SvM
SvM-Awards 2015 - Vinnarna!

Det är mycket som händer i Magic-Sverige på en och samma gång nu känns det som och det är ju precis som det skall vara. Maj månad inleddes i år av ett stort event, även kallat för SM. SM-helgen gav oss en ny Svensk mästare och det korades även ett butikslag som under helgen lyckats slå ut allt sitt motstånd. Grattis säger vi givetvis till Conn Desax och till team Dragon's Lair!

av Talad
12:18, 25/5 -15
läst 5731 ggr.

Denna artikel skall inte handla om SM utan det som skedde vid sidan av. Det var ju nämligen som så att prisutdelningen av SvM-awards skedde denna helg. Oturligt nog kunde jag som juryordförande själv inte närvara för priscermonierna, med en beräknad förlossning den 1 maj vill man inte resa så långt, men mina kollegor från föreningen Svenskamagic ställde mer en gärna upp så att vi kunde kora några vinnare.

Alla vinnare kommer presenteras med en bild och juryns motivering. Kategorierna som vi delade ut priser inom var följande:

Lifetime Achievement Award 2015
Årets Eldsjäl 2014
Årets Komet 2014
Årets Magicjournalist 2014
Årets Mental Misstep 2014

Lifetime Achievement Award 2015

MartinJordö
Namn: Martin Jordö
Ålder: 41
Ort: Göteborg
Styrelsens motivering:

Årets vinnare Martin Jordö har varit en kraft i det svenska Magic-communityt längre än de flesta av oss alls spelat Magic. Han var en av de drivande parterna i starten av det som idag är Förbundet SvenskaMagic och har varit en integral del i utvecklingen av hemsidan SvenskaMagic.

Men även långt innan det har hans insatser varit ovärderliga. I Magics tidiga historia var han instrumental för utvecklingen både som organisatör och domare. Martins roller inom Magic har varit otaliga: organisatör, domare på hög nivå, DCI-ansvarig, konventsarrangör, föreningsaktiv och butiksinnehavare.

Vi i Förbundet SvenskaMagic vill tacka dig för dina ovärderliga insatser genom att hylla dig med 2015 års Lifetime Achievement Awards!

Årets Eldsjäl 2014

Timecode
Namn: William Ljungberg
Ålder: 28
Ort: Hisings Backa
Juryns motivering:

Vi har haft ett startfält av många duktiga och välförtjänta eldsjälar där ute i landet som verkligen visat prov på att de gör det där lilla extra för att få den svenska magicscenen att växa. Det är allt ifrån att organisera mer spelande till att avsätta tid till att aktivt vara med och döma i turneringar. Det som gör att denna person sticker ut lite extra från mängden är hans helhjärtade engagemang inte bara för sitt lokala community utan även för det stora arbete han lagt ner för alla medlemmar här på Svenskamagic. Vi säger stort grattis till William Ljungberg, Timecode, och hans stora eldsjäl!

Årets Komet 2014

Lantto
Namn: Magnus Lantto
Ålder: 33
Ort: Malmö
Juryns motivering:

Många är vi som drömmer om det stora genombrottet, det där avgörande ögonblicket då man inser att allt spelande och nötande äntligen börjar ge med sig och det händer saker. Det kan vara drömmen om att bli den lokala mästaren eller slå igenom på den internationella scenen. Vinnaren i denna kategori har visat prov på att hårt arbete och slit kan löna sig och vi säger grattis till Magnus Lantto, lantto, som under 2014 uppvisade ett enastående spel och detta tycker vi verkligen förtjänar att uppmärksammas.

Årets Magicjournalist 2014

Sajkobeer
Namn: Björn Bergenfeldt
Ålder: 32
Ort: Lund
Juryns motivering:

Det är ett riktigt eldsjälsarbete som denna person uppvisat med de flertalet artiklar och intervjuer som vi alla fått ta del av under 2014. Vi har fått läsa om flera kända spelarpersonligheter och vi har även fått kliva in i arkiven för att ta del av alla de Svenska magicframgångar som funnits sedan magic startade. Vi säger stort grattis till Björn Bergenfeldt, Sajkobeer, för sin vässade penna och ett väl utfört arbete.

Årets Mental Misstep 2014

Ramia94
Namn: Alexander Eriksson
Ålder: 20
Ort: Laxå
Juryns motivering:

Det är lätt hänt att man tappar bort sig i en match för stunden, inte riktigt läser på korten och spelar i all hast, det har säkerligen hänt alla, inte minst för de tre slutkandidater vi har haft i denna kategori. Det som ändå utmärker vinnaren är att han med sin historia har lyckats skapa en känsla av hur jobbigt det kan vara när man, inte bara en gång, utan tre gånger under samma turnering lyckas med att missa hur Hushwing Gryff fungerar, eller rättare sagt, inte fungerar tillsammans med Resolute Archangel. Vi säger grattis till Alexander Eriksson, Ramia94, som är årets Mental Misstep.

Spoiler:

På pre-releasen av Magic core set 2015 nu i somras valde jag färgen vitt och fick då Resolute Archangel (som man fick i alla vita boxar) och även 2 till i boostrarna. I dom resterande två boostrarna så drog jag totalt 2 Hushwing Gryff.

Match 1 började och det gick bra och jag vann, men när dom nya pairingsarna kom och nästa match skulle börja så gick saker inte helt rätt till.

Det stod 1-0 till mig men när ronden efter så var mitt liv nere på 3 och motståndaren var på 18. Jag flashade ut Hushwing å hans end och jag drog ett kort, då insåg jag att jag satt med 2 Resolute på handen. Jag spelade en av dom och sa att mitt liv blir 20 igen. Men då sa domaren nej för att min Hushwing förhindrade det så jag förlorade. När det stod 1-1 så hände en liknande händelse igen. Jag spelade Hushwing på tur 3, min motståndare lyckades bränna och slå mig ner till 2 liv. Jag insåg då igen att jag inte kunde få tillbaka livet och givade.

Min motståndare och alla andra började skratta och ha sig när dom hörde mitt misstag som jag gjorde om och om igen och förlorade. Detta må ha kostat mig turneringen men det var kul att få alla att skratta. :)

P.S. Det hände även i match 3.

 

Artikel-feedback