Magic the Gathering
Magic the Gathering34893 medlemmar 662 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 6: De kvicka smällarnas tidsålder
Mattias Kettil vs Razorfin

I sjätte rundans featurematch möts två fysiskt identiska spelare. Man kan bara skilja på dem genom att Per kör den berömda göteborgska Kennyblandningen medan Mattias bjuder på Lakrisal. Pressen är fullständigt omutbar.

God Lakrisal, dock.


Mattias vinner tärningsslaget och har även första playet i en Mudbrawler Cohort som slår för ett. Nästa runda spelar Mattias en Battlegate Mimic innan hans goblin tradear med Pers Riverfall Mimic. Per lägger länder och säger go medan Mattias spelar Horde of Boggarts (som bränns ihjäl) och Sootwalkers (som får hugga). Runda sex har Per en Morselhoarder och när Mattias tappar sina killar för att conspirea Giantbaiting ser Per sin chans.

Runes of the Deus, Monstrify, gg. 1-0 till Per.

Per: ”Jag spelar kombolek i dag.”

Inför andra duellen väljer Per att mulla till sex. Mattias inleder med en Scuzzback Scrapper som får slå förbi Pers Groundling Pouncer. Mattias har också Cinder Pyromancer som börjar pinga så smått. Per slår tillbaka och spelar Gloomwidow.

Horde of Boggarts får Mattias sida att se större och rödare ut vilket gör att Per får tänka efter en smula innan han skickar in sina killar och spelar Nettle Sentinel. Mattias droppar till 13 men har en Slinking Giant och en boggarthord som slår vilt. Runes of the Deus ger Gloomwidow +1/+1 och trample för det facila priset av fem mana, och Mattias tar stryket som bjuds. Han har sin comeback i form av en conspiread Giantbaiting. Tillsammans med Horde of Boggarts och Slinking Giant blir det för mycket och det står 1-1.

I tredje duellen lägger Per runda ett Nettle Sentinel men vägrar slå med den över det tomma brädet. Mattias cyclar en Crimson Wisps i alven och spelar Scuzzback Scrapper. Per fortsätter vägra anfall men har en Boggart Arsonists som dör av ett väldigt djupt ärr.

Hearthfire Hobgoblin hittar hem till Mattias och slår tillsammans med två Giantbaiting-tokens. Per är hastigt och lustigt på åtta liv. Nu börjar Per slutligen anfalla och tappa upp sin alv med Tattermunge Witch. Häxan dör Power of Fire-döden så att Mattias hobgoblin kan slå ner Per till fyra. Pyre Charger dyker också upp.

Per får in ett hugg till och spelar Morselhoarder. Storsmällen kommer från Mattias med Hearthfire Hobgoblin, Pyre Charger och Scuzzback Scrapper. Morselhoarder tradear med Hearthfire Hobgoblin och Nettle Sentinel med Pyre Charger. Per har hamnat på två inklusive det manaburn han fick svälja för att få död på Mattias hobgoblin,

Per drar ett kort, tittar på det, och scoopar. Mattias har vunnit med 2-1.

Jag frågade Mattias hur han lyckades hamna med den helröda leken som alla vill ha.

"Jag öppnade Intimidator Initiate och när den kom runt så verkade rött öppet."
AntonJ: ”Hur kan du alltid wheela sånt?”




av Priceguy
18:34, 6/9 -08
läst 2283 ggr.
Skriv ut artikel
0 kommentarer

 

Artikel-feedback

Ingen har kommenterat "De kvicka smällarnas tidsålder" än.


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!