Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 644 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

Krönika [EDH]
Commander: Tovolar - in the Woods

Wizards har insett att Commander (EDH) är ett väldigt populärt format hos dess kunder och frågar du mig så är det det mest populära formatet. Jag har alltid tyckt om att bygga lekar och jag har genom åren lyckats skapa en god grund att stå på när det gäller detta byggande.

I den här artikeln kommer jag berätta om hur jag tänker och tycker kring Commander lekbyggande och jag levererar också en färdig lek i budget form.

av Discus
06:20, 11/4 -22
läst 2256 ggr.
Skriv ut artikel
15 Kommentarer

.
Wizards har insett att Commander (EDH) är ett väldigt populärt format hos dess kunder och frågar du mig så är det det mest populära formatet. Jag har alltid tyckt om att bygga lekar och jag har genom åren lyckats skapa en god grund att stå på när det gäller detta byggande.

Covid 19 stoppade oss från det fysiska spelet under väldigt lång tid men nu känns det som det är dags att börja titta på spelet igen. Av den anledningen kommer jag att försöka skriva en artikel i månaden om Commander, där jag fokuserar på hur jag tänker vid lekbyggande och jag kommer även ge bort den färdiga leken till någon som behöver en lek.


Wizards - Hur tänker ni egentligen?
Jag förväntar mig inte speciellt mycket när det gäller Wizards numera. De exploderar ut nya kort och fler varianter av samma kort än vad som är rimligt även för en samlare som mig. Jag uppskattar givetvis en av varianterna mer än de andra men det är inte rimligt att det numera finns så många varianter att “pimp”-kort knappt är värda mer än dess normala utgåvor.

De har insett att det är bra för affärerna att släppa Commander-lekar inför varje större släpp av produkter men det är uppenbart att någon på marknadsföringsavdelningen inte insett att om man släpper ett dubbelset som fokuserar på vampyrer och varulvar, så kan man givetvis också släppa commanderprodukter som följer det temat.

De släppte i höstas en vampyr-lek vilket givetvis var rätt, men vart hamnade varulvsleken? Hade jag varit ansvarig så hade jag bygget en Orzhov (svartvit) Vampyrlek och en Gruul (rödgrön) Varulvslek som var balanserad för att kunna fajtas med varandra. Det är för mig inte rocket-science, det är ren basic och det borde vilken commanderspelare som helst kunnat berätta för dem om de bara frågat.

Det finns en vampyr-lek så jag kommer inte bygga en ny variant av den leken även om den är felfärgad. Därmed finns det en öppning för mig att fokusera på hur jag bygger en varulvslek och hur jag prioriterar. Jag kommer bygga en budget-lek men jag kommer också lyfta fram kort jag anser en plats i leken om ekonomin finns.


.Tovolar, Dire Overlord // Tovolar, the Midnight Scourge
Välja min general - vem ska leda min arme?
Jag har bestämt mig för att bygga en varulvslek och jag kan givetvis välja vilken legend som helst som är rödgrön. Det finns 43 alternativ om jag inte lägger in några begränsningar, men för min del känns det som att det enbart finns två alternativ då Tovolar, Dire Overlord och Ulrich of the Krallenhorde är de enda Werewolfs som finns tillgängliga.

När jag tittar på korten så är det för mig givet att välja Tovolar, för kortekonomi är väldigt viktigt i Commander och för agrolekar i synnerhet. Vi behöver fylla upp handen igen för att kunna hantera de massrens som vi garanterat kommer råka ut för.

Tovolar ger kortdrag för både Werewolfs och Wolfs och då vargtokens är generellt lätta att skapa, så ska leken även få en del vargar i sig. Det känns även rätt ur temasynvinkel.






Personliga preferenser
När man bygger en lek är det viktigt att veta vad man har för personliga preferenser. För även om en lek är väldesignad och bra, så kan den vara dålig beroende på att leken förutsätter att man har en spelstil som man inte är. För att ta ett extremt exempel, det är väldigt svårt att spela kontroll om man är en individ som gärna tappar ur och spelar agro.

När det gäller min personliga spelstil så är jag en durdle-spelare som gärna lutar mig tillbaka och gör minsta möjliga i väntan på att se vad andra gör. Det betyder inte att jag sitter och gör mina egna saker och låter andra vänta på mig. För det är något jag anser att man som magic-spelare ska undvika. Durdla gärna, men låt inte andra vänta på att du spelar magic med dig själv.

Spoiler:

För att ta ett enkelt exempel, om du spelar med Sensei's Divining Top. Se till att vara extremt effektiv när du aktiverar toppen. Det finns ingen anledning att i ett endstep aktivera toppen, begrunda hur det ser ut i 20 sekunder för att sedan göra eller inte göra något. Begrunda dina förutsättningar löpande under hela turen och inse dina förutsättningar innan du tittar. Aktivera toppen och gör ett beslut inom två sekunder och fortsätt sedan. Om du inte förstår vad jag menar här, undvik att spela Sensei's Divining Top!


När jag bygger mina budget-lekar har jag fokus som handlar om att de ska vara lätta att ta fram och spela med för vem som helst med lite sinne för Commander. Jag undviker att använda sök-effekter i biblioteket, då sådant förutsätter att spelaren vet exakt vad hen vill ha. Du ska kunna spela med det du ser och sedan kan det givetvis finnas saker du lär dig efter hand men generellt sett, ta upp leken och spela med den.


Varulvar och vargarDuskwatch Recruiter
Vårt tema har begränsat oss rejält när det gäller varelser och om vi bara tittar på Werwolfs så finns det totalt 69 stycken att välja på och det är lätt att gå igenom vilka som är intressanta. När jag väljer vilka som ska få vara med så är fokus manakurva, kortens effektivitet i förhållande till manakostnad och ekonomi. Sedan vill jag undvika att ha med billiga (manakostnad) varelser som är direkt dåliga att dra senare. För ett ta ett lätt exempel så är Duskwatch Recruiter ett väldigt bra kort medan Gatstaf Shepherd är ett väldigt mediokert kort, trots att de har samma manakostnad och samma power/toughness.

När det gäller vargarna så tittar jag egentligen inte på de rena vargarna utan mer på kort som skapar vargar och gör saker med vargar. Det gav mig följande 103 träffarna. Utöver det finns det säkert fler kort som jag inte tänkt på men det är dessa som jag scrollade igenom i mina försök att finna passande kort till den här leken.

Det är sättet att få in varelser som ligger nära till hands att plocka in sedan har man givetvis personliga preferenser och favoritkort som man kan tänkas plocka in bara för att de känns rätt. Här har jag med Chameleon Colossus och Taurean Mauler med som givetvis är varulvar också, men de söks inte fram lika lätt. Neyith of the Dire Hunt är ett kort jag adderat för att den har fin synergi med vad jag tänker kring leken.

Efter en stunds pillande kom jag fram till en manakurva för mina varelser som ser ut enligt följande där vi går från 1 mana till 6 mana. 1st - 9st - 10st - 11st - 6st - 3st. Jag har prioriterat bort vissa kort av ekonomiska skäl, men om du har dem hemma är det givetvis helt rimligt att addera dem till din egen lek. För att nämna några jag valt bort så har vi Avabruck Caretaker, Huntmaster of the Fells, Master of the Wild Hunt och Realmwalker.


Övriga spellsBlood Sun
Här har vi nu en lek fylld med varelser som gärna slåss och ur temasynvinkel ser jag gärna att vi lägger in att de ska slåss och då har vi keyword fight att leka med. Sedan behöver vi lite mer kortekonomi och en del accelerande av manan för att kunna spela de häftiga sakerna tidigare om möjligt. .

Spelar man grönt och vill komma upp en bit i manan så spelar man Cultivate och Kodama's Reach, så är det bara. De är två länder i ett kort och snabbar på dina landdrop, bättre än så blir det inte. Jag är egentligen emot kort som Sol Ring, då jag anser att kortet borde vara bannat men när jag bygger budget lekar får den vara med. Arcane Signet är stabil och numera har den tryckts så många gånger att den får anses vara inom budget.

Blood Sun är ett kort jag anser vara väldigt bra för att hantera mycket landtrixande och namnet associerar fint med det jag är ute efter. I övrigt handlar korten jag valt ut om att pumpa upp, dra kort och slåss. Givetvis med lite vargar som studsar in lite här och där. Det finns så många kort att välja på så att det är omöjligt att välja ut exakt rätt, men det känns som att de kort jag valt ut gör det jag vill att leken ska göra.


Bygga en manabas
Manabasen är alltid tråkig, för det optimala vore givetvis att vi får den mana vi vill ha när vi behöver den.

Spoiler:

Tänk om man skapade en variant av Commander där man inte behövde fylla upp med länder om man inte ville. Utan varje tur fick man välja att lägga in ett basic land med någon form av restriktion. Vad sägs om att första färgen är gratis men om du vill addera en färg till så måste du offra ett land. Det skulle göra att man kan spela lekar helt utan mana men om man vill spela flerfärgat och/eller med ramp så kan det ändå bli relevant med manafix från leken.


Detta är en tvåfärgad lek lite lagom aggressiv lek och det gör att jag vill undvika länder som kommer in tappade men samtidigt vill jag givetvis finna sätt att få en stabil manabas där vi exempelvis inte fastnar med en färg. Har man ekonomi så finns det givetvis all världens möjlighet att lägga in kort som Taiga, Wooded Foothills, Spire Garden och Stomping Ground. Generellt sett så kan man spendera hur mycket pengar som helst på manabasen men min fokus i den här leken är att enbart lägga till ekonomiskt dyrare kort om de tillför leken något viktigt.

Det gör att Mosswort Bridge, Skarrg, the Rage Pits och Kessig Wolf Run är kort jag känner är viktiga för den här leken. Sedan finns det kort jag känner är viktiga för stabiliteten av leken och då adderar jag Temple of Abandon, Path of Ancestry och Myriad Landscape. Utöver det så adderar jag enligt principen att få ihop så mycket stabilitet som möjligt.


Den färdiga leken: Tolovar - in the Woods
Nu har jag fått ihop en lek och det finns alltid kort man kan lägga till eller dra ifrån. Allt efter tycke och smak. Kom gärna med idéer om kort jag borde adderat och protestera gärna högljutt mot kort som absolut inte borde vara med.

Spoiler:

Tovolar - in the Woods

EDH / Casual

Av: Discus
19:18, 3/3 -22

Discus kommenterar:
Wizards har lite konstiga idéer ibland och en sak som bekymrade mig med släppet av nya Innistrad var att de inte tryckte någon Werewolf Commander lek. Av den anledningen har jag designat en i budget form.

Känner du att detta är en lek jag vill ha, så är den till salu för 600kr.

Uppdaterad: 2023-12-27
Kategori: Casual
Format: EDHStorlek: 100 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
503:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]255815[/lek]
Köp leken! Proxa leken!
  CREATURES (41)
1Tovolar, Dire Overlord // Tovolar, the Midnight Scourge
1Afflicted Deserter
1Ballista Watcher // Ballista Wielder
1Breakneck Rider
1Chameleon Colossus
1Child of the Pack // Savage Packmate
1Cult of the Waxing Moon
1Daybreak Ranger
1Duskwatch Recruiter
1Fangblade Brigand // Fangblade Eviscerator
1Geier Reach Bandit
1Hermit of the Natterknolls
1Hound Tamer // Untamed Pup
1Hollowhenge Overlord
1Howlpack Piper // Wildsong Howler
1Huntmaster of the Fells
1Ill-Tempered Loner // Howlpack Avenger
1Infestation Expert // Infested Werewolf
1Instigator Gang
1Kessig Forgemaster
1Kessig Naturalist // Lord of the Ulvenwald
1Kruin Outlaw
1Lambholt Elder
1Mayor of Avabruck
1Mondronen Shaman
1Neyith of the Dire Hunt
1Nightpack Ambusher
1Outland Liberator // Frenzied Trapbreaker
1Packsong Pup
1Reckless Stormseeker // Storm-Charged Slasher
1Runebound Wolf
1Sage of Ancient Lore
1Scorned Villager
1Skalla Wolf
1Taurean Mauler
1Tovolar’s Huntmaster // Tovolar’s Packleader
1Ulrich of the Krallenhorde
1Ulvenwald Captive
1Weaver of Blossoms // Blossom-Clad Werewolf
1Wolfir Silverheart
1Wolfkin Outcast // Wedding Crasher
 ENCHANTMENTS (6)
1Blood Sun
1Feed the Pack
1Howling Moon
1Rhythm of the Wild
1The Triumph of Anax
1Wolfcaller’s Howl
 SORCERIES (11)
1Cultivate
1Harmonize
1Into the Night
1Kodama’s Reach
1Pack’s Betrayal
1Primal Might
1Rishkar’s Expertise
1Rivals’ Duel
1Shamanic Revelation
1Struggle for Skemfar
1Unnatural Moonrise
  INSTANTS (2)
1Hunter’s Insight
1Khalni Ambush // Khalni Territory
  ARTIFACTS (3)
1Arcane Signet
1Lifecrafter’s Bestiary
1The Celestus
 LANDS (37)
12Forest
10Mountain
1Command Tower
1Evolving Wilds
1Kazandu Refuge
1Kessig Wolf Run
1Mosswort Bridge
1Myriad Landscape
1Path of Ancestry
1Raging Ravine
1Restless Ridgeline
1Rockfall Vale
1Rugged Highlands
1Skarrg, the Rage Pits
1Temple of Abandon
1Terramorphic Expanse
1Unclaimed Territory
.


Vem behöver denna lek?
Jag nämnde i början av artikeln att jag skulle ge bort den färdiga leken till någon och det tänker jag göra. Vem känner du behöver en Commander lek och skulle uppskatta att få denna lek?

Kom med förslag så väljer jag ut en person som får leken levererad hem till sig!


Nästa lek - det ska skrivas en ny artikel om en lek!
Kom gärna med förslag om en lek jag borde skriva om och berätta gärna varför du tycker att det är ett bra förslag. Nu har jag redan min nästa idé redo och den kommer från det senaste setet (Kamigawa: Neon Dynasty), där jag återigen saknade en Commander-lek som hade varit så rätt!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

ember

REDAX
Limmared
douhan skrev 20:23, 1/5 -22 Stort tack Discus! Systersonen blev oerhört glad över leken =)

Sånt här gör mig glad!

20:28:01, 1/5 -22
douhan

MEDLEM
Uppsala
Stort tack Discus! Systersonen blev oerhört glad över leken =)

20:23:34, 1/5 -22
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
Då låter det som att du snart får en lek hemskickad till dig, då ingen annan visat tydligt intresse!

:)

08:27:43, 23/4 -22
douhan

MEDLEM
Uppsala
Intressant artikel! Jag tror min systerson som nyligen har fått upp ögonen för Magic skulle bli helt lyrisk om han fick en lek hemskickad till sig.

13:06:51, 20/4 -22
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
MaxLof skrev 14:15, 15/4 -22 Vad tycker du om Howlpack Piper? Kör den i min Tovolar, få ut creatures billigt utan att trigga dagtid, tycker det är riktigt nice.

Den är fin, den stoppades av budget!

14:19:50, 15/4 -22
MaxLof

MEDLEM
Uppsala
Vad tycker du om Howlpack Piper? Kör den i min Tovolar, få ut creatures billigt utan att trigga dagtid, tycker det är riktigt nice.

14:15:41, 15/4 -22
Uppdaterad: 14:18:33, 15/4 -22
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
partysmurphen skrev 17:59, 11/4 -22 Kort som Storm the Citadel och Return of the Wildspeaker känns rimliga i denna lek. Garruk, Primal Hunter är väl inte så dyr längr den heller?

Jag ansåg också att Return of the Wildspeaker var bra tills jag tänkte lite till och insåg att det är dumt att ha ett kort som "bara" är bra om gubbarna blivit Werewolfs. De är ju väldigt mycket humans i "dag"-läget.

Garruk är fel rent flavour-mässigt, men givetvis inte dålig!

19:02:07, 11/4 -22
partysmurphen

JUDGE L1
REDAX
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
Linköping
Kort som Storm the Citadel och Return of the Wildspeaker känns rimliga i denna lek. Garruk, Primal Hunter är väl inte så dyr längr den heller?

17:59:18, 11/4 -22
crusadingknight

MEDLEM
Påryd
Håller med om att looting-effekten på The Celestus är en stor del av lockelsen.

Immerwolf har jag också funderingar kring, behåller den nog för tillfället i och med att ett kort i formatet inte alltid kommer upp och då har man ju möjligheten att snurra kvar. Ökade valmöjligheter helt enkelt :)

Vad skulle du säga om inkluderandet av Spirit of the Hunt på creature-sidan, för att skapa lite "staying-power", om än bara tillfälligt?

Eller att lägga till Rage Reflection för extra skada i en lek som helt klart vill attackera mycket?

Båda är ju väldigt prisvärda skulle jag säga.

12:57:13, 11/4 -22
Uppdaterad: 22:35:37, 12/4 -22
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
crusadingknight skrev 12:47, 11/4 -22
Discus skrev 10:38, 11/4 -22
crusadingknight skrev 10:12, 11/4 -22 Mycket trevlig artikel!

Sitter precis och knåpar på en egen varulvs-lek, så inspiration och nya tankar likt denna artikel är mycket välkomna.

Nu utger jag mig verkligen inte för att veta vad jag pratar om, men några ideér för leken skulle kunna vara:
- Bower Passage - för att lekar som håller sig på marken lätt kan få problem med flygare.
- Fires of Yavimaya - är det aggro så är det aggro :)
- Howlpack Resurgence - Flash och Trample känns som en bra väg att gå för denna typ av lek, +1 counters skadar inte heller.
- War Horn - Ytterligare counters på anfallande creatures kan ju inte skada i Aggro.

Fasta effekter skapar ett tydligare utgångsläge för de som är nya och ovana vid leken. Ovan fyra kort bör också falla väl in i "budget"-kategorin.

Återigen tack för en mycket välkommen artikel!

Howlpack Resurgence var med i leken tills jag upptäckte att jag av någon anledning inte hade den hemma. Övriga förslag hade jag däremot skippat då problemet med dem är att de är för dåliga om du inte har någon aktivitet igång.

Fires of Yavimaya kan anses vara likadan som Rhythm of the Wild men hotet att göra engångspumpningen med +2/+2 är för dålig i jämförelse med effekten att varje gång kunna välja Haste eller att få lite mer storlek.

Sedan säger jag givetvis inte att det är dåligt med Haste men kortekonomi är väldigt viktigt och den gör för lite.

Jag köper dina argument helt.

Vill dock göra ett litet case för Fires of Yavimaya ändå, utifrån tanken att i ett "singleton-format" som Commander, så behövs oftast kort som just gör samma eller liknande saker som andra kort, för att skapa kontinuitet/stabilitet i leken. Med det vill jag säga att min nuvarande upplaga innehåller både Rhythm of the Wild och Fires of Yavimaya.

Med det sagt, så köper jag som sagt din tanke kring kortekonomin.

En annan fråga, kopplad till leken och "budget" som begrepp här:
Ser att The Celestus inte är så dyr längre. Skulle den kunna finna sin väg in i detta bygge?
Eller faller den under samma kategori som Howlpack Resurgence?

The Celestus, var som du nämner dyr och är numera på väg ner. Den gick bort pga budget, så ser den som ett kort som är på väg in. För den gör väldigt mycket och framförallt looting-effekten är bra för att snygga till kort-dragen i lategame!

Jag valde exempelvis bort Immerwolf (som är ett bra kort), för att jag vill åt effekten av att snurrra runt mellan fram och baksida på visa kort.

12:51:11, 11/4 -22
Uppdaterad: 12:53:01, 11/4 -22
crusadingknight

MEDLEM
Påryd
Discus skrev 10:38, 11/4 -22
crusadingknight skrev 10:12, 11/4 -22 Mycket trevlig artikel!

Sitter precis och knåpar på en egen varulvs-lek, så inspiration och nya tankar likt denna artikel är mycket välkomna.

Nu utger jag mig verkligen inte för att veta vad jag pratar om, men några ideér för leken skulle kunna vara:
- Bower Passage - för att lekar som håller sig på marken lätt kan få problem med flygare.
- Fires of Yavimaya - är det aggro så är det aggro :)
- Howlpack Resurgence - Flash och Trample känns som en bra väg att gå för denna typ av lek, +1 counters skadar inte heller.
- War Horn - Ytterligare counters på anfallande creatures kan ju inte skada i Aggro.

Fasta effekter skapar ett tydligare utgångsläge för de som är nya och ovana vid leken. Ovan fyra kort bör också falla väl in i "budget"-kategorin.

Återigen tack för en mycket välkommen artikel!

Howlpack Resurgence var med i leken tills jag upptäckte att jag av någon anledning inte hade den hemma. Övriga förslag hade jag däremot skippat då problemet med dem är att de är för dåliga om du inte har någon aktivitet igång.

Fires of Yavimaya kan anses vara likadan som Rhythm of the Wild men hotet att göra engångspumpningen med +2/+2 är för dålig i jämförelse med effekten att varje gång kunna välja Haste eller att få lite mer storlek.

Sedan säger jag givetvis inte att det är dåligt med Haste men kortekonomi är väldigt viktigt och den gör för lite.

Jag köper dina argument helt.

Vill dock göra ett litet case för Fires of Yavimaya ändå, utifrån tanken att i ett "singleton-format" som Commander, så behövs oftast kort som just gör samma eller liknande saker som andra kort, för att skapa kontinuitet/stabilitet i leken. Med det vill jag säga att min nuvarande upplaga innehåller både Rhythm of the Wild och Fires of Yavimaya.

Med det sagt, så köper jag som sagt din tanke kring kortekonomin.

En annan fråga, kopplad till leken och "budget" som begrepp här:
Ser att The Celestus inte är så dyr längre. Skulle den kunna finna sin väg in i detta bygge?
Eller faller den under samma kategori som Howlpack Resurgence?

12:47:55, 11/4 -22
Discus

HUVUDVäKTARE
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
FSVM - LEDAMOT
KICKBACKER
Norrköping
crusadingknight skrev 10:12, 11/4 -22 Mycket trevlig artikel!

Sitter precis och knåpar på en egen varulvs-lek, så inspiration och nya tankar likt denna artikel är mycket välkomna.

Nu utger jag mig verkligen inte för att veta vad jag pratar om, men några ideér för leken skulle kunna vara:
- Bower Passage - för att lekar som håller sig på marken lätt kan få problem med flygare.
- Fires of Yavimaya - är det aggro så är det aggro :)
- Howlpack Resurgence - Flash och Trample känns som en bra väg att gå för denna typ av lek, +1 counters skadar inte heller.
- War Horn - Ytterligare counters på anfallande creatures kan ju inte skada i Aggro.

Fasta effekter skapar ett tydligare utgångsläge för de som är nya och ovana vid leken. Ovan fyra kort bör också falla väl in i "budget"-kategorin.

Återigen tack för en mycket välkommen artikel!

Howlpack Resurgence var med i leken tills jag upptäckte att jag av någon anledning inte hade den hemma. Övriga förslag hade jag däremot skippat då problemet med dem är att de är för dåliga om du inte har någon aktivitet igång.

Fires of Yavimaya kan anses vara likadan som Rhythm of the Wild men hotet att göra engångspumpningen med +2/+2 är för dålig i jämförelse med effekten att varje gång kunna välja Haste eller att få lite mer storlek.

Sedan säger jag givetvis inte att det är dåligt med Haste men kortekonomi är väldigt viktigt och den gör för lite.

10:38:25, 11/4 -22
crusadingknight

MEDLEM
Påryd
Mycket trevlig artikel!

Sitter precis och knåpar på en egen varulvs-lek, så inspiration och nya tankar likt denna artikel är mycket välkomna.

Nu utger jag mig verkligen inte för att veta vad jag pratar om, men några ideér för leken skulle kunna vara:
- Bower Passage - för att lekar som håller sig på marken lätt kan få problem med flygare.
- Fires of Yavimaya - är det aggro så är det aggro :)
- Howlpack Resurgence - Flash och Trample känns som en bra väg att gå för denna typ av lek, +1 counters skadar inte heller.
- War Horn - Ytterligare counters på anfallande creatures kan ju inte skada i Aggro.

Fasta effekter skapar ett tydligare utgångsläge för de som är nya och ovana vid leken. Ovan fyra kort bör också falla väl in i "budget"-kategorin.

Återigen tack för en mycket välkommen artikel!

10:12:52, 11/4 -22
ember

REDAX
Limmared
Kul! Och fint att du skänker bort leken, hoppas du hittar någon person som behöver den. :)

Hade gärna sett en artikel om en kontrollek i formatet framöver. De är också svårspelade, men på ett annat sätt än aggrolekarna, i och med interaktiviteten och threat assessment som krävs för att ro hem en vinst. Tror det går diskutera intressant runt det :)

10:01:51, 11/4 -22
Plague_Spitter

MEDLEM
Trevlig artikel! Och mycket generöst att skänka leken till någon som är i behov av den.

Ser fram emot nästa artikel om formatet. :)

07:47:14, 11/4 -22
  Outlaws of Thunder Junction Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!