Magic the Gathering
Magic the Gathering34085 medlemmar 714 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1878 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Intervju [93/94]
Veckans profil: mg

Bakgrunden till denna artikel är att jag blev intervjuad av Vampiric_Ninja redan 2011, en artikel som kan läsas här. Traditionen bjuder ju att intervjuoffret själv sedan ska intervjua nästa person, men av olika anledningar hände inte detta och intervjukedjan avbröts eftersom de tilltänkta intervjuoffrena tackade nej till att ställa upp. Men efter upprepade påtryckningar över tid från vissa delar av SvMs redax så har jag gjort slag i saken och intervjuat Magnus Mg de la Laval. Magnus är ju mannen bakom 93/94-formatet och bloggen oldschoolmtg. Så nu är veckans profil igång igen. Mycket nöje!

av elof_the_mighty
09:30, 24/8 -15
läst 7835 ggr.
Skriv ut artikel
28 kommentarer

Tjena!

Long time no see, i dubbel bemärkelse! Det var ett bra tag sedan jag var veckans profil men nu är det dags att ta tag i det här igen, därav den dubbla bemärkelsen för det var ett tag sedan vi sågs nu och ännu längre sen första gången vi träffades. Kommer du ihåg när detta var och hur det gick till?


Tjena! Oj, om jag minns riktigt var det på StabCon 2005. Jag hade haft ett uppehåll från spelet i 5-6 år, men fått för mig att börja igen utan att jag riktigt hade något gäng att spela med. Göteborgs gamla spelbutik Backstab arrangerade ett konvent på Chalmers, och som student där tänkte jag smyga mig förbi och kolla på korten och folket. Jag vill minnas att jag fortfarande hade lite issues med “nerd shame” på den tiden, samt att det var lite komplext att komma in och snacka med folk när jag var n00b på sanktionerade format och inte van vid Göteborgs klassiska “späksnackarmeta”. Jag drog mig hur som helst ganska snabbt till den lokala puben John L. Där såg jag ett skravlande gäng som drack öl, och jag insåg snabbt att det rörde sig om folket från Elof’s fyllebord, det då mest aktiva privata bordet på SvM. Mer bekväm med mina skills i att skravla och dricka öl än att snacka om Magic inne på konventet, så jag slog mig ner vid er och blev snabbt välkomnad. Inte så lång tid efter det blev jag inbjuden till fyllebordet och lärde känna karaktärer som dig, Freespace och Pefkendotts väl. Lite kul det där på något sätt, för 10 år sedan kunde jag ibland känna att det var pinsamt att säga att jag lade pengar på Magic, medan jag idag snarare kan tycka att vissa av historierna och hur vi uppträde runt fyllebordet är det man kan sucka åt. Vi var ju rätt unga och hade kul dock. Stämmer! Ytterligare en rolig detalj i sammanhanget var att av någon outgrundlig anledning hade mg varken skor eller strumpor på sig, trots att vi befann oss på någon studentpubliknande sak...


Så nu har vi etablerat hur vi känner varandra men för övriga Sverige, vem är du? Hur började du spela magic och vad är det du gör i Norge egentligen? Är livet gött eller på gränsen till tilt?


Heter Magnus, är utbildad till matematiker men jobbar sedan några år tillbaka med utveckling, främst kodkvalitet och processer. Om continuous delivery, lean eller cucumber säger någon något så är det mycket sånt i min vardag. Har klättrat upp på en glaciär och en vulkan. Sett förvånansvärt mycket udda film, så om något är sugen på att snacka om italienska skräckfilmer från tidigt 80-tal eller stumsfilmsaction så kan vi hålla på en kväll. Har ett gott intresse för öl efter många år på nacken som bartende. Skrev även en gång en guide om hur man klarar Zelda 1 utan att plocka upp svärdet. En annan gång skrev jag ett rhyme som kom med på en Best of Gothenburg Underground hiphop-skiva och jag kan recitera dikter av Robert Burns i brittiska pubar tills folk tröttnar på mig.

De första korten kom in i hushållet hösten 1994, min mamma köpte en starter Revised till min storasyster. Det tog några månader innan vi kom igång ordentligt och lärde oss spela dock, först vid våren 1995. Då började många andra i skolan också spela, och Magic slog igenom ordentligt. Det var fortfarande wild west of magic, innan vi hade tillgång till spoilers och internet. Det tog ett par år till innan jag lärde mig reglerna mer ordentligt och började spela i turneringar. Tror att min första limited-turnering var på BSK 1997, med Tempest. Tog ett uppehåll i samband med Urza-blocket och kom tillbaka 2004/2005.

I Norge jobbar jag nu på NRK, deras motsvarighet till SVT och SR. Min roll är som teknisk testledare och release manager för Programspiller-teamet som har ansvar för i princip alla lösningar för att visa streaming utöver vanlig “linjär-TV”. Webben (t.ex. tv.nrk.no), Chromecast, Apple TV och sånt. Om något av det inte funkar så är det oftast mitt problem. Landade i Norge mest för att jag fick ett kul jobb för några år sedan, var sedan i München i ett halvår och har varit tillbaka i Norge sedan sommaren 2013. Veckopendlade till Göteborg fram till slutet av förra året, men nu är jag permanent i Oslo med norsk flickvän och allt :) Även om jag givetvis saknar gänget i Göteborg också så är livet gött. Tror att jag har haft sju olika bostäder i tre länder de senaste tre åren. Blir lätt slitsamt.


Inte långt efter det att vi träffades så blev jag inbjuden till "0-2 drop". Kan du berätta lite mer om 0-2 drop?

0-2 drop var en upplevelse. Det känns lätt att jag kan bli långrandig här, och droppa en massa namn och anekdoter som inte är så spännande för gemene man, så jag skall försöka fatta mig kort. I den enklaste formen var vi ett team som var rätt bra på Eternal Magic. Det började med mig själv, Kalle och Grip som hade träffats av en slump på Backstab. Ett tag senare blev du och Freespace inbjudna, även om inte Freespace spelade något då. Jag tror knappt att det var någon större Legacy eller Vintageturnering i Sverige under 05-07 som inte någon av oss gick bra i. Senare kom också Fork med, Scorched var med ett tag, och Pefkendotts och Ferm hängde på i slutet. För att bli bättre på Magic som spel så spelade vi internt också ganska mycket udda format; Mirageblock, Cap Magic och sånt. Det var i 0-2 drop som 93/94-formatet utvecklades. Det största med teamet var dock att det var en dagbok och ett ställe där vi verkligen kunde prata om tuffa och muntra tider i livet, och få stöd från polare som var utanför våra vanliga umgängeskretsar. Folket i 0-2 drop lärde känna varandra väldigt väl genom forumet och vi skapade många historier tillsammans. “Romantik och dekadens”, som teamets motto löd.


Jag minns att du var borta länge i San Francisco? Vad gjorde du där?

Jag hade planerat att åka på roadtrip i USA med några polare, och jag skulle hitta boende till oss i Kalifornien. När jag skulle kolla efter en Bed & Breakfast i San Francisco fick jag höra av ägaren att han skulle vara borta ett par månader under tiden vi tänkte vara där, och att någon annan skulle ta hand om ett av hans två hus då. Jag erbjöd mig att göra det själv och leva på dricks och gratis logi. Efter ett par samtal till så accepterade han det, och jag flög ner till SF i April 2006 för att ha ensamt ansvar för ett $3 miljoner hus och dess gäster fram till slutet av Juli. Det var en märklig upplevelse. 0-2 drop forumet var i princip min enda kontakt med omvärlden under den tiden. När polarna som roadtrippade kom förbi efter att jag varit där och jobbat i två och en halv månad skojade de om att det var en fyllegrej jag hade tagit lite för långt.

Resan timade in rätt bra med mitt Magicspelande btw, innan jag åkte hade jag tre legacylekar; Flame Vault, Brand och en mer casual Arabian Brass. Veckan innan jag åkte erratade de Time Vault till att inte fungera med Flame Fusillade, Brass Man till att inte kunna untappa valfritt antal gånger i upkeep, och ändrade reglerna för vem som är owner till tokens så att Brand-leken slutade fungera. Lagom till att jag kom hem hade Time Vault erratats igen så att den fungerade med Mizzium Transreliquat, och jag hade någon form av lek igen.

Jag tror många ser dig som grundaren av 93/94 och även den drivande kraften för bloggen oldschoolmtg, men hur började det egentligen? Och hur ser du på utvecklingen av formatet?
Haha, ja du. Om jag minns riktigt började det med att jag hade tänkt ut någon ny medioker Legacylek som jag postade på 0-2 Drop bordet. Tror att det var någon 4-color Wee Dragonauts lek med Berserk och Psychotic Fury. Kalle hävdade hur som helst att det var HeadlessHorseman.dec och unplayable. Tanken slog mig då att faktiskt bygga en Headless Horseman-lek, och vid nästa beställning från cardkingdom köpte jag på mig en hög med kort från Alpha till the Dark för att bygga leken. Hade inte råd med några rarekort eller så, och den blåsvarta pilen spelade t.ex. Sea Serpent över Mahamoti Djinn och Air Elemental över Sengir Vampire. När Kalle såg leken så blev han väldigt glad, och bestämde sig själv för att bygga en “Old School” lek. Han hade ju full power redan då, så hans lek blev rätt mycket bättre än min. Vi brukade köra med att jag fick börja med 14 kort på hand och inte ha någon maximum hand size för att jämna ut.

Vi snackade rätt länge om vilka editioner vi ville ha legala i formatet. Unlimited var bara reprints och kändes inte så spännande, men vi argumenterade att manabasen kunde bli för dyr annars (även om jag själv inte spelade några kort från settet). Kalle ville först inte ha med The Dark, då han hade börjat spela när det fortfarande fanns i butik och det inte kändes så old school för honom. Jag tyckte dock att det var old school nog, och ville inte släppa min Merfolk Assassin/War Barge combo, så The Dark fick stanna. Vi hade aldrig kunnat ana då att turneringar i formatet skulle kunna få människor att resa flera tidszoner för att tävla om en Giant Shark, och att våra sidoturneringar skulle bli större än både Vintage och Legacy på många konvent.

Första turneringen i formatet var på Gothcon 2008. Namnet 93/94 blev vedertaget i samband med det, då det var titeln på turneringen i konventsutskicket. Vi var fyra spelare den gången. På n00bcon 2 2010 var vi uppe i nio, och sedan har det varit en stadig ökning. Förra årets n00bcon drog 44 och årets 57. Senaste halvåret har det varit flera turneringar i USA, Italien, Frankrike, Ryssland, Norge och Kanada. Finns gäng i Danmark, Brasilien, Spanien, Belgien och andra ställen också.

Ökningen är tvådelad. Det grymt kul att träffa nytt folk som delar passionen, och att det är mer än fyra pers på turneringarna. Det är extremt nice när gamla rävar från 90-talet dammar av sina kort och tar chansen att spela “pappa-magic” och få lite nostalgi. Nu när jag har blivit permanent bosatt i Oslo finner jag vänner genom formatet här. När jag var nere på Starkbierfest i München i Februari skrev jag på bloggen att jag skulle ner, och blev nästan direkt hembjuden till en lokal tysk för att vrida kort. Jag har folk att spela och dricka öl med runt om i USA och Europa. Det är väldigt nice att formatet fått ett eget liv, och att man inte själv behöver arrangera något för att få spela turneringar längre; att det finns eldsjälar som anordnar i t.ex. Skåne, Arvika och Växjö. Om jag skulle sluta skulle formatet leva vidare, och det är awesome.

Den andra sidan av myntet är haters och prisspekulanter. Jag följde en del forum i vintras, och vissa personer (som ofta inte spelar) på t.ex. Franska forum är så whiniga om det vi gör och vad jag skriver att jag nära blev sugen att sluta med bloggen. Men man vänjer sig. Det finns en stor mängd personer som inte förstår meningen med formatet och som känner att de borde ha rätt att spela med alla kort och “den bästa leken” utan att behöva lägga någon tid eller ansträngning på att skaffa dem. Det handlar inte om att vinna, om du vinner får du en Giant Shark eller en Prodigal Sorcerer, inte en Mox eller en Mana Drain. Det gavs förvisso ut en del dyra priser på n00bcon i påskas, t.ex. ett professionellt altererat unlimited Scrubland, ett engelskt Legends booster och en 2-player Khalsa Brain matta. Dessa slumpades dock ut i påskägg till deltagarna efter swissen, oberoende av standings. Vinnaren av turneringen fick fortfarande bara sin Giant Shark. Det handlar om fina kort och kul Magic i goda vänners lag. Det handlar inte om powergaming eller att ha en superoptad lek och vinna dyra priser. Att korten är svåra att få tag på är en del av formatet. Som Chas Andres skrev i sin artikel på StarCityGames om formatet: “Everyone's decks will probably be pretty bad to start with, but that's part of the format's charm. Just like back in 1994, getting a powerful card to enhance your deck is supposed to be a big deal. ” Chaos Orb(http://www.starcitygames.com/article/30889_Old-School-Magic.html) Det har till och med varit en del snack på facebook och karaktärer som vill köpa in fakes från kina för att spela formatet, utöver gängen som bara på enklaste vis vill tillåta enklare proxies eller reprints och ha Juzams eller Mana Drains som priser, och det missar en stor del av poängen av vad vi gjort här. Each to their own antar jag, men det kan bli störande när man läser om hur samma personer skriver om hur dumma i huvudet vi är och att vi inte kommer kunna få någon att spela om vi inte tillåter reprints. I min mening, om du inte vill lägga 250 kr på en Serendib Efreet från Arabian Nights, köp en Phantasmal Forces från Unlimited för 3 kr istället då. Den är ungefär lika bra. Om du inte vill köpa unlimited duals, spela basics eller färre färger i några år tills du har råd, om nu en stabilare manabas i 93/94 är något du vill prioritera att lägga pengar på.

Den andra issuen är att formatets växt leder till dyrare priser, och i vissa fall folk som spekulerar på korten utan att spela med dem. Det finns redan en reell efterfrågan på kort, så artiklar som den på MtG-price (http://blog.mtgprice.com/tag/old-school-mtg/) kan leda till en del svårigheter i lekbyggandet. T.ex. Erhnam Djinn och Tawnos’s Coffin är rätt mycket dyrare idag än för några månader sedan, och många hävdar på att det är spekulanter som köper upp de kopior de kan finna av vissa kort för att öka priserna. Även utan spekulanter så leder ju ökad spelarbas till ökade priser. Förra året hade vi kring 40 nya spelare i Sverige, och kanske 25 i Frankrike, 25 i Italien och ett gäng i andra länder i Europa. Om det helt plötsligt är över 100 nya personer i Europa som är intresserade av power så kommer priserna öka snabbare på MCM. Det är ju trots allt väldigt liten tillgång på korten vi spelar med. Du kan fortfarande bygga en helt decent lek för under 2000 kr, men high-end korten är svårare att få tag i idag.

På det hela ser jag formatets växt som positivt dock. Och stämningen på turneringarna är awesome.


The Project M!

Kan du berätta mer om Project M och hur ser den ut idag? Klar? Blir man någonsin klar?

Project M är min pet deck, drömleken från när jag var 12-13 år :) Det är en blåsvart 93/94-lek med alla kort jag tycker är tuffa. Röd splash för Sol’Kanar the Swamp King. För tre år sedan, när jag var klar med studierna och hade fått ett fast jobb, bestämde jag mig för att försöka bygga den. Jag hade ingen familj eller stora lån som kostade pengar, så jag tänkte att det var det bästa tillfället om jag någon gång skulle göra det. Jag hoppades då bli klar med leken på två och ett halvt år, lagom till årskiftet 14/15. Det blev ett stort projekt. Är inte helt lätt eller billigt att hitta svartkantad Power. Jag kommer ihåg när och från vem jag fick tag i varje kort i leken, så den är nästan som en dagbok för mig. Strip Minear med en Strip Mine som jag köpte av en kille i en pub i Regensburg. Byter liv med en Mirror Universe mina föräldrar lämnade till mig när de reste ner för att hälsa på i München. Tar din gubbe med en Control Magic som mitt ex öppnade och visade över skype när jag just hade flyttat till Norge. Mycket sånt.

Leken närmar sig komplett, men jag vet väl inte om den någonsin blir klar. Jag har fått två altererade Fellwar Stones som gåvor, en av en kille från USA och en från Ryssland. Vore kul att komplettera det playsetet med altererade stenar från annat folk i communities utanför Sverige. Det är ganska ont om duals i leken, och min vitkantade Underground Sea sticker lite i ögonen bredvid allt annat svartkantat. Naturligvis måste jag också vinna en Giant Shark till leken :)


Minns jag rätt dock så hade du stor framgång i Vintage-SM tidigare i år, vad hände där egentligen? Vad har du för andra meriter?

Yes, jag kom två och blev utslagen av Svante Landgraf med Doomsday i finalen. Han var min enda loss i swissen också. Spelade Young Mage med en massa Sulfur Elementals i main och brädan för att vinna mot Mentor och dumma gubbar. Solid tech. En liten fun fact är att i samma minut som jag blev utslagen så fick jag på random ett mess från den gamla Vintageräven Stephen Menendian gällande 93/94. Messade tillbaka en sadface bild på mig bredvid Svante med pokalen i hand ;)

Har inte hunnit spela så mycket turnerings-Vintage i år annars, men jag vann turneringen på Mindstage-konventet i början av året med WW, och jag lyckades pendla ner till Götet till lite mer än hälften (6 stycken tror jag) av förra höstens Vintage-turneringar och landade på andra plats i höstligan efter Halo00. Andra meriter? Inte supermycket i sanktionerade format. Top8:at ett par legacy-SM och vunnit ett par pre-releaser, typ på den nivån. Föredrar annars casual, och de meriterna jag är mest nöjd med i Magic är att ha bidragit till att utveckla ett par nya casualformat och att jag byggt en balanserad drinking cube.

Jag kan dock också med abnorm stolthet säga att jag lyckades vinna Småländska mästerskapen i 93/94 och Tribelander på Wexio Spelkonvent nu i Juli :)


Hur spelar man tribelander? Hur stor är formatet?

Lite förenklat skall lekarna innhålla minst 100 kort, och alla non-land kort som inte har samma creaturetype som triben är restrictade. Minst 30% av korten i leken skall vara varelser som tillhör triben, och du får inte spela med kort i andra färger än de som finns på varelser i leken. Alla varelser eller kort som skapar varelser måste vara i triben du valt. Alla spelare börjar på 30 liv. Det finns några få specialregler för att undvika combolekar också, då lekarna skall vara gjorda för att vinna med varelser. Formatet spelas sedan alla mot alla, i grupper om cirka fyra spelare. Powergaming och nyktert beteende beivras.
Giant Shark
Formatet utvecklades av Squattelhaups-gänget och var populärt bland oss i Göteborg för några år sedan. Idag är nog den största scenen i Växjö. Tribelander-turneringen på Wexio hade 16 deltagare, vilket var mer än t.ex. Modern, Standard och Vintage på konventet. Alla spelarna hade också olika tribes, vilket var kul att se. Jag spelade Snakes och mötte Zombies, Thallids och Dragons i min första pod, och Plants, Sphinxes och Giants i finalpoden. Det är sjukt kul Magic btw :)


Vilka andra format spelar du? Drunken magic, mental magic, rejected rare draft?

Yes, absolut dem tre! Har som sagt byggt en drunken magic kub för ett par år sedan som jag är rätt nöjd med, men har inte postat något om den någonstans på nätet. Mental och RRD är väldigt nice. Har ett par EDH-lekar också, men de är mest ett par precon-lekar med några mindre ändringar. Föredrar Tribelander om det är multiplayer. RRC, Reject Rare Constructed, är annars ett kul format. Bara basicländer och rarekort, och leken måste ha en SvM-median på under 200 kr. Inget kort i leken får kosta 15 kr eller mer. Kör gärna blockwars när chansen ges också. Det var ett tag sedan jag spelade Legacy kompetitivt nu, men jag har ett par lekar ihopsatta och en stor del av kortpoolen. Jag äger faktiskt inte så sjukt många kort annars, de flesta korten jag har sitter i lekar. Tech- och bytessamlingen får plats i tre-fyra pärmar.

Jag har btw aldrig ägt en standardlek eller någon annan lek i roterande format, efter över 20 år med Magic. Det är inget statement om att standard skulle vara dåligt eller så, det har helt enkelt bara inte varit den typen av Magic som lockat mig.


Det här med öl är du lite av en expert på. Nu ska vi kanske inte uppmuntra Svms yngre läsare till alkoholkonsumtion men har du någon öl du kan rekommendera till en spelkväll? Passar olika öl olika spelstilar? Favoritöl?

Absolut :) För hemmakvällar med reject rare drafting rekommenderar jag Risingsbo 2,8:or. Kostar typ en tjuga för ett sexpack och matchar formatet väl. För 93/94 är “pubstämningen” ganska viktigt för mig, givetvis förutsatt att man är på en plats där det är ok att dricka. Ingen blir lycklig av fulla magicspelare på konvent eller i lokala spelbutiker. När man är på en plats där det är ok att ta sig en öl så kan många matcha sin konsumption med leken de spelar. Är du monosvart dricker du imperal stouts, är du monogrön dricker du pale ales, och spelar du TaxEdge kanske du sitter på något spontanjäst. Inte alltid dock, men det är inte helt ovanligt.

Det där med favoritöl är svårt. Om man skall ta några av olika typer som vanligen går att få tag på genom systembolaget så skulle jag rekommendera Pilsner Urquell, Dale’s Pale Ale, Yeti och Modus Hoperandi. Om någon skulle ha turen att komma förbi bolaget när de har släpp av mindre partier och de har inne Stone Russian Imperial Stout, Ruination eller Big Foot är det nära lag på att köpa dem. Bästa ever dock? Närke Kaggen och Westvleteren ABT 12 är kanske enkla svar, men de är ju sjukt goda när de fått ligga några år. Dogfish Head 120 min IPA, Gonzo 07, Older Viscosity, Ølfabrikken 100 Gram IPA, Old Ruffian, Maharadja och Three Flloyds Behemoth är inte heller fy skam om man skulle springa in i dem någonstans.


Tack för alla dina svar. Nu återstår bara den obligatoriska frågan: Vem ska du intervjua härnäst?
"En pionjär inom lekteori som hävdat att Magic är ett "zero-sum fun" spel, och att det gäller att säga upp så mycket fun som möjligt själv utan att motståndaren får det."

Och med det så tackar vi Magnus och ser fram emot en ny spännande artikel. Tusen tack för din tid Magnus!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Tackar alla som har uttryckt nöje över artikeln! :)

18:58:34, 28/8 -15
Herr_Glans

MEDLEM
Örnsköldsvik
Vilken hjälte!

Sitter och ser på helgens Vintage Championship där Round 4 inleds med att Randy Buehler pratar om hur han Mind Twistade Stephen Menendian på 7 samt Stip:ade och Chaos Orbade hans enda länder i semin på Oldschool-turneringen de hade. Att sådana Eternalprofiler delar med sig av sådana härliga anekdoter säger rätt mkt om vad du har åstadkommit mg =). Anyway, kul med en sann eldsjäl mg och grymt bra läsning Elof!

18:53:48, 28/8 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Varför gissar ingen på nästa person i kedjan ? Är det så uppenbart för alla vem det är?

23:44:08, 26/8 -15
yespair

JUDGE L2
Trollhättan
Trevlig läsning.

23:42:12, 26/8 -15
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Kul med zeldalänken!

23:09:36, 26/8 -15
666killer666

MEDLEM
Lidköping
Götte läsning!

17:20:52, 26/8 -15
kungmarkus

MEDLEM
Arvika
Riktigt kul läsning! :)

00:32:51, 26/8 -15
Rubblarp

MEDLEM
Lund

#14 PWP Lifetime
Det här var briljant.

17:44:16, 25/8 -15
hardy

MEDLEM
Sävedalen
Hah! "I simply sucked up all the fun and had it myself." Kan bara komma på en person där.

16:33:42, 25/8 -15
axelsson

MEDLEM
w00p w00p! 8D

07:29:14, 25/8 -15
JhovalKing

MEDLEM
Rolfstorp
Göddi göddi :D

23:52:32, 24/8 -15
414448

MEDLEM
Landgraf skrev 23:07, 24/8 -15 Vintage är inte casual! :)

Det beror nog på vem man frågar :)

23:10:29, 24/8 -15
Landgraf

3-KORTSKUNG
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping
Vintage är inte casual! :)

23:07:26, 24/8 -15
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Götte!

22:07:59, 24/8 -15
mg

MEDLEM
Mölndal
Tack så mycket! Väldigt kul att folk uppskattar intervjuen trots att man hållt sig mest på casualsidan av spelet :)

20:53:51, 24/8 -15
Preacher

MEDLEM
Harlösa
wuberg skrev 16:12, 24/8 -15 Riktigt bra intervju!

Låt inte tråkmånsars sura miner påverka dig Mg, varje ny artikel på oldschool-mtg är en absolut höjdpunkt. Hög kvalitet med härligt ögongodis, tack för allt!

+1

20:09:10, 24/8 -15
414448

MEDLEM
Romulan ale är blått och jävligt starkt.

17:30:04, 24/8 -15
aginamist

FSVM - LEDAMOT
REDAX
Yeti är en bra the deck-öl.

17:27:52, 24/8 -15
FreeSpace

MEDLEM
Landgraf skrev 15:39, 24/8 -15 Fina grejer! En fråga bara: vilken öl passar bäst till The Deck?

Barley Wine och allt under 10% är fegt!

16:16:13, 24/8 -15
wuberg

MEDLEM
Bagarmossen
Riktigt bra intervju!

Låt inte tråkmånsars sura miner påverka dig Mg, varje ny artikel på oldschool-mtg är en absolut höjdpunkt. Hög kvalitet med härligt ögongodis, tack för allt!

16:12:32, 24/8 -15
  Phyrexia: All Will Be One Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!