att spela smiter för moxen kostar 1 hur sent man än spelar den på grund av chancellors beginning of game trigger.

Gotcha, han släpper moxen när chancellor är i spel (och han är på 8 liv). Då kan han bygga inf mana mot mishra och smiter. Tack för förtydligande!

22:45:46, 16/7 -20
BitZi

MEDLEM
Östersund
PsssT skrev 13:07, 16/7 -20 Jag lyckas inte avsluta resonemanget i den (väldigt intressanta) Anton vs Johan, så någon med insikt i tråden får gärna förklara. Johan kan ju högst få ihop 9-10 counters på poolen (medans mishra pucklar på). Sedan kan Anton tappa upp, spela path i griffin. Nästa tur kan Johan spela griffin igen, men kommer då dö pga mox in i Smiter. Om Johan istället håller mana till Fow i Moxen så slår ju Mishran igen!

Man kan säga att johan fowar mox om han har färre än 3 counters på storage landet. Annars spelar han chancellor som första spel. Kom ihåg att det tar 2 rundor för anton att spela smiter för moxen kostar 1 hur sent man än spelar den på grund av chancellors beginning of game trigger.

17:43:46, 16/7 -20
PsssT

MEDLEM
Malmö
Jag lyckas inte avsluta resonemanget i den (väldigt intressanta) Anton vs Johan, så någon med insikt i tråden får gärna förklara. Johan kan ju högst få ihop 9-10 counters på poolen (medans mishra pucklar på). Sedan kan Anton tappa upp, spela path i griffin. Nästa tur kan Johan spela griffin igen, men kommer då dö pga mox in i Smiter. Om Johan istället håller mana till Fow i Moxen så slår ju Mishran igen!

13:07:57, 16/7 -20
mabe

MEDLEM
Västerås
Mycket kul! Härlig läsning - tack! :)

12:47:10, 16/7 -20
The_machine

REDAX
Västra Frölunda
Posten som diskuterade Antons och Johans duell var 140 poster lång. Thats epic.

11:28:01, 16/7 -20
partysmurphen

JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
Det här är sjukt göttigt!
Props till de som insåg att Cabal Therapy är bästa rycket.

Karakas vs Shortfang var episkt! Mycket detaljer som är lätta att missa.

09:52:21, 16/7 -20
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Härlig sommarläsning!

18:23:43, 15/7 -20
  Zendikar Rising! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!