Magic the Gathering
Magic the Gathering34892 medlemmar 651 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM 2008!
Runda 3: Feature Match
KK vs sadeg

Johan anländer aningens sent till bordet, och efter att PG försökt förklara att en överkryssad 4:a och ett F betyder ”feature match bordet”. Johan påpekar då att det inte stod något kryss på den listan han läste på och det stod 1 -0 mellan Johan och PG.


Kristoffer vinner tärningsslaget med en tvåa över en etta och väljer att spela. Kristoffer inleder med en mulligan till sex och Johan kör på sina sju. Båda spelar lite basicländer och Kristoffer späker sig själv till 17 med en thoughtseize runda två för att plocka en cyptic command. Handen visar i övrigt reveillark och momentary blink. Johan spelar land, passar och Kristoffer gainar två liv med en kitchen finks. Johan passar igen och kitchen finks skickas in i det röda följt av en llanowar elves på Kristoffers sida. Johan spelar land igen och passar turen. Finks och elves jobbar vidare i krigszonen och en pendelhaven pumpar elves till 2/3. Nästa runda spelar Johan en mulldrifter och passar turen. Kristoffer skickar in sina djur för anfall och mulldrifter blockar finks. Alven går igenom för två och liven är 10-21. Kristoffer spelar ännu en finks och går upp på 22 efter späk från llanowar wastes. På sin sjätte runda spelar Johan en prismatic lens och reveillark för att hålla tillbaka finkarna. Han påpekar att matchen utvecklat sig lite underligt. Rundan efter kommer en 2/1 fink in i röda zonen som blockas av reveillarken. En profane command byter reveillark mot en kitchen finks från graven, men Johan får tillbaka sin mulldrifter och drar två kort. På sin tur kommer en aven riftwatcher in på Johans sida med fyra länder uppe för möjlig kontring, liven är 12/23. Kristoffer hugger med laget bestående av två finks och en alv, och Johan blockar finkarna. Efter pump och skada på stacken blinkas mulldrifter och Johan drar ytterliggare två kort. Han blinkar även riftwatcher och går allt som allt upp två liv efter attacken medan båda finkarna kommer tillbaka med var sin counter. Kristoffer följer upp med att spela en coloss och passar. På sin tur skickas flygarna in i röda zonen och får ner Kristoffer på 23 följt av en wrath of god som rensar bordet och Johan avslutar rundan med en reveillark. Kristoffer spelar en wren's run vanquisher och visar en imperious perfect som även den kommer ut. Johan tappar upp och skickar in reveillark för fyra i Kristoffer, följt av en blink för att få tillbaka mulldrifter och riftwatcher. Kristoffer försöker spela en ny coloss men Johan svarar rune snag och blinkar mulldrifter för två nya kort. Johans flygande lag kommer in med åtta skada och följs upp av ytterliggare en mulldrifter varpå Kristoffer plockar ihop korten.

Johan – Kristoffer: 1-0

Kristoffer spelar först även andra duellen, men denna gång är det Johans tur för mulligan. Han håller sina sex kort och Kristoffer börjar med en treetop village följt av en mutavault och wren's run vanquisher runda två. Johan fortsätter att spela land-go och Kristoffer spelar thoughtseize och plockar en teferi. Johan har även två venser, shaper savant på hand. Wren's run vanquisher hugger ner Johan 3 liv innan Kristoffer passar turen. Johan tappar upp och evokar mulldrifter. Kristoffer hugger med vanquisher och mutavault och spelar till sist en tarmogoyf efter att Johan gått ner till 10. Johan spelar land-go och Kristoffer tappar upp. Kristoffers gäng hugger och Johan spelar venser för att studsa wren's run vanquisher och chumpa 2/3 tarmen. Kristoffer spelar ut vanquishern igen och visar återigen llanowar elves. Johan spelar land-vänta-go denna runda. Llanowar elves kommer ut och Kristoffer skickar in tarm och wren's run vanquisher i röda zonen. Den andra vensern studsar återigen wren's run vanquisher och condemn skickar ner tarmen underst i Kristoffers lek. Kristoffer spelar mutavault och tappar ner för en primal command och blandar in ett island och graven i Johans lek. Johan tappar upp men missar landdroppet och passar turen. Kristoffer spelar tarmogoyf och hugger med treetop. Venser blockar och bli blinkad för att skicka upp tarmogoyfen på hand igen. Johan spelar återigen land och passar turen. Kristoffer skickar in treetop i röda zonen och hugger ner Johan på 6 följt av en thoughtseize. Johan tar ett späk för att kontra och dra ett kort. På Johans tur drar han sitt sjätte land och spelar crovax för att skicka llanowar elves till gravhögen så att tarmogoyf förblir en 2/3. Kristoffer spelar ut wren's run vanquisher för fem mana den här gången och passar turen. Johan spelar en prismatic lens och håller fortfarande mana uppe för en blink från graven eller en till command. Kristoffer försöker spela en colossus men den blir kontrad och Johan drar ett kort. Wren's run vanquisher skickas in i röda zonen och efter lite räknande tar Johan två i hull och går ner på tre. Johan tappar upp spelar ut en 5/4 reveillark och suspendar en ancestral visions. Kristoffer söker fortfarande efter sin andra svarta manakälla för att kunna spela profane command och jämna ut matchern till 1-1 men drar bara ännu en forest. Wren's run vanquisher hugger och chumpas av venser. Kristoffer diskar en faeri macabre för att ta bort venser och blink ur Johans grav medan han är uttappad. Johan tappar upp och passar turen. Kristoffer aktiverar två treetop village och hugger med fyra tvåpowergubbar in i Johans två blockers och det är utjämnat.

Johan – Kristoffer: 1-1

Johan fick hålla en kall sexkortshand men tyckte att han inte kunde gå ner ytterliggare kort. Att besluta sig för mulligan är en svår konst. Johan börjar den avgörande duellen.

Båda beslutar sig för att hålla, båda har tydligen både land och spells. Kristoffer visar en chameleon colossus för att spela gilt-leaf palace och plocka en mulldrifter med thoughtseize. Johan hade både land och spells. Johan tappar upp och suspendar en ancestral visions. Kristoffer spelar treetop och llanowar elves och passar. Johan spelar land go och Kristoffer försöker få ut den visade colossen, men Johan har dragit en lämplig runesnag. Nästa runda spelar Kristoffer en mind shatter för hela Johans hand. Johans ancestral tickar vidare med en counter kvar medan han drar och passar turen. Kristoffer skickar in alven i röda zonen för att sedan blanda in ett land och graven i Johans lek med primal command. Johans ancestral resolvar och han är tillbaka på fyra kort på hand. Kristoffer skickar in llanowar elves och treetop i huggläge och Johan går ner på 15. Johan passar sin tur och Kristoffer anfallar återigen med treetop och alv. Kristoffer spelar ut en tarmogoyf som är ok och Johan rensar brädet med wrath of god på sin runda. Treetop hugger ner Johan på åtta och en imperious perfect kommer in på Kristoffers sida. Johan spelar land-go och studsar treetop nästa gång den försöker komma in för en attack. Kristoffer spelar ut den igen och lägger ut en till llanowar elves. Johan tappar upp, spelar land och passar. I slutet av rundan kommer en alvtoken in på kristoffers sida genom imperious perfect. När Kristoffer ska skicka in sina krigare på uppdrag tappar Johan dem och drar ett kort. Kristoffer svarar med att göra en token. Johan tappar upp spelar land och passar. Kristoffer drar och spelar en thoughtseize och Johan visar två blinkar, ett land och en prismatic lens varpå han sträcker fram handen.

Johan – Kristoffer: 1-2




av Ozzy
15:21, 6/9 -08
läst 1557 ggr.
Skriv ut artikel
4 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Calleponken

MEDLEM
Lund
Svårt att toppa Björn location, men jag sitter i Barcelona och följer coverage. Heja heja!

19:57:17, 6/9 -08
Neverest

FANTASY KING
HEDERSMEDLEM
Piteå
GJ PG och Ozzy. Jag sitter i Ume och uppdaterar hela tiden. =)
Too bad Sadeg. =(

16:55:38, 6/9 -08
Uppdaterad: 19:58:53, 6/9 -08
Beakid

ADMIN
REDAX
MODERATOR
GULDMEDLEM
Lyckeby
Och jag från Kina :) GJ, keep it up!

16:25:44, 6/9 -08
ppolfeldt

MEDLEM
Lund
Jamen, helt utmärkt coverage. Följer händelseutvecklingen ifrån Lund :).

16:16:52, 6/9 -08
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!