Magic the Gathering
Magic the Gathering34895 medlemmar 663 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008! Turnering [Booster Draft]
Draftgenomgång med erik_g

erik_g gick 2-1 i Constructed och förtjänade därmed en plats i draftpod 2. Där satt han med Sadeg till höger och Emil Sjögren till vänster. Själv stod jag snett bakom med anteckningsblocket i handen.

av Priceguy
16:28, 6/9 -08
läst 1925 ggr.
Skriv ut artikel
1 kommentarer

Eriks första pack innehöll Valleymaker, Torrent of Souls, Kithkin Rabble och Intimidator Initiate. Inte Magichistoriens hetaste pack. Erik valde en Valleymaker.

Andra packet erbjöd Juvenile Gloomwidow och Turn to Mist, där Erik plockade det blåvita kortet. Tredje packet skickade tillbaka honom i rött med en Sootstoke Kindler över Juvenile Gloomwidow och Spawnwrithe. Fjärdepicket blev också Turn to Mist, den här gången över Drove of Elves, Last Breath och Loamdragger Giant. Efter fyra picks verkar Erik bygga minst två lekar.

Femte packet blir något av ett vägskäl när Erik väljer mellan Repel Intruders och Traitor's Roar. Det blir det senare kortet och Erik har bestämt sig. Det är rött som gäller. Han följer den stigen med Rustrazor Butcher i nästa pack och tar sedan Gloomwidow's Feast över Safehold Duo.

Åttonde packet erbjuder en ny Safehold Duo, en Fulminator Mage och en Runes of the Deus, som Erik till slut pickar. I nionde packet har han chans på en ny Runes of the Deus men föredrar Torrent of Souls. De sista packen bidrar med två Fists of the Demigod, en Emberstrike Duo och en Loamdragger Giant.

Dags för andra Shadowmoorboostern. Första packet erbjöd inga bomber till Eriks lek. Sootstoke Kindler var det bästa som fanns att få. Andra packet hade en ny Sootstoke Kindler, en Faerie Macabre för den rödsvarte, en Gloomwidow's Feast för den rödgröne, lite vitt mys och en Jaws of Stone som Erik gärna tog.

I tredje packet mellade Erik över sin andra Sootstoke Kindler, Giantbaiting eller Emberstrike Duo. Det blev en Sootstoke Kindler. Han verkade betydligt nöjdare när det fjärde packet innehöll Boggart Ram-Gang som han tog över Elemental Mastery.

I femte packet valde Erik mellan Manaforge Cinder och Sootwalkers. Eder ödmjuke skribent trodde att Sootwalkers var precis vad leken ville ha nu, men Erik föredrog Manaforge Cinder. I sjättepick blev det Fulminator Mage över Rustrazor Butcher. Sjundepicket var en Runes of the Deus till med inget annat intressant i packet.

Åttonde packet hade Morselhoarder och Scuzzback Scrapper som ratades för en ny Manaforge Cinder. Ännu en Scrapper skickades vidare i nionde packet, där Erik tog Smolder Initiate. Faerie Macabre la sig i högen utifall att Erik blev sugen på svart, och sen var det roliga slut.

Dags alltså för Eventide. Erik såg först en Hearthfire Hobgoblin men föredrog Fire at Will när den dök upp. I övrigt var Eriks booster bra för den vite spelaren, med både Ballynock Trapper och Recumbent Bliss. Andra packet frestade med Battlegate Mimic, Duergar Hedge-Mage och Flame Jab, där Erik tog brännet. I valet mellan Riverfall Mimic och Scourge of the Nobilis tog Erik Mimicen.

Det riktiga priset kom i fjärde packet med en andra Fire at Will. Femtepick Cinder Pyromancer samt sjätte-, sjunde- och åttondepick Duergar Assailant gick med i laget. Sjundepicket var över Noggle Bridgebreaker. Nionde packet innehöll bara en hatdraftad Kithkin Zealot. Duergar Hedge-Mage hade gått runt men stannade hos Erik. Några icke upphetsande picks passerade innan Noggle Bridgebreaker wheelade.

Efter draften tyckte Erik att leken blev väldigt bra, även om det fanns några tveksamma val han hade gjort.

Valleymaker har jag aldrig spelat med innan. Det kanske hade varit bättre att ta Intimidator Initiate där. Nu fick jag i och för sig gott om ettdrops ändå. Jag hamnade i rödsvarta temat rätt fort.”

Andra och fjärde picket var ju Turn to Mist.

"Ja, då var jag ju maximalt öppen. Jag har alla möjligheter, alla arketyper.”

Hur glad blev du över den andra Fire at Will i fjärdepick?

"Väldigt glad. Det var ju removal som saknades."

Det var ett par picks jag undrade över. Din andra Duergar Assailant över Noggle Bridgebreaker? Gillar du inte den?

"Det kan så klart diskuteras. Jag tyckte att det var viktigt med tidiga drops. Nu wheelade ju Noggle Bridgebreaker så på det viset var det ju rätt."

Manaforge Cinder över Sootwalkers? Just då tyckte jag att Sootwalkers var precis vad leken behövde.

"Jag ville ha svart till Torrent of Souls men inte köra så många Swamps så att jag kan spela mina Boggart Ram-Gang osv. Jag kör 15 Mountains och 2 Swamps. Nu kan jag både spela något ickesvart hybridkort och ha svart mana till Torrent of Souls."

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

erikg

MEDLEM
Uppsala
"...och sen var det roliga slut"

ånej, jag fick allt en poison the well också, som jag brädade in och stal två partier med mot bennys myslek. detta efter att vi båda var 0-2, så att leken blev väldigt bra var väl att ta i...

repel intruders pack 1-5 och morselhoarder pack 2-8 hade väl kanske också varit värt att fundera på.

23:34:06, 7/9 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!