Magic the Gathering
Magic the Gathering32210 medlemmar 793 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1813 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
BSK 2019 med Legacy-SM 2019

Borås Spelkonvent 2019 (BSK) kommer gå av stapeln under Allahelgonahelgen 1-3 november.

Vi har lite nyheter i förhållande till tidigare år. Först och främst så kommer vi i år testa med att köra en lagtävling i Legacy. Sedan ser vi gärna att alla föranmäler sig innan konventet börjar, så att vi kan spara tid på plats.

av Discus
19:32, 22/9 -19
läst 7229 ggr.
Skriv ut artikel
129 kommentarer.
.
.
.
.

Borås Spelkonvent 2019
Det har nu blivit dags för Föreningen SvenskaMagic att hitta på roliga saker att göra igen. Det börjar bli dags att planera för Borås Spelkonvent 2019 (BSK), som kommer gå av stapeln under Allahelgonahelgen 1-3 november.

Huvudnumret kommer att vara Legacy SM och vi hoppas givetvis på att det ska bli en rejäl uppslutning kring detta evenemang. Det har varit drygt 100 deltagare de tre senaste åren och det gör att vi i år känner att vi kan ge en garanterad prissupport på SM som motsvarar produkter (kort/boosters) till ett värde av 20000kr.Var/När/Hur?
Borås Spelkonvent äger rum på Bäckängsgymnasiet i Borås den 1-3 november (karta). Det betyder för den erfarna konventsdeltagaren att vi fortsätter där vi var förra året.Inträden och Kostnad
Priset för inträden på BSK är klart och det är samma summor som tidigare år. Det är alltså något man måste betala för att få spela magic på plats. Som ni kan läsa är det kraftigt rabatterat för de under 20 år. Utöver detta tillkommer sedan avgifter för att delta i turneringar.
 • Deltagaravgift 21+år: 300kr (400kr vid betalning på plats) (50kr extra om man INTE vill bli medlem)
 • Deltagaravgift 11-20år: 50 kr
 • Endagspass (=deltagaravgift för en dag): 200kr
 • Sovplats: 100kr

Sista datum för föranmälan är 27 oktober. DETTA BETYDER ATT FÖRANMÄLAN ÄR STÄNGD, MEN TILL ONSDAG GÅR DET BRA ATT FÖRANMÄLA TILL DET HÖGRE PRISET, FÖR ATT FÅ DET SMIDIGARE PÅ PLATS!


Föranmäl dig och betala allt i förväg!
För att spara tid på plats i Borås, så kommer vi i år fortsätta med fjolårets test och vi önskar att så många som möjligt föranmäler sig och betalar i förväg! Detta är främst för att vi vill spara tid på plats. Det som kommer krävas av dig är ett mail där du lämnar all info och sedan betalar du in totalsumman till vårt konto. Tryck på spoilern för mer detaljerad information.

Spoiler:


Ni kommer bli tvungna att lämna all info som vi behöver, men ni behöver bara göra det via ett mail (bsk@svenskamagic.com) och sedan betala in totalsumman till vårt bankgiro (164-8518). Insättningen märks med SvM-alias

Så vad är det för information som behövs frågar ni er? Vi börjar med det praktiska. Armageddon som arrangerar BSK önskar att ni blir medlemmar i deras förening. Om ni väljer att bli det så gäller priset ovan. Om ni väljer att inte bli det, så kostar det 50kr extra. De delar dessa uppgifter med Borås Kommun, Folkuniversitetet och Sverok för att de söker bidrag. Det gör att ni behöver ange era person- och kontaktuppgifter. Om ni har korrekta uppgifter på SvM räcker det med att ange SvM-alias och DCI-nummer, så kan vi hämta uppgifterna här på hemsidan.
 • Namn
 • Epost
 • Mobil
 • Personnummer (om ni önskar bli medlem)
 • Adress (om ni önskar bli medlem)


Sedan går vi över till det vi i föreningen behöver
 • SvM-alias
 • DCI-nummer


Utöver det så kommer givetvis vad ni önskar betala för:
 • Inträde BSK
 • Sovplats (om så önskas)
 • Medlemskap i en av våra föreningar (om ej klart innan)
 • Turneringsavgifter


För att vara övertydlig kommer jag nu att göra en ansökan nedan för en fiktiv medlem som känner att han vill åka till Borås och spela Magic.
Namn: Ander Andersson
SvM-alias: SvM-Bot
Epost: ander_andersson@gmail.se
Mobil: 073-9121212
Personnummer: 940101-0101
Adress, rad 1: Anders väg 12
Adress, rad 2: 12345 Stockholm
Inträde: 300kr
Sovplats: 50kr
93/94: 100kr
Legacy SM: 200kr
Team-Sealed: 170kr
Premodern: 100kr
Medlemskap SvM Senior: 50kr
Summa: 920kr

Ander betalar därmed in 920kr till Bankgiro 164-8518 och märker insättningen med SvMBot och mailar bsk@svenskamagic.com. (Han ansöker givetvis om medlemskap i SvM Senior också)!

Nu förutsätter givetvis detta att allt går enligt plan och vi vill ju givetvis inte stjäla pengar från er ifall ni av någon anledning inte spelar turneringarna som planerat. Om SvMBot ovan går långt i Legacy SM, så kommer han inte kunna delta i Team-Sealed. Då får han givetvis pengarna tillbaka för det eventet. Så bara för att ni betalat, så har ni inte låst er för deltagandet i turneringarna. Så om ni inte kan delta i turneringarna, får ni pengarna tillbaka för dem.

Har ni special som exempelvis arbetare, fritt inträde osv så mailar ni om det så löser vi det innan ni betalar.

Så ett mail och en inbetalning, sedan är allt klart och du behöver bara dyka upp till starttiden på eventen! Vi kommer maila tillbaka och lägga upp info så att ni kan verifiera att ni är föranmälda också!NYHET - Team Legacy SM
Nu till årets nyhet! Vi kommer erbjuda en möjlighet att bilda ett lag (3 spelare) och sedan spela Legacy SM som ett lag. Upplägget kommer vara så att ni spelar som ett lag på fredagkvällen. Det blir fyra rundor med Team Unified Legacy.

På lördagen spelar sedan varje spelare individuellt i Legacy SM. Ni behöver inte spela med samma lekar som i lagdelen. När swissen är avslutad summerar vi sedan ihop era poäng och de fyra bästa lagen får spela slutspel på söndagen för att avgöra vilket lag som är Sveriges bästa Team Legacy lag.

Det kostar inget extra utöver kostnaden för att delta i Legacy SM och ni tävlar om en egen extra prisstruktur som beror på antalet deltagare.

Sammanfattning
Team Legacy SM
Format: Team Unified Legacy
Antal spelare i laget: 3 spelare
Registrering: 17-18
Start: 18.30 på fredagen
Kostnad: Inget utöver deltagaravgift på Legacy SM
Föranmälan: bsk@svenskamagic.com

Ett tips för er som är en grupp individer (där 60% är 25 år eller yngre) och inte ännu har skapat ett SvM lag, så är det ett bra tillfälle att skapa en SvM Lagavdelning. Kontakta Discus för mer information om detta!Schema Borås Spelkonvent 2019

Schemat för BSK finns att beskåda i grafisk form nedan. Observera att schemat är preliminärt och en del ändringar i schemat kan komma att ske.
Nu följer vi upp med schemat i text-format. Notera att tiderna och priser/avgifter kan komma att justeras lite smått.


Fredag Kväll
Vi hälsar alla välkomna till årets konvent och vi börjar med en FNM i Modern. För er som föredrar att vrida på gamla kort, så hänvisar vi till att ni ska spela 93/94 eller vår nyhet för i år där man kan spela Legacy SM som ett lag och då börjar ni med tre lagrundor på fredagskvällen.

Om man känner att inget av detta passar så kan man istället träna Legacy. Vi kommer starta 8-manna turneringar så fort det finns 8 som vill spela. De kör sedan 3 rundor swiss och detta går att göra med sista start 22.00

Spoiler:


FNM MODERN
Format: Modern
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)

93/94
Format: 93/94
Registrering: 15.45-16.00
Start: 16.00
Kostnad: 100 kr
Upplägg: 6 rundors swiss, ingen t8, matpaus efter runda 3.
Prisstruktur 2019: En The Fallen som förstapris. En All Hallow's Eve lottas ut bland top 13.
Special: Inga intentional draws tillåtna.
Se för övrigt separat post på Old School-bordet.

Legacy SM lagrundor
Format: Team Unified Legacy (regler)
Registrering: 17-18
Start: 18.30
Kostnad: Inget extra utöver deltagaravgift i Legacy SMLördag Morgon
Då var det dags för den stora happeningen på årets konvent. För nu är det Legacy SM som gäller. Vi kommer att 9 rundor om vi får runt 100 deltagare. Det är för att chansen att nå top 8 på X-2 ska vara stor. Vi har en garanterad prissupport motsvarande 20000kr för denna turnering. Om du känner att Legacy inte fungerade eller känner att Standard är roligare så erbjuder vi just Standard efter två rundor av SM.


Spoiler:

LEGACY SM
Format: Legacy (competitive)
Registrering: 9-10
Start: 10
Kostnad: 200 kr | 250 kr (medlem | ej medlem)

STANDARD
Format: Standard (ingen top8 - extra runda istället)
Registrering: 11-12
Start: 12 (efter två rundor av Legacy-SM)
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)Lördag Kväll
Lördagskväll handlar givetvis om slutet av Legacy SM. För oss som inte hamnar i toppen av den turneringen erbjuder vi ett lagarbete genom Team-Sealed i det nya Throne of Eldraine. Efter önskemål kommer vi köra Vintage på lördagkvällen. Dessa turneringar kommer att starta efter swissen av Legacy SM. Därmed lite beroende på hur fort det går där, så startar vi kvällsturneringarna. Har även infört Wizards nyhet med Pioneer i kvällsschemat

Spoiler:

TEAM-SEALED
Format: Team-Sealed
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 220kr/person (660kr/lag)

VINTAGE
Format: Vintage (top8)
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 200 kr | 250 kr (medlem | ej medlem)

PIONEER
Format: Pioneer (top8)
Registrering: 17-18
Start: 18
Kostnad: 50 kr | 100 kr (medlem | ej medlem)

Söndag Morgon
Om allt går som planerat har vi nu en Top 4 i Team Legacy SM. För er som hellre spelar constructed erbjuder vi en möjlighet att spela Premodern och mysig söndags Vintage.


Spoiler:

TOP 4 TEAM LEGACY SM
Format: Team Unified LEgacy
Registrering: 09.30-10
Start: 10
Kostnad: Invitation

MODERN HORIZONS
Format: Modern Horizons draft
Registrering: 09.30-10
Start: 10
Kostnad: 300 kr | 350 kr (medlem | ej medlem)

PREMODERN
Format: Premodern (ingen top8)
Registrering: 09.30-10
Start: 10
Kostnad: 100 kr | 150 kr (medlem | ej medlem)

Mysig Söndags VINTAGE
Format: Premodern (ingen top8)
Registrering: 09.30-10
Start: 10
Kostnad: 100 kr | 150 kr (medlem | ej medlem)
Priser
Prispoolen beror på antalet deltagare i turneringen. I princip går hela deltagaravgifterna tillbaka i priser efter att vi gjort avdrag för produktkostnader. Vinstsumman fördelas sedan i runda lag enligt följande modell (om det är Top 8).

1: 30% av vinstsumman
2: 20% av vinstsumman
3-4: 13% av vinstsumman
5-8: 6% av vinstsumman

Om eventet inte har Top8 så kommer prisstrukturen följa ovanstående på ett ungefär men fördelningen av priser kommer att vara efter poäng (lika poäng = samma priser). Exakta summor/priser kommer annonseras på plats.

På Legacy SM har vi en garanterad prissupport på 20000kr. Så vinnaren kommer att få produkter eller motsvarande för minst 5000kr. Se spoler nedan!

Spoiler:

Ungefärlig garanterad Prisstruktur Legacy SM
1: 5000kr
2: 3000kr
3-4: 2000kr
5-8: 1000kr
9-16: 500kr


Vinster erhålls i form av motsvarande summa i boosters (30kr/booster, Throne of Eldraine). Om du känner att du inte vill ha boosters, så kommer du få möjlighet att byta dessa mot kort i vår Pärm med kort. Det var något vi testat en tid nu och det verkar vara uppskattat. Målsättningen är att pärmen ska innehålla godsaker som passar alla (Eternalspelare, Standardspelare, Commanderspelare osv).Nocturnal events
Som ni kanske noterat så finns inga Nocturnal events uppsatta på schemat. Det betyder inte att de inte finns, det betyder bara att vi valt att låta efterfrågan styra vad vi spelar och när. Vi har förberett för att spela följande saker:

Dessa Nocturnal eventsmöjligheter har vi förberett:
 • Påsdraft, 30kr (+produktkostnad)
 • Throne of Eldraine draft, 150krFöreningsrabatt
Som medlem i någon av våra föreningar/avdelningar, Junior, Senior, Nyköping, Linköping eller Alingsås betalar du billigare deltagarpris i samtliga turneringar. Det är detta som avses med (medlem | ej medlem) i pris-specifikationen.
Funktionärer Sökes
Vi letar just nu efter funktionärer som vill hjälpa oss och beroende på vad du vill jobba med, och hur mycket du kan jobba utgår olika former av ersättning, såsom gratis inträde osv. Kontakta Discus om du är sugen på att hjälpa till.

Detta behöver vi hjälp med:
 • Domare
 • Demare
 • Coverage (stream/text/foto)FAQ
Räcker det alltså med ett enda mail och en inbetalning för att ha allt klart för BSK?
Ja, allt du föranmäler dig till behöver du bara dyka upp till starttiden. Inget köande eller väntande!

Måste man ha leklista med sig på turneringarna?
Ja, det är leklista på alla constructedturneringar. Det är för att många kort är i omlopp och dyker det upp en lek, vill vi finna dess ägare (händer i princip varje konvent).

Blir det några trials inför Legacy SM denna gång?
Nej, vi kör en satsning på lagsamarbete istället och kör med lagtävlingen istället!


Tokens och även vår senaste spelmatta
Föreningen har nu designat och skaffat fram lite nya tokens igen. Det handlar om en Angel, en Bird, en Elemental, en Goblin och en Zombie. Dessa kommer man kunna komma över på BSK, men om man känner att man vill ha några av dem med en gång så finns de att köpa för 5kr/st i Kortpärmen!
Dessa tokens finns också representerade på vår senaste spelmatta som vi hoppas ska bli lika uppskattad som den förra.

Har ni några funderingar? Vänd er till Discus internt eller kommentera den här artikeln.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

useL

MEDLEM
Västerås

#18 PT Points Yearly
Choper skrev 13:24, 7/10 -19 Game on gott folk! Danskarna fick 44 pers på sin. Finland 134 spelare.
Kan vi ta hem titeln som Skandinaviens legacyparadis? :)

Helvete va många finnar! Det var imponerande.

15:42:00, 7/10 -19
Choper

JUDGE L2
REDAX
Skövde
Game on gott folk! Danskarna fick 44 pers på sin. Finland 134 spelare.
Kan vi ta hem titeln som Skandinaviens legacyparadis? :)

13:24:36, 7/10 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Hackeru skrev 10:11, 7/10 -19 Önskar fler möjligheter till modern :)

När önskar du spela Modern? Istället för vad helt enkelt, så att andra vet?

10:40:01, 7/10 -19
Hackeru

MEDLEM
Kalmar
Önskar fler möjligheter till modern :)

10:11:06, 7/10 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
disciple_of_the_master skrev 18:47, 25/9 -19 Legacy och/eller Modern sideevent på söndag morgon och lördag kväll vore toppen, för den som misslyckas i legacyn och inte har möjlighet till Vintage!

Du kan ju spela team-sealed också, men noterar intresse

21:01:22, 25/9 -19
disciple_of_the_master

MEDLEM
Uppsala
Legacy och/eller Modern sideevent på söndag morgon och lördag kväll vore toppen, för den som misslyckas i legacyn och inte har möjlighet till Vintage!

18:47:36, 25/9 -19
aginamist

MEDLEM
Best Western är nice och Jazz hotell är lite mera budget. Båda är under 10 minuter gång till siten.

13:47:00, 25/9 -19
ross

MEDLEM
Klagshamn
Hej,

För er som tidigare deltagit finns det rekommendationer på ett hotell nära siten som är bra?

Mvh
/Ola

13:46:09, 25/9 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
useL skrev 06:27, 25/9 -19 Jag ser framför mig en hel del spelare som spelar legacy men inte äldre format.

Kan det inte finnas en förutbestämd legacy/modern på söndagen parallellt med premodern/vintage? Eller blir det för stor belastning på domarpersonalen?

Det är inget problem ur personalsynvinkel, så skriv här i tråden om ni önskar spela LEgacy/Modern också...

10:01:38, 25/9 -19
useL

MEDLEM
Västerås

#18 PT Points Yearly
Jag ser framför mig en hel del spelare som spelar legacy men inte äldre format.

Kan det inte finnas en förutbestämd legacy/modern på söndagen parallellt med premodern/vintage? Eller blir det för stor belastning på domarpersonalen?

06:27:06, 25/9 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Drunce skrev 14:53, 24/9 -19 Fyra rundor!!

För sent, har redan ändrat till fyra rundor!

:)

16:02:46, 24/9 -19
Drunce

MEDLEM
Fyra rundor!!

14:53:36, 24/9 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Det är tre i varje lag och slutspelet är unified igen

09:59:20, 24/9 -19
Uppdaterad: 10:02:54, 24/9 -19
CarlDenStore

MEDLEM
Jönköping
Team Legacy SM

Hur många spelare ska det vara per lag och i vilket format spelas finaldagen?

09:57:08, 24/9 -19
Timecode

ETERNALKUNGEN 2011
REDAX
HEDERSMEDLEM
FANTASY KING
TEAMMäSTARE 2011
Hisings backa

#9 PWP Yearly
Jag röstar definitivt på fyra rundor. Lagrundor är ju det roligaste, och om man ändå ska ta sig till Borås redan på fredagen så känns det ju mer värt om man får spela lite mer än bara tre rundor.

00:07:46, 24/9 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Det är traditionen från BuM som satt tre lagrundor, men om fler känner att de önskar ha fyra rundor så ser inte jag något problem med det. Det bör vara klart absolut senast 23.00 om man kör fyra rundor, så ur det perspektivet är det inget problem.

00:05:42, 24/9 -19
Timecode

ETERNALKUNGEN 2011
REDAX
HEDERSMEDLEM
FANTASY KING
TEAMMäSTARE 2011
Hisings backa

#9 PWP Yearly
Ser nice ut! En fråga om unified legacy. Varför är det bara tre lagrundor på fredag? De verkar ju ändå krocka med det andra som spelas, så det känns lite onödigt att det inte är minst 4 rundor. Det borde ändå inte vara klart supersent?

23:57:50, 23/9 -19
matte_6633

MEDLEM
Alvesta
Tack! Mycket mycket uppskattat!

18:16:36, 23/9 -19
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Det är nu inlagt mysig söndagsvintage!

:)

I övrigt kan man givetvis spela alla format som finns om man finner 8 spelare som vill göra det under hela konventet. Så om någon känner att något speciellt saknas så kan vi lägga upp en kommentar om det.

18:06:24, 23/9 -19
Uppdaterad: 18:15:21, 23/9 -19
aginamist

MEDLEM
Discus kan vi få en mysig söndagsvintage?

14:44:01, 23/9 -19
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!