Magic the Gathering
Magic the Gathering31821 medlemmar 967 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1806 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering
En av höstens magiska gôttigheter - Alara Games 10k-Series: Modern

Hösten är nu här och schmockfylld med härliga Magicevent och för legacyspelare finns det mycket att avnjuta medan vintermörkret smyger sig på. Mitt i en legacytung höst behöver man såklart ett rejält modernevent, inte minst för de som missar modernturneringen på BSK medan de gôttar sig med Team Unified Legacy!

av yespair
13:37, 24/10 -19
läst 2493 ggr.
Skriv ut artikel
5 kommentarer

Under det gångna året har vi kört i Modern, Standard och Legacy - samtliga med den garanterade prissupporten bestående av krediter motsvarande ett värde av 10000 SEK. Under året har vi löpande uppdaterat konceptet och har bland annat börjat med trials där man som spelare har möjlighet att vinna en BYE och betalt inträde till huvudturneringen, förstärkt våra lokalers klimat- och ventilationssystem, fått en tydligare bild om vilka baguetter som folk tycker är godast, och framförallt haft glädjen att få dela riktigt härliga magicstunder tillsammans med spelare från (nästan) hela Sverige! Vi på Alara Games har nu glädjen att återigen bjuda in till 10k-Series i det som än så länge varit turneringsseriens mest populära format - den 30/11 är det dags för Alara Games 10k-Series: Modern! Förra gången som vi körde 10k-Series i Modern var våra etthundra platser slutsålda nästan två veckor innan evenemanget, någonting som gjorde att det var mindre väntetid, mindre köande under morgonen och helt enkelt gjorde att vi kunde ha en betydligt smidigare start - för att inte tala om att vi fick glädjen att utöka prissupporten till 17500!

Så... vad är det egentligen som vi bjuder in till?

ALARA GAMES 10K-SERIES: MODERN

Format: Modern
Turneringstyp: Swiss + Top8
REL: Competitive
Registrering: 10.00-10.50
Registrering online: HÄR
Turneringsstart: 11.00
Turneringsdatum: 2019-11-30
Turneringsavgift: 300:-
Plats: Alara Games, Föreningsgatan 16

Vi garanterar en prissupport bestående av krediter till ett värde av minst 10000 SEK. 4000 krediter till ettan och 2000 krediter till tvåan. Trean och fyran får 1000 krediter vardera. Förlorar man i kvartsfinalen så vinner man 500 krediter!


Trials

Vill du glida in på turneringen med en BYE så gäller det att vinna något av våra trials! Trialsen körs i både Modern och Legacy och som mest kan man grinda ihop till 2st BYEs. Mer information om våra trials finner ni bland våra event på Facebook. Om ni redan håller koll på vår Facebooksida så har ni konstaterat att vi redan har haft två trials, men om ni har missat det så finns det fortfarande två kvar! Redan nu i helgen har ni nästa chans att vinna en BYE och inträdet betalt!

2019-09-14: Modern
2019-10-05: Legacy
2019-10-26: Modern
2019-11-16: Legacy


Side Events

Vi erbjuder även möjligheten att spela mindre turneringar ifall drömmen om vinst i huvudturneringen har krossats, eller om man av någon annan anledning inte spelar i huvudturneringen. Dels erbjuder vi löpande turneringar i såväl constructed som limited, och kör även en ansamling för att köra en större modernturnering, Modern Second Chance, vid sidan av huvudturneringen. On-Demand Events kör tre rundor swiss på regular rule enforcement level och Modern Second Chance kör swiss och slutspel baserat på deltagarantal på competitive rule enforcement level. Modern Second Chance startar efter runda 3 eller 4, beorende på deltagarantal i huvudturneringen, kostar hundra kronor att vara med på och prissupporten består av krediter motsvarande ett värde av turneringsintäkterna minus det som Skatteverket tillägnar sig!


FAQ

Hur ser den garanterade prissupporten ut?
Alltså, den står typ två stycken upp... men såhär!
1: 4000 krediter
2: 2000 krediter
3-4: 1000 krediter
5-8: 500 krediter

Utökas prispoolen om det blir fullsatt?
Ja, och inte bara då. Vi har ett par gränser där vi utökar prissupporten baserat på deltagarantal. De tio tusen krediter som delas ut är alltså ett garanterat minimum.

Vad kan de s.k. krediterna användas till?
Utöver Loka och kioskvaror har vi ett brett sortiment brädspel, en stor mängd löskort, kläder, kaffekoppar, figurspelsfärg, rollspelsböcker, speltillbehör, och annat gôtt. Krediterna kan användas för allt som saluförs i vår butik! På vår hemsida kan du se vad som finns att tillgå, undantaget löskort (som förvisso finns saldofört, men som i skrivande stund inte finns i vår webbshop).

Hur ser det ut med parkeringsmöjligheter?
Där finns en hel del alternativ när det kommer till parkering. Odenhuset har ett parkeringshus där det går att betala för att parkera och där det brukar finnas gott om plats. Diverse närliggande kvarter har parkeringsmöjligheter, men en del utav dem är tidsbegränsade. Är man pigg i benen så finns det gratis parkeringsplatser vid Isstadion, ca åtta minuters promenad från våra lokaler. Enstaka parkeringsplatser utan tidsbegränsning och parkeringsavgift finns i kvarrteren norr om Högskolan Väst, men dessa brukar vara ockuperade av de som envisas med att vara bosatta i de kvarteren. Skriv ett meddelande till oss på Facebook så förtydligar vi de alternativ som finns!

Hur ser det ut med kollektivtrafik till Trollhättan och Alara Games?
Från närliggande kommuner finns det såväl bussar som tåg som tar dig till Trollhättan. Det går gott om tåg till Trollhättan från exempelvis Göteborg. Det finns även direktförbindelser med tåg till Trollhättan från bland annat Oslo och Karlstad. Från järnvägsstationen går det regelbundet bussar in till Drottningtorget där Alara Games ligger, för den som känner att det där med sju minuters promenad är för långt.

Hur god är kebabsåsen på en skala mellan 1 och 10?
Där finns lokala variationer som gör att det är svårt att ge precisa svar på denna högst objektiva [sic] fråga. Beroende på val kring stans bästa pizzerior kan kebabsåsens goda smak variera mellan 6 och 11 i betyg.

Har alla pizzerior i Trollhättan så fantastisk kebabsås?
Den bästa av kebabsåserior har dessvärre avvecklats, men det finns såklart ett antal guldkorn kvar i kebabsåsens metropol. Vi räknar dock med att det blir så pass många rundor att vi inte kommer att hinna med någon klassisk lunchpaus, och kommer istället att erbjuda baguetter från Baggis i butiken på markplan.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

nargluj

MEDLEM
Älvängen
Hur länge har ni öppet under dagen? Hade varit nice och glidigt in framemot kvällen med en legacy/edh lek eller kuben.

14:09:09, 31/10 -19
yespair

JUDGE L2
REDAX
Trollhättan
aginamist skrev 09:38, 28/10 -19 Vad är prisstrukturen?

Prisstrukturen är den struktur som som beskriver fördelningen av priser som delas ut i turneringen.

23:38:39, 28/10 -19
aginamist

MEDLEM
Vad är prisstrukturen?

09:38:11, 28/10 -19
yespair

JUDGE L2
REDAX
Trollhättan
Discus skrev 23:19, 25/10 -19 Men det är ju domarkonferens då! :(

Jag kände samma sak när datumet för domarkonferensen publicerades :(

23:45:53, 25/10 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Men det är ju domarkonferens då! :(

23:19:46, 25/10 -19
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!