Magic the Gathering
Magic the Gathering32481 medlemmar 787 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1825 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SvM
SvM-Awards 2013

På Lincon i helgen hade vi prisceromi för den första upplagan ever av SvM-awards. Vi delade ut en "Svemmy" i två kategorier; Årets Eldsjäl 2012, samt Life Time Achievement. Kom in och läs vilka som vann, juryns motiveringar, och intervjuer med vinnarna.

av Hoogard
15:30, 18/5 -13
läst 5431 ggr.
Skriv ut artikel
16 kommentarer

Den här artikeln är uppdelad i 3 delar:
  • Coverage av SvM-Awards 2013
  • Intervju med vinnaren av Life Time Achievement
  • Intervju med vinnaren Årets Eldsjäl 2012Coverage av SvM-Awards 2013

Tidigare i våras annonserade vi om att vi sökte personer till att delta i en jury för SvM-awards. Jag kan nu äntilgen stolt presentera frukten av deras arbete!

SvM-awards delades i år ut i två kategorier; Årets Eldsjäl 2012, samt Life Time Achievement. Arbetet i den första kategorin genomfördes av vår eminenta jury, och arbetet med den andra kategorin skedde i all hemlighet och genomfördes av Förbundsstyrelsen själv.


Årets Eldsjäl 2012
SvM-awardsjuryns jobb var att ta fram 3 värdiga slutkandidater, och sedan presentera en av dem som vinnare till oss. Dessa var: Gunnar "GunnarH" Holmstedt, Eskil "Cartago" Myrenberg, samt Samuel "Eladamari" Korsell. Alla tre är förstås väldigt värdiga kandidater, men en vinnare var tvungen att utses. Juryn valde att ge priset till Gunnar Holmstedt. Läs juryns motiveringar nedan.


Gunnar kunde tyvärr inte närvara under prisceremonin på Lincon men hans domarkollega Mikael "Maddog" Ristovski tog emot priset med följande tacktal skickat via SMS:

"Detta kom som lite av en överraskning. Jag är tyvärr upptagen med andra åtaganden och kan inte närvara på LinCon, men jag hade varit här om jag hade kunnat.

Allting blir mycket lättare när man har bra folk att jobba med, så därför vill jag tacka alla de jag har jobbat med inom magic, ni gör det lätt att vilja fortsätta med det."Juryns motivering:

Gunnar Holmstedt
På grund av ett oförtröttligt intresse och osjälvisk iver att ständigt närvara och verka för en god utveckling för svensk turneringsmagic, främst med insatser inom domarområdet. Så har har årets vinnare av Svemmyn Magicsveriges eldsjäl 2012 visat upp ett föredomligt agerande gällande spridning och uppmuntran av insikten kring gemenskap, självutveckling och möjligheten att samtidigt glädja andra. Insatsen är stor och kommer sannolikt att påverka magicsverige positivt för flera år framöver. Inte för att påstå att den positiva inspirationen stannar vid Sveriges gränser. Att hans arbete underlättat för Sverige att bli tilldelade fler Grand Prixer framöver är bara lök på laxen.

Eskil Myrenberg
En positiv och kreativ arbetsmyra som jobbar på flera nivåer för att tillgodose och glädja magicspelare i hela Stockholmsregionen. Inspirerar gärna andra oavsett om det är en nybörjare eller affärskedja till att ta det där extra steget för att få till något nytt eller en förbättring. Ansvar och inspiration i kombination.

Samuel Korsell
Kreativ och driftig entreprenör som på bästa sätt använt extra fritid till att generera så mycket uppmärksamhet och till Göteborgs prerelease att den nästintill blivit en nationell angelägenhet.

Life Time Achievement
I styrelsen ögon fanns det inga tvivel vad gällde vem som förtjänade att vinna den allra första "Svemmyn" i kategorin "Life Time Achievement". Här är styrelsen motivering:

För stort och osvikligt engagemng genom åren där han startat och drivit internetsidan SvenskaMagic.com. Genom detta arbete har han berikat det svenska Magic-communityt på ett sätt som saknar motstycke och varit oersättlig för utvecklingen av Magic i Sverige.

Vinnaren av den allra första editionen av detta pris är givetvis Björn "Beakid" Andreasson. Björn kunde inte närvara fysiskt på Lincon men vi ringde upp honom via Skype. Vi hade lurat i Björn att han skulle presentera de 3 slutkandidaterna för årets eldsjäl. Istället gjorde vi en kupp där vi gav Björn ett pris istället. Björn blev lämpligt rörd av vår uppskattning och tackade strax därefter på facebook alla medlemmar på sidan och alla som hjälpt till med arbetet genom åren.SvM Awards 2014
Är du sugen på att arbeta med nästa års upplaga av SvM-awards? Skicka då ett internmail till mig, eller posta en kommentar till denna artikeln.

Med dessa avslutande ord vill jag tacka årets jury:

Missa inte heller att läsa intervjuerna med vinnarna nedan. Varning! De är rätt långa så gör en kopp kaffe och njut.Gunnar "GunnarH" Holmstedt Björn "Beakid" Andreasson
Årets Eldsjäl 2012 Life Time Achievement

Intervju med Beakid
Jag satte mig ner framför skärmen för att växla lite ord med vår favoritadmin på sidan. Vi i styrelsen hade hållit kategorin "Life-time-Achievement" hemlig och när vi från Lincon ringde upp Björn trodde han att han var där för att presentera slutkandidaterna i Årets Eldsjäl. Det som hände istället var att vi gav honom ett pris...

Featuring:

Björn "Beakid" Andreasson Rikard "Hoogard" Johansson


Hej Björn. Grattis får man väl säga?
Ja, det tycker jag, inte varje dag man får en Lifetime Achievement Award .Nej verkligen inte. Hur pass förvånad blev du?
Faktiskt väldigt förvånad, hade inte en tanke på att jag skulle göra annat än att dela ut ett pris. Hade läst några kommentarer här och där om att "beakid borde vinna", men kände att det nog var lite knas om jag vann ett pris från min egen sida. Fast sen när jag fick det i form av en Lifetime Achievement Award så kändes det ju helt rätt . Nog det mäktigaste priset jag fått, förutom ficklampan när jag vann Alingsås-mästerskapen i schack då.


Blir svårt att toppa en ficklampa faktiskt. På tal om Alingsås. Du är från potatisstaden inte sant?
Oh ja!Jag tänker mig att det är många som inte har nån aning om din bakgrund, förutom att du är högsta hönset på SvM. Kan du berätta ilte för oss om varifrån du kommer och vart du är nu, både rent geografiskt och livet i allmänt?Oj, knappt jag själv vet . Nämen, jag kommer som sagt ifrån trivsamma trädstaden Alingsås utanför Göteborg. Började lira Magic på mellanstadiet nån gång då Joel Larsson lärde sig krypa ungefär. Sen när Homelands kom blev det plötsligt inte lika skoj längre, folk droppade av och jag likaså. Några år senare på gymnasiet när jag lärt mig göra hemsidor kom jag på att "tänk om man kunde göra en hemsida om Magic".


Detta var innan Google, men jag lyckades ändå hitta ett par svenska Magic-sidor på nätet. Ingen av dem hade dock reglerna på svenska vilket jag av okänd anledning tyckte verkade jätteviktigt att ha. Så jag grabbade min Ice Age Rulebook i garderoben och översatte den rätt och slätt till svenska (inkl. banding-reglerna).


Snart så hade Martin Jordö på dåvarande magicsweden.com eller nåt sånt hittat till min site där jag lagt upp reglerna och länkade till mig. Minns att jag fick massvis av besök de dagarna och rätt många nya användare på det forum jag lyckats installera. Rätt magiskt hur jag fick det där att fungera nu såhär i efterhand, hade verkligen sjukt dålig koll på programmering på den tiden.


Fast nu blir det lite långrandigt här känner jag. Rent geografiskt bor jag i Karlskrona sen typ 10 år, nu med fru och son dårå och jobbar på egna firman modondo.se när jag inte svarar på buggrapporter på SvM


Lite reklam för egna jobbet fick du med också ser jag . Vad gör ni på modondo då?
Hemsidor på svennesvenska, fast vi snackar gärna om webbtjänster och grafiska lösningar etcJag antar att hemsideprogrammering var en hobby för dig när det begav sig på gymnasiet. Här är det att få jobba med sin hobby?Det är rätt lyxigt faktiskt, är nog rätt bortskämd när det gäller jobb, har aldrig haft ett jobb jag ogillat, åtminstone inte en längre tid.


Finns det några nackdelar som du kan se?
Blir väl rätt mycket tid framför skärmen. Hade väl velat jobba mer med svm även på arbetstid om jag ska vara ärlig, speciellt nu när vi jobbar med en helt ny version av siten. Det mytomspunna luftslottet "SvM3"


SvM3 ja, får vi se en återgång till pastellfärgerna?
Haha, tror ni redan nu får lite för hög dos pastell faktisktÄr vi på väg mot SvMs version av Gmail blue?
Haha, ja, precis. Nej, det kommer bli en stor uppfräschning, dags för siten att komma in i 2010-talet liksom.Så när kan se fra emot denna inhämtning? Innan 2010-talets slut hoppas jag?
Hade en förhoppning att det skulle vara klart det här året, men jag börjar tvivla . Vi får se när det blir klart, har fått med ett par nya frivilliga utvecklare som nog kan bidra med lite göttigheter.


Låter ju fantastiskt. Kan du ge oss en ledtråd om vilken den mest efterlängtade featuren blir, som inte redan finns alltså?
Stora dragplåstret är nog ett bättre Torget skulle jag tro, med automatchning, men även Turneringar-sidan kommer få sig en rejäl uppfräschning. Kan inte säga så mycket mer än så tyvärr, är sträng sekretess som håller mina händer knutna.


Vi är nog många som längtar. Jag bara måste fråga, du nämnde tidigare "tiden innan google". Altavista, yahoo, eller spray, vad var du?Altavista var ju den bästa då, runt '99, men Webcrawler var rätt hett också. Fast de var rätt kassa i jämförelse med dagens sökmotorer, därav alla dessa "Links"-undersidor på alla siter. Man klickade sig från sida till sida helt enkelt och fick bokmärka saker för att lyckas hitta tillbaka.


Good shit
Så med jobbet, frugan och barn, hinner du klämma in nåt magicspelande i allt det där?Jag och några till kör en Magic-klubb varje onsdagkväll här i stan. Den kvällen är typ helig för mig och det vet min fru om så hon tar hand om nattning etc varje onsdag. Sen så försöker jag lira lite releasevents på Magic Online ibland och då och då hittar jag lusten att speltesta nån Standard-brew där också. Just nu har jag faktiskt en "Ral Zarek Elves" ihopsatt där Grymt skoj lek!


Har du några magictitlar att skryta med då? Vilken är din bästa magicperformance?
Har väl inte direkt några titlar att skryta om, har vunnit ett gäng prereleaser genom tiderna, men det jag är mest stolt över är nog att ha gått dag 2 på GP London 2003? (Odyssey Block Constructed), GP Paris 2011 (Scars Limited) och GP Bochum 2012 (Standard). Fick vinna över Raphael Levy i London och förlora mot Yuuya Watanabe i Paris, minns att jag var rätt starstruck då. Men jag strävar inte efter att vinna titlar i Magic direkt, har nog inte spelat en PTQ på typ 10 år.


Måste tilläggas att jag vann Standard-turneringen på BSK 2001 med min "Blasto-Geddon" som även innehöll Rith, the Awakener och Armadillo Cloak. En riktigt göttig RGW som det hette innan Naya fanns. Vill minnas att jag vann en duell på att motståndaren triumferande spelade en Platinum Angel och trodde han säkrat matchen. Han låg på 7 liv, jag hade 8 land i spel och mitt enda kort på handen var ... Detonate.


Fast jag blandar nog ihop åren märker jag nu, men men, det var en fin historia i alla fall.Blandar du ihop vinst och förlust också kanske?
Haha, nej då, jag minns bara vinster såPå tal om förluster... "Den obligatoriska väggleken" blev inte ens pickad i SvM-mästerskapsfinalen. Nån Kommentar?
Ja, det var en total chock faktiskt, antar att folk tyckte den var lite för overpowered. Eller så vet folk inte hur man spelar med gubbar som inte slåss.


Ja vi får nog tyvärr aldrig veta varför den blev ratad. Nu lyckades ju faktiskt Tobias "Gurgeh" Radesäter ta hem titeln ändå (trots den sämre leken). Vad tror du om "Benkid" som forumtitel?Haha, nej, den titeln är ju min!Ingen "sharing is caring"?
Naj! Hade han inget eget förslag?Det kommer nog . Men du, var kommer namnet beakid ifrån igentligen?
Min pappa heter Hans-Erik Andreasson och hans initialier är därför HEA. Min polare Kalle Magnér tyckte det var skoj att kalla mig Bea således. Sen lade jag på Kid nångång på gymnasiet för jag tyckte det lät tufft. Tog väl några år innan någon kommenterade att det kunde utläsas "Be a kid" (var ett barn). Så det "korrekta" uttalet är be-a-kid och inte "bikid" som en del verkar tro. Fast jag tolererar såklart alla uttal eftersom jag är så snel.


. Om du själv fick bestämma vem som skulle få "life time achievement" nästa gång. Vem skulle du ge priset till?
Alltså det är kanske lite partiskt, men Martin Jordö ligger bra nära. Han har varit drivande för Magic-Sverige på alla sätt å vis, både som DCI-ansvarig på Portal (dåtidens Enigma) och som entrepenör med SvM och Vasa Gaming. Tror det var han som kom på idéen med Sverok-föreningen SvenskaMagic dessutom. Champ ligger också bra till för allt arbete med GothCon och SM.


Ja alla har onekligen bidragit stort, på sitt eget oumbärliga sätt till Magic i Sverige. Det var alla min frågor faktiskt. Har du något du avslutningsvis vill säga till läsarna?Vill tack ännu en gång för priset och för att ni står ut med alla buggar på Torget Sen kan jag ju passa på att säga att vi fortfarande söker folk som är sugna på att utveckla/programmera på SvM3. Bara att shout-outa till mig via Facebook (beakid) eller Skype (beakidbjorn)


Tack björn för intervjun!
Vassego.
Jag avslutar intervjun så att Björn kan skynda iväg och titta på melodifestivalen med familjen. Därefter ska de spela Bring Your Own Standard; Invasion & Mirrodin...


Intervju med GunnarH
Till skillnad från Beakid hade jag aldrig växlat några ord med Gunnar tidigare. Gunnar ställde dock gärna upp på en intervju. Beväpnad endast med notepad och och min första kaffe för dagen påbörjade jag vår konversation...

Featuring:

Gunnar "GunnarH" Holmstedt Rikard "Hoogard" Johansson

Hej Gunnar. Grattis!Tack så mycket.


Vad tänkte du när du fick reda på att det var du som vunnit?Jag blev lite överraskad faktiskt. Det fanns många bra kandidater, även bland dem som inte var med på listan tyckte jag.


Vår tanke är ju att ha det här som ett återkommande event. Bra eller dåligt?Låter som en väldigt bra idé, det finns mycket folk som lägger ner hårt arbete och det är bra om det uppmärksammas.


Ja det finns ju väldigt många därute i magicsverige som gör ett hästjobb, och det handlar ju inte om att ge dem pengar, utan ett erkännande snarare.Exakt, när man engagerar sig för magic så är det ju inte pengar man gör det för.
Man har roligare om man har fler spelare och bättre events


Du är nog mest känd i Sveriges södra trakter och för din domarroll. För de som inte vet vem du är, kan du introducera dig själv för resten av läsarna?Tja. Jag är Level 2-domare från Lund. Och jag har dömt sedan 2010. Jag dömer mer än jag spelar numera. Utanför magic studerar jag lingvistik vid universitet i Lund och sen jobbar jag lite som bordtennistränare vid sidan om studierna.


När började du spela magic, och vem introducerade dig?Jag spelade någon gång på stenåldern (runt 2000), men inget seriöst och inte något organiserat, sen råkade jag springa förbi Spel på Clemenstorget (nu Playoteket) någon gång under 2008 och såg att magic fortfarande levde.


Blev du förvånad?Jag reflekterade inte så mycket över det. Nerds will be nerds...


Indeed . Vad är det som lockar med just Magic för din del?Tja, jag har väl alltid haft min inre tävlingsmänniska, sen är ju spelet ganska komplext och sånt är alltid kul.


Jag hade en diskussion under Lincon med två vänner (pelle och Sparkcaster) och vi pratade om att en sak som skiljer magic från många andra spel är mängden dold information. Det är väldigt svårt som spelare att veta vilket beslut som är optimalt i en given situation. Är det något du håller med om?Absolut, men man kan dra hyfsat bra slutsatser om den dolda information baserat på motspelarens beslut, hans kroppsspråk och uppträdande.


Next level . Men du, vad fick dig att bli domare? Var det bara något som hände eller har du alltid varit intresserad av reglerna?Vi hade ingen aktiv domare här nere, då är det svårare att att köra vissa events. Sen var jag redan bra på regler och brukade få regelfrågorna som de andra inte kunde reda ut på våra events redan. Sen på en FNM hörde jag att Scale skulle komma ner till ett SM-kval dagen efter, så då dök jag upp utan lek.


And the rest is history?Sen snackade vi lite där och sen testade jag på GP Göteborg.


Hittade du kallet?Tja, det är väl inte precis något uttryck jag använder, men det rullade på. Det var lite olika saker som hände samtidigt. Erik Ryding tog över som TO i Lund och jag började döma ungefär samtidigt. Strax därefter började det ta fart på våra turneringar och då var det ju bara att fortsätta.


Om du jämför magicen i Skåne som den var då, 2008 när du återvände till spelet, med nu, 2013. Vad har förändrats?Fler spelare, fler turneringar, fler domare är väl den största förändringen. Allting är på en större skala.


Finns det något som blivit sämre, eller där det finns mycket utrymme för förbättring?Tja, det är lite trångt ibland. När vi har större turneringar är det inte riktigt något vi kör i butikerna, där är inte plats till 100 spelare.


Ett angenämt problem, om det nu finns några sådana. Jag vet att din farsas kusin Rolf spelar magic, har du några fler släktingar som spelar?Det är ju Rolf, han är den enda som spelar i turneringar. Sen har vi ju Björn också, men han håller mest till runt köksbord.


Vi börjar närma oss slutet av intervjun. Jag och säkert många av läsarna undrar, vad har du emot smileys egentligen?Jag inget emot smileys, dock använder jag dem sparsamt.


Burn! Något du avslutande vill säga till läsarna?Kom ihåg att ha roligt och gör inte allting själv, arbeta tillsammans med folk.


Visa ord! Jag tackar så mycket att du tog dig tid för intervjunTack själv.
Gunnar tackar för sig och försvinner i en rökpuff av smileys.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

TheCrow

MEDLEM
Kumla
Gött!

07:55:36, 22/5 -13
Potatochip

MEDLEM
Uppsala
Någon öppnade en port in i den magiska kraften ... Obi-Ben Akiddie!

17:19:11, 21/5 -13
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Jag tolkade det som att juryn hatar GPs och helst ser att de stannar utomlands, men valde att ge honom priset trots det.

08:57:58, 21/5 -13
Balthazar

REDAX
Upplands väsby

#18 PWP Seasonal
<3

21:55:53, 20/5 -13
Uppdaterad: 21:59:01, 20/5 -13
Hoogard

FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
Haha, Rosholm tog upp samma sak på Lincon. Själv har jag aldrig använt utrycket men juryn får stå för det där :)

17:50:45, 20/5 -13
Razorfin

MEDLEM
Lund

#10 PWP Yearly
#4 PWP Lifetime
Nomineringsförfattaren tycks ha missuppfattat vad uttrycket "lök på laxen" betyder.

13:31:04, 20/5 -13
Jokemon

FSVM - VALBEREDARE
REDAX
Jönköping
Jippi!!!

21:54:07, 19/5 -13
ScwesterN

MEDLEM
Karlskrona
Riktigt mysiga intervjuer!!!

21:50:37, 19/5 -13
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Hoogard skrev 15:50, 19/5 -13 Tack för alla kommentarer. Discus, vilken hann du med?

Den första förstås och nu har jag även hunnit med Gunnar!

Får lov att tacka för en fina artikel och det är uppenbart två välförtjänta vinnare även om jag personligen kanske valt en av de andra två som vinnare! Fast all heder åt Gunnar, bra jobbat!

;)

17:04:10, 19/5 -13
Hoogard

FSVM - LEDAMOT
REDAX
MODERATOR
Mölndal
Tack för alla kommentarer. Discus, vilken hann du med?

15:50:07, 19/5 -13
Glazastik

HEDERSMEDLEM
MODERATOR
Göteborg
Nicenice! En ära att få hjälpa till :)

14:37:21, 19/5 -13
UnkenFisk

TOMTE
Göteborg
Benkid :)

13:12:24, 19/5 -13
Capsian

MEDLEM
Oxie
Grymt najs!
Grattis!

11:15:44, 19/5 -13
Frashannes

MEDLEM
Västerås
Nice!

01:20:03, 19/5 -13
mabe

MEDLEM
Västerås
Stort grattis till alla nominerade! Tack för era insatser!

/ Mats

19:51:06, 18/5 -13
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
FSVM - KASSöR
Norrköping
Hann bara med en intervju... måste ju glida iväg och lösa problem med inrapporteringar som vissa inte kan klara själva och sedan ska det jobbas också!

;)

... men det var en underbar intervju med en extremt värdig vinnare!

18:45:47, 18/5 -13
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!