Magic the Gathering
Magic the Gathering34880 medlemmar 654 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 7: Showdown of the might-have-beens
JonteB vs Felix

Felix förklarar att hans lek har en 9-8-manabas, en kurva, removal, inga 1/1:or för 2. Detta får JonteB att darra i stöfvelskaften men hämtar sig med en stabil vinst på tärningsslaget. Han håller även starthanden medan Felix får nöja sig med en frownhållning.


Jonte inleder kriget med Nightsky Mimic som flyger förbi Felix Sickle Ripper med hjälp av Bloodied Ghost. Felix har Rendclaw Trow men den ser mindre het ut än Jontes bord som kompletteras av Augury Adept.

Felix: ”Vad är det?”
JonteB: ”Något slags låtsas-Ophidian."

Felix spelar Glen Elendra Liege. JonteB svarar med en simpel liten Steel of the Godhead på Augury Adept, något han kallar för en ”PG-kombo”. Vet inte vad han menar med det. Han slår i alla fall med sin 4/4 unblockable lifelink låtsas-Ophidian, Felix droppar till 10, JonteB hamnar på 22, revealar Kithkin Zealot, går upp till 24, spelar Kithkin Zealot och slutar på 27.

Glen Elendra Liege hugger men förmår bara få ner JonteB till 25. Sedan passar Felix turen med en massa länder uppe, vilket får JonteB att frukta Aethertow. Han lämnar brutne killen hemma och anfaller bara med Bloodied Ghost. Felix är på 8. En Thistledown Duo ställer sig på Jontes bräde.

Efter mer mellande över en möjlig Aethertow lägger JonteB Armored Ascension på Kithkin Zealot och hugger med den, Augury Adept och spöket. Felix försöker spela Aethertow och conspirea den, men JonteB påpekar att conspiredjuren måste dela en färg med spellen. Felix får nöja sig med att lägga Kithkin Zealot överst på libraryt. Den revealas på Augury Adept och spelas igen. JonteB är nu på 34 liv.

Felix kämpar emot med Kulrath Knight. Detta hindrar inte JonteB från att hugga med Augury Adept, men Felix har Banishing Knack för att bli av med den. Han har också Kinscaer Harpoonist, vilket faktiskt stoppar upp lite. Harpunmannen får på sig en hjälm och börjar bearbeta Jontes life total. Felix drar och resolvar Puresight Merrow.

Jonte spelar om Augury Adept och hugger med sin duo. Felix vill tradea med Kulrath Knight, men den får smaka Inquisitor's Snare. Felix fortsätter slå med den hjälmprydde harpunkillen och spelar Merrow Grimeblotter. Allt detta förlorar sig helt när Jonte har en Oversoul of Dusk. Det är scoop i Felix.

JonteB: ”Drafta inte en lek som är så känslig för Oversoul of Dusk. Det är ett klassiskt nybörjarmisstag.”

I andra duellen startar Felix med Puresight Merrow som matchas och tradear med Nightsky Mimic. Felix har Thistledown Duo och JonteB Wilt-Leaf Cavaliers. En ny Puresight Merrow hjälper Felix duo att hugga ner JonteB till 17. Han blir förskräckt över att han är under tjugo i liv.

Jontes Wilt-Leaf Cavaliers slår tillbaka och får sällskap av Voracious Hatchling. Felix har Rendclaw Trow. När Jonte hugger med både Cavaliers och Hatchling mellar Felix en stund över blocken innan han dubbelblockar Hatchling med duon och Puresight Merrow och blockar Cavaliers med Rendclaw Trow. Jonte har Unmake till merfolket men Felix har Banishing Knack och studsar Hatchling. Cavaliers och trollet slåss lite och det slutar med att Cavaliers är 1/2 och trollet 1/1.

Felix spelar Noggle Bridgebreaker och anfaller med duon, vilket placerar JonteB på 15. Jonte spelar om Voracious Hatchling som inte ställer sig i vägen när åsnan och duon kommer in. Det finns dock en Inquisitor's Snare till åsnan. Felix spelar Merrow Levitator.

Kithkin Spellduster på Jontes sida ger honom en 4/4 Hatchling som slår ner Felix till 13 och trycker upp Jonte till 17. Felix har föga att göra men när Kithkin Spellduster flyger in får Levitator trollet att flyga upp och möta den.

Jonte spelar Kithkin Zealot för noll liv och hugger med en 5/5 Hatchling som äter en Aethertow. Bara att börja om. Merrow Levitator ger sig själv flying, tappas upp av en spelad Gravelgill Axeshark, och hugger i luften tillsammans med duon. Jonte är på 13.

Jonte har bara samma envetna Hatchling. Den kan inte blocka när Felix spelar Parapet Watchers och sen slår med en flygande yxhaj och en flygande duo. Jonte ligger på 8. Han tappar Parapet Watchers med Niveous Wisps, spelar Thistledown Duo och slår med sin 4/4 Hatchling, som återigen lämnar spel, den här gången via Consign to Dream. Felix kanske måste dö, men fan heller att han ska dö till en mesig Hatchling. Jonte spelar om den, men utan mycket hopp.

Felix fortsätter med sina flygande hajtricks och Jonte är bara fem poäng från döden när han stoppar upp luftarmadan med Watchwing Scarecrow. En Steel of the Godhead i Thistledown Duo senare ligger Jonte plötsligt på 10 och Felix på 8. Sickle Ripper hjälper inte mycket, vinden vänder, och Felix sträcker fram handen.

2-0 till JonteB och drop i Felix.




av Priceguy
20:56, 6/9 -08
läst 2165 ggr.
Skriv ut artikel
1 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Bästa matchen hittils :)
JonteB: ”Drafta inte en lek som är så känslig för Oversoul of Dusk. Det är ett klassiskt nybörjarmisstag.” <3 <3

03:23:18, 7/9 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!