Magic the Gathering
Magic the Gathering32473 medlemmar 827 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1825 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
SvM-Awards 2015 - En presentation av slutkandidaterna!

Det börjar bli dags att dela ut priser för uppmärksammade insatser för 2014!
Många bidrag är det som inkommit och nu inför sluttampen så har vi i jurygruppen tagit fram tre slutkandidater i varje kategori. Läs mer om varje kandidat i artikeln!

av Talad
10:58, 24/4 -15
läst 2675 ggr.
Skriv ut artikel
5 kommentarer

Inför SM-helgen i Linköping den 1-3 maj så har vi i SvM-Awardsjuryn sållat bland alla de nomineringar som inkommit under våren. I denna artikel kommer vi att presentera de kandidater som vi i jurygruppen valt ut som potentiella vinnarkandidater.
Artikeln är endast till för att presentera kandidaterna, den slutgiltiga vinnaren i varje kategori kommer att presenteras under SM-helgen i Linköping den 1-3 maj.

I år delar vi ut priser för Årets Eldsjäl, Årets Komet, Årets Magicjournalist och Årets Mental Misstep.

Här följer en kort text om varje kandidat:

Årets Eldsjäl 2014

Kandidat #1


Timecode
Namn: William Ljungberg
Ålder: 28
Ort: Hisings Backa
Juryns motivering: Williams stora satsning för magicscenen i Göteborg är en riktig inspiration och ett lysande exempel på att rätt förutsättningar kan göra skillnad. William har förutom att han dragit igång magicscenen även förverkligat en dröm genom att köpa upp den lokala spelbutiken Vasa Gaming som efter det genomgått en omvandling och öppnats på nytt med namnet Mindstage. Förutom sitt lokala engagemang så har William även engagerat sig för sidan Svenskamagics medlemmar genom den otroligt populära julkalendern. Med allt sammanslaget så tycker vi att William är en bra kandidat i denna kategori.


Kandidat #2


Xior
Namn: Patric Eriksson
Ålder: 30
Ort: Täby
Juryns motivering: Patric har under flera år jobbat bakom kulisserna för magicsverige framförallt i egenskap av organisatör och domare. Patrics engagemang som domare har pågått under en längre period med många nerlagda timmar för att döma i stora som små turneringar. Under året har Patric tagit det stora steget att bli regionens andra level 3 judge. Detta anser vi i juryn är prov på riktig eldsjälsanda och något som måste uppmärksammas vilket gör Patric till en utmärkt kandidat.


Kandidat #3


mangler
Namn: Jens Åström
Ålder: 28
Ort: Luleå
Juryns motivering: Jens är vad man kan kalla en riktig eldsjäl, genom sitt outtröttliga arbete att hålla igång det organiserade spelet i Luleå. Förutom att starta igång och utveckla regelbundna turneringar med modern och Game days så har Jens även utvecklat sitt egna turneringssystem som används för att hålla koll på bl a standings i den lokala invitaional serien som hålls på orten. Inte nog med att Jens jobbar mycket bakom kulisserna för att hålla igång spelscenen så är han också en duktig spelare med många top placeringar i de lokala turneringarna. Inte nog med det så förväntas Jens även avancera till level 1 judge (vilket vi även kan avslöja att han blivit under 2015). Jens är en stark kandidat i denna kategori.Årets Komet 2014

Kandidat #1


Lantto
Namn: Magnus Lantto
Ålder: 33
Ort: Malmö
Juryns motivering: Idogt onlinespelande från Magnus sida med flera top 8a placeringar avslutades under slutet av 2014 med en vinst i GP-Milan med sin Birthing Pod. GP-Milan spelades i formatet Modern och 1 760 spelare deltog. Ett så pass bra spelande är något som skall uppmärksammas vilket gör att Magnus är en bra kandidat i denna kategori.

Kandidat #2


Aginamist
Namn: Mikael Johansson
Ålder: 33
Ort: Mölndal
Juryns motivering: Mikael är en ihärdig spelare som ses spelande både nationellt och internationellt. Under 2014 gick resan till Annecy i Frankrike där Bazaar of Moxen gick av stapeln. I Vintage main eventet med 214 spelare så placerade sig Mikael i top 8an på en sjunde plats med sin MUD-lista. Detta skall givetvis uppmärksammas tycker vi i juryn och det gör Mikael till en bra kandidat i kategorin.

Årets Magicjournalist 2014

Kandidat #1


Sajkobeer
Namn: Björn Bergenfeldt
Ålder: 32
Ort: Lund
Juryns motivering: Björn har under 2014 lyckats leverera en storslagen resa genom den Svenska Magicscenen med allt från SM, GP och Pro tours. Vi har fått resa tillbaka till 1995 och därifrån fått ta oss genom historien in på 2000-talet. Utöver välskrivna artiklar ligger mycket förarbete för att få fram det massiva underlag som sedan kommit att bli de artikelserier som vi alla kommit att uppskatta. Björn har under 2014 hållit liv i veckans profil, en uppskattad serie av artiklar som publicerar flera stora profiler inom Magic.


Kandidat #2


vampiric_ninja
Namn: August Undin
Ålder: 32
Ort: Kalmar
Juryns motivering: August har publicerat en för många väldigt populär serie med artiklar innehållandes intervjuer av både kända och lite mindre kända illustratörer inom Magic. August lyckas med sina intervjuer leverera en bra känsla för det arbete som ligger bakom alla snygga illustrationer.


Kandidat #3


mg
Namn: Magnus de Laval
Ålder: 31
Ort: Göteborg
Juryns motivering: Magnus är förmodligen mer känd för er som följer med i vintage och 93/94 formatet där han förutom att vara en skicklig spelare och en drivande part för båda formaten även publicerar läsvärda inlägg på sin blogg. Det är en hög frekvens på inläggen med välskrivna engelska texter. För er som vill läsa finns den på: http://oldschool-mtg.blogspot.se/


Årets Mentalmisstep 2014
I denna kategori så kommer vi låta de nominerade få tala för sig själva.

Kandidat #1


Ramia94
Namn: Alexander Eriksson
Ålder: 20
Ort: Laxå
Motivering: På pre-releasen av Magic core set 2015 nu i somras valde jag färgen vitt och fick då Resolute Archangel (som man fick i alla vita boxar) och även 2 till i boostrarna. I dom resterande två boostrarna så drog jag totalt 2 Hushwing Gryff.

Match 1 började och det gick bra och jag vann, men när dom nya pairingsarna kom och nästa match skulle börja så gick saker inte helt rätt till.

Det stod 1-0 till mig men när ronden efter så var mitt liv nere på 3 och motståndaren var på 18. Jag flashade ut Hushwing å hans end och jag drog ett kort, då insåg jag att jag satt med 2 Resolute på handen. Jag spelade en av dom och sa att mitt liv blir 20 igen. Men då sa domaren nej för att min Hushwing förhindrade det så jag förlorade. När det stod 1-1 så hände en liknande händelse igen. Jag spelade Hushwing på tur 3, min motståndare lyckades bränna och slå mig ner till 2 liv. Jag insåg då igen att jag inte kunde få tillbaka livet och givade.

Min motståndare och alla andra började skratta och ha sig när dom hörde mitt misstag som jag gjorde om och om igen och förlorade. Detta må ha kostat mig turneringen men det var kul att få alla att skratta. :)

P.S. Det hände även i match 3.


Kandidat #2


Neiwa
Namn: Martin Johansson
Ålder: 26
Ort: Linköping
Motivering: Kvartsfinal i Butiksmästerskapen Linköping, Seriebörsen. Jag spelar Mono-blå devotion, möter junk midrange. 1-1 så den avgörande matchen.
Brädet består av på min sida av en 2/3 Cloudfin Raptor. På motståndarens sida en wurm frånAdvent of the Wurm, en Ajani, Mentor of Heroes på 8 loyalty och en Vraska the Unseen på låg loyalty.
Han är på 8 liv, jag nära 20. Han har inga kort på handen (alternativt inga relevanta då matchen pågått ett tag).
Jag bestämmer mig för att bestow:a en Hypnotic Siren på hans wurm och därmed kunna slå in för vinst denna runda, tror jag.
Går till strid och deklarerar både min 2/3 Cloudfin Raptor och 6/6 wurmen som anfallande, 8 skada! Min motståndare påpekar att min wurm inte får slåss denna runda. Tillbaka till att deklarera anfallare och jag väljer, efter mycket funderande, att slå med min Cloudfin Raptor på honom.
Han tappar upp och får 100 liv från Ajani, spelet pågår ett par rundor till där jag slår frenetiskt på honom, men de 100 liven gav honom gott om tid att ta över matchen helt och hållet. Jag förlorar med honom fortfarande över 70 liv.


Kandidat #3


yespair
Namn: Jesper Berntsson
Ålder: 25
Ort: Trollhättan
Motivering: Det är BSK, och det är Legacy. Jag hade sett fram emot det här otroligt länge och var taggad som få för att få vara på plats och durdla med min Enchantresslek.

Jag mötte Reanimator, en matchup som vanligtvis brukar vara ganska trevlig för mig som maindeckar 3 Rest in Peace och 3 Elephant Grass utöver de riktiga låskomponenterna.

Spelet är i full gång men jag har inte lyckats dra någon Rest in Peace innan min motståndare får reanimerat en Iona, Shield of Emeria och nämner vitt.

Jag ställer nu in mig på att den enda out jag har är att först och främst dra in i fler Elephant Grass så att Iona, Shield of Emeria aldrig får attackera för att sedan dra in i Emrakul, the Aeons Torn för att på två rundor slå ihjäl min motståndare.

I och med att jag får spela mina gröna spells sitter jag med flertalet Argothian Enchantress ochEnchantress's Presence i spel och rampar och drar massvis med kort när jag spelar ut mina Utopia Sprawl och Wild Growth. På jakt efter Emrakul, the Aeons Torn finner jag mig i ett läge där jag har en Helm of Obedience på handen, en Serra's Sanctum i spel (tillsammans med minst ett dussin enchantments) och 5 kort kvar i mitt library. Om jag spelar en Enchantment så kommer jag att decka, till följd av alla kortdragartriggers, och jag har fortfarande ingen Emrakul på handen. Jag väljer då att aktivera min Helm of Obedience med target mig själv för att på så sätt få in Emrakul i spel. Emrakul ligger som näst sista kortet i libraryt och min motståndare ligger på 16 liv. Jag in Emrakul i spel och passar turen med ett kort kvar i mitt library. När jag börjar disca korten från min hand konstaterar jag att jag för närmare 30 kort sedan har dragit en Karakas. Varför jag inte spelade den? Bra fråga, jag hade ju siktet på Emrakul...


Trevlig läsning!

//SvM -Awardsjuryn

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

yespair

JUDGE L2
REDAX
Trollhättan
elof_the_mighty skrev 07:03, 25/4 -15 Gillar årens misplay men vann yespair sin match eller inte? Så som scenariot är beskrivet så kommer han discarda ner till 7, tappa upp, emrakulla motståndaren till 1, lägga Karakas, stutsa Emrakul och discarda den och inte dö på deckning. Men hade motståndaren kunnat döda med Iona då eller dog hon i swinget eller vad hände?

Fortfarande rätt snyggt att glömma Karakas dock.

Jag totaltiltade när jag såg Karakas i cleanup och förlorade med 2-1.

19:04:37, 26/4 -15
aginamist

MEDLEM
It's on!

10:47:09, 26/4 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Fina presentationer. Nu är det spännande!

12:44:24, 25/4 -15
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Gillar årens misplay men vann yespair sin match eller inte? Så som scenariot är beskrivet så kommer han discarda ner till 7, tappa upp, emrakulla motståndaren till 1, lägga Karakas, stutsa Emrakul och discarda den och inte dö på deckning. Men hade motståndaren kunnat döda med Iona då eller dog hon i swinget eller vad hände?

Fortfarande rätt snyggt att glömma Karakas dock.

07:03:53, 25/4 -15
Hoogard

FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
Fett mysiga kandidater!

00:41:08, 25/4 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!