Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 671 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 13: Kvartsfinal
shipshoter vs the_bear

I denna kvartsfinal står de två unga kämparna Patrik Thor och Tobias Ström mot varandra. Tobias, förrförra årets champ, spelar den tokiga tokenleken som serverat honom väl både under SM och under GP Köpenhanm. Patrik spelar en merfolk han lånade kort till på fredagskvällen. Anyhow, nu blandas det och ges...


Båda håller och Tobbe startar med en Greater Gargadon. Patrik visar en Sygg, River Guide och spelar Wanderwine Hub upptappad och Burrenton Forge-Tender. Tobbe fortsätter med en Mogg War Marshal, och Patrik spelar ut Sygg. I slutet av rundan offras War Marshal till Gargadon och Tobbe har två goblin tokens.

Tobbe tappar upp och tar ett från Sulfurous Springs och spelar Sudden Death i Sygg. Patrik har reserver och spelar ut sin andra Sygg. Tobbe tappar upp och passar efter att bara lagt land. Patrik spelar island och hugger med gänget. Tobbe försöker sig på en ny War-Marshal, men Patrik har en Sage's Dousing redo. Sygg och Burrenton kommer igen och Tobbe ligger på 11. Tobbe hugger tillbaka och försöker resolva en Grave Pact, men den blir studsad från stacken av en Venser, Shaper Savant. En Lord of Atlantis gör att Patrik hugger in för sex och Tobbe går ner på fem. Turen passas med fyra länder uppe för en eventuell Cryptic Command. Tobbe chansar och spelar Grave Pact som är ok efter att Unsummon dödat en goblin token.

Patrik tappar upp och drar ett kort. Han hugger med laget, och Tobbe offrar sin goblin till Gargadon. Patrik väljer att offra Burrenton Forge-Tender till Pacten och Tobbe skopar.

Patrik - Tobbe: 1-0

Under blandningen blir publiken mer och mer irriterande på ett kid som pratar oändligt (och oändligt är ganska mycket) störande. Någon går iväg och sen tystnar det... för en stund.

Patrik sideboardar i ungefär hur länge som helst. Tobbe vill börja och gör så med en mulligan. Tobbe håller och tåget är på väg.

Lite land-go i början tills Patrik spelar en Silvergill Adept och visar Merrow Reejerey. Tobbe spelar mer land-go och Patrik spelar ut sin Reejerey. Tobbe tänker jättelänge och spelar en Shadow Guildmage och Mogg War Marshal. Patrik spelar sin första vita manakälla i form av en Adarkar Wastes, för att sedan spela Aquitect's Will och tappa War Marshall. En goblin token chumpar Mutavault och Adepten slår in för tre. Därefter kommer Sygg ut på den blå sidan. Tobbe tappar upp och låter War Marshal dö av eko. Därefter tänker han. Kiddet fortsätter prata och publiken kan knappt hålla sig. En del vrider sig av fniss i sina stolar. Till slut spelas en Mogg Fanatic och Tobbe passar turen.

Patrik hugger med Adept och Sygg. En goblin token chumpar Adepten och Tobbe går ner på 11. I slutet av rundan dör Merrow ReejereySudden Death och drar med sig adepten ner i graven. Tobbe tappar upp.

Patrik har fem kort och lika många upptappade länder.

Tobbe suspendar en Greater Gargadon och passar turen. Sygg hugger in för potentiella tre i skada, Tobbe gör en 0/1 röd kobold med Kher Keep och offrar sitt island wannabe till Gargadon. Han blockar Sygg med Mogg Fanatic. Patrik Vill ge Sygg protection, men Tobbe svarar med att offra Fanatic och skjuta med Guildmage. Patrik ger protection igen och skyddar denna gång Sygg på riktigt. Patrik spelar en Cursecatcher och passar turen nedtappad. Tobbe spelar en bitterblossom och pingar Cursecatcher. Patrik tappar upp och spelar en Lord of Atlantis innan han hugger in med Sygg, som blockas av en kobold.
Tobbe får en faerie i sin upkeep och liven är 17/9 till Patriks fördel. Han försöker sig på en Siege-Gang Commander men den studsas av Venser, Shaper Savant. Patrik hugger med mutavault, sygg, venser och lord. Sygg och mutavaut blockaas och Tobbe går ner på fem. Tobbe försöker sig på en Siege-Gang igen men denna gång har Patrik Cryptic Command redo. Tobbe skopar ihop korten och Patrik studsar vidare till semin.




av Ozzy
18:30, 7/9 -08
läst 1419 ggr.
Skriv ut artikel
5 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

jangi

MEDLEM
Stockholm

#5 PWP Seasonal
#14 PWP Yearly
äckel.

16:27:29, 8/9 -08
jockegill

MEDLEM
Stockholm
Inte för att vara taskig nu... men jag trodde nästan att det va dig de pratade om Jangi! haha =)

12:10:47, 8/9 -08
erikg

MEDLEM
Uppsala
"efterbliven" är väl inte ett så bra ordval, och det är nog inte värt två festliga smileys heller.

23:12:54, 7/9 -08
jangi

MEDLEM
Stockholm

#5 PWP Seasonal
#14 PWP Yearly
haha en efterbliven kille som spelar pokemon på dl :P

Han pratar typ som om han fått bedövning i munnen XD

(han är efterbliven på riktigt)

21:44:47, 7/9 -08
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Vem var kiddet?

19:16:39, 7/9 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!