Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 666 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 10: And the Battle Begins
Shipshoter vs Rygar

Det är ännu lite tidigt för de med flest poäng att drawa så vi tar chansen att kolla in Patrik och David, båda med endast en förlust. Ingen av spelarna har något papper med sig (kanske nyckeln till framgång) men den översnälla reporten delade med sig av en gammal standings till Patrik. David fick nöja sig med ett hörn. Ingen av spelarna hade någon tärning heller, men Veganas kom och levererade ett paket spindown. How lucky. Båda slår samtidigt och Patrik vinner.




Efter ett evigt blandande och stackande önskar de varandra lycka till. Båda håller och det spelas land-go till Patrik spelar Stonybrook Banneret runda två. David följer upp med en nasty Bitterblossom runda två. Good starts från båda håll. Patrik fortsätter galenskaperna med en Merrow Reejerey för två och en Aquitect's WillMutavault. Han tappar upp ett island och drar kort innan han hugger in med Banneret för två. David får en token i sin upkeep, och spelar en asiatisk Smallpox.

”Vilket går först?”
”Creature, ska... nej. Det är skada först sen creature och sen land. Hum”
Anyhow.

Merrow Reejerey stannar medan Banneret går i graven. På Davids sida offras mutavault/island. Patrik spelar Lord of Atlantis och hugger in för 3. David följer upp med ännu en smallpox och Patrik offrar island och mutavault (som han fick aktivera under resolution för att David är så himla hyvens). Patrik hugger med sina två merfolks och David går ner på 4 i sin upkeep. Han spelar Augur of Skulls som tillsammans med en faerie token chumpar nästa runda. David drar inget och scoopar i Patriks nästa attackfas.

Patrik – David: 1-0

David börjar nästa duell och hoppas att Patrik tar mulligan till 5 och stallar på länder, enda sättet att vinna menar han. Båda håller dock sina sjukortshänder och Patrik får slänga en bild i slutet på sin runda från en Funeral Charm. En Raven's Crime ser till att Patrik slänger ytterliggare ett kort och ner kommer the Rack. Patrik seplar land och Stonybrook Banneret med tre kort kvar på handen. I Davids runda spelas en till Crime genom ett swamp och Banneret dör på en till charm. Patrik spelar Lord of Atlantis som dör på Cruel Edict. David fortsätter att låta Patrik diska kort med sina länder och Patrik tar två i sin upkeep från the rack. En Thoughtseize från David plockar Sower of Temptation och Patrik har Sage's Dousing kvar. Patrik spelar Sygg, River Guide och får sen slänga sin Dousing till ytterliggare ett swamp. Nästa runda spelar Patrik en Cursecatcher och sitter fortfarande med tom hand. David spelar Withered Wretch och passar turen så att Patrik får mer späk från tha rack. Det är stall på huggandet och Patrik drar kort i drawstep, får diska i Davids runda och tar späk från the rack ner till noll.

Patrik – David: 1-1


David berättar en underhållande story från Kina där han köpt sina Funeral Charm eller om det nu var Midnight Charm. Hur det nu än var så hade han blivit ”lurad” av en dealer i Kina att spela kort som han inte ville spela. Men eftersom han skrivit ”svart charm” på leklistan fick han byta till vilken charm han ville. Listigt. Så funkar det inte i Sverige.

Patrik funderar riktigt länge på om han ska hålla, men beslutar sig efter en kvart eller så (efter att David redan sagt att han håller) för en mulligan. Efter sex startkort spelar han en Cursecatcher runda ett och Stonybrook Banneret runda två. David öppnar med en the rack och passar sin andra runda. Patrik spelar en Merrow Reejerey runda tre (för två mana) och slår med sina två 2/2:or. En mutavault blockar Cursecathern och David går ner på 17. I sin runda spelar David en Cruel Edict (även den asiatisk, ett genomgående tema i hans lek) och Patrik som stannat på två länder väljer att offra Merrow Reejerey. Banneret hugger för ett och Patrik spelar sitt tredje land och suckar lite. David spelar smallpox i sin runda men den studsas av en Venser, Shaper Savant. The Rack hugger ett i Patrik under upkeep och han spelar ut en Mutavult. David försöker spela smallpox igen, men den kontras och Patrik drar ett kort med en Cryptic Command. De små männen fortsätte ratt hugga, nu med assistans av mutavault och David går ner på 8. David tappar upp och försöker spela Tombstalker men Patrik har dragit en Sage's Dowsing. Rundan efter hugger Patrik för totalt 9 skada och David sträcker fram handen.

Patrik – David: 2-1




av Ozzy
12:11, 7/9 -08
läst 1837 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "And the Battle Begins" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!