Magic the Gathering
Magic the Gathering32201 medlemmar 798 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1813 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Casual
Miss Universum för länder

Om det är något som alla magiclekar har gemensamt så är det att alla har länder. OK, inte om man kör groteskt mycket moxar och andra artefakter, men ni fattar vad jag menar. Länder, ja. Om man vill göra ytterligare en generalisering - vilket jag nu kommer att göra, vare sig ni vill det eller ej - kan man oxå säga att alla lekar har basicländer. Här finns det ju oxå självklart undantag. Själv kör jag t. ex. inte ett enda basicland i min Rec/Sur lek. Vilka basicländer spelar man med då?

av DaKKa
16:36, 13/12 -01
läst 1040 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Man kan spela med länder från grundsetet, som är vitkantade (eller svartkantade om man vill göra mig avundsjuk).

Man kan spela med länder som är specialutgåvor, som t. ex. de nya länderna man kan få om man köper en låda Nemesis eller Prophecy.

Man kan spela med länder som är proxade, bara för att man saknar just tre stycken Forests till sin gröna 'banka och slå' lek. En jag känner har till och med proxat Plains på ett Plains-kort. Undrar om han var tankspridd då...

Sen kan man spela med speciella länder bara för att de ser snygga ut.

Vilka länder är snyggast, då? Detta är ju en väldigt individuell fråga om smak, som kan diskuteras oändligt mycket. Det jag menar med snyggast är ju självklart bildmotivet. Låt mig ta ett exempel på ett fult basicland. Forest från Urza's Saga. Visst, träden är gröna, men det är nog det enda som stämmer. Det ser ut som Picasso har varit framme och precis allt på bilderna är grönt.

Det är fel, eller hur?

Jag kom först att tänka på hur mycket roligare det är att spela med snygga länder för ett par månader sen. Jag hade fyra stycken Swamps i min svarta kontroll lek som var groteskt snygga. Vilket set kom de ifrån då? Jo, det ska jag ta och berätta. Mirage. Själv började jag spela när Tempest var den nyaste basexpansionen (eller vad man nu ska kalla det), så därför brydde jag mig inte om Mirage alls. Det är ju faktiskt väldigt synd, för det innebär att jag gick miste om groteskt snygga Swamps i två år. Buhu, tyck synd om mig. Nej, gör inte det förresten. Jag får skylla mig själv att jag inte köpte ett starterpaket från Mirage där det så fint står "A Richard Garfield Game."

Varför står det inte så på starterpaketen nuförtiden?

Är det bara Swamps som är snygga från Mirage, då? Det var ju självklart det jag undrade efter att ha upptäckt hur grymt snygga träsken var. Blev jag besviken på den resterande kvartetten? Nej, då. Inte alls.

Faktum är att jag nominerar Mirage till att vara den expansion som har de snyggaste basicländerna. Alla länderna följer sina teman (dvs. har inte med en massa strunt på bilderna) och är otroligt rena. Speciellt Swamps och Mountains. Någon som håller med eller tycker annorlunda? Maila mig eller Björn om vad ni tycker...

Räckte det för mig med de ynka fyra exemplaren vardera av de olika basicländerna från Mirage? Inte på långa vägar. Jag köpte faktiskt sex stycken starterpaket och ytterligare en massa handplockade länder så att jag kunde köra enbart Mirageländer i de flesta av mina lekar. Det kanske låter mycket, men jag fick starterpaketen för en femtiolapp styck och så fick jag en massa andra kort jag behövde på köpet. Gott för mig.

Till nästa gång, kom ihåg att ha kul när ni spelar. Regelbögande är förbjudet, om det inte är för att irritera en regelbög =O) Synes!

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Miss Universum för länder" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!