Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 654 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 14: Semifinal
JonteB vs Sadeg

Det är dags för Reveillarkmirror i semifinalen. JonteB berättar att Sadeg har stort lekövertag i duell ett, så han får räkna med sina speltekniska fördelar.


JonteB får börja. Sadeg suspendar en Ancestral Vision och en Riftwing Cloudskate medan JonteB använder tiden till att bygga upp sin manabas med två Prismatic Lens. Runda fyra hårdkastar han Mulldrifter men hittar inte det fjärde landet ändå.

Sadeg har inget att göra utom att vänta på sina suspendade spells, så JonteB får slå in för två med Mulldrifter. I slutet på rundan innan Sadeg ska få in sitt mys spelar han Venser, Shaper Savant, men den möter Rune Snag.

Riftwing Cloudskate hamnar på stacken och JonteB funderar länge över huruvida den ska få resolva obehindrat. Det tror vi i alla fall i ungefär en geologisk eon innan Jonte säger ”Ja, den är okej alltså”. Den studsar en Prismatic Lens Ancestral Vision blir det mer bråk om med en Rune Snag som kontras av en annan Rune Snag. Sadeg hugger med Riftwing Cloudskate och lägger till en Aven Riftwatcher.

JonteB lägger till slut sitt fjärde land men gör inget kul förrän i slutet på Sadegs runda då hans egen Venser studsar ett av Sadegs länder. Jontes Body Double imiterar Mulldrifter och Sadeg resolvar Reveillark. JonteB filtrerar sin hand med Careful Consideration och Bonded Fetch, fixar sig en egen Reveillark, bygger upp en armé och när han resolvar Sower of Temptation scoopar Sadeg.

I andra duellen suspendar spelarna varsin spell runda ett, en Ancestral Vision för Sadeg och en Greater Gargadon för JonteB. Några händelselösa rundor följer innan ett mindre kontringskrig utbryter över Ancestral Vision. Sadeg vinner det, drar lite kort, droppar land och tar bort en kontrad Venser med Faerie Macabre för att slippa discarda ner till sju.

Det blir inte mer ös efter detta; JonteB spelar Prismatic Lens och Sadeg suspendar en Ancestral Vision till. JonteB resolvar Body Double som kopierar en evokead Mulldrifter. Den slår ner Sadeg till 18, eller så kallad dubbel-Gargadon-range.

Glen Elendra Archmage får komma ner på Sadegs sida. JonteB vill ta över den med Sower of Temptation men Sadeg har en Pact of Negation. JonteB ser chansen, offrar ett Plains till Greater Gargadon och slår med sin Body Double och 9/7:an. Archmage blockar Body Double och Faerie Macabre hindrar den att hoppa tillbaka in i spel. Sadeg är på nio.

Sadeg resolvar sin Ancestral Vision, betalar för pakten och tappar ut för en Riftwing Cloudskate. Publiken håller andan medan JonteB mellar. Till slut visar han tummen och gargadonen hoppar upp på handen.

Sadeg: ”Där kunde det ha varit över”.

JonteB spelar Teferi, Mage of Zhalfir. I sin egen runda spelar Sadeg Venser för att studsa upp Teferi igen. JonteB suspendar Greater Gargadon i respons, men plockar sen upp Teferi på handen. Sadeg slår ner Jonte till 15. Jonte spelar Teferi i Sadegs end step men Sadeg har en egen Teferi.

JonteB spelar Sower of Temptation och lyckas resolva den genom Cryptic Command. Han snor Sadegs Riftwing Cloudskate, offrar den, offrar sin Faerie, offrar några länder, och lägger Greater Gargadon på stacken. Återigen står publikens lungor stilla, men Sadeg har ingenting och JonteB är i final.




av Priceguy
19:15, 7/9 -08
läst 2071 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "Semifinal" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!