Magic the Gathering
Magic the Gathering32481 medlemmar 784 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1825 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
SvM-Awards 2015

Det börjar nu bli dags för den tiden på året då vi skall försöka samla ihop alla de personer som har gjort något extra för magic i Sverige under 2014 och belöna dem med vår alldeles egna SvM-awards. Hjälp till i arbetet genom att skicka in din egna nominering på en person som du vill skall uppmärksammas lite extra.

av Talad
13:38, 14/3 -15
läst 3281 ggr.
Skriv ut artikel
12 kommentarer

Vad är SvM-awards?
SvM-awards är en årlig utdelning av priser där vi uppmärksammar personer i den svenska magic communityn som gjort starka insatser. Priser kan komma att delas ut i olika kategorier.

SvM-awards har funnits sedan 2013 och det första året hade vi två kategorier:
  • Life Time Achievement som tilldelades Björn "Beakid" Andersson
  • Årets Eldsjäl som tilldelades Gunnar "GunnarH" Holmstedt


Året efter växte SvM-awards och då delades priser ut i tre kategorier:
  • Life Time Achievement som tilldelades Rikard "Hoogard" Johansson
  • Årets Eldsjäl som tilldelades Eskil "Cartago" Myrenberg
  • Årets komet som tilldelades Rasmus "Zerog" Björklund


Nu är det dags för SvM-awards 2015 och till detta år så har vi utökat med ytterligare två kategorier vilket innebär att vi nu har fem kategorier att utse en vinnare till.

Kategorierna
De fem kategorierna är:

- Årets Eldsjäl delas ut till en person som genom sitt engagemang, intresse, och hårt arbeta gjort mycket för sitt lokala magic-community, eller för magicen i stort i Sverige.

- Årets Komet delas ut till en person som utmärkt sig genom att ta sitt spelande till en ny nivå och genom det lämnat ett avtryck i magic-Sverige. Det kan vara en gammal räv som genom idogt spelande äntligen börjat få lön för mödan eller en helt ny spelare som helt enkelt tagit spelet med storm.

- Årets Magicjournalist delas ut till en person som genom sin vässade penna eller sitt välsmorda munläder bidragit med givande och matnyttiga artiklar om magic eller via en stream eller podcast delat med sig av sin kunskap om strategier, spelstilar, erfarenhet m.m.

- Årets Mental Misstep delas ut till en person som på något sätt gjort det sämsta spelet under året. Detta är ingen kategori för att hänga ut dåliga spelare utan mer för att få fram en skön spelare som kan bjuda på sig själv genom att delge dennes upplevelse av ett tokigt parti eller dålig placering i en turnering. OBS! I denna kategori nominerar man bara sig själv.

- Life Time Achivement delas ut till en person som genom sitt stora engagemang har varit drivande för den Svenska magic-scenen under en längre tid. Utmärkelsen för denna kategori delas ut av SvM-styrelsen.När händer allt detta?
Vi börjar att ta in nomineringar till varje kategori redan nu.
Utmärkelserna kommer sedan att delas ut i samband med Magic-SM 2015.


Vad får jag?
Priserna inom varje kategori är en pokal och givetvis den stora äran.

Hur går det till?
Inom varje kategori ska tre ”slutnomineringar” tas fram. Dessa tas fram av en oberoende jury. Innan offentliggörandet av dessa tre personer ska juryn presentera sitt förslag för styrelsen, som kan be juryn göra om processen. Styrelsen ska dock inte besluta över enskilda namns varande eller icke varande i slutförslaget. Om styrelsen ger klartecken ska de tre slutkandidaterna presenteras innan årsmötet med en presentation och motivation för varje kandidat. På årsmötet presenterar juryn sitt slutgiltiga beslut om vem av dessa 3 som vunnit årets utmärkelse.

Nominera
Nu är det dags för er att komma med nomineringsförslag till varje kategori. Ni kan nominera genom att antingen kommentera artikeln eller skicka ett meddelande till mig, Talad.
Alla nominerade inom varje kategori kommer att ses över av juryn innan de tre slutnomineringarna kommer att presenteras för styrelsen.

Juryn
Juryn består idag av två personer, dessa är: Talad och Advena. Vill just du vara med i jurygruppen så kan ni ta kontakt med mig, Talad.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

mg

MEDLEM
Oslo
Tack som fan för nomineringen, blev riktigt glad! Skrev bara en artikel direkt till svm förra året (den om falska kort), men det är kul att få lite cred för det som oldschoolbloggen lyckats bidra med till magic-sverige :D

Om man är road av att läsa lite spexig magichistoria så postade jag just en artikel om summermagic på bloggen här: http://oldschool-mtg.blogspot.no/2015/04/summer-time.html

Om ni är sugna på att kolla upp lite runt mentaliteten i formatet kan ni kolla på artikeln jag skrev till eternalcentral här: http://www.eternalcentral.com/old-school-of-thought/

Cheers!

19:43:32, 24/4 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Inte för att på något sätt förorda kvantitet framför kvalitet så vill jag bara förtydliga att jag skrev 14 artiklar under 2014 och vampiric_ninja skrev två.

19:30:47, 16/4 -15
Uppdaterad: 19:46:33, 16/4 -15
yespair

JUDGE L2
REDAX
Trollhättan
Hoppas innerligen att alla Mental Misstep-historier publiceras, oavsett om de utses till årets Mental Misstep eller inte. Det lär finnas en del guldklimpar i magicsverige.

14:31:25, 23/3 -15
vigo

LEGACY-SM VINNARE 2014
Fridlevstad
Årets Eldsjä l- Discus

Årets Komet - Magnus Lantto

Årets Magicjournalist - vampiric_ninja

Life Time Achivement - scale

18:05:14, 22/3 -15
FreeSpace

MEDLEM
Lätt, August (vampiric_ninja) är årets journalist för alla hans göttiga och välgjorda intervjuer med konstnärerna!

15:51:07, 19/3 -15
tgd

MEDLEM
Västra Frölunda
Journalist: mg för oldschool-mtg.blogspot.se
Life/eld: se eskils post
Komet: se #2

22:01:50, 18/3 -15
Talad

FSVM - SEKRETERARE
BETATESTARE
Kul att vi får in så många nomineringar, inte bara som kommentarer här utan även som internmeddelanden.
Det finns en del roliga mental misstep nomineringar :)

19:11:05, 18/3 -15
Cartago

JUDGE L2
REDAX
MODERATOR
Huddinge
Life Time Achievement - Scale.
Nuff' said! Ni vet nog varför!

Årets eldsjäl - Xior
Patrick Ericsson har arbetat för Magicsverige i flertalet år i egenskap av domare. Förra året så blev han vår andra L3:a i regionen (förutom Johanna Virtanen som bor i Finland). Patrick arbetar mycket bakom kulisserna så det kan vara lätt att missa som spelare, men här är en person som hjälpt vårt community att växa genom åren och har gjort sig väl förtjänt av en recognition för det.

13:01:20, 18/3 -15
tonedown

JUDGE L1
Lund
Sneaky_armadillo skrev 14:11, 17/3 -15 Jag nominerar Magnus Lantto till årets komet.

Mocsvinst direkt följt av en andraplats följt av en scoop inför top8.
GP-vinst plus fler resultat i pengarna.
Snart silverpro med en och troligtvis också nästkommande PTs säkrade.

Kometen fortsätter över himmelen och kommer snart ansluta stjärnorna!

Trots Sneaky_Armadillos tveksamma astronomikunskaper vill även jag nominera Magnus Lantto till årets komet.

Årets (egna) Mental Misstep är väl från GP Madrid, när jag inte spelar ut min dude för att a) jag försöker spela runt en cranial plating han inte har på handen och b) när jag säger "spela runt" menar jag att hålla mana uppe så jag kan svara på hans equip/attach med Rift Bolt i hans dude. Jag vann inte den duellen.

12:47:07, 18/3 -15
gazoline112

MEDLEM
Heby
Årets Mental Misstep: Nominerar mig själv när jag i en Kubdraft försöka bygga en lek som tog upp mitt firstpick Emrakul ur graven.... myeahh... och när jag senare kom på att detta inte går så första jag få ut han enklare genom kort som letar upp artifacts i library.... för tänkte ju så klart han är ju colorless och därför en artifact... detta missöde märkte jag inte förrens jag sen försökte spela.....

Låt oss säga att det gick minst sagt inte så superbra... :P

12:02:40, 18/3 -15
Hoben

JUDGE L1
Lund
Jag nominerar Björn Bergenfeldt till Årets Magicjournalist.

Hans gedigna arbete om Magics historia i Sverige och denna kavalkad av artiklar han har producerat har varit uppskattat av många, både nya som gamla spelare.

08:46:30, 18/3 -15
Sneaky_armadillo

MEDLEM
Malmö
Jag nominerar Magnus Lantto till årets komet.

Mocsvinst direkt följt av en andraplats följt av en scoop inför top8.
GP-vinst plus fler resultat i pengarna.
Snart silverpro med en och troligtvis också nästkommande PTs säkrade.

Kometen fortsätter över himmelen och kommer snart ansluta stjärnorna!

14:11:52, 17/3 -15
  Zendikar Rising! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!