Magic the Gathering
Magic the Gathering31213 medlemmar 938 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1794 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Intervju
”Veckans” profil - Mikael ”Dolminator” Polgary (aka Dolmen)

Det är dag två av Grand Prix Göteborg. Sveriges och resten av Europas Magicelit är precis klara med andra draften och jag hinner med en kort pratstund med Mikael ”Dolmen” Polgary. En dryg mil norrut, långt från toppborden, i Mikaels kök. Ingen av oss gick dag två och det var väl enligt manus.
Vi är pappor numera, alltså nästan vuxna, och hade vår storhetstid för ~tio år sedan.

av Felix
23:17, 24/6 -13
läst 4863 ggr.
Skriv ut artikel
30 kommentarer

Disclaimer: Den här veckans profil kommer nästan inte handla om Magic alls utan mer intressanta händelser vid sidan av spelet, en del med vissa inslag av sex, droger eller våld. Ni som förväntat er strategi och barntillåtet är varnade.

Min son Ziggy och Mikaels Samuel, fem respektive sex år gamla, träffas för första gången och kommer strax igång med lekandet. Under tiden spelar vi först schack och senare in en dryg timmes anekdoter och mysprat på telefonen. För dom som inte har en aning om vem Dolmen är kan jag väl sammanfatta det med att han varken ser ut som en nörd eller har vissa typiska personlighetsdrag (tillbakadragen/ödmjuk) och således är en sån som lyckas vara med om väldigt mycket intressant. Tanken var från början att det skulle bli en podcast, men eftersom vi var utomhus och det blåste samt att jag mest låg och fnissade som den skolflicka jag nästan är får det bli i textformat. Detta innebär att det blir riktigt riktigt långt samt i talspråk, som jag har försökt få så läsligt som möjligt men med vissa förklarande tecken (även smileys) för att få med tonläge och känslor m.m.

F: Vill du också ha kaffe?
M: Jag har ju inte druckit kaffe sen Jesus låg i vassen men kör till. Spelar du in nu?
F: Ja vi kan ju köra igång nu, alltså det borde gå att få in typ fjorton timmar på minneskortet.
M: Det blir ju ganska mycket dravel du ska sortera.
F: Ja jo, men jag kommer ju skratta några gånger.
M: Du har ju hört alla historier hundra gånger
F: Ja men jag skrattar ju varje gång ändå. :D
M: Jag kommer inte ens ihå.. jo förresten, undrar om inte du va med på den förresten, iiih - scenskräck. Var inte du med den i Japan för övrigt?
F: Hehe, jo..
M: Den med den mörkhyade dörrvakten, hur började den egentligen? Du får ju såklart va med här, du får ju friska upp mitt minne eftersom du var med
Vi var iaf ute i Tokyo och det var _helt_ dött.
F: Menar du när vi skulle karaeoka? För det har jag _ganska_ stora minnesluckor från..
M: Haha, alltså det var den enda gången jag nästan blivit våldtagen av en man, och det var du!
F: Haha
M: Vi kan ta den, men det var en annan Japanhistoria jag tänkte på, tror inte du var med när jag var där med (Mattias) Jorstedt.
Sen när du va med och karaeoka började ju med att..
F: Jag minns att Sadeg (Johan Sadeghpour) körde typ Shaggys Boombastic, Informer med Snow eller nån annan typisk pinsam nittiotalshit, och av nån anledning, med Indisk brytning(?!). Samt att Simon (Carlsson) repriserade Eye of the Tiger.M: Det var oerhört bra. Det började ju iaf med att vi satt på Hard Rock Cafe, och vi var la ett par stycken, bland annat då som historien handlar om, Per Åkman. Han hävdade iaf att han kunde dricka mycket öl.
F: Mmm, jo.. Per Åkman är allså _inte_ i samma viktklass som Mikael.
M: Speciellt inte då iaf, minus 50kg iaf, men så skulle vi då ha en liten ölhävartävling, och efter att Per hade smuttat på kanske två- tre centiliter av ölen så spyr han på bordet, över sin egen arm och våran mat med mera så vi får snällt kalla på servitrisen och byta bord. Per Åkman visar sig då inte vara en stordrickare, såklart, och jag visar mig vara dryg, såklart. Sen efter det skulle jag utmana resterande bordet också och där kommer vi till minnesluckorna då som du pratade om.
F: Ja, jag tror att jag eventuellt kan ha druckit _lite_ för mycket den kvällen..
M: Jag drack nog väldigt mycket för mycket den kvällen. Sen vaknade jag iaf på Simons hotellrumsgolv senare, anyhoo alltså incidenten med Felix då, min bögerfarenhet.. Jag minns iaf att jag var på toaletten och spydde och nästa minnesfragment är att Felix står bakom mig och tar mig på brösten ochsäger "hej dolmen!" Jag minns inte så mycket mer jag vet bara att jag tänker: vad är det som händer? Och nästa minnesfragment är alltså att jag vaknar, jag ligger alltså på Simons golv, jag vaknar till när någon, naken, stiger över mig och ska gå in på toaletten, sen är det blackout. och sen morgonen efter är jag iaf någorlunda med i matchen men ja, det var den kvällen iaf. Felix gropear mig, Simon går naken över mig, jag spyr på toaletten. Topp tre där.
F: Och, under den VMturneringen så hände det väl en del intressant, med en viss domare?
M: Försöker du leda mig in på Sheldon Schmeldon? Jag vet inte om jag ska ta upp det för då blir ju mina diaboliska planer kända för allmänheten, ska inte det komma som en blixt från klar? Det skulle ju iaf vara i min sista PT, GP, whatever och då tänker jag..

*Censurerat*

F: Siktet var alltså Lifetime ban: Assault?
M: Ja det måste jag ju få, nånstans under fängelsestraff men aldrig mer spela Magic, eventuellt lite böter. Ett gött litet förstör helt enkelt, och sen får vi se om Sheldon är i form att fixa upp situationen, det var väl det som var planen.
F: Kaos i kommandocentralen med andra ord.
M: Lite så.
F: Men orsaken till att du ogillar denne herre?
M: Ogillar är ett rätt svagt ord men eeeh, jo. Det var som sagt i det här VM där även Felix var med.
F: Ja, en av mina få claim to fame.
M: Du stannade väl kvar på hotellrummet dag två av nån anledning?
F: Nä, alltså. Jag har ju Crohns sjukdom och hade ett skov som hindrade mig att vara med efter dag ett.
M: Ja, nu kommer jag ihåg, för du låg väl 4-2 eller nånting, hyfsat med iaf.
F: Och så var det draftformatet trippel Ravnica som väl är mitt favoritformat genom tiderna, förutom IPA uppenbarligen. Men, nog om mig..
M: Ja, alltså situationen är ju att jag mötte Craig Krempels som råkar va Amerikan, liksom Sheldon Schmeldon eller vad han nu heter, Menari, Suvari, Subaru..
F: Menery. M-E-N-E-R-Y
M: Ja, anyhoo. Jag har Meloku ute i spel och åtta otappade länder, alltså en aktiv Meloku. Alla som spelat med kortet förstår att det ser ganska bra ut för mig och han har ingenting bortsett från ett kort som han tänker spela och har alltså typ sex länder men inget mer och min hand är fem kontringar och nåt mer, och han spelar sin Meloku varvid jag flashar min hand, det jag försöker säga är alltså "jag kommer vinna, jag kan kontra exakt allt du spelar, det spelar ingen roll vad du gör och jag har en aktiv Meloku i spel" Sagt och gjort så gör jag det här men då tycker Craig att, ja jag vet inte vad han tycker, men typ att jag har concedat eller iaf att det är oklart vad jag menar med den här gesten så han kallar på domaren. Första domaren skrattar åt honom och säger "Du har förlorat eller iaf kommer, ge dig." Craig säger då att han vill appeala. Då kommer vår gode vän Sheldon in och då judgear han att jag ska spela den spellen för mig som är sämst i situationen i fråga, dvs en ickekontring eller ingenting, jag får spela ingenting och tappa ut mig och inte använda min Meloku innan hans kommer i spel.
F: Till alla domare som läser detta: Är det här en korrekt ruling?M: Tveksamt. Det resulterar iaf i att hans Meloku resolvar och båda dör. Efter det drar jag blankt i hundra år och han vinner matchen till slut, det här var avgörande duellen och innan låg jag ganska bra till i turneringen. Det skulle kunna räcka med det här för att hata honom skulle man tro men senare i samma turnering möter jag Gerrard Fabiano i extended tror jag och jag kör då Affinity och han kör en grönvit lek som är anti-affinity och har typ Kataki, BoP:ar, Phantom Centaur, Armadillo Cloaks, massa gött helt enkelt, ja just det det är två rulings i den här matchen förresten som jag kan ta upp, kanske ett av världens sämsta spel som Gerrard Fabiano gjorde och det var när han hade ganska bra kontroll på hela matchen med Phantom Centaur med Armadillo Cloak på..
F: Haha "ganska bra kontroll"
M: Jag hade basically ingenting egentligen utom en typ Frogmite, så i hans tur tappar han två mana och spelar Pacifism och då ser det ju ännu värre ut för mig helt plötsligt om det inte vore för faktumet att han spelar den på sin egen gubbe varvid det plötsligt ser lite bättre ut för mig efter en liten tre mot nolla.
Av någon okänd anledning kallar han sen på domaren efter det här spelet vilket resulterar i att det kommer jättemycket folk och kollar vad det är som pågår. Tack och lov då iaf så appealar han inte och första domaren dömer att han faktiskt får spela sin Pacifism på sin gubbe och sen vinner jag den duellen och vi går vidare till duell tre där vi kommer till en situation där jag har en Arcbound Ravager och en Ornithopter ute och jävla massa artefakter och han ligger på typ fjorton och har en BoP ute och nånting annat som iaf inte kan blocka flygare. Jag anfaller med min Ornithopter. Han säger inga blocks, tar fram pennan och ska notera hur mycket skada han får, så då saccar jag allting till Ravager, modular bla bla bla, fjorton i dig, du dör. Han kollar lite tveksamt sådär och säger "Ja, fast jag visste ju inte att jag skulle dö?" och vill ta tillbaks typ. Det kan du ju inte göra, du sa inga blocks och skulle markera liv, du är död. "Ja men jag måste kalla på domaren" säger han då, jaja, gör du så liksom. Kallar hit första domaren som frågar hur situationen är och Gerrard ljuger inte och det ska han väl ha cred för men han säger typ att han inte riktigt hade koll på hur mycket artefakter det var i spel etc men domaren dömer ju mot honom och säger "Du förlorar" och så vill han då kalla på huvuddomaren, som är Sheldon såklart. Och vi går igenom samma procedur igen, och Gerrard ljuger fortfarande inte, Sheldon klurar lite grann fram och tillbaks och sen kommer han på att "Men, du har ju faktiskt inte skrivit nånting i ditt papper så det finns inte riktigt nåt bra sätt att lösa det här bortsett från att vi får gå tillbaks till början av attackstep och så får du anfalla igen". Aja, jag hullar och då blockar han med sin BoP den här gången, tro det eller ej, och överlever och topdeckar removal två rundor i rad och vinner. Så det är litegrann därför jag inte tycker jättemycket om den gode Sheldon.

F: Du sa att han inte ljög, och noterade det. Fanns det nån annan gång när han ljög, eller? Jag har ett minne av när nån ljög för domaren och du mordhotade spelaren när domaren såg och hörde på, och kommit undan med en varning.
M: Jag vet inte riktigt vad du menar, du får uppfriska mitt minne, vem var det?
F: Jag vet inte, men minns citatet "If you ever lie to me again with a straight face, I'll fucking kill you"
M: Ooh ja nu minns jag faktiskt, jag kommer inte alls ihåg vem det var men. Haha det tror jag till och med att jag har gjort flera gånger!
F: Roflmjao
M: Det var ingen isolerad händelse hehe men vem fan var det? Det var iaf på nån PT, tror det var Chicago, han satt iaf och ljög för domaren och jag tyckte inte det var så kul att han blåljög för domaren.
F: Jasså?
M: Sen tror jag att jag faktiskt sa exakt så som du sa, och domarn hade synpunkter på mina ordval men inget mer. Jag trodde först att du menade den när jag slängde leken i ansiktet på motståndaren och sa att jag hade tappat den.. Det var iaf i Stockholm men jag kommer inte ihåg vem det var. Iaf, fastän jag är _lite_ dryg själv ibland så uppskattar jag inte när nån annan är det mot mig, och drygheten kan eventuellt va en fasad, jag vet inte det får dom som känner mig avgöra men eh..
F: Ja, han är världens mjukaste och gulligaste person när man känner honom privat..
M: Problemet är ju att Felix precis sett mig med mitt barn så då anar man en mjuk sida också och det är ju inte bra. Men det här med leken då det var i Stockholm, jag kommer inte ihåg exakt vad jag spelade eller vem motståndaren var men det är rätt irrelevant. Men poängen är iaf att jag fick mulla ner till typ tre varvid min motståndare skrattade lite och typ sa "Det där var ju inte så bra" så då kastar jag såklart [!] min lek i ansiktet på honom ganska hårt vilket en domare såg så då kommer han fram och frågar typ "vad är det som har hänt här?" och jag sa jag helt enkelt att jag har tappat min lek.
F: Men hur reagerade motståndaren på att få leken kastad på sig?
M: Han blev ju stum alltså, ja, vad gör man i den situationen?
F: Ja det är ju inget man brukar råka ut för kanske.
M: Domaren hade iaf inte stake nog att ge mig en varning ens, han såg det och sen fick vi fortsätta spelet efter att jag "tappat" min lek helt enkelt.F: ..och apropå Stockholm så minns jag att du har berättat om, och jag skrattat åt, en gång när du och Denniz Rachid och ja, hela Magicsverige var i Stockholm..
M: Vad kan du tänka på då Felix haha.
F: Jag vet inte exakt var vi var men Stockholm hade nåt spelkonvent med SM 2005..
M: Den enda gången det varit en värdig vinnare för övrigt!
F: Det var i nån stor lokal nånstans och det var inte bara Magic på det här stället, det fanns även, bla en liten biograf.
M: Mmm, asså den här historien är egentligen väldigt svår att berätta i text..
F: Ja vi måste nog filma den med Denniz för att göra den rättvisa..
M: Men iaf, det är nån gång jag tror det är mellan dagarna eller whatever men vi spelade inte just då iaf och skulle gå och kolla på film i en liten filmsal. Det är iaf hyfsat mörkt i den här salen, vi scoutar in lite snabbt och konstaterar att här finns ju inte en kotte så då traskar vi in här i filmsalen och ja, säger random aspinsamma och korkade saker och precis innan vi sätter oss ner vevar jag med händerna över huvet och utbrister "Tooooot toot-toot-toot-toot-toot-toot tooooot" [Nån technolåt från ~2002] och gör en liten, ja kanske inte den coolaste dansen i stan iaf men det är nån form av segerdans och sen exakt samtidigt så upptäcker jag och Denniz att vi visst inte var ensamma i salongen. Det sitter nämligen två ganska snygga tjejer tre säten bakom oss. Så då får vi panik och utbrister ungefär:
- Fan vilken dålig film det här var, ska vi inte dra eller? Alltså ändå försöker behålla lite av våran värdighet och liksom play it cool och det hade kunnat vara en bra plan om det inte vore så att under våran oorganiserade flykt så råkar vi, och det här är då sant, jag kan inte riktigt förstå hur det går att genomföra rent praktiskt men vi fastnar alltså i dörröppningen under våra försök att buffla oss ut, vi fastnar typ axel mot axel, och när vi försöker ta oss loss från den här genanta situationen så ramlar vi alltså ut i en liten hög på golvet. Det roligaste i efterhand är ju ändå, vad tänkte dom här tjejerna nu? Vad var det som hände?
Här kommer två killar in och jönsar i tjugo sekunder sen ramlar dom ut genom dörren.F: Ska vi ta lite Magic ändå också?
M: Nä fy vad tråkigt.
F: Det är inte alla som känner till det men du är en av Sveriges relativt få Grand Prix vinnare.
M: Yay!
F: Även svensk mästare men det finns så många. Det var väl du och Johnny (Wallin) om jag inte minns fel som tog en semester till typ Thailand eller däromkring..
M: Ja, fast Singapore.
F: Och tänkte typ, hmm det är en GP här, vi kan väl droppa förbi?
M: Det coola var att vi sov på ett av dom lyxigaste hotellen jag vart på i hela mitt liv och det hade Johnny fixat genom en kontakt på, vad fan hette det spelet, Everquest? Nåt onlinespel iaf, och han var då toppadvokat i Singapore och fixade rum till oss för 150 spänn natten eller nåt, basically ingenting i varje fall.
Och det här var ju mitt i SARS-epidemin och alla hade masker på sig utom jag och Johnny men vi överlevde tydligen ändå. Både jag och Johnny låg för övrigt 5-0, sen gick han 0-3. Jag vann visst hela turneringen och råkade faktiskt, jag vet inte om du har hört den men jag gjorde en ganska dålig split. Jag är för övrigt sämst i hela Sverige på att splitta, om jag nånsin ber nån att splitta så ta den för ni kommer antagligen gå plus. Mycket kan sägas ont om mig men jag håller iaf alltid mitt ord. Iaf så hade jag på flyget lovat Johnny att vi splittar och om jag vinner, bara om jag vinner, så ska jag skänka min del till välgörenhet för att chansen att man vann skulle inte va så stor tänkte jag mig, så att ja. Efter att jag vann den här turneringen så fick Johnny sin del och så skänkte jag min del till ett barnhem i Rumänien så att jag fick inte så mycket pengar. Som plåster på såren sålde jag dock av en jävla massa typ1-kort (aka Vintage) i Singapore för den marknaden var väldigt olik Sveriges marknad skulle man kunna säga. Då jobbade jag ju på Backstab så att man kunde få tag på ganska bra kort. Dubbelländer låg på ingenting och moxar på typ 800 spänn.
F: Vi ska komma tillbaks till Backstab snart, men den leken i topåttan..
M: Ja, den var _ganska_ bra.
F: Hur kan du få typ fyra Timberwatch Elf och två Sparksmith?
M: Det där var saltat iofs men jag hade ju även Slice and Dice etc etc och bara bra kort.

http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=sideboard/gpsin03/t8decks
(Ok, det var inga Sparksmiths men iaf fyra fuskalver)

F: För dom 90% av läsarna..
M: Kids
F: ..som inte var med under ett av dom sämsta limitedformaten genom tiderna-
M: ..kanske det bästa formatet genom tiderna, morph även kallat.
F: Ja, det var iaf så att alla spelade en gubbe runda tre som var en 2/2:a face down, som man fick gissa om man skulle blocka eller inte. Gissade man fel dog man.
I formatet fanns det även ett common som hette Sparksmith och alla gubbar var som sagt 2/2:or och det var ett tribalformat. Goblins var ganska bra. Alver var också ganska bra och dom hade Timberwatch Elf som i princip gjorde att den andra spelaren varken kunde anfalla eller blocka.
M: Det var bra tema på leken helt enkelt.F: Det finns även ett dåligt spel som du gör..
M: Jag har _aldrig_ spelat fel för övrigt, det här var ett missförstånd. Eftersom jag bara haft fel en gång..
F: Ödmjuk som alltid
M: ..Så kommer jag ihåg det här. Det var alltså i en GP topåtta, Lissabon. Jag hade i mitt tycke än bättre lek än Timberwatchleken, en blåvit lek med precis allt man vill ha. Jag mötte en motståndare som hade en riktigt riktigt riktigt dålig grönsvart med typ stora dåliga gubbar och jag hade precis fått ut Hokori, Dust Drinker och han var uttappad. Så jag är på väg mot en solklar vinst. Han har bara en 1/1:a som man kan sacca för att pumpa och typ en 1/2:a. Så då slår jag med min FLYGANDE Hokori så han saccar sin gubbe för att boosta sin 1/2:a och vill blocka min gubbe så då fnyser jag lite lätt och säger typ "Asså det går inte vettu för den FLYGER"
Han bara "Näääeee.." så kollar domaren och säger att den faktiskt inte flyger och jag svarar med "Jojo, det gör den visst, det ser man ju på bilden" Iaf så hade både jag, Anton Jonsson och Johnny delat upp min lek i flygare/ickeflygare efter draften och då hade vi alla tre kommit överrens om att den låg i flygarhögen så jag var ganska säker på att den flög men så påpekade även domaren för mig att den faktiskt inte flög, och mycket riktigt visade det sig att jag hade fel. Sen fick han tappa upp och spela ut två dåliga tjockisar som slog ihjäl mig för att, ja, för att jag är kass helt enkelt.
F: Det var alltså Dolmens enda dåliga spel.
M: Ever ever ever.
F: Förutom i schackpartiet vi körde alldeles nyss..
M: SlowrollerFelix
F: *Fniss*

(Leklistor, felspelet och två väldigt märkliga foton av topåttorna finns här (kolla "Mikael Polgary" och Pierre Meurisse)):
https://www.wizards.com/Magic/Magazine/Events.aspx?x=mtgevent/gplisb05/welcome

F: Vi går tillbaks till Backstab nu. Du har en svag punkt på din kropp..
M: Hahaha.
F: Inte helt olikt en viss grekisk hjälte..
M: Achilles ja, jo det har jag.. Jag vet inte om jag ska avslöja den för folk så dom kan utnyttja det men det resulterar antagligen i _mer_ smärta för vederbörande.
Min vänstra stortå är oerhört öm, jag fick en bänk på den när jag var liten så att den är blå, det kan du få se sen om du vill.
F: Nej tack, det är bra.
M: Så jag har iaf en sjuk reflex där, ooh. Det finns två från Backstab men den andra vet jag inte om du kan ta med för det kan bli ett polisiärt ärende, det kan jag ta off the record, jo iaf så skulle jag hålla ett Pokémonevent för lite ungar där och hade ställt iordning lite bord och grejer och det var fullt med folk där så var det la nån liten unge som hoppade loss där och skulle sätta sig vid sitt bord men ja, oturligt nog för honom så lyckades han studsa på min tå och då svarar jag reflexmässigt med att ta honom och vräka honom över ett bord så han rullade bort några meter och landade på golvet. Det riktigt dåliga för mig i den här situationen var då att precis i samma sekund så kom hans pappa in genom dörren och sa ungefär "Vad i helvete gör du?!" och mitt jävligt bra svar på det var "Men han trampade ju på min tå!"
F: Jamendåså!
M: Dom som är fäder som läser detta kanske förstår att det inte duger som svar när en vuxen man på 100+ kastar ens son på cirka 20kg ungefär tre meter så han var sådär glad på mig i varje fall men det löste sig väl hyfsat fint sen när krutröken hade lagt sig.
F: Det är iaf en bra historia.M: Men den andra vet jag inte om du får ta med.
F: Men asså, jag kan va offret..
M: Haha ok, jo det var så att jag och Felix.. Aja, jag tog iaf emot datorbeställningar där då det var internetcafé också och så var det en störig kille som höll på hela tiden och kom fram och frågade:
"Finns det nån datortid?"
"Finns det nån datortid?"
"Finns det nån datortid?"
Och efter att jag ungefär tio gången hade svarat "Nej, det finns ingen datortid." så tog jag fram schemat och tog tag i hans nacke och skulle visa att nej, det finns ingen datortid, och trycka ner hans huvud mot listan. Fast problemet här var då att samtidigt som jag försökte trycka ner hans huvud så skulle han dra sig undan så det slutade med att jag med full kraft slammade in hans ansikte i glasmontern och han började blöda näsblod _nåt så in i helsike_ och blev blodig över hela tröjan..
F: Det gjorde jävligt ont kan jag intyga!
M: Just ja, på Felix ja, men jag fick ju lite halvpanik och tänkte typ tjena, det här kommer jag ju aldrig kunna ta mig ur, misshandel av minderårig. Det var ju en sörja av blod på hans, eh din, tröja så jag tog in han på toaletten och sköljde med kallt vatten och pysslade om och upp med huvet och ja. Det roliga i den här situationen, jag hade ju föreställt mig typ feta cashböter eller iaf nån form av repressalier såklart men jag kunde köpa mig fri från incidenten med en baguette, en dricka och två gratistimmar dator och sen försvann den här historien.
F: Men då kan man kanske säga att han till slut fick vad han ville?
M: Ja, han fick spela till slut, jag ordnade faktiskt en dator till honom där, det fanns tid ändå på något mirakulöst sätt efter att jag hade jagat iväg nån annan, en snubbe som tydligen inte var så sugen på att spela mer. Så det var väldigt billigt för att slippa misshandel etc.

-----

M: Det finns en cool kommentar för övrigt, det var den jag trodde att du var med på när vi var ute i Japan och gick på stripklubb med Jorstedt..
F: Men strippklubb, det har jag inte varit med på.. (så jävla pk)
M: Nähä alltså vi visste inte att det var en stripklubb eller nä du var nog inte med då, jag tror det var Jorstedt och några andra och så gick vi förbi nåt ställe och så kom det en mörkhyad dörrvakt som tar tag i mig och jag tänkte att fan, nu kommer han döda mig men han sa bara "Damn! I wish I was a woman so I could fuck you."
F: lolol
M: En något oväntad replik av en två meter lång och stor dörrvakt i Japan.
F: Det där kommer någon snart ha som forumsignatur.. Är det nåt mer nu, nåt vi missat?
M: Stories? Ja det är det garanterat. Men det finns även en och annan falsk story, en Stockholmshistoria för övrigt, som alltså inte är sann, men den har tydligen florerat där ett tag för Erik (Ekan?) berätta den för mig. Det var nån combatsituation och jag möter ett kid och det här är alltså inte sant måste jag ännu en gång tillägga, men iaf av nån anledning hade jag rykte om mig att vara typ bully eller farlig. Well, det var väl iofs inte helt ogrundat men iaf det kan väl ha varit i en PTQ eller nåt men det är en nyckeltur i partiet, det kommer nog bli topdeckkrig och han hullar med en 3/3:a och jag blockar med en 3/3:a. Så darrar han lite och
säger "Ja? Då dör båda?" Han ligger kanske lite före och har en 1/1:a eller nåt och så tar jag bara hans gubbe och lägger i graven och säger "Näe. Din dör"
F: Haha, men det hade ju faktiskt kunnat vara sant.
M: Ja det är ju en typisk Dolmenhistoria eller vad man ska säga.

-----

F: Ooh, jag kom på en annan här. PTQ i Stockholm, final mot..
M: Vilken av dom? Jag har vart i så många vet du.. ;)
F: Ja ok. Men jag har nog varit i ännu fler kvartsfinaler kan jag tillägga.. :/
M: Möttes inte vi förresten i SM-kvarten?
F: Nä, jag lyckades faktiskt dodgea dig så därför fick jag åka till Japan.
M: Ja visst fasen, du kom ju trea.. fyra?
F: Fyra, Jag forlorade mot Per Åkman i semin och sen mot Bobby (Fredrik Boberg) om tredjeplatsen så jag slapp iaf den pinsamma flaggceremonin. Men den andra
historien handlar om två, på den tiden, kids. Två bröder från Uppsala..
M: Ja! Kan det va Romarbröderna du tänker på, eller Petterssons som dom hette.
F: Just det, Markus och Niklas..
M: DBK! (Det Bra Kidet)
F: Markus var som sagt i final mot Dolmen men nu får du fortsätta.
M: Kan inte du berätta så fyller jag i luckorna, det är roligt att höra vad andra har hört, heh.
F: Ja ok. Den här helgen var en dubbel-PTQ och det här var första, det skulle va en till dan efter som Dolmen senare vann.
M: Såklart.
F: Jag vet inte hur det funkar nuförtiden, jag har inte varit där på ~sex år, får man deala om sloten fortfarande?
M: Jag vet inte, det är ju lite sketchy sådär, men ingen kan hindra dig från att ta en luftpaus.
F: Hursomhelst så var Markus väldigt sugen på att åka till sin, jag vet inte var det första PT?
M: Han var väldigt nervös iaf.
F: Möter då Dolmen i finalen som ju, heh, har ett visst rykte i Stockholm, och dom börjar haggla om priset. Dolmen tror jag har en edge i förhandlingsläge och Markus vill såklart komma undan med att ge bort så lite pengar som möjligt. Jag vet inte hur ordväxlingen var, men ni kom väl till nån slags konsensus varpå Markus yngre bror utbrister: "Men Markus, du har ju jääääättemycket pengar på banken!" Och det leder väl till att Dolmen tjänar en två-tre tusen eller nåt.
M: Jag har faktiskt lovat att aldrig säga summan, det ingick i dealen, men jag har aldrig fått ens hälften så mycket pengar kanske man kan säga i en dealning. Ifall Markus läser det här så ska du veta att jag håller våran överrenskommelse, jag har aldrig sagt det till nån men summan fattar väl alla att det inte kanske var så lite iaf. DBK var schysst där.
F: Jag undrar hur han tänkte egentligen.
M: Det var förresten en kul situation på hotellet där en morgon när vi vaknade så märkte jag att han tittade på mig så jag frågade
- Vad fan kollar du på Markus?
- Näänä alltså.. Jag kollade på klockan!!1
- Men alltså jag såg ju att du kollade på mig.
- Nää jag kollade inte!
Helt panikslagen. Det är ju inte alls kul egentligen när jag tänker efter men jag tror det var Kenny (Öberg) som tyckte det var så jävla kul så nån läsare kanske skrattar.
F: Och Kenny vet ju liksom jag att du inte är farlig, bara man är varlig. (med tån!)
M: Precis.Några sekunders tystnad.

F: Oooh, Nu kom du på en till!
M: Ja, GP Prag, minns inte årtalet, kan va 2006? Iaf så var det jag och Fredrik Boberg och även Carl Thille och lite andra gôa gubbar som kvartar in på en båt som hette Botel Rachek kom jag ihåg av nån anledning, Botel var ju jävligt roligt liksom. Och så drack vi lite öl och allt möjligt och som det visade sig sen var det en skolklass eller nåt med typ 19-åriga tjejer som också huserade på det här stället. Så styrde jag och Bobby snabbt kosan mot deras kabiner och satt och tjötade lite med dom där och jag siktade väl in mig på en donna där ganska snabbt med enorma bröst och blond..
F: Otippat.
M: Min vanliga cup of tea och..
F: Obvious cup joke.
M: ... Men bobby var jävligt seg, jag är ju ganska på och framåt och tyckte Bobby gick alldeles för långsamt fram i stötarna och det började bli sent så ja, jag kastade helt enkelt ut Bobby och den andra tjejen ur vårat rum så att jag och "min" tjej skulle få va själva.
F: Och "dricka te"?
M: Ja, prata om livet helt enkelt och filosofera lite *harklar sig* och tydligen uppskattade inte Bobby det här så då hämnades han och det här fantastiskt fina båtellet hade en jävligt korkad konstruktion. Det var att man hade en rumsnyckel som bara gick att låsa från utsidan så om man låste från utsidan gick det inte att låsa upp från insidan, så Bobby låste alltså in oss på rummet och när vi var klara med vårat filosoferande framåt småtimmarna nån gång så ville jag va själv och få bort henne från rummet och det var då vi upptäckte att vi inte kommer ut. Så typ klockan halv sex eller nåt så fick vi försöka krypa ut genom ett av dom här båtfönstren och simma iland och ta oss tillbaka och sen var jag ganska arg på Bobby. Hon skulle ju åka iväg med klassen eller vad det nu var men det blev en ganska bra kväll iallafall så det var det värt. Jag har för mig det hände nåt mer konstigt den kvällen men haha det var kanske under filosoferandet..

[bla bla]

M: Jag kom på ytterligare en till nu, det var iaf Lincon med SM 2003 eller nånting så hade jag typ sovit skitdåligt och hade gått dåligt på dag ett så skulle jag gå och lägga mig och vila/sova i en soffa och då hade Kaj (Laesö Buch) lagt en kaffekopp i min hand utan att jag märkte det så när jag vaknar spillde jag den över mitt favoritlinne och var helt nerkladdad så jag var halvt vansinnig och utlovade hämnd och död.
F: En variant på raklödder/grädde i handen alltså?
M: Ja precis, jag antog det iaf så jag var ju på lagom bra humör när jag skulle gå och lägga mig på riktigt på kvällen, egentligen skulle jag få sova med Backstab-crewet inne på ett rum men det fick jag inte så jag la mig i en soffa där utanför och skulle sova men så kommer det en i Linconcrew och sa typ "Här får du inte sova."
F: "Rätt ska va rätt!" Hemulstyle.
M: Så då svarar jag, såklart, "Men det kommer jag göra ändå" så han blir lite perplex och gick därifrån och hämtade två kompisar som kom tillbaks och sa "Du, nu får du faktiskt gå härifrån för här kan du inte sova" och jag svarar, såklart, "Då får ni tvinga mig bort härifrån, antingen sticker ni härifrån eller så tar ni bort mig härifrån, jag ska sova." Så dom ropar på sin comradio *psssh* "Vi behöver förstärkning" så det kommer två till så nu är dom fem pers och säger "Asså ärligt talat nu får du gå härifrån annars kommer vi ta bort dig med våld." och jag säger typ "Välkommen liksom, jag är skitsur, ni kommer få döda mig isåfall eller så kommer jag döda er". Så dom ba "Ööööh, vi behöver ännu mer förstärkning, han är aggressiv!!" så nu är dom sju pers och hade typ, en kunde la sätta sig på min arm och dom hade mosat mig hur lätt som helst men dom här hjältarna gjorde såklart ingenting så det här leder liksom ingen vart förrän dom är typ 19 pers så jag säger typ "Jag förstår att ni ska sköta ert jobb men jag kommer aldrig flytta på mig och det kommer bara sluta dåligt så jag kan säga till era chefer att ni sa till mig, jag gick härifrån och kom senare tillbaka och det kan ju inte ni ha vetat om." Så dom viskade ihop sig i en ring och gick med på det. Men det roliga var när Kaj kom tillbaka sen, för jag visste ju fortfarande inte vem som hade gjort det där med kaffet och då hade jag blivit ännu mer irriterad över att jag inte fick sova ordentligt för att dom där Piasava-nissarna varit där och..F: Oooh Piasava, det ordet hade jag förträngt :/
M: Så på morgonen när jag kom upp där och är åsksur så kommer Kaj in, jätteglad för han visste såklart inte om det här och säger "Haha, var det gott kaffe eller?" så då blev jag så tagen, jag hade ju förväntat mig att jag skulle få gräva fram vem det var och hade sett fram emot att få plåga den här människan för det var ju ingen som erkände, men jag hade mina misstänkta, jag gick ju på vad hette han, FuskAlex (Riedl) gick jag på och flera andra personer och så kommer han och erkänner och är glad så det tog liksom udden ur all min ilska och säger typ "Erkänner du? Förstår du att jag hade dödat dig om det här var igår?" Men det slutade ju väl, han fick tvätta tröjan helt enkelt.

Och där slutade intervjun men det finns även en solskelshistoria som Dolmen är inblandad i som berättats tidigare:
http://www.svenskamagic.com/articles/index.php?ID=153

Scrolla ner till sista delen så slipper du mitt emowhine.

<3 /Felix

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

skallbrand

MEDLEM
Uppsala
oj shit sheldon menery. vilken jubelidiot, borde ha åkt ut ur domarkåren på livstid.

01:16:47, 4/7 -13
Rosholm

FORUMPLAYAH
REDAX
Malmö
Otroligt bra!

Personlig Dolmen-story: Första gången vi träffas spelar han ut en kass gubbe in i Exclude. Jag funderar lite på om jag ska kontra eller inte, men Dolmen tappar sina gubbar och säger att han anfaller. Jag hindrar honom och säger "nej nej jag funderar fortfarande på om jag ska låta din Obsidian Acolyte resolva" varpå Dolmen högljutt hävdar att det kan jag inte göra, han har ju redan anfallit!

14:22:19, 2/7 -13
mabe

MEDLEM
Västerås
Plutonergy skrev 13:00, 28/6 -13 Dolmen möter Borås största Magicpajas Sven-Anton i en Semifinal på BKS där dommare sitter närvarande, i förspelet tar de ut varandras 1-2-3 drop i combat brädet är rent varje EOT, domen har fortfarande bra gas på handen och säger till Sven-Anton "Klarar du det här skall jag gå på händer" och spelar Falkenrath Noble och Sven-Anton spelar en Tribute to Hunger nästa gång splear Dolmen Angel of Flight Alabaster och Sven-Anton spelar ytterligare en Tribute to Hunger. Sedan på Sven-Antons tur spelar Sven-Anton sin egna Angel of Flight Alabaster och Dolmen suckar och säger "Well, mabey not" varpå Sven-Anton rättar till sin mössa tittar på Dolmen och frågar "Varför kallar dom dig för Dumle?!" och jag ser hur Dolmen knyter näven under bordet!

Ha! Ha! That's Magic!

03:11:15, 29/6 -13
Plutonergy

MEDLEM
Borås
Dolmen möter Borås största Magicpajas Sven-Anton i en Semifinal på BKS där dommare sitter närvarande, i förspelet tar de ut varandras 1-2-3 drop i combat brädet är rent varje EOT, domen har fortfarande bra gas på handen och säger till Sven-Anton "Klarar du det här skall jag gå på händer" och spelar Falkenrath Noble och Sven-Anton spelar en Tribute to Hunger nästa gång splear Dolmen Angel of Flight Alabaster och Sven-Anton spelar ytterligare en Tribute to Hunger. Sedan på Sven-Antons tur spelar Sven-Anton sin egna Angel of Flight Alabaster och Dolmen suckar och säger "Well, mabey not" varpå Sven-Anton rättar till sin mössa tittar på Dolmen och frågar "Varför kallar dom dig för Dumle?!" och jag ser hur Dolmen knyter näven under bordet!

13:00:16, 28/6 -13
Uppdaterad: 13:02:53, 28/6 -13
partysmurphen

JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
Sjukt nice läsning, danke.

Surt på the Sheldon experience, låter mer som något en dålig spelare skulle försöka fuska med än ett domslut. Gick det verkligen till så är det ju skandal.

15:24:13, 27/6 -13
Equilibri

MEDLEM
Det konstigaste som ändå hänt mig där Dolmen var inblandad måste ju vara när jag träffade honom på en utförsäljning i källaren på min mammas dåvarande jobb... (ICA Specialvaror i Kallebäck, Göteborg) Tror att han stod o kollade på värmeljus eller liknande...
Efter det tappade jag all respekt för honom. :D

Fast det klart, den gången han glömde att regga alla multi-färgade kort i en Alara-Prerelease på Wizard-Games i GBG (ja, det var många flerfärgade kort i det formatet...) och jag fick "äran" att påpeka detta till honom, är ju ändå svårslaget... ;-)

Oavsett så har du varit en grymt rolig del av mina Magic-minnen, så all cred till dig, Mikael!

Sjukt rolig artikel också, Felix! Påminner om mycket av det som gör mina år inom Magic-lirandet värda att se tillbaka på!
Nån gång kanske det kan komprimeras ner i text, men det får bli en annan dag...

23:53:16, 26/6 -13
Uppdaterad: 23:58:31, 26/6 -13
Placebo_Blue

MEDLEM
Göteborg
Wunderbar!

23:02:13, 26/6 -13
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Inget om Ptqn han droppade ur på 2-0 för att gå till gymmet? Eller sådant är vardagsmat för alla? För att hitta ett mer oväntat beteende får man ju vända sig till Danmark där multipla personer ibland droppar efter det att t8 announcats...

21:58:25, 26/6 -13
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Även om dolmen och truck numera är goda vänner så minns jag väl första gången de träffades.
Dolmen vrider kaxigt på sina björnar och säger "Schlurp!". Truck - som är uttappad - lägger in en Qasali Ambusher. Dolmen vrider upp sina björnar och säger att han inte tänkt klart. Efter mycket skrik och gråt så dömer domaren 10 minuter senare att ambusher går upp på handen igen och dolmen får göra om sin attack.

Det är ju även ett begrepp att "dolmen-dredgea" men det kanske var för känsligt att ta upp / alternativt är endast ett begrepp i Göteborg? Hade varit spännande att höra hur han förklarat bort det!
Det innebär alltså att när man drar sitt kort så lyfter man det så att man direkt ser vad det är, och är det något dåligt så slänger man det i graven som första kortet i en dredgning och säger "dredge".

20:50:30, 26/6 -13
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
REDAX
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Vill minnas att dolmen öppnade en fantastisk pool på förra GP Göteborg, har för mig att raresen var typ 2 Sunpetal Grove, 2 Traumatize och 2 Silence...

20:35:16, 26/6 -13
Ichorid

HEDERSMEDLEM
REDAX
Linköping
"...och tar mig på brösten och säger "hej dolmen!" Jag minns inte så mycket mer jag vet bara att jag tänker: vad är det som händer? Och nästa minnesfragment är alltså att jag vaknar, jag ligger alltså på Simons golv, jag vaknar till när någon, naken, stiger över mig och ska gå in på toaletten, sen är det blackout."

LOOOL

18:33:21, 26/6 -13
Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Min egna anekdot med herr Dolmen utspelar sig på nån prerelease i Göteborg för evigheter sedan. Vi möts i sista rundan och jag blir övertalad av den muskulösa gentlemannen att vi ska drawea för att vi båda då, enligt honom, "är safe". Givetvis kommer han själv in i top8an, men jag strax utanför. Inte helt säker på att vi ens hade samma poäng innan sista rundan tbh :D

15:35:02, 26/6 -13
Felix

REDAX
Järfälla
Tack för alla värmande ord. :) Stort tack även till Simon som gick med på att jag tog med filmen, mycket starkt.

Wallin: <3:a på. Jag har ju hört dom under hela min och Dolmens bromance och tyckte det var synd att inte alla fick ta del av dom.

FiskSimon: Det kommer en med Denniz när jag får tid som är ungefär lika "kort" som dock mest handlar om Magic. Du får hålla till godo med denna så länge, tog typ femton timmar allt som allt (men var såklart värt det).

11:31:10, 26/6 -13
Morrow

MEDLEM
Göteborg

#10 PWP Seasonal
UnkenFisk skrev 23:30, 24/6 -13 Fullständigt lysande, men lite kort. Väntar med spänning på del 2!

+1

Briljant!

09:11:26, 26/6 -13
Landgraf

3-KORTSKUNG
REDAX
ETERNALKUNGEN 2012
Linköping

#7 PWP Seasonal
#9 PWP Lifetime
Jag kommer ihåg den mörkhyade dörrvakten i Tokyo, och tyvärr var ju inte Felix med då. :D

23:57:31, 25/6 -13
Balthazar

REDAX
Upplands väsby

#16 PT Points Yearly
#19 PWP Seasonal
Armen skrev 11:52, 25/6 -13 :D !

+1

22:13:07, 25/6 -13
Laddy

REDAX
Lund

#6 PWP Lifetime
Mkt trevlig läsning :)

22:12:31, 25/6 -13
Zang

REDAX
Ronneby
Kul! Men fyfan, den där videon har sannerligen inte blivit bättre med åren... Jag vågar dock påstå att min sångröst är bättre när jag inte är svinpackad till den grad att jag missar att refrängen börjar.

21:45:43, 25/6 -13
414448

MEDLEM
Underhållande.

21:35:42, 25/6 -13
Matsas

DOKTORN
HEDERSMEDLEM
FSVM - VALBEREDARE
MYSMATS
Särö
Prag jajamen, men det var 2003. Thille var inte med, men däremot Ekan (och en stor drös med andra svenskar. Ganska fin top8 med btw http://www.wizards.com/Magic/Magazine/Article.aspx?x=sideboard/gppra03/finstand).
Du bodde med mig men andra natten när du och Boberg började ana möjligheter så kom ni och ville byta plats på mig och Boberg vilket jag gick med på. Jag sov då med Ekan men Boberg fick ju komma dit och typ slagga på golvet när du slängt ut honom.....

Kram på dig!

16:10:08, 25/6 -13
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!