Magic the Gathering
Magic the Gathering34897 medlemmar 635 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 8: Old School Guys
Boris vs AntonJ

Willima satt redan vid featurematch bordet och Anton dök upp glad i hågen. Ett bord längre bort sitter PG och intervjuar Tore Hedbäck om hans match loss och vad som egentligen hände. Lätt hänt enligt Anton, fast kanske inte på SM.


Anton vinner tärningsslaget med en fyra, och vilket jämnt tal som hade funkat. Efteråt följde en diskussion om att de flesta magicspelare fördrar udda nummer på tärningsslaget. William hade en teori om att magicspelare strävar efter de små marginalerna för att öka sina vinstchanser, och en tärning skulle ju kunna ha udda anta sidor. I alla fall i teorin.

Anton börjar med ett plains mot ett forest. William spelar en Groundling Pouncer som hugger för 2 nästa runda. William fortsätter med trycket med en Nettle Sentinel och en Safehold Elite. Anton svarar med en Cenn's Enlistment runda fyra och han låter båda soldaterna blocka Seintinelen, som ersätts av devoted druid. Anton spelar en till Enlistment för trvå nya dudes. William kan spelet och spelar en Shield of the Oversoul på Elite och hugger för fyra. Bra bild den där skölden. Anton fortsätter med att göra gubbar, denna gång genom att diska ett island.

SuperEliten hugger igen men denna gång har Anton Turn to Mist redo - in i dimman. William fortsätter att spela dudes och ut kommer Wildslayer Elves. William tycker att det är dags för Anton att spela en flygare nu och syftar till Pouncern. Anton tycker det borde vara tid för William att dra länder istället för spells. Till slut väljer Anton att diska ett island och göra två soldater till.

William har mycket större krigare/djur än Anton och elves och elite kommer in i röda zonen. De blockas av var sin token som blir 3/3 med hjälp av Barkshell Blessing. William svarar med en egen Blessing och de två soldaterna får se sig besegrade. Anton tappar upp och diskar ett plains för två soldater och spelar en Kithkin Zealot. William drar ändå inga länder utan fortsätter att hugga med Wildslayer Elves och eliten. Tre soldater byter med elves och anton tar två ner på 10. William följer upp med att tappa druiden för två mana och spela Oversoul of Dusk som dock kan blockas av soldater. Anton tappar upp och spelar Swans of Bryn Argoll. En jobbig man den där svanen. Men den flyger.

Oversoul of dusk hugger in i en soldat, och William spelar Wickerbough Elder för framtida behov. Anton undrar hur det här ska bli bra och rundan efter hugger William med laget. Swans blockar Elder och Zealot blockar Elite. Eliten blir större av en Wisps för att får bort kithkinen, och Pouncer går igenom för 3. Eldern dör men William får dra tre kort varav ett är Seedcradle Witch.

Anton sitter med en Swans och en soldat mot Oversoul of Dusk, Elite, Pouncher, Witch och en nytillkommen Rendclaw Trow. Han spelar Recumbent Bliss på Oversoul och lockar fram en Silkbind Faerie innan han hugger med Swans (som inte får förtroende att blocka mer). Trow, Elite och Pouncer kommer och Silkbind blockar Pounchern. Witchen pumpar Trowen som tillsammans med Elite slår för dödliga 7.

William – Anton: 1-0

Under blandningen pratas det om draftformatet, hur tråkigt det är med fem spelbara färger i monofärgad och stora gubbar man kan ta hela tiden. Antingen är packsen tomma eller så finns det fyra kort att välja på. Inget trixigt att tänka på utan drafterna blir lite för slumpmässiga.

Anton väljer att börja andra, och hejar fram en starthand på sju stabila kort. Båda håller och första spelet kommer från William som hugger med en pumpad Twinblade Slasher och spelar Rendclaw Trow. Under tiden har Anton spelat ut en Silkbind Faerie och Kithkin Shielddare. Han följer upp med ytterliggare en Silkbind. William hugger med Trow som kommer igenom för 2 och får ner Anton på 14. En inbrädad Gloomwidow's Feast dödar en Silkbind och ger Wiliam en 1/2-spindel. Anton suckar och tappar upp för att spela Resplendent Mentor och kombon är i full gång. William hugger rundan efter och petar försynt ut en Oversoul of Dusk. Anton tappar upp och spelar Barrenton Medic. William gör det enda rätta och spelar spelar Shield of the Oversoul på just Oversoul (där den hör hämma så att säga) och hugger för svårstoppade 7 och avslutar med att spela en Nettle Sentinel. Anton gainar 3 från sitt lag, drar kort och pasar turen. Innan William får hugga tappar Anton Silkbind för ett liv och tappar Nettle, Trow och Slasher. Oversoul kom igenom för 7 och Anton ligger på 5. Willam fortsätter med att spela Wildslayer Elves. Anton gainar liv i slutet och tappar upp för att spela Cenns Enlistment och passa turen. Anton tappar ner Elves och låter William hugga med resten. Anton tar sig en rejäl funderare, och släpper sen Trwo och Oversoul och går ner på 4 efter lite life gain. Slasher byter mot en soldat som får lite boost av Shielddare. En Juvenile Gloomwidow kommer in och Nettle Sentinel glömmer att han får tappas upp.

Anton tappar upp och passar. Innan attack tar Anton tre liv och tappar allt utom Oversoul. Nurturer Initiate kommer in och tappar upp Sentinelen. Anton drar land och passar turen. Allt upprepar sig ungefär en miljon gånger. Anton gainar lite liv och Oversoul hugger tillbaka dem. Spelarna har dock kommit fram till att Anton gainar ett varje runda. Kul spel. Efter ett tag diskar Anton ett plains och spelar ut två soldater till. Innan attack tappas Wildslayer Elves och Trow ner, och endast Oversoul hugger.

Inget speciellt, mer än att klockan går, händer på ett par rundor innan William spelar en till Gloomwidow's Feast i Silkbind Faerie. Anton som ändå tyckte att han hade hatedraftat alla. En Talara's Battalion kommer in på Williams sida men får omedelbart en Recumbent Bliss på sig. Länge leve life gain.

En Spectral Procession ger Anton tre 1/1 flygare, men William har kvar sina två 1/2 spindlar från festen. Utan Silkbind kan William nu börja hugga med sina Witherdjur så Juvenile, Trow, Elves kommer tillsammans med Oversoul och en tapper Nettle Sentnel. En stack med spells och abilities växer sig en halvmeter hög med diverse pump, och fyra studsabilities från en knackad Barrenton Medic. Anton tar tre skada och går ner på 19.


Bra kombo, men bättre kombo.

Anton tappar upp och lägger ut Balefire Liege och tre 2/2 spirits med flying hugger in. Jvenile dog rundan innan och 1/2-spindlarna studsades ut i världsrymden lämnar William utan möjlighet att blocka. En ny Juvenile Gloomwidow tillsammans med Wickerbough Elder kommer in på Williams sida och Blissen dör at instant speed. William hugger med Oversoul och pumpade Wildslayer Elves och Rendclaw Trow. I slutet av rundad skickas Juveniele in i dimman (ska ynglingar syssla med sånt?) och 2/2 spirits hugger in för 6 till och William går ner på just 6 liv. En Swans kommer in på Antons sida och William måste stanna hemma med Oversoul för att överleva nästa attack. Scale kommer och stressar fram ett beslut från Anton som till slut hugger med alla flygare och en conspirad Barkshell Blessing gör en 2/2 spirit till en dödlig 6/6.

William – Anton: 1-1

Klockan visar mindre än tre minuter kvar när det är dags att blanda för duell tre. Man kanske ska drafta rött nästa gång? När spelarna presenterar sina lekar är det time och det blir nix pix för att börja spela sista duellen.




av Ozzy
10:58, 7/9 -08
läst 1766 ggr.
Skriv ut artikel
1 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
Haha, Anton med lifegain-leken. Den har jag sett förut, fast det blev ingen deckningsfråga den här gången... =)

17:28:19, 7/9 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!