Magic the Gathering
Magic the Gathering32201 medlemmar 800 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1813 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Turnering
Draftning av Fallen Empires

Mitt namn är Johan Lindén och detta blir min andra artikel som jag skriver till SvenskaMagic, men den förra blev ej tryckt pga försening och annat. Hursomhelst så börjar denna historia när jag fick höra att min kompis Nils (nilP) skulle köpa en Fallen Empires-låda och ville drafta den. Det lät skitkul och några dagar efter han fått lådan blev det draft.

av Xyzar
14:23, 17/9 -04
läst 875 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Personerna som draftade var Nils, Dennis, jag, Matti, Marie och Max. Jag hade inte en aning om hur jag skulle drafta eftersom Fallen Empires inte är känt för sina jättebra kort. Vi fick 6 boosters var eftersom det bara är 8 kort i varje booster, så det skulle bli mycket slitande. Vid första boostret såg jag en Goblin Grenade och massa annat skit, tog granaten och hoppades på några Chirurgeons. Jag håll mig till rött eftersom det fanns en hel del hårda slagare och jag tyckte inte att homaroider eller thalider var nåt att ha. Splashade även vitt för Combat Medics och Javelineers. När vi hade kört igenom alla boosters satt jag med:

7 Goblin Chirurgeon
8 Brassclaw Orcs
5 Orcish Veteran
3 Goblin Grenade (mums)
2 Dwarven Soldier
1 Goblin War Drums
1 Dwarven Ruins
1 Ruins of Trekoir
1 Svyelunite Temple
1 Dwarven Lieutenant
2 Raiding Party
1 Homarid
1 Vodalian Mage
1 Deep Spawn
3 Combat Medic
1 Farrels Zealot
2 Icitian Javelineers
3 Icitian Scout
2 Order of Leitbur
1 Icitian Priest
1 Spore Cloud

Ganska mycket skoj. När jag draftade upptäckte att det fanns få mickelkort och få monsterkort, så jag körde på att ha så många snabba slagare som möjligt. Så såg leken ut:

5 Goblin chirurgeon
5 Brassclaw Orcs
4 Orcish Veteran
3 Goblin Grenade
3 Combat Medic
2 Icatian Javelineers
2 Order of Leitburn
1 Icitian Priest
2 Icatian Scout
5 Plains
8 Mountain

Blev ganska nöjd med hur det såg ut förutom att jag ville ha fler granater och Javelineers. Jag installerade DCI-reporter på Nils dator och slog igång pairings: jag emot Matti, Nils emot Marie och Dennis emot Max.

Matti körde med en svart-vit lek som innehöll lite av varje. Första rundan hände inte så mycket utan att jag och Matti lade ut critters i mängder och slog på. Matti vann. Andra rundan så hände det ungefär samma, vi körda båda ganska lika lekar, banka och slå. Jag vann denna match med hjälp av mina granater. Sista matchen hände det faktiskt inte mycket på heller, Matti fick ut en Ebon Praetor som jag granatade. Jag vann.

Jag kollade på de andras matcher och upptäckte att alla andra var på första rundan efter 50 min. Max vann till slut första duellen över Dennis pga deckout. Max hade en monogrön lek med thallider i mängder, det fanns så många counters och tokens så man ville kräkas, men Dennis hade en Combat Medic som Max lyckades döda efter att gjort sig av med 24 counters, så då la Dennis ut en ny...

För Nils och Marie gick det ungefär i samma takt, vet inte riktigt vad som hände, men det var inte mycket. Nils vann till slut. Efter första matchen så blev det matdags, vi stack på ett sibylla där Dennis drog historier om sin semester där reseledaren skrek RELAX hela tiden.

Sedan var det tillbaka till nästa match, jag emot Dennis, Max emot Nils och Marie emot Matti. Dennis körde nåt blåvitt med mängder av homarider och annat konstigt. Jag visste att Dennis kan vara läskig i limited efter darksteel prereleasen där han kom tvåa, så jag körde mitt yttersta, första matchen lade jag ut några orcher och Dennis några homaroider, sedan kom det större homarioder och x antal combat medics och sedan blev det kört för mig. nästa runda hände inte mycket, utan jag slog ihjäl honom efter ett tag helt enkelt, vi hade båda för enkla lekar, banka och slå... Sista matchen hade Dennis övertaget hela början, slog mig hårt med homarioder och hade mängder med mana till combat medics, men efter ett tag började jag få död på hans critters genom Icitian Priest, mot slutet hade han en Homarid Warrior, samt mana att rädda den från all skada eller att sacka den till Homarid Spawning Bed, nånting jag inte såg fram emot. Men till slut klantade han sig och tappade ut sig helt så då passade jag på att granata den och slå sten hårt tills han dog. Efter matchen upptäckte Dennis en liten hög till höger om sig, det var hans hand sedan x rundor tillbaka som han glömt (LOL), men den handen skulle enbart segat ner hans död och inte räddat honom. Den här matchen gick allt snabbare och alla var färdiga ungefär samtidigt, Max vann över Nils efter mängder utav Nils hymnar i sig själv. Matti vann emot Marie, såg inte mycket av den matchen. 2-0 till mig =).

Nästa match, jag emot Max, Nils emot Matti och Marie emot Dennis. Kännde på mig att jag skulle vinna emot Max pga hans få magic-kunskaper samt att hans lek var helfärgad, det brukar inte vara nån hit när man kör limited. Första matchen slog jag ihjäl Max innan han hann få igång sina thalider, fungusar och alv jägare. andra rundan började jag med 2 granater och 2 gobliner och lagom länder. jag lade ut gobliner och scouter, och Max thallider. Jag lyckades slå två gånger med min scout innan Max fick upp ett försvar. Då topdeckade jag en goblin och en granat, jag körde av allt i honom och tänkte att 3 i skada skulle inte vara omöjligt att få in. Men ganska snart upptäckte jag den otroliga kraften i champinjonerna, det sprutade ut tokens och han började pinga vilt omkring sig och hade minst 9 counters på sin Spore Flower. Till sist kom en Thelonite Druid och avgjorde matchen. Sista matchen drog jag okej men inga 3 granater, och Max fick igång alla sina små kantareller fort som attan. Jag var helt chanslös när han väl kom igång. Nils vann över Matti, och Marie vann en match emot Dennis, sedan skulle hon flyta till borås, så de slog tärning om utgången av nästa match, Marie vann. Dennis var inte så farlig som jag först trodde.

Paus för att hjälpa Marie och flytta och ta farväl. Nu bytte vi ut Marie emot Lejon som var på besök också. Pairingsen denna gång var jag emot Lejon, Nils emot Dennis och Matti emot Max. Lejon hade inte ens hunnit kollat igenom leken innan han började köra men det var en simpel lek precis som alla andra så han skötte sig bra. Hans/hennes lek var monosvart med massa Thrulls och annat, många armor Thrulls som var riktigt irriterande, men det värsta kortet var Thrull retainer, gjorde så att man behövde två granater för att döda den dumma crittern som den enchantade. Hursomhelst hände inte mycket utan vi lade critters och slog tills någon dog, denne någon var Lejon. Nils vann över Dennis, och Max över Matti, inget häpnadsväckande på någon av de matcherna.

Sista matchen, Jag emot Nils, Max emot Lejon och Matti emot Dennis. Om jag vann över Nils och Max förlorade emot Lejon skulle jag få komma i final emot Max och få en till chans att vinna. Innan matcherna började skrattade vi åt att det var orättvist att få en bye/möta Dennis, sak samma =). Nils körde med en grön-svart med typ 6 hymnar och en Thrull Champion samt Elven Fortress (ägd). Första matchen var banka slå, jag vann. kännde hur mitt självförtroendet ökade när även Max förlorade första matchen, andra rundan vann Nils på samma sätt som jag. Sista började jag med ett plain och en massa saker för tre, mullar. Inga länder alls på den hand, mullar. Inga länder denna gång heller och bara dyra saker, Mullar. Slutar på ett plain, en Javelineer och två Brassclaw Orcs, jag visste att jag var körd men körde för skojjs skull, fick ut en Javelineer och han slå en gång innan Nils fick en 0/2 som gjorde det onödigt för mig att slå. runda 7 eller 8 kan jag lägga min första Brassclaw orc... jag förlorade. Det gjorde även Dennis, samt Max efter att han fått mana torsk i alla tre rundor.

Så det blev final mellan Max och Nils. Om jag säger att Nils lade hymnar i sig själv kan ni förstå hur det gick, Max lyckades även pinga in 19 i skada på en gång för "the ultimate humiliation", Max vann.
3-2 till mig, det räckte till en tredje plats, wohoo =P. Ganska otroligt att Max vann det hela, men en stor applåd till honom. Det hela var ganska roligt, problemet var att setet saknade trix och stora critters som var bra. Föredrar Mirrodin i limited. Men nästa gång ni draftar Fallen Empires, kom ihåg, svampar är farliga.

Props:
Max L33t skillz
Nils låda
Granater

Slops:
Fungusar
Maries flyttande
Thrull Retainer

Over and out.

//Xyzar


BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 100 krediter . Grattis Xyzar! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Draftning av Fallen Empires" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!