Turnering
SM i Premodern

Damer och herrar – damma av era Dust Bowls! Söndag den 17 juni är det dags för de första svenska mästerskapen i Premodern.

av berlin
08:21, 4/6 -18
läst 6575 ggr.

Vad: Svenska mästerskapen i Premodern
När: Söndag 17 juni, kl 10:30
Var: Knektvägen 11, Enskede, Stockholm
Hur: Swiss-gruppspel följt av top 8, 50 min rundor
Anmälan: Föranmäl dig här. Obs! begränsat till 42 platser, först till kvarn.
Kostnad: 150 kr deltagaravgift, vilket går oavkortat till lokal och priser

Varmt välkomna till de första svenska mästerskapen i Premodern, arrangerat i samarbete med Kulturföreningen Wak-Wak. För er som inte hört talas om Premodern så är det ett constructedformat med en kortpool från 4th Edition till Scourge, dvs kort med den gamla ramen tryckta 1995–2003.

Jag har tidigare skrivit en introduktion till formatet här på SvM. Sedan den artikeln skrevs har dock banlistan ändrats en aning – Squee, Goblin Nabob och Black Vise har unbannats. Den senaste versionen av banlistan hittar ni alltid på formatets officiella hemsida premodernmagic.com, där även alla regler finns sammanfattade. På hemsidan finns även lite inspiration till lekar och en praktisk kortsöksfunktion för formatlegala kort, eller så kan man söka direkt i Kortpärmen, där Premodern nu finns som tillval under "Legalitet". För ytterligare inspiration, spana även in Joel heffaklumpen Larssons utmärkta artikel.

Intresset för Premodern har växt på sistone och om man känner sig social så finns det nu både en svensk och en internationell Facebookgrupp för formatet, där man kan diskutera lekar och hålla låda.

Och för de som gillar ännu äldre kort kan man med fördel boka in hela helgen i huvudstaden och spela 93/94-turneringen Ivory Cup på lördag den 16 juni. Mer info om den turneringen och anmälan hittar du här.

Hoppas vi ses där! :)
/ Martin

Props: till Mattias slanfan Berggren som gjort underverk med hemsidan och till Ariel frzpop Vicente som gjort den finfina SM-postern.

 

Artikel-feedback