Magic the Gathering
Magic the Gathering34884 medlemmar 646 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM & BuM & Lincon 2016!
Semifinal: En modern semifinal
Aginamist vs Loic

Låt det inte vara sagt att Linköping är en håla, men bussen från universitetsområdet in till stan slutar gå tjugo i tolv. Vad det säger om Linköpings studentliv låter jag här vara osagt, men den praktiska implikationen för den här featurematchen var att den fick spendera natten i stödordsform efter att er undertecknade coveragereporter var tvungen att skynda till bussen.


Modernmetat på Lincon dominerades av de linjära aggrolekar modernspelare vant sig vid. På toppborden under swissen sågs olika konfigurationer av burn, zoo och infect försjunkna i aggromirrors eller med starka boardstates mot oförberedda durdlespelare. Genom det här fältet av fun police-mirrors lyckades dock två durdlelekar hamna i seminfinal mot varandra. Detta var aginamists esper-gifts och Loic Favres grixiskontroll.

Duell 1

Loic inledde första partiet med att suspenda Ancestral Visions, medan aginamist bara spelade ut ett Polluted Delta. I Loics andra runda fortsatte durdlandet med en Sulfur Falls och en Serum Visions. Aginamist bestämde sig för att också ge sig in i durdlematchen med en runda 2 Jace, Vryns Prodigy men Loic boltade den i slutet av rundan.

Runda tre fetchar Loic upp en Blood Crypt och lägger Inquisition of Kozilek. Aginamist visar upp sin hand som förutom länder innehåller Gifts Ungiven, Path to Exile och en till baby-Jace som hamnar i graveyard. Aginamists drawstep är dock glödhett och han drar varje attritionleks värsta mardröm Lingering Souls. Loic har bara en tappad Blackcleave Cliffs i sin runda.

Toppen av Aginamists lek levererar en egen Inquisition. Loic svarar med Snapcaster Mage som ger Lightning Bolt flashback, varpå han visar upp sin hand som nu innehåller en Lightning Bolt till och en Terminate, som Aginamist förvisar till graveyarden innan han anfaller med sina spirit tokens och flashbackar Lingering Souls. I slutet av rundan spelar Loic Lightning Bolt från graveyard för att döda en token.

I Loics runda kommer Ancestral Vision av suspend, och ytterliggare en token faller när Snapcaster Mage anfaller och Aginamist väljer att blocka. Loic passar över till Aginamist som nöjer sig med att anfalla med sina två kvarvarande spirit tokens och spela ut en Celestial Collonade. Loic spelar ett fetchland och passar tillbaka till aginamist, som försöker lägga Gifts Ungiven i slutet av Loics runda. Detta möts av en Mana Leak från Loic.

I aginamists upkeep spelar Loic en Kolaghans Command för att döda en token och plocka upp sin avlidne Snapcaster. Detta resolvar och en nu ensam token anfaller Loic innan aginamist efter viss eftertanke spelar ut en Liliana of the Veil och tickar upp. Loic discardar ett land, och aginamist får slänga sitt sista kort på handen - Pathen han hade sedan innan.

Trots att han nyss resolvat en Ancestral Vision verkar Loic inte ha så mycket att göra utan han passar tillbaka till Aginamist igen. Aginamists ensamma token anfaller innan han spelar sitt drawstep för rundan: En till Lingering Souls. Därefter tickar Liliana upp till fem, Lingering Souls flashbackas och Aginamist passar rundan till Loic som i slutet av rundan boltar Liliana ner till två.

Återigen tvingas Loic passa turen till Aginamist och spelar i Aginamists drawstep ut Snapcastern han tidigare plockade upp. Snapcaster targettar Kolaghans Command, som tvingar Aginamist att slänga sitt nyss dragna kort och göra de sista två skada i Liliana. Efter att ha anfallit med sina numera fem tokens, passar Aginamist rundan till Loic som efter sitt drawstep packar ihop korten.

Aginamist 1-0 Loic

Aginamist: "Its the first time today I'm not sideboarding against aggro"
Loic: "Same"


Duell 2

Game två inleder Loic med en upptappad Steam Vents och en Serum Visions som lägger båda scrys på toppen. Aginamist fetchar en Hallowed Fountain och lägger Sleight of Hand. Loic spelar ut en Swamp och passar tillbaka.

Aginamist fetchar ut en Swamp och lägger Inquisition of Kozilek i Loic som visar upp en stackad hand med ännu en Serum Visions, Terminate, Molten Rain och Tasigur, the Golden Fang och ett land. Aginamist, som har multipla länder på handen visar ingen rädsla för Molten Rain utan väljer att lägga Snapcaster i graveyard och passar turen till Loic som fetchar ut en Steam Vents och lägger sagda Molten Rain i Aginamists Hallowed Fountain.

Aginamist spelar ut en plains och passar rundan till Loic, som nu lägger Serum Visions följt av Inquisition of Kozilek i Aginamist som visar upp sin hand med en Jace, Vryns Prodigy, Supreme Verdict, Elesh-Norn, Lingering Souls och två land. Loic, som bekant har en Terminate på handen, är mer rädd för en halv Lingering Souls än för Jace och lägger Lingering Souls i Aginamists graveyard varpå Loic spelar land och passar rundan till Aginamist. Aginamist spelar ut sin Jace, och passar tillbaka.



Loics nästa runda är väldigt stark: Han inleder med att lägga Terminate i Jace, varpå han spelar ut Tasigur och suspendar Ancestral Vision. Aginamist spelar i sin runda Slaughter Pact i Tasigur och passar tillbaka till Loic som spelar ut en Creeping Tar Pit och säger go.

Aginamist betalar pliktskyldigt för sin Slaughter Pact och spelar därefter ut sin egen Tasigur. Loic verkar inte ha så mycket att göra mer än att vänta på att Ancestral Visions fyller på handen, utan slår bara med Creeping Tar pit och passar tillbaka till Aginamist som slår med Tasigur och flashbackar Lingering Souls.

Loic har inget annat att göra än att slå med Creeping Tar Pit igen. Aginamists lifetotal är nu 8 mot Loics 11. I slutet av Loics runda fetchar Aginamist ner sig på 7, tappar upp och slår ner Loic på 5 och spelar därefter Sleight of Hand och en Kitchen Finks som verkar signalera att det här racet inte är i Loics fördel.

Dessbättre för Loic kommer hans Ancestral Vision av suspend, men allt han lyckas prestera är en mainphase Serum Visions innan han passar till Aginamist. Aginamist lägger ännu en Sleight of Hand innan han anfaller med Kitchen Finks, Tasigur och två spirit tokens. Loic knäcker två fetchländer och spelar ut en Izzet Staticaster, sedan aktiverar han sin Creeping Tar Pit. Tar Pit blockar Kitchen Finks och Staticastern ställer sig framför Tasigur innan den skjuter ner de två spirit tokensen. Efter att Creeping Tar Pit och Kitchen Finks tradeat i combat kommer Finks förstås tillbaka och tar upp Aginamist på 11 medan Loic inte har något bräde alls kvar mot Aginamists Tasigur och 2/1 Finks. Aginamist passar rundan.

Loic drar sitt kort för rundan och spelar Goblin Darkdwellers som targettar Ancestral Vision, och efter att ha dragit sina tre kort spelar han ut en Scalding Tarn och passar rundan till Aginamist som drar för rundan och visar upp en Declaration in Stone, vilket lämnar Loic utan blockers för Aginamists dödliga anfall.

Aginamist 2-0 Loic




av Rosholm
16:26, 6/5 -16
läst 2072 ggr.
Skriv ut artikel
4 kommentarer

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Patrizzo

MEDLEM
Malmö
aginamist skrev 18:12, 6/5 -16 Antagligen trötthet efter 12-13 rundors spel :)

Fullt förståeligt. :-)

00:52:22, 7/5 -16
Uppdaterad: 00:52:41, 7/5 -16
aginamist

REDAX
Antagligen trötthet efter 12-13 rundors spel :)

18:12:09, 6/5 -16
Rosholm

FORUMPLAYAH
Malmö
Kan vara mina anteckningar det var fel på, men tror faktiskt bara alla involverade missade det.

17:36:33, 6/5 -16
Patrizzo

MEDLEM
Malmö
Förutom att Slaughter Pact inte kan targeta Tasigur, the Golden Fang, var det mysig läsning.

17:09:23, 6/5 -16
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!