Magic the Gathering
Magic the Gathering32950 medlemmar 660 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1841 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Nationals 2018! Turnering [Standard]
Coverage Nationals: Finalen mellan Vidar Hesselman och Joel ”heffaklumpen” Larsson, samt segerintervju!

I finalen i detta års upplaga av SM möttes Vidar Hesselman med RB Chainwhirler och Joel ”Heffaklumpen” Larsson som spelade Esper Kontroll. Här berättar vi om hur det avlöpte, vi kan utlova några snygga spel, samt bjuder på en snabb segrarintervju med en glad svensk mästare.

av Snurvel_
18:50, 19/8 -18
läst 6468 ggr.
Skriv ut artikel
4 kommentarer

På grund av tekniska problem begränsas beskrivningen av finalens duell ett till en sammanfattning som vi tackar huvuddomaren och vår svenske mästare för hjälpen med:
Vidar som högre seedad fick börja spela i duell ett. Vidar kurvade ut de tre första turerna men stannade sedan på tre länder, vilket ledde till att Joel fick tid att svara på de hot som låg ute.
Vidar begränsades till att lägga ett hot per runda av sina manaproblem.
Det ledde till att Joel fick ut en Teferi, Hero of Dominaria som slapp bli hotad av ett fyrdropp. Vidar lyckades få bort den första Teferin men Joel hade en till och tog över kommanot i duellen med hjälp av den.
Duellen avgjordes då Joel fick ut två Torrential Gearhulks, Vidar kunde bli av med den första med en Unlicensed Disintegration men den andra tog hem duellen efter fyra attacker.

I duell två mullade båda spelarna en gång vardera.

Joel håller en hand med Isolated Chapel, Search for Azcanta, två Fatal Push, Infernal Reckoning och Vraska's Contempt, scryade till botten och drar Island I sitt första draw step.

Vidar inleder med att spela Mountain. Joel börjar med Isolated Chapel.
Vidar lägger i tur två sitt andra Mountain och Heart of Kiran.
Joels tur två ser honom spela sitt Island och en Search for Azcanta.

Search for Azcanta

Vidar lägger tur tre Aether Hub, Scrapheap Scrounger och crewar Heart of Kiran för att ta Joel till 16.

Joel azcantar till graven och lägger ett tappat dubbelland.

Vidar använder sin energi till att ta svart mana ur Hub och lägger Duress, vilket Joel svarar på med Infernal Reckoning i Scrapheap Scrounger. Duressen visar två Fatal Push och två Vraska's Contempt på Joels hand, varav en Contempt rycks av Vidar. Scrounger crewade Heart innan den exilades och Joel går ned på 12.

Infernal Reckoning

Joels Azcantatrigger låter honom lägga översta kortet i graven, och han lägger sedan en till Search for Azcanta för att fylla graven.

Vidar lägger en tredje Mountain, Hazoret the Fervent och crewar sin Heart of Kiran, hjärtat skjuts ned i combat av Joel som lägger Fatal Push.

Joel kan nu i Upkeep få exakt sju kort i graven och kan flippa fram Azcanta, the Sunken Ruin och passar sedan turen.
Vidar lägger en Chandra, Torch of Defiance, som Joel direkt använder sin Contempt på.

Vidar fortsätter sedan att lägga ett hot per tur, men lyckas inte få Hazoret the Fervent i slagläge då han inte lyckas tömma sin hand. Att Aether Hub gör sin bästa (sämsta?) imitation av Tendo Ice Bridge bidrar tillsammans med relativt dyra kort till problematiken.
Joel som bara behöver ett svar per tur har i tur och ordning svar på Vidars Ahn-Crop Crasher, Goblin Chainwhirler och två Glorybringer. Den tur som Vidar testar sin första Glorybringer kan Joel tack vare att han manarampat med Azcanta både kontra och leta med Azcanta, the Sunken Ruin, vilket helt vänder matchen i hans favör.

Turen efter kommer nämligen en Torrential Gearhulk från toppen som flashar en Vraska's Contempt i Vidars latent farliga Hazoret the Fervent och matchen tar snabbt slut efter att Gearhulken attackerat fyra gånger.
Torrential Gearhulk

Joel ”heffaklumpen” Larsson och hans Esper kontrollek vinner alltså SM-finalen med 2-0! Vi tog såklart chansen att få en intervju med den glade segraren:

Grattis! Den klassiska frågan: Hur känns det nu?
- Mycket bra, jag var oväntat överväldigad av segern. Känns roligare än att vinna en GP nästan. Det var skönt att få visa att jag förtjänar min plats i det svenska VM-laget, även om jag är på väg mot nya horisonter i livet.

Berätta om leken, varför valde du att spela just den?
- Jag frågade Thomas Hendriks som jag testar en del med, han spelade den helgen innan och den hade gjort goda resultat. Hann själv testa den ca fem ligor innan SM.

Vilket kort är bäst i leken? Och vilket var ditt surprise tech som du överraskade motståndarna med?
- Vraska's Contempt var bäst.
Det är väl svårt att påstå att man har något hemligt tech när man spelar en känd lista, men fler Essence Extraction än vanligt var en överraskning som gick hem. Life Gain gör att du slipper kontra så mycket mot rödsvart och kan utveckla ditt eget bord istället.

Gjorde du något snyggt play du vill berätta om?
- Lägga en andra Search när jag har en i spel för att trigga Revolt till min Fatal Push (i semifinalen, reds anm) var något jag inte gjort tidigare. Även att lägga en extra Search for Azcanta rakt ned i graven för att manarampa en tur tidigare (i finalen, reds anm).

Tankar inför World Cup? Hur känns laget? Hur lägger ni upp speltestningen?
- Det är det bästa lag vi haft! Punkt. Och jag känner båda väl. När jag och Elias teamat i GP har vi dessutom gått topp fyra båda gångerna, så det ser bra ut.

Slutligen, grattis igen!
- Tack.


En äldre bild på en ung, glad segrare

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Snurvel_

REDAX
Enskede
partysmurphen skrev 07:48, 23/8 -18 Missade säkert något, men det ser ut som att Joel inte fick liv av sin Infernal Reckoning? Han borde väl gått till 15, inte 12?

Skarpt observerat!
Det fick han troligen men glömde bort att nämna när han återberättade hur matchen gick för mig. För utom det tycker jag han lyckades få till en ganska bra play by play beskrivning =)

12:20:03, 23/8 -18
partysmurphen

JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
Linköping
Missade säkert något, men det ser ut som att Joel inte fick liv av sin Infernal Reckoning? Han borde väl gått till 15, inte 12?

07:48:19, 23/8 -18
Snurvel_

REDAX
Enskede
Jimmey skrev 17:56, 21/8 -18 Intressant läsning! Läste alla dina artiklar från SM.

Kul att de var uppskattade =)

21:40:23, 21/8 -18
Jimmey

MEDLEM
Malmö
Intressant läsning! Läste alla dina artiklar från SM.

17:56:53, 21/8 -18
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!