Magic the Gathering
Magic the Gathering32201 medlemmar 801 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1813 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Intervju
Intervju med Matjo ang. Twebby

Som ni kanske minns fanns det tidigare här på SvM en länk till TV-programmet Twebby samt ett frågeformulär där man kunde ställa sina frågor till Mattias ang. hans medverkande i programmet...

av Gorling
23:13, 20/10 -03
läst 1250 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

Det var som sagt då det. Programmet är borttaget från SVT:s servrar och det var streamat så man kunde inte spara det lokalt heller. Vädligt synd, eftersom ni som missade att kolla på programmet inte alls kommer ha samma behållning av denna "intervju" som de som såg programmet när det fortfarande fanns möjlighet. En annan uppenbar nackdel är att de som känner att de behöver friska upp minnet inte kan göra det.

I alla fall. Det jag gjorde var att jag sammanställde de frågor jag fått in från er besökare, rensade bort personliga hälsningar samt några få frågor, varpå jag skickade frågorna till Mattias via e-post. Här är svaren jag fick, håll till godo.

Frågorna är uppdelade i två delar. Först kommer frågor som handlar om programmet, sedan kommer några frågor som är riktade direkt till Mattias och som inte nödvändigtvis har med programmet att göra.

1. Varför ställde du upp på att medverka i programmet?
"För att kunna säga att jag varit med i TV... Nej, men det var väl spännande antar jag, även om det inte var det största programmet."

2. Tyckte du det var kul?
"Ja, det var roligt. De flesta som sett programmet av de jag känner skratatde gott åt kortet på mig inne i ett blått monster."

3. Hur fick SVT tag på dig egentligen?
"Det var en kille från SveRok som ringde mig och undrade om jag var intresserad. Han hade fått mitt namn av Martin Jordö eller Mikael Mällroth skulle jag tro":

4. Hur känns det att vara känd tv-personlighet i den stora magic-världen?
"Det känns väl inte annorlunda. Än har jag inte blivit erbjuden några sponsorkontrakt och de har inte ringt och frågat om jag vill vara med på någon kändisfest så jag är lite besviken faktiskt."

5. Har du fått några frågor från Åsa? Om du har det, vilka frågor ställde hon och hur svarade du på dem?
"Hmm.... Frågor från Åsa? Ingen aning."

Åsa var den person som blev utsedd till Twebbys spelmakare och fick den stora äran att intervjua Mattias. Eftersom hon inte kom på så mågna frågor att ställa (till skillnad från SvM folket) ombades hon skicka frågorna med e-post så skulle de vidarebefodras till Mattias. Hon har uppenbarligen inte skrivit något.

6. Du pratade så mycket om monster, blir det inte lite läskigt att spela magic ibland?
"De läskigaste sakerna i Magic:
• När du sitter och behöver dra ett land för att vinna matchen och vet att motståndaren kan vinna när som helst.
• När du väntar på att få höra om du kom med bland de åtta bästa i en stor turnering och du inte är säker på din placering.
• När du glömmer eller tror du glömt din lek någonstans.

Mycket läskigare än så blir det inte."

7. Visste du frågorna i förväg?
"Jag hade fått ett manus med vad som skulle hända ungefär. Det var en vinnare med i programmet som skulle intervjua mig och hennes frågor hade jag ingen aning om."

8. Vad trycker du om förslaget där någon ringde in och sa att alla skulle få göra som de ville i Magic?
"Hmm... Då skulle det inte vara så mycket mening kvar med spelet."

9. Vet du om andra Magic-spelare varit med i liknande program?
"Inga svenska Magic-spelare vad jag vet."

Nedan följer de frågor som var riktade direkt till Mattias:

1. Hur många pokaler har du vunnit?
"Svårt att säga... Alla turneringar har ju inte pokaler. Jag skulle väl gissa på 10 pokaler ugnefär."

2. Vem är din bästa Magic-kompis?
"Det är mattias Kettil. Vi gick bägge på Chalmers och spenderade alldeles för mycket tid på att spela magic inför Pro Tours istället för att plugga på tentor. Det har å andra sidan lett till många bra resultat och roliga resor."

3. Är det inte lite fånigt att ha Kai Budde som idol?
"Nej, det tycker jag inte. Han är överlägset bäst av alla spelarna och ahr en förståelse för spelet som väldigt få spelare har. Men han är väl mer en förebild än idol för mig kanske."

4. Vad ska man tänka på i en turnering och vilken är din favoritlek?
"Man ska försöka vara fokuserad på matchen, försöka planera i förväg och gissa hur motståndaren skall spela. I varje match måste man ha en plan. Skyll inte på Manatorsk, oftast beror det på för dålig blandning eller för dåligt utrymme för mulligans. Försök lära dig någonting av varje misstag du gör. Så länge du eller någon annan märker dina misstag kan du bli bättre.

Min favoritlek varierar... Nu håller vi pp att testa inför Pro Tour New Orleans och där kommer vi ha lite roliga lekar på gång. Tyvärr kan jag inte avslöja något om dem, men det kan bli en rolig turnering!"

---

Jag tackar härmed officiellt Mattias för att han var vänlig nog att svara på alla frågor. Jag hoppas att även ni som inte såg programmet kan ha utbyte av denna "artikel".

/Gorling

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Intervju med Matjo ang. Twebby" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!