Magic the Gathering
Magic the Gathering30702 MEDLEMMAR 1068 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1781 ARTIKLAR
Sortera efter: datum - namn - artikeltyp - författare

 

Krönika
Eternal Masters Preview!

I sommar är det dags för tidernas kanske mest efterlängtade Magic-expansion, Eternal Masters. Tanken med Eternal Masters är bland annat att öka tillgängligheten för gamla godbitar som t.ex Wasteland och Force of Will. Idag kostar de här korten en rejäl slant eftersom både efterfrågan är stor och tillgängligheten är begränsad då korten inte har tryckts i några större upplagor på länge. Långt före både Delver of Secrets flippade och Jace ultimatade för första gången. Kortpriserna anpassade sig därefter. Förhoppningsvis lyckas Eternal Masters fånga upp vilsna standardspelare och viga in dem i den underbara Eternalvärlden utan att det kostar skjortan!

av Truck
12:55, 26/5 -16
läst 33541 ggr.
Skriv ut artikel
6 kommentarer

Till skillnad från succén Vintage Masters för två år sedan kommer Eternal Masters släppas både i pappersform (10e juni) och på Magic Online (17e juni) precis som Modern Masters. Det här är goda nyheter men dessvärre innebär det också att en del eftersökta kort som Candelabra of Tawnos, Tundra och Farmstead garanterat inte kommer vara med. Efter det vi kan kalla "Chronicles-fiaskot" 1995 då Wizards of the Coast släppte ett set fullt av reprints från Arabian Nights, Antiquities, Legends och The Dark och kraschade andrahandsmarknaden infördes ”Reserved List”. Wizards lovade att någon liknande krasch aldrig skulle kunna hända och ville med reserve list lugna alla samlare som satt på sina fina Beta duals. Det man inte visste då var hur populärt Eternal skulle bli. Tillgängligheten för Legacy och Vintage är ett allvarligt problem och hur Eternal Masters påverkar detta återstår att se.

Upplagan kommer vara begränsad men det är trots allt ett helt set och inte en ”From the Vault vs Garruk” vi snackar om här. Det ska alltså gå att drafta och om det bara är hälften så roligt som Vintage Masters blir det lätt att planera semestern i sommar! (Det är verkligen synd att inte alla kunnat ta del av Vintage Masters men det går att lösa).

SvenskaMagics previewkort från Eternal Masters är både en gammal standard-staple från 2002 och ett build-aroundkort från Vintage Masters limited. Själv spelade jag inte standard under den här tiden men med ett rejält gäng VMA-drafter i bagaget kan jag ändå uppskatta hur bra kortet är. Jag minns hur kortet i fråga var en glad överraskning både när jag spelade aggro (nåja, någon gång spelade jag aggro), goblins eller favoriten UWR Astral slide. För egen del var det mest en mycket trevlig finisher när jag började få slut på kort i biblioteket eller sekunder på klockan. Man kunde svepa brädet med t.ex Starstorm och ladda upp med en dödlig armé från ingenstans! Som uncommon var det inte helt otänkbart att plocka på sig en sådan här även lite senare i draften och att få den passad till sig var rimligt med tanke på manakostnaden.
Har du listat ut vilket kort det rör sig om? Här kommer lite fler ledtrådar:

Battle Screech var enligt många det bästa commonet i VMA och funkade finfint med vårt previewkort. Rites of Initiation var ett uncommon som funkade utmärkt att gå loss med det också.


Hur kortet kommer vara i EMA-limited återstår att se men jag misstänker att det kan bli riktigt nötigt! I constructed har kortet nog gjort sitt men man ska aldrig säga aldrig! Soul Warden, Fastbond, Crucible of Worlds, High Tide, Island och Goblin Trenches ger både infinite liv och infinite gubbar!

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Sajkobeer

REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
Klart den ska vara rare. Jens Thoren vet styrkan i detta kort!

17:51:25, 26/5 -16
jangi

MEDLEM
Stockholm

#6 PWP Seasonal
#6 PWP Lifetime
Rites of Initiation va ett uncommon i VMA!

16:40:44, 26/5 -16
latsblaster

HEDERSMEDLEM
Lite kort, men jag tror att det räckte så här ändå. Kortet är häftigt, finns det inte mer om det?

15:50:34, 26/5 -16
yespair

JUDGE L2
Trollhättan
Den avslutande kombon låter helt bruten.

14:57:52, 26/5 -16
donhaggis

MEDLEM
Malmö
tradigt att den printas som rare. Kul läsning dock

13:56:18, 26/5 -16
Gullvar

HEDERSMEDLEM
REDAX
JUDGE L1
Malmö
Och här trodde man att det var Goblin Bombardment :(

13:50:03, 26/5 -16
  Guilds of Ravnica! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!