Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008! Strategi [Booster Draft]
State of Limited med Mysmats

Den draftande doktorn Mysmats 6-0:ade SM:s Limiteddel och ligger för närvarande 0-4 i Constructed, så jag högg tag i SM:s störste Limitedspecialist för the lowdown om formatet.

av Priceguy
13:40, 7/9 -08
läst 2240 ggr.
Skriv ut artikel
2 kommentarer

Är du Limitedspecialist?

Tja, det är väl lite mycket sagt. Jag spelar hellre Limited än Constructed, men jag brukar vara decent i Constructed.

Vilket common vill du helst öppna i Shadowmoor?

Burn Trail är väl bäst i rött, men det vill jag inte öppna... Silkbind Faerie.

Du gillar blått och vitt?

Ja, absolut.

Tillsammans eller var för sig?

De är bra var för sig. Man vill inte vara blåvit i Eventide. Man vill inte vara tvåfärgad över huvud taget. Oftast är man ju en färg med kanske en liten splash, inte helt blåvit. Det är nice att vara helt vit eller helt blå.

I Eventide blir det oftast så att man går in i en annan liten färg. Färgen man är finns ju i två konstellationer där.

Andra sjunger den helröda lekens lov. Vad tycker du om den?

Jag draftar i princip aldrig monorött. Kan hända om jag öppnar Jaws of Stone, men inte annars.

Varför inte?

Jävligt bra fråga. Det får bli ett filosofiskt svar. Den röda filosofien passar inte mig. Det passar inte mig att vara så aggressiv och spela straightforward. Konstigt egentligen, det är kanske lättare att vinna då.

Vad spelade du i första draften?

Monovit med splash för två Banishing Knack. Jag hamnade där genom att öppna Trip Noose och bli passad två Silkbind Faerie.

Vad spelade du i andra draften?

Monogrönt med splash för vitt. Jag förstapickade Wilt-Leaf Cavaliers över Silkbind Faerie. Jag satt till vänster om Benny_T som älskar blått och blåvitt och vitt. Till vänster om mig satt KennyO som också är en mysare av rang med sådana lekar. Så jag tog Wilt-Leaf Cavaliers, som ju är ett väldigt, väldigt bra kort.

Sen fick jag Shield of the Oversoul, Raven's Run Dragoon, Safehold Duo, Scuttlemutt och en Raven's Run Dragoon till. På slutet blev det lite singelvita kort och en wheelad Consign to Dream. I slutet på första packet var det lite oklart vad jag var. Hade någon Crabapple Cohort också.

I andra packet öppnade jag Ballynock Cohort och blev passad Kitchen Finks och Heartmender. Sen kom en ny vit Cohort, Inquisitor's Snare och Turn to Mist, så jag var fortfarande ganska vit.

I sista packet tog jag Figure of Destiny över Wickerbough Elder; det är också ett ganska vitt kort. Så blev jag passad Primalcrux med ingenting annat i packet och sen Overbeing of Myth, så då kände jag att det fanns möjligheter för helgrönt. Jag fick två Nettle Sentinel, Wickerbough Elder och Quillspike. Jag tog även en Cankerous Thirst rätt högt. Jag hade två Farhaven Elf sen första packet som kunde fixa den svarta manan till den.

När jag byggde kändes den helgröna leken helt enkelt bättre.

När jag har suttit och tittat på matcher känns det som om folk tradear mer i det här formatet än förr. Det kommer nån random 1/1 och folk blockar med sin Mimic.

Det kan vara så med just Mimics. Om en Mimic anfaller vill man gärna döda den när man kan för den kan ju bli hur bra som helst, men oftast är den bara en 2/1 dork så man blockar gärna med den också, om man inte har spellsen till att abusea den.

Mimics påminner om ripplekorten på det sättet. Ensamma är de rätt dåliga men om man har flera är de jättebra. Det är lite trist.

Vad tycker du om formatet?

Jag tycker det är ett jättekul format, men jag tycker de flesta format är väldigt roliga. Mitt favoritformat är väl fortfarande Ravnica. Det var så välbalanserat med mycket roliga kort och otroligt många möjligheter. Kanske lite bombartat.

Jag tycker de har lyckats bra med aurorna i Shadowmoor-Limited. I Magics begynnelse, när man började förstå det här med kortvinst så var auror ganska dåliga och sågs ner på. Folk undvek att spela dem men de har verkligen lyckats med att göra dem balanserat bra nu. Det finns ändå många svar på dem.

Vill du hälsa läsarna något?

Jag vill ge Svenskamagic en filosofisk hälsning. Man ska vara snäll, det tjänar man på i det långa loppet.

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Hoben

JUDGE L1
Lund
Han är verkligen mysig ;)

15:47:38, 7/9 -08
Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Hurra för mysmats. Håller med om aurorna, där har Wizards verkligen lyckats imo. Och så är det alltid kul att lägga gubbe + aura som man gjorde när man var kid :)~

15:02:16, 7/9 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!