Magic the Gathering
Magic the Gathering31293 medlemmar 963 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1796 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM & Lincon 2014! Krönika
Odyssé genom den svenska turneringsmagicshistorien. Del 1, Inför SM 2014!

Svenska Mästerskapen. Smaka på orden S­-v­-e­-n­-s­-k­-a M­-ä­-s­-t­-e­-r­-s­-k­-a­-p­-e­-n! Vad tänker du på? Får du snabbare puls? Bär drömmarna iväg? Glädjen och förhoppningarna stiger? Så är det för mig åtminstone. SM är turneringarnas turnering, åtminstone i Sverige. Har du vad som krävs för att bli svensk mästare? Vill du jämföra dig med forna storspelare, lära dig om turneringshistorien på SM eller endast få en behaglig tripp nedför minnenas allé? Då är denna artikel definitivt något för dig.

av Sajkobeer
13:50, 15/4 -14
läst 8545 ggr.
Skriv ut artikel
46 kommentarer

SM i Magic: the Gathering var under lång tid årets höjdpunkt för de flesta av oss vanliga spelare. Tänk, att nu är den gamla härliga turneringen tillbaka igen! Tre år har gått så fort! För mig som aldrig har lirat på touren, eller aldrig brukat gå dag två på GPs, så var SM åtminstone höjdpunkten på året förr i tiden. SM var när man fick spela en highlevel­turnering och samtidigt ha riktigt roligt. SM innebär en chans att sola sig i glansen av gravy train­-spelare och andra framgångsrika bildvridare. Chansen att drafta live med folk som vet hur man draftar, till skillnad från FNM, testa rogueleken för att driva motståndaren galen, eller för att netdecka framgångsrikt i ett försök att kvala till Magic-VM allt på samma gång. Magic-VM finns inte längre förvisso, men prispotten på SM i år är istället garanterat högre än någonsin tidigare. Skulle man råka droppa på 0­-3 så brukar det dessutom alltid finnas roliga sideevents, moneydrafts eller folk med ett oräkneligt antal bytespärmar. För att inte tala om alla sköna typer som man kan hänga med. För tekniska detaljer om årets SM se här samt här. För att komma till Svenskamagics egna SM2014-sida klicka här. Det kommer i sedvanlig ordning även finnas ett Center här på SvM som förmedlar alla detaljer från årets SM i takt med att turneringen fortskrider. Bästa coveraget hittar du ju alltid på www.svenskamagic.com!

SMhistorien!
Inte mindre än sjutton gånger mellan 1995 och 2011 avgjordes SM i Magic: the Gathering mellan de spelare som aspirerade på titeln svensk mästare. Hela 10 av dessa 17 gångerna var på Lincon, dit nu SM från i år återvänder. Under alla dessa år har, vad min research visat, hela 90 spelare (med reservationen att det är oklart vem som kom 8:a på SM 1997, som ju spelades endast med cut till t4) kommit i t8 på SM. Av dessa är det 66 spelare som gjort det en gång och därtill även hela 24 stycken som gjort det minst två gånger. Värst av alla är SvMs egen forum­mästare Jonathan JonteB Bergström som t8at SM hela sex gånger! Denna imponerande bragd skedde mellan åren 2003 och 2009. Det vill säga JonteB kom i t8 på SM sex gånger på sju år! Är då JonteB bäst genom tiderna i Svenska mästerskapen? Det skulle man ju enkelt kunna argumentera för enligt mängden t8or han har presterat. Men trots sina många placeringar i t8 på SM, så har JonteB aldrig vunnit den turnering där svenska hjältar stöpts ända sedan 1995!

Det finns en man vid namn Jimmy Öman (som pensionerat sig från spelet sedan länge) som mellan åren 1999 och 2001 hade följande resultatrad på SM 1:a, 1:a, 2:a. Det är också ganska imponerande om man säger så. Utöver detta är Jimmy den enda spelaren någonsin som vunnit SM mer än en gång! Om vi ser på resultaten lite annorlunda så kan vi tänka oss en modell som även tar hänsyn till placering efter t8an för att verkligen avgöra vem som är främst bland de främsta så att säga.

Om ger poäng till t8­placeringar i SM enligt följande system, som ger lite extra bonus för vinnaren, som sig bör:

1:a = 5p

2:a = 3p

3­-4:a = 2p

5-­8:a = 1p

Så får Jimmy Öman ju enkelt uträknat 13p sammanlagt.
JonteBs rad 3-­5­-5­-8­-2­-8 ger enligt samma modell endast 9p. Så om man vill hålla Jimmy eller Jonte som bäst genom tiderna på SM blir helt sonika en smaksak utifrån vald modell skulle jag säga. Min slutsats är att de båda är enormt skickliga spelare och jag skulle vara helnöjd om jag bara nådde hälften så stora framgångar som någon av dem. Det kan kännas rent ointuitivt att vinst i SM ger 5 gånger så mycket poäng som en t8-­placering. Egentligen är det ju inte så mycket som skiljer åt, det krävs mycket skill för att alls nå till t8! Men tänk själv det är inte många som minns vem som kom på placering 5-­8 ett slumpmässigt år säg 1998 eller 2005. Men svenska mästare och landslagskvalificerade spelare minns man betydligt mycket enklare, inte sant? Poängmodellen ovan kanske inte är 100% träffsäker för att mäta skills men är åtminstone för mig en godtagbar modell för att mäta skill + ryktbarhet i samma mått. Om inte annat kompletterar och nyanserar den bilden av vem som är bäst genom tiderna i Sverige. Har du ett bättre förslag hur man bör mäta skill och framgång i SM baserat på turneringsresultat så vill jag gärna höra det.

Som jag visade ovan så har JonteB 9 resultatspoäng från SM. Andra spelare som har 9 resultatpoäng är f.d. proffsen Anton AntonJ Jonsson (mitt val som Sveriges främste magicspelare genom tiderna) och Leon Lindbäck (som pensionerade sig från spelet redan efter domarskandalen på SM 1997). Detta fast de båda endast har tre t8:or vardera. Anton har raden 1­-2-­8 under åren 2002, 2004 och 2011. Leon har raden 2-­1­-5 under åren 1995­-1997.

Men det finns ju alltid folk som är värre/bättre på sitt egna sätt! Exempelvis har både Johan Sadeg Sadeghpour och Mattias MattiasJ Jorstedt hela fem t8:or i SM vardera, men då utan några större framgångar eftersom deras placeringar endast räcker till 8 resultatpoäng per person enligt schemat ovan. Sadeghpour och Jorstedt delar även på äran om att inneha flest SM-t8or i följd med fyra stycken. För Jorstedts del från 1997 till och med 2000 och för Sadeg från 2008 till och med 2011. Ensam på fyra SM­-t8or totalt hittar vi Mattias Keppil Kettil med raden 3­-2­-8­-6 som ger 7 resultatpoäng.

Tre SM­-t8:or innehas av en i sammanhanget mindre skock spelare, inte mindre åtta spelare har mäktat med den bedriften. Anton, Jimmy och Leon kände du ju sedan tidigare. Även Martin Lindström, Patrick Thor, Bertil Elfgren, Kenny Öberg och Thomas Rosholm är med i denna ändå får man väl anse, mycket exklusiva grupp som har tre t8:or. Bäst bland de fem senare i gruppen är Patrik Thor med raden 2-­3­-2 under åren 2006, 2008 och 2009, som enligt modellen ovan ger 8 resultatpoäng.

Två SM-­t8:or har följande spelare, som visat att deras första t8 inte bara innebar en dos tur:
Carl Thille, Tobias Ström, Martin Berlin, Simon Carlsson, Denniz Rachid, Kristian Hellman, Johan Cedercrantz, Martin Cedercrantz, Tomas Larsson, Rikard Stenlund, David Linder och Mikael Polgary.


Året med de mest framgångsrika spelarna i t8!
För några år sedan så utsåg Brian David Marshall och Rich Hagon t8:an på Pro Tour Chicago i december 2000 till den mest imponerande t8an genom tiderna i termer av spelarkvalitet. Bland de åtta namnen där så återfinns hela sex stycken av dem numera i Magic the Gatherings Hall of Fame. De åtta spelarna från den turneringen har i snitt sex Pro Tour-t8or per person under bältet! År 2000 vid tidpunkten för själva turneringen så motsvarade de t8or dessa personer dittills hade uppnått, 9% av alla t8 placeringar på Pro Tours genom tiderna. Sedan dess har 8-mannagruppen även mäktat med ytterligare 28 Pro Tour-t8:or! Men eftersom det numera har spelats så många Pro Tours så motsvarar idag gruppens samlade resultat numera endast 6.5% av alla t8-placeringar på Pro Tours genom tiderna. Men oavsett så är det sjukt jävla imponerande. Nåväl slut på sidorspåret, detta handlar ju faktiskt om SM!

Vilken är då den svenska SM-historiens mest ärofyllda och kvalitetsspäckade t8 och motsvarighet till Chicago 2000 undrar ju alla nu? Jo, både SM t8:an från 2004 och 2008 innehåller spelare med sammanlagt 23st SM-t8or, men om man tar PT-t8or och GP-t8:or som tiebreaker, så vinner SM 2004 priset som tyngsta SM-t8 genom tiderna! Faktum är att Anton Jonsson är så dominant, att han med sina 5 PT-t8:or och 9 GP-t8:or själv har fler PT-t8or och GP-t8or än vad hela t8an från SM 2008 har sammanlagt. 2008-gänget har tillsammans 4 PT-t8:or och 8 GP-t8:or. Om vi ignorerar t8-placeringar i SM, när vi ska utse starkaste SM-t8 genom tiderna så är det 2002 som haft den starkaste gruppen i t8, med sammanlagt 9 PT t8:or och 14 GP-t8:or (för er som räknar så har gruppen från t8:an på SM 2002 faktist hela 20 st SM-t8:or).

Magic kan också vara ett lagspel!
Trots denna stora mängd spelare som kommit i t8 på SM fler än en gång så är det faktiskt bara två spelare någonsin som spelat tillsammans i det svenska landslaget mer än en gång. Det är inga mindre än Jimmy Öman och vår egen forumplayah Rosholm. Jimmy och Thomas representerade Sverige i VM tillsammans både år 2000 och 2001. År 2001 gick det rentav riktigt bra och Sverige kom på en fin fjärdeplats i Lag-VM. Bäst någonsin på Lag-VM gick det dock för Sveriges landslag redan 1997 då laget bestod av Nikolai Weibull, Mattias Jorstedt, Marcus Angelin och Johan Cederkrantz, Sverige slutade då 2:a totalt. I år är det ju inget kval till den individuella delen på SM, men för att totalt kunna maxa upplevelsen på SM-helgen så ta chansen och kvala till Butiksmästerskapen (BuM). Mer info finns här. Känner du inte igen några av namnen på spelare ovan förutom dina närmsta kompisar? Då har du verkligen bott under en sten eller så är du väldigt ny i turneringssvängen. Den enda frågan som kvarstår nu är ju: Vem ska vinna i år? Ska det äntligen bli JonteB? Ska bucklan hamna utanför Stockholm­-Göteborg­-Malmö­-Umeå för första gången någonsin? Eller är det i år som det är just din tur? I år återvänder inte SM bara till Lincon för första gången sedan 2004 utan i år är det även en öppen turnering utan kval. Så passa på att åka till Lincon och delta i SM i år du också!


SM-vinnare 1999, 2000, 2001 och 2002!
För att kunna presentera följande dokument så har jag researchat gamla resultat från SM i över ett år. Det är inte med lite stolthet som jag kan presentera dokumentet SM-t8or genom tiderna 1995-2011!
P.S./Epilog/Reflektion/Brasklapp/Reservation/Props/Fotnot


Om du hittar någon angiven placering i artikeln som inte stämmer dina uppgifter
gällande SM­-historien så kontakta mig gärna så jag kan rätta i min sammanställning och ge rätt placering och beröm till rätt person. Detta är en artikel som är del i en större artikelserie som jag researchat i cirka 100 timmar på obetald arbetstid för mitt eget höga nöjes skull. Fel kan förekomma, då mycket av uppgifterna, speciellt om tidiga SM, bygger folks minnesbilder av vad som skedde för kanske 10-15 år sedan eller ännu längre tid sedan. Det är inget mer att göra åt än att rätta eventuella fel om/när det uppdagas.

I researchen till denna sammanställning har jag kontaktat nästan 100 personer varav kanske cirka hälften har svarat. Nu vet jag genast hur ett stort rockband känner sig som ska tacka alla personer de träffat de senaste 3 åren i CD-bookleten i samband med ett skivsläpp. Chansen är tyvärr stor att man glömmer bort någon när listan blir för lång att hantera. Tacklistan är kanske inte så central som den borde när researchen inleds. Så om ditt namn inte nämns här nedan och du vet att du hjälpt mig. Så vill jag bara säga tack för ditt bidrag. Det var säkert bra det också, men jag kan tyvärr inte hålla allt i huvudet, påminn mig nästa gång vi ses och rullar hatt så bjuder jag på en kall.

Stort tack utan inbördes ordning till: tidningen Centurion, David Linder, Dan Hörning, Leon Lindbäck, Thomas Andersson, Jimmy Öman, Johan Cedercrantz, Mattias Jorstedt, Martin Cedercrantz, Niklas Eriksson, Johan Sadeghpour, Anton Jonsson, Kenneth Mossberg, Joakim Lang, Mikael Magnusson, Fabian Sjöblom, Neil Guthrie, Andreas Jönsson, Åke Storm, Olle Liljefeldt, Per Nyström, Love Janse, Marcus Angelin, Jonas Warghufvud, Rikard Johansson, Anders Warrby, Morgan Karlsson och Rune Horvik

Ett extra särskilt stort tack till Matti Leivo, Tomas Larsson, Thomas Rosholm, Stefan Wrammerfors, Nikolai Weibull, Johan Disenborg, Gustav Jönsson, Daniel Alström, Olle Råde, Svante Landgraf, Scott Larabee, Martin Jordö och Daniel Carling.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Jimmy skrev 01:03, 30/6 -17 Lite läskig kuriosa:
Jag (alltså Jimmy Öman) och Jonte B känner inte varandra och hans storhetsperiod kom ganska direkt efter jag lade ner. Men jag fick nyligen reda på att vi fucking växte upp 100 meter från varandra på samma gata, Nypongatan i Mullsjö! Det innebär att alla år mellan 1999 och 2009, förutom 2002, så hade SM en Nypongatare i topp 8.

Så Nypongatan i Mullsjö är helt enkelt SM-kungen, not close :) Och vad vi hade i vårt vatten vetefan, men nån borde ju sälja det på flaska.

Tyvärr var JonteB inte i t8 2006. Men det är imponerade ändå. Någon annan från Nypongatan det året?

18:43:08, 30/6 -17
Jimmy

MEDLEM
Göteborg
Lite läskig kuriosa:
Jag (alltså Jimmy Öman) och Jonte B känner inte varandra och hans storhetsperiod kom ganska direkt efter jag lade ner. Men jag fick nyligen reda på att vi fucking växte upp 100 meter från varandra på samma gata, Nypongatan i Mullsjö! Det innebär att alla år mellan 1999 och 2009, förutom 2002, så hade SM en Nypongatare i topp 8.

Så Nypongatan i Mullsjö är helt enkelt SM-kungen, not close :) Och vad vi hade i vårt vatten vetefan, men nån borde ju sälja det på flaska.

01:03:17, 30/6 -17
barden

HEDERSMEDLEM
Mölndal
Rosholm skrev 13:44, 31/10 -15 barden, det handlar om en numera lång (och tröttsam) tradition av vintage-spelare som envisas med att kalla sina större turneringar för mästerskap.

Gustaf vann en större vintage-turnering som valt att marknadsföra sig som "SM i typ 1" (det gamla namnet på vintage).

Tack!

11:45:57, 3/11 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
MartinJordö skrev 13:46, 31/10 -15 Fick du någon koll på det där med nåt "SM" hösten 1994 i Sthlm med 12 pers Björn?

Det var stockholmsmästerskapen. A.k.a KTH-mästerskapen.

14:38:33, 31/10 -15
Juntu

REDAX
HEDERSMEDLEM
Göteborg
Fick du någon koll på det där med nåt "SM" hösten 1994 i Sthlm med 12 pers Björn?

13:46:35, 31/10 -15
Rosholm

FORUMPLAYAH
REDAX
Malmö

#20 PWP Lifetime
barden, det handlar om en numera lång (och tröttsam) tradition av vintage-spelare som envisas med att kalla sina större turneringar för mästerskap.

Gustaf vann en större vintage-turnering som valt att marknadsföra sig som "SM i typ 1" (det gamla namnet på vintage).

13:44:07, 31/10 -15
barden

HEDERSMEDLEM
Mölndal
Jag har två Force of Will signerade "Gustaf "Gus" Swedish National Champion 1998 "Merfolk Assault". Spelade man legacy eller extended då, eller är det bogus? Force of Will var ju inte legal i Standard efter 1997. Jag bytte till mig dem samma år om jag minns rätt, på Lincon.

13:03:12, 31/10 -15
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Glömde meddela att även Oskar Sköld nu ingår i gruppen med två SM-t8or.

09:31:39, 15/9 -14
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Landgraf skrev 11:38, 21/8 -14 Elof, legacy-SM ingår ju tyvärr inte i Sajks statistik. :/

Jag vet, men tänkte mest nämna att du var den enda 2014 som var med i båda topp 8or. Jag tror nog det kan ha hänt tidigare men är som sagt lite mer osäker.

2014 var för övrigt min andra SM topp 8a :P

13:27:59, 21/8 -14
Landgraf

3-KORTSKUNG
REDAX
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping
Elof, legacy-SM ingår ju tyvärr inte i Sajks statistik. :/

11:38:03, 21/8 -14
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Svante lyckades också med bedriften att komma i båda sm-topp 8orna :)

08:54:28, 21/8 -14
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
SM är nu över.
Slutsatsen är att Simon Davidsson visade att man kan vinna SM även när man kommer från en liten stad som Växjö, samt att Svante Landgraf nu ingår i gruppen med personer som har två SM-t8or. Detta var även blott andra gången i historien på SM där ingen i t8an har PT-t8 på meritlistan. Första gången detta hände var år 2001.

02:00:15, 21/8 -14
Uppdaterad: 02:15:56, 21/8 -14
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Snurvel_ skrev 21:14, 10/5 -14
kungenavrolfstorp skrev 07:48, 17/4 -14
soppanootanten skrev 21:45, 16/4 -14
Fille skrev 07:51, 16/4 -14 Starkt jobbat Sajk! Det höll ju på att bli en fantasy-skandal ett år som skulle diskat 25 spelare, många omnämnda i denna artikel. Huvuddomaren från Finland tog dock tillslut sitt förnuft tillfånga och riktade sitt diskvalificeringsbehov mot en stackars italienare...

Nu måste jag fråga vad som hände?

På SM 2007 uppmärksammades en mängd spelare och även domare på att det absolut inte är tillåtet att satsa pengar på utgången av en turnering. Under flera år genomfördes en Fantasy top8 med 20:- (om jag minns rätt) i insats. Huvuddommaren fick nys om detta och efter lite funderande gav valet att avbryta fantasy top8 eller att alla som deltog skulle bli diskade. Snabbt stoppade vi tillbaka pengarna i våra egna fickor :)

Jag vill minnas att vi som hade domartröjor på oss rodnade lite extra när huvuddomaren avbröt vår lilla sidebetting. Å andra sidan var valet nog ganska lätt för vår huvuddomare, hon kunde knappast skicka hem halva domarkåren, och ett flertal tänkbara t8kandidater, och sen skriva rapport på oss alla till Wizards. Magic i Sverige hade haft svårt hämta sig.

Det året hade vi f.ö. en dropp från pod 1 i draften dag 2, varför inte bli askalas på kvällen och missa dag två när man ligger 5-0-1? Jag hemlighåller namnet på den droppande dock.

Det låter som Sälen.

07:57:41, 12/5 -14
kungenavrolfstorp

JUDGE L1
REDAX
Kungsbacka

#5 PT Points Yearly
Snurvel_ skrev 21:14, 10/5 -14
kungenavrolfstorp skrev 07:48, 17/4 -14
soppanootanten skrev 21:45, 16/4 -14
Fille skrev 07:51, 16/4 -14 Starkt jobbat Sajk! Det höll ju på att bli en fantasy-skandal ett år som skulle diskat 25 spelare, många omnämnda i denna artikel. Huvuddomaren från Finland tog dock tillslut sitt förnuft tillfånga och riktade sitt diskvalificeringsbehov mot en stackars italienare...

Nu måste jag fråga vad som hände?

På SM 2007 uppmärksammades en mängd spelare och även domare på att det absolut inte är tillåtet att satsa pengar på utgången av en turnering. Under flera år genomfördes en Fantasy top8 med 20:- (om jag minns rätt) i insats. Huvuddommaren fick nys om detta och efter lite funderande gav valet att avbryta fantasy top8 eller att alla som deltog skulle bli diskade. Snabbt stoppade vi tillbaka pengarna i våra egna fickor :)

Jag vill minnas att vi som hade domartröjor på oss rodnade lite extra när huvuddomaren avbröt vår lilla sidebetting. Å andra sidan var valet nog ganska lätt för vår huvuddomare, hon kunde knappast skicka hem halva domarkåren, och ett flertal tänkbara t8kandidater, och sen skriva rapport på oss alla till Wizards. Magic i Sverige hade haft svårt hämta sig.

Det året hade vi f.ö. en dropp från pod 1 i draften dag 2, varför inte bli askalas på kvällen och missa dag två när man ligger 5-0-1? Jag hemlighåller namnet på den droppande dock.

Klart att alla inblandade domare tyckte det var rätt genant :)

14:49:10, 11/5 -14
Snurvel_

REDAX
Enskede
kungenavrolfstorp skrev 07:48, 17/4 -14
soppanootanten skrev 21:45, 16/4 -14
Fille skrev 07:51, 16/4 -14 Starkt jobbat Sajk! Det höll ju på att bli en fantasy-skandal ett år som skulle diskat 25 spelare, många omnämnda i denna artikel. Huvuddomaren från Finland tog dock tillslut sitt förnuft tillfånga och riktade sitt diskvalificeringsbehov mot en stackars italienare...

Nu måste jag fråga vad som hände?

På SM 2007 uppmärksammades en mängd spelare och även domare på att det absolut inte är tillåtet att satsa pengar på utgången av en turnering. Under flera år genomfördes en Fantasy top8 med 20:- (om jag minns rätt) i insats. Huvuddommaren fick nys om detta och efter lite funderande gav valet att avbryta fantasy top8 eller att alla som deltog skulle bli diskade. Snabbt stoppade vi tillbaka pengarna i våra egna fickor :)

Jag vill minnas att vi som hade domartröjor på oss rodnade lite extra när huvuddomaren avbröt vår lilla sidebetting. Å andra sidan var valet nog ganska lätt för vår huvuddomare, hon kunde knappast skicka hem halva domarkåren, och ett flertal tänkbara t8kandidater, och sen skriva rapport på oss alla till Wizards. Magic i Sverige hade haft svårt hämta sig.

Det året hade vi f.ö. en dropp från pod 1 i draften dag 2, varför inte bli askalas på kvällen och missa dag två när man ligger 5-0-1? Jag hemlighåller namnet på den droppande dock.

21:14:08, 10/5 -14
Uppdaterad: 21:21:20, 10/5 -14
ember

VäKTARE
REDAX
FSVM - ORDFöRANDE
Limmared
Det här är väldans mysigt. Bra jobbat!

19:48:11, 23/4 -14
Doc

MEDLEM
Ljungsbro
Nostalgi på högsta nivå. Bra jobbat. Ser med glädje fram mot nästa del av denna artikelserie.

10:14:41, 21/4 -14
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Fantastiskt!

23:03:51, 20/4 -14
Lok

MEDLEM
Linköping
Där satt den!

12:55:13, 17/4 -14
Landgraf

3-KORTSKUNG
REDAX
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping
ROTER skrev 10:38, 17/4 -14
Hume skrev 09:09, 17/4 -14
Landgraf skrev 00:52, 17/4 -14 Bara for the record: jag saknar både Roters och Rosholms långa hår. För att stå ut lite.

Det här är förstås the nuts, men det har jag ju redan sagt på annat håll. Ser fram emot nästa del!

+1. Kul med artiklar där jag som slutade 2003 ändå känner igen saker.

RIIS!!! Dig saknar vi också! Magic är roligare än någonsin, kom tillbaks, vi börjar oooom igen.

+1

11:12:59, 17/4 -14
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!