Magic the Gathering
Magic the Gathering34896 medlemmar 672 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 11: Duel of the one-landers
YKing vs the_bear

Båda spelarna måste vinna för att stanna i contention inför top8. De hälsar på varandra och inleder omedelbart trashtalket, som det ska vara.


Efter blandning och dubbelkeep startar Ludwig med Rustic Clachan-Goldmeadow Stalwart och visar en annan Goldmeadow Stalwart. Tobias har berget och Mogg Fanatic som gärna tradear med Ludwigs Kithkin. Ludwig missar ett landdrop och spelar sin visade Goldmeadow Stalwart.

Tobias bygger upp sitt lag med Mogg War Marshals och en suspendad Greater Gargadon medan Ludwig värvar två Burrenton Forge-Tender. Han får dock inte det andra landet och när Tobias spelar Grave Pact och börjar offra killar till Greater Gargadon väljer Ludwig att scoopa. 1-0 till Tobias.

I andra duellen är det Tobias tur att fastna på ett land medan Ludwig går Goldmeadow Stalwart-Wizened Cenn-Spectral Procession-Glorious Anthem. Scoop i Tobias.

Ska det bli en riktig duell nu kanske? Possibly inte, Ludwig mullar. Tobias sätter igång direkt med Shadow Guildmage och Bitterblossom men Ludwig hanterar enchantmentet med en Wispmare. Han försöker överväldiga Tobias med sina Kithkins men exmästaren har Murderous Redcaps, Marsh Flitter och Nantuko Husk vilket gör det väldigt svårt för Ludwig att ta bra combatbeslut.

Tobias börjar anfalla och Ludwig blir av med sina djur i ett desperat försök att hålla sig vid liv. Det håller inte i längden och Tobias plockar snart hem duellen och matchen.

Eftersom er trogne murvels favoritkort är Grave Pact höll jag kvar Tobias för lite leksnack efter matchen. Hans lek spelar tokenproducenter, sacrifice-outlets och Grave Pact – min typ av lek.

Det är din egen lek? Du spelade samma i Köpenhamn?

Ja. Jag har ändrat lite sen dess. Jag provade Profane Command som en kille i Tyskland spelade. Han hade Torrent of Souls också men jag tycker att Fatal Frenzy är bättre.

Efter Grand Prixen flyttade jag Shadow Guildmage till brädan och flyttade två Sudden Death till maindeck. Jag har också lagt in en till Fatal Frenzy, en till Siege-Gang Commander, bytt ut en Murderous Redcap mot en Marsh Flitter och lagt in Thoughtseize i brädan.

Hur gick det i Köpenhamn?

7-2 dag ett, 2-4 dag två.

Hur har det gått i Constructed hittills under SM?

4-1.

Vad vill man möta med din lek?

Kithkins. Aggrolekar i allmänhet. Merfolk är lite jobbig. Det är kontringarna.

Vad hatar man att möta?

Reveillark. Kombosvanleken går att slå. Jag har Earwig Squad i brädan och Sudden Death. Stormlekarna kan man racea med Fatal Frenzy.

Du tycker att leken är ett bra val i dagens metaspel?

Ja, nu när ingen spelar Faeries längre. Det kändes som en bra matchup först, men när jag spelade mer blev den jobbig. Det handlar om att dodgea Reveillark.




av Priceguy
13:56, 7/9 -08
läst 2022 ggr.
Skriv ut artikel
2 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Priceguy

MEDLEM
"Båda spelarna måste vinna för att stanna i contention inför top8." Detta visade sig vara en blatant lögn då Ludwig sneakade in i top8 på åttonde plats trots förlusten mot björnen.

05:34:30, 8/9 -08
Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Heja björnen!

14:55:40, 7/9 -08
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!