Lekanalys [Legacy]
Legacyvideor på Svenska! Parfait-edition

Jag har ett tag känt att det finns två saker jag har saknat att se mer av:
Magic på svenska och att få se mer av lekar som hamnat utanför rampljuset.
Min tanke vart då att varför inte se till att dessa saker skapas istället för att bara tänka att det vore kul att se?

av Setai
09:53, 24/3 -20
läst 1445 ggr.

Hej till de av er som är intresserade!

Bestämde mig för att starta vad som förhoppningsvis kommer att bli en video-serie på svenska som kommer att publiceras här på hemsidan.

Målet kommer att vara att visa lekar som jag tycker är roliga/mysiga/konstiga eller bara inte längre är en del av top-tier metat. Kommer lägga upp videor med en genomgång och även 5 matcher (lite motsvarande en MTGO-liga) och kommer att avsluta med att skriva några ord om vad leken gör bra och vad som gör att den inte blivit en del av varje spelares funderingslista när de ska fixa en ny lek.

För att inleda denna serie så har jag valt en gammal favorit som jag ägt, sålt och sedan köpt tillbaka då jag saknat den unika spelstilen - Parfait!

För att det ska vara tydligare vad detta är så börjar vi med leklista:


Parfait

Legacy / Turneringsspel

Av: Setai
10:09, 24/3 -20

Setai kommenterar:
Vit Prison
Kategori: Turneringsspel
Format: LegacyStorlek: 60 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
8899:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]244523[/lek]
Köp leken! Proxa leken!Leken är då som man lätt kan se något så trevligt som en prison-lek till Legacy!
Om intresse finns för hur detta fungerar så kolla gärna in videorna nedan :)


Videor:


Lek-GenomgångMatch 1 vs 4c SnowMatch 2 vs Temur LandsMatch 3 vs Titanic DryadMatch 4 vs EnchantressMatch 5 vs Grixis DelverSammanfattning med resultat:

Spoiler:

Så denna gång blev det 5-0, ett resultat jag är nöjd med även om det såklart var tråkigt att 4c Snow-matchupen påverkades av en bugg på Oko och matchen vs Grixis delver snarast var en BO1. Jag upplever iallafall att det har gått att se hur leken vill fungera och vad den kan åstakomma när den får utföra sin egen gameplan.

Den absolut största svagheten leken har och anledningen att jag tillslut övergav leken är egentligen ett kort: Karn, the great Creator. När det kortet började se spel i 12-post så fick denna lek en omöjlig matchup. Det är i övrigt en lek som har och nästan alltid har haft möjlighet att vinna mot det mesta. Det finns inte många matchups man inte har en möjlighet att använda Enlightened Tutor för att hitta upp något bra hatkort. Men just Karn stänger av både motor och wincons i sig själv. Dessutom söker han även rätt på wincons för motståndaren.

I övrigt så lider leken av samma problem som många andra lekar som ej spelar blått. Tur 1 combo går inte att interagera med on the draw. Det är något man sällan kommer runt om man inte har Force of Will men fortfarande något som kan skapa frustration om det förväntade metat är fyllt med snabb combo.

Styrkan med leken kan man nästan säga att även det är en svaghet. Du ligger med en välanpassad lek runt 50% mot fältet. Du har nästan aldrig en gratis vinst och små misstag kan kosta betydligt mer än vad det hade gjort med andra lekar!

Överlag så kan jag ändå säga att det är en lek jag skulle våga rekommendera om prison är en arketyp man trivs med :)


Är det några frågor eller funderingar (eller kanske till och med något jag missat) så är det bara att skriva i kommentarerna så svarar jag när jag ser det!

Ha det bra och hoppas det var trevlig läsning för dig som tog dig hela vägen hit.

 

Artikel-feedback