Magic the Gathering
Magic the Gathering32097 medlemmar 715 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1811 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Nationals 2018! Turnering [Standard]
Coverage Nationals: Semifinal Joel ”heffaklumpen” Larsson (Esper Kontroll) vs Ludvig ”Laddy” Londos (Gr Stompy)

Vi fortsätter med coverage av Nationals. Denna gång tar sig Joel Larssons Esperkontroll an Ludvig Londos gröna Stompy.

av Snurvel_
18:02, 19/8 -18
läst 1502 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

De blandar under vad som på engelska skulle hamna under kategorien friendly banter och avhandlar hur bra de drog i kvartsfinalerna. Sedan skakar de hand, önskar varandra lycka till och drar sina starthänder. Som övre seed får Ludvig börja. Båda inleder med en mulligan utan någon som helst betänketid. ”Solidarisk Magic” säger Joel.


Joel tröstar Ludvig när han berättar om sina finalförluster genom åren med att berätta att när han kom hem från PT Gatecrash som andraplacerad träffade han dagen därpå en här ej omnämnd Magicspelare och dennes flickvän, som frågade om det gått bra. ”Jodå, jag kom tvåa”. Svarade han glatt. ”Jaha, förste förlorare alltså”, sade hon. Tough love i detta community ibland.


I matchen håller de sina sexkortshänder och Ludvig börjar med Sheltered Thicket och Joel svarar i sin tur med Fetid Pools.

Ludvig har en Heart of Kiran tur två och en Rhonas the Indomitable tur tre. Joel har dock en Essence Scatter till Rhonas.

Ludvig lägger en Thrashing Brontodon och crewar hjärtat för att ta ned Joel till 16.

Joel testar att bli av med Brontodonen med en Cast Down med Ludvig har Blossoming Defense och i sin tur en Steel Leaf Champion som uppföljning.

Joel missar sedan sitt fjärde landdrop, visar en hand full av Vraska's Contempt och plockar ihop sina kort när Ludvig lägger Rhonas.

Londos 1 – Larsson 0

Rhonas the Indomitable


Joel väljer att starta duell två och båda håller sina händer.
Joel börjar med tappat land och Ludvig med Forest och en Energielefant (Greenbelt Rampager).

Till tur två har Ludvig Servant of the Conduit men Joel har Syncopate redo.

Ludvig testar en Lifecrafter's Bestiary i sin tur tre som får resolva.

Den här gången tar sig båda spelarna över fyra länder. Elefanten drar sedan ett kort med hjälp av Beastiaryn innan en Llanowar Elves landar i spel, som även den drar Ludvig ett extra kort.

Joel drar kort även han med Glimmer of Genius och lägger en Teferi, Hero of Dominaria i sin tur fem. Teferi drar kort och tappar upp två länder, som han brukar, vilket gör att Joel även kan lägga en Fatal Push i slutet av turen.

Ludvig lägger en Steel Leaf Champion och drar ett extra kort med sin Beastiary.


Sedan passar han till Joel som tänker en stund innan han bestämmer sig för att låta Teferi lägga Beastiaryn i biblioteket igen.

Även Ludvig sitter en stund i tanken i sin runda innan han bestämmer sig för att offra sin Hashep Oasis för att göra Steel Leaf Champion stor. Som svar på det har Joel Cast Down, Ludvig svarar med en Blossoming Defense men Joel har en Disallow.


Ludvig försöker ta sig in i matchen genom att lägga Greenbelt Rampager, men när den slår en tur senare har Joel en Torrential Gearhulk som blockar och flashar tillbaka Glimmer of Genius.

Joel drar kort med Teferi i sin tur innan han passar till Ludvig som lägger en Champion.
När Ludvig sedan testar Beastiaryn igen har Joel en till Torrential Gearhulk som flashar tillbaka Disallow.

Joel lägger sedan två Search for Azcanta för att trigga Revolt på Fatal Push som tar hand om Steel Leaf Champion. Ludvig scoopar när två Gearhulks börjar slå.


Londos 1 – Larsson 1

Torrential Gearhulk

Innan avgörande duell börjar vinner Vidar sin semifinal och Ludvig springer iväg för att ge honom en High Five.

On the play håller Ludvig sin hand och så även Joel.

Ludvig börjar med Shaper's Sanctuary och tar en paus från hot tur två innan han lägger en Rhonas the Indomitable tur tre. Joel cyclar ett land som svar och lägger bara ett land i sin tur tre.
Steel Leaf Champion

Ludvigs Steel Leaf Champion möts av Essence Scatter och Joel följer upp med att i sin tur lägga Doomfall som ser Vine Mare (som han rycker) och två stycken Blossoming Defense.

Ludvig testar en Resilient Khenra men den möter Syncopate, Llanowar Elves får dock resolva.

Joel tappar upp och lägger Vraska's Contempt i Rhonas och Ludvig drar kort med Santuary. När turen passas testar Ludvig en Thrashing Brontodon som kontras av Disallow. Alven slår ned Joel på 21.

Ludvig försöker med en Champion men den kontras av Essence Scatter, lagd från graven med hjälp av Torrential Gearhulk.


Ludvig som hållit sin Vivien Reid ett tag testar att lägga denna, men hon kontras av Disallow, men han får resolva en Llanowar Elves, som dock snabbt får i uppdrag att chumpa Gearhulken.

Ludvig testar sin tredje Steel Leaf Champion och Joel tänker en stund innan han lägger Disallow. Sedan har Joel en Doomfall som exilar den Llanowar Elves Ludvig har i spel innan Joel slår med sin Gearhulk, vilket tar Ludvig ned på fem liv. Ludvig hittar inget i sitt draw step och gratulerar Joel till finalplatsen.


Larsson 2 – Londos 1


Efter matchen avslöjar Ludvig sitt röda tech som tog honom hela vägen till semifinalen (en Thud i maindeck). Den lös dock med sin frånvaro i denna semifinal.
Thud

Joel ”heffaklumpen” Larsson tar sig alltså vidare till final.

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Coverage Nationals: Semifinal Joel ”heffaklumpen” Larsson (Esper Kontroll) vs Ludvig ”Laddy” Londos (Gr Stompy)" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Preorder Theros: Beyond Death! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!