Magic the Gathering
Magic the Gathering34764 medlemmar 642 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1892 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika
Dark Ascension preview: Scorned Villager

Spoilersäsongen för Dark Ascension är igång och ännu ett previewkort har landat hos Svenskamagic, och den här gången är det inte bara tidigt i previewcykeln utan vi har fått det intressantaste kortet hittills.

av Priceguy
08:54, 11/1 -12
läst 12393 ggr.
Skriv ut artikel
20 kommentarer

Det är kanske inte kraftfullare än Ulvenwald Mystics men där tog det mig ungefär fem sekunders begrundan att komma fram till "bra i Limited, kommer inte att spelas i Constructed". Jag har glott på vårt senaste previewkort i ett dygn och vet fortfarande inte hur bra det är.

Vi tar oss en titt på det så att ni vet vad jag pratar om:Först och främst: det vi har här är alltså den första ickerare-varulven som gör något när den är oflippad. Visst, en 4/4 för fem är det inget större fel på men det är fortfarande bara ett creature och en oflippad Reckless Waif eller Tormented Pariah är det verkligen ingen partyvarning på. Scornful Villager är i sig en manamyra och de har alltid varit nöjda picks och ibland dykt upp i Constructed.

Mark Rosewater har sagt att det är väldigt svårt att göra en käck mana-"alv"; när baslinjen utgörs av en 1/1 för 1 som alltid kommer med i Limitedlekar och spelas i Constructed så fort det finns en vettig ursäkt så är det knepigt att göra ett kort som varken är brutet eller dåligt. Vid tillfället ansåg han att det hade lyckats en gång - Werebear - men jag antar att vi numera får räkna Noble Hierarch också även om det tryckts in lite väl mycket sprutt i det kortet. Den må inte vara strikt bättre än Llanowar Elves men det är så nära att man knappt kan se skillnad med förstoringsglas.

Scornful Villager är alltså senaste försöket, och twisten är varulvsmekaniken. Även den sidan är intressant då den är den första varulven som man inte vill flippa för att få ett monster. Till och med Reckless Waif kan bli en 3/2 som anfaller runda två, men Scornful Villager blir inte mer än en Grizzly Bears. Vill man flippa den är det för den extra manans skull.

Det gör den till ett intressant kort. Den är bra i sig, bättre flippad men inte brutal ensam, och lategame (billiga varulvar flippas lättast antingen direkt eller lategame) har man hellre en Fyndhorn Elder än vilken manaalv som helst. Den kommer förmodligen inte att flippa tidigt om inte motståndaren samarbetar, för om man spelar Scornful Villager är det för att få lite extra mana, inte för att få en 2/2 med vigilance så det lär aldrig vara lönt att skippa spellcasting för den sakens skull. Behöver man en 2/2 snarare än en 1/1 har man förmodligen inga spells att spela, hur som helst.

Vad betyder allt detta för dess framtid? Den kommer helt uppenbart att vara en stabil arbetshäst i Limited, en kille som är med i varje grön sealedlek och som man sällan är missnöjd med att picka i draft. Manadudes för två har aldrig varit dåliga och den här har till och med en extra schwung. Så långt har jag i alla fall kommit under mina intensiva meditationer över kortets meriter.

Vidare har jag under långa och polemiska debatter med mig själv (vid ett tillfälle blev det handgemäng) inte kommit fram till någon konsensus angående dess eventuella värde i Constructed. Om den ska synas till i denna exklusiva arena är det för att den är varulv, vilket i sin tur bygger på att det finns en bra varulvslek som vill ha en manaalv för två. För att det ska hända måste det i Dark Ascension finnas a) bra varulvar som kostar fyra eller mer och b) fler och bra varulvs-enablers (Mayor of Avabruck, Moonmist och Full Moon's Rise räcker inte riktigt för att hacka kålen).

Men säg att det gör det, då. Ett par fyrdrops som rockar fortet (enligt det spoilade checklistkortet: Huntmaster of the Fells? Afflicted Deserter?) och nån go varulvslord som inte har något bättre för sig än att pumpa varulvar och ge dem någon annan liten fördel (enligt checklistkortet: Lambholt Elder? Samme Huntmaster of the Fells?). Gärna en varulv med flash, också, det vore gött. Då kan jag inte se att man skulle vilja vara utan Scornful Villager, den lilla manaalven som kunde.

Men vad vet jag? Bara att Scornful Villager ligger bra till för att spelas av mig på prereleasen, och att jag ser fram emot att få veta vad den egentligen kan göra.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Robostar

FANTASY KING
Gislaved
Symbolen kan vara ärret... Moonscarred

21:46:13, 14/1 -12
meanberry

MEDLEM
Göteborg
ember skrev 20:01, 11/1 -12 Tror inte på kortet i constructed riktigt, men jag har haft fel många gånger förr. :) Jag tycker gott att den kunde vara en 3/3:a eller 3/2:a för sin manakostnad, det faktum att den har vigilance kommer nog inte göra så stor skillnad, för man vill ju inte få sin manavarulv ihjälblockad direkt.

Still, det är riktigt kul att SvM får sitt eget previewkort, och texten är välskriven. Bra jobbat!

Kommer det spelas i constructed kommer det ju spelas i kontroll. I kontroll vill man ju börja slå in för skada när motståndaren inte har några djur kvar på bordet. Så om killen kommer att spelas i standard tror jag vigilance kommer bli rellevant.

20:35:43, 11/1 -12
ember

REDAX
Limmared
Tror inte på kortet i constructed riktigt, men jag har haft fel många gånger förr. :) Jag tycker gott att den kunde vara en 3/3:a eller 3/2:a för sin manakostnad, det faktum att den har vigilance kommer nog inte göra så stor skillnad, för man vill ju inte få sin manavarulv ihjälblockad direkt.

Still, det är riktigt kul att SvM får sitt eget previewkort, och texten är välskriven. Bra jobbat!

20:01:20, 11/1 -12
meanberry

MEDLEM
Göteborg
tror man kan mecka en ganska cool bug lek.
4 Mayor
4 rödluvan
4 think twice
inf kontringar och removal


18:13:05, 11/1 -12
Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Jag gillar inte vigilance på manadjur känns så fuskigt på något sätt.

17:24:06, 11/1 -12
redmaster

MEDLEM
Trelleborg
Skrev ju fel! Ska ju vara lilla rödluvan! :P
Påminner om den senaste rödluvan filmen :P

16:17:33, 11/1 -12
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
redmaster skrev 10:37, 11/1 -12 Är det inte lila rödlövan som är på bilden! Väldigt intressant kort då flest varulvarna är lite dyrare i manakost!

Det är väl röda rödluvan och inte lila.


Btw, om nu Esper, UW och annan flerfärgs kontroll tänker fortsätta vara ganska frekventa så är det ju inte orimligt att man kan få den att flippa alternativt att de tappar ur sig i sin tur. Hur vidare detta är bättre eller inte låter jag vara osagt, men det kan ju vara rätt gött att "tvinga fram" spells ibland.

16:06:05, 11/1 -12
Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
Priceguy skrev 13:51, 11/1 -12
Neverest skrev 13:29, 11/1 -12 UG, tur 2 denna, tur 3 kontring/think twice, tur 4 hugg för 2 + titan/sphinx. Verkar väl ok.

Känns som ett bättre scenario.

Verkar ännu bättre när man inser att kontringen kan vara Lost in the Mist. =D

13:57:17, 11/1 -12
Priceguy

MEDLEM
Neverest skrev 13:29, 11/1 -12 UG, tur 2 denna, tur 3 kontring/think twice, tur 4 hugg för 2 + titan/sphinx. Verkar väl ok.

Känns som ett bättre scenario.

13:51:59, 11/1 -12
Priceguy

MEDLEM
partysmurphen skrev 12:03, 11/1 -12 varulvsleken? Den här går väl rätt in i ramp istället för Rampant Growth. Iofs dödbar, men möjligheten till 5 mana runda tre känns rätt nice

Dödbar, fixar inte färg och den extra manan bygger på att motståndaren inte har ett enda dugg att göra sin runda två eller tre. Känns inte värt det, men vi får se.

13:50:54, 11/1 -12
Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
UG, tur 2 denna, tur 3 kontring/think twice, tur 4 hugg för 2 + titan/sphinx. Verkar väl ok.

13:29:17, 11/1 -12
partysmurphen

JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
varulvsleken? Den här går väl rätt in i ramp istället för Rampant Growth. Iofs dödbar, men möjligheten till 5 mana runda tre känns rätt nice

12:03:52, 11/1 -12
Salle

MEDLEM
Älvängen
Symbolen på varulvens rygg kan man även se på rödluvans axel.. har troligen med manan att göra...

11:16:46, 11/1 -12
Raeser

JUDGE L2
Malmö
Från manahumans till manaulvar, det här kan bli ett intressant block :)

11:08:23, 11/1 -12
redmaster

MEDLEM
Trelleborg
Är det inte lila rödlövan som är på bilden! Väldigt intressant kort då flest varulvarna är lite dyrare i manakost!

10:37:21, 11/1 -12
TheCrow

MEDLEM
Kumla
Intressant kort, och bättre skrivet än förra preview. Well done.

10:08:06, 11/1 -12
Glazastik

HEDERSMEDLEM
MODERATOR
Hisings backa
Håller med, säkert massa kul i limited men har nog ingen plats i constructed :)

09:51:11, 11/1 -12
Darknamed

MEDLEM
Malmö
Symbol på ryggen av varulven?

09:42:23, 11/1 -12
The_Bear

MEDLEM
Tranås
Rödluvan och vargen! Called it!

09:21:50, 11/1 -12
CrowZoneMan

MEDLEM
Ingen manabjörn utan manavarulv, I like :)

09:14:41, 11/1 -12
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!