Magic the Gathering
Magic the Gathering34893 medlemmar 664 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1895 Artiklar
ordna efter: Datum - namn - artikeltyp - SKAPARE

 

SM & BuM 2015! Turnering
SM & BuM 2015

Svenska Mästerskapen och Butiksmästerskapet återkommer under Förbundet SvenskaMagics regi. SM-helgen infaller i år 1-3 maj i Linköping. Förutom SM och BuM finns även tillfälle att spela trial till Legacy-SM och annat godis. "Svemmys" kommer delas ut i SvM-Awards. Missa inte heller chansen att kombinera ditt inträde med ett inträde till Lincon (14-17 maj).

av MagicSM
12:25, 30/4 -15
läst 12848 ggr.
Skriv ut artikel
76 kommentarer

.
.
.


SM och BuM?
SM är de Svenska Mästerskapen i Magic the Gathering. SM anordnas av Förbundet SvenskaMagic i samarbete med Lincon och Sveriges butiker. I år är SM ett separat event från vanliga Lincon då det senare krockar med GP Florens.

BuM är det Svenska Butiksmästerskapet och är en del av SM, där varje butik tävlar om att bli den bästa magicbutiken i Sverige. Detta sker genom att varje butik representeras av ett lag om 4 personer som tävlar individuellt i SM och i lagrundor.

Läs mer om både SM och BuM längre ned i artikeln.


Var/När/Hur?
SM och BuM äger rum på Universitetet i Linköping den 1:e - 3:e maj. Vi kommer vara i samma lokal (Kårallens matsal) som förra året, med den skillnaden att det inte pågår något Lincon samtidigt.

Lincon sker som vanligt kristi himmelsfärdshelgen (14-17 maj), vilket i år krockar med GP Florens, vilket är anledning att SM ligger separat. Missa dock inte att vi har ett kombinationsinträde för de som vill besöka både SM och Lincon!

SM huvudturneringen börjar lördagen den 2:e maj, och slutar söndagen den 3:e maj. Om du ingår i ett butikslag och spelar i Svenska Butiksmästerskapet är det också team-rundor på fredagen.

Med start från fredagen så kommer det utöver SM och BuM även att vara diverse andra turneringar under helgen. Mer info om dessa hittas längre ned.


Inträden och Kostnad
Deltagande i SM huvudturnering kostar 350 kr och köps i SM-webshopen. En kostnad på 50 kr tillkommer om du inte är medlem i Förbundet (Junior eller Senior). Entré i dörren kommer också kosta 50 kr extra.

Kostnaden för att delta i övriga turneringar står listat på vardera turnering längre ned, och kan inte förköpas utan betalas på plats.

Föranmäl dig till SM senast 20:e april och du är med och tävlar om 30 spelmattor som vi delar ut gratis.

Följande tillval kommer kunna göras till SM-inträdet och beskrivs nedan:
  • Sovsal - 100 kr
  • Spelmatta - 140 kr
  • Linconcombo - 150 kr


Sovsal
Det finns en dedikerad sovsal i samma byggnad som SM. 40 platser finns tillgängliga, först till kvarn gäller! I mån av intresse försöker vi eventuellt skaffa fram fler sovplatser (inga garantier). För den som vill duscha kan man knalla bort till Campushallen (5 min) och duscha för 20 kr, bastu ingår.

Spelmatta
Förbeställ en SM-spelmatta. Gäller så långt lagret räcker.

Dessutom, om du Föranmäler dig till SM senast 20:e april och du är med och tävlar om 30 spelmattor som vi delar ut gratis. Om du har förköpt en matta och vinner så får du givetvis pengarna tillbaka (såvida du inte vill ha 2 st).

Linconcombo
Vill du också spela magic på Lincon två veckor senare? Då ska du köpa Linconcombo-tillägget. Detta tillägg ger dig fullt konventsinträde på Lincon (men bara om du köpt ett SM-inträde för 350 givetvis).



Reseinformation

Linköping tar man sig lättast till med tåg. Tack vare vårt medlemskap i Sverok kan vi erbjuda rabatterade SJ-biljetter till SM.

Detta gör du genom att surfa till vår SJ-sida. Ange varifrån du reser och när och du omdirigeras till SJ med en rabattkod som ger dig upp till 50% på vissa lågprioavgångar.

Både Swebus och Bus4You/Nettbus stannar också i Linköping.

Om du åker med bil så ställer du in GPSen på Linköping Unversitet.



Kost och Logi
Det billigaste alternativet för boende är att boka en av våra sovsalsplatser (se ovan). Dock finns det bara 40 st! För den som vill duscha kan man knalla bort till Campushallen (5 min) och duscha för 20 kr, bastu ingår.

Som besökare på SM kan du också bo billigare på Hotel Scandic Linköping Väst!
Scandic Linköping Väst är det hotell i Linköping som ligger närmast SM-sajten. Tack vare vårt samarbete med Lincon så kan vi erbjuda de kampanjpriser som Lincons besökare får även till SM. Notera att ni bör jämföra dessa priser med de som står på Scandics hemsida. Priset på hemsidan ändras dynamiskt och är ibland billigare. Dock så kan ni alltid få följande priser:

900 kr/enkelrum/natt
1000 kr/dubbelrum/natt
1200 kr/dubbelrum med extrasäng/natt

Ni måste uppge bokningskod LinCon för att få tillgång till dessa priser.

Bokningarna görs via mail linkoping@scandichotels.com eller telefon 013-495 50 10, inte via hemsidan och gäller så långt utbudet räcke.


Vandrarhemmet Mjellerumsgården ligger också nära och bra, ca 5 minuters promenad från sajten.


På sajten kommer finnas en kiosk som säljer godis, dricka, samt micromat. Det är även promenadavstånd till McDonalds och går att beställa utkörning av pizza till sajten på onlinepizza.se

Dessutom har vi ordnat så att studenter kommer och grillar burgare åt oss på följande tider:
Fre: 16-19
Lör: 16-19
Sön: 11-14



Schema

Schemat för Lincon och SM finns att beskåda i grafisk form nedan. Observera att små ändringar i schemat kan komma att ske.



Nedan följer schemat i text-format. Notera att vi reserverar oss för ändringar vad gäller deltagaravgifter och exakta tider.



Fredag
För vissa börjar SM redan på fredag kväll när vi startar med lagrundorna i BuM. De lyckliga få som ingår i ett butikslag får nu spela teamrundor mot varandra. Fredag kväll som det är innebär också förstås FNM (Standard). Vi har inget Legacy-SM i år men ta chansen att vinna en bye till Legacy-SM senare i år. Missa inte heller vår Happy Hour med löjligt billiga draft priser! 80kr/person under de 4 första side-eventsdrafterna som går igång.

Spoiler:

LEGACY SM TRIAL
Format: Legacy med t8:a
Registrering: 14-15
Start: 15
Kostnad: 100 kr | 150 kr (medlem | ej medlem)
Trial till Legacy-SM senare i år. Vinnaren får 1 bye.

FNM
Format: Standard, ingen top8
Registrering: 16.30-17.30
Start: 17.30
Kostnad: 70 kr | 120 kr (medlem | ej medlem)

BUM - TEAMRUNDOR
Format: Standard, Unified Deck Construction
Registrering: 16-17
Start: 17
Kostnad: -

HAPPY HOUR SIDE EVENT DRAFTS
Format: Draft
Kostnad: 80 kr
Start: 19.45
Gäller de 4 första drafterna som går igång. Reducerad prispott.


Lördag - SM Dag 1
På lördagen blir det SM, SM, och mer SM! 10 rundor spelar vi totalt under lördagen. Det bjuds även på vintage och Two-Headed Giant Sealed Deck till Happy Hour priser!

Spoiler:

SM. DAG 1
Format: 3 * Standard, 3 * Draft, 3 * Draft, 1*Standard
Registrering: 8-9
Start: 9
Kostnad: Se rubriken "Inträden och Kostnad" ovan.

VINTAGE
Format: Vintage med tX
Registrering: 13-14
Start: 14
Kostnad: 100 kr | 150 kr (medlem | ej medlem)

HAPPY HOUR 2HG
Format: Sealed Deck
Registrering: 16-16.40
Start: 16.40
Kostnad: 200 kr | 300 kr per lag (medlem | ej medlem)
Reducerad prispott.


Söndag - SM Dag 2
På söndagen avgörs det. Vem blir Svensk Mästare anno 2015? Nu spelar vi de 2 sista rundorna innan cut till top 8. Swissen avgör också vilka 4 lag som går vidare i BuM. En sista modern erbjuds också.

Spoiler:

SM - DAG 2
Format: 2 * Standard
Registrering: 8-9
Start: 9
Kostnad: -

MODERN
Format: Modern utan t8:a
Registrering: 9.30-10.30
Start: 10.30
Kostnad: 100 kr | 150 kr (medlem | ej medlem)

SM - KVARTSFINALER
Format: Standard
Start: 11.40
Kostnad: -

BUM - SEMIFINALER
Format: Standard, Unified Deck Construction
Start: 13.00
Kostnad: -

SM - SEMIFINALER
Format: Standard
Start: 14.20
Kostnad: -

BUM - FINAL
Format: Standard, Unified Deck Construction
Start: 15.40
Kostnad: -

SM- FINAL
Format: Standard
Start: 17.00
Kostnad: -


Svenska Mästerskapen 2015
Här följer lite mer info om själva SM.

SM är ett tvådagarsevent med 3 rundor standard, 3 rundor draft, 3 rundor draft, samt slutligen 3 rundor standard igen och slutligen cut till top-8 i standard. Finalen kommer spelas BO5.

Precis som förra året är den största skillnaden mot "gamla SM" (före 2014) att det är ett öppet event. Det betyder att du inte behöver ha kvalat för att åka till SM och vara med. SM leder heller inte vidare till VM.

Den totala prispotten i SM 2015 kommer att uppgå till ett värde av minst 25 000 kr!

Pro-level bonusar
Gratis deltagande på SM 2015 gäller enligt följande (förutsatt att du är svensk medborgare, eller bosatt i Sverige):

  • Medlem i Magic Pro Tour Hall of Fame.
  • Silver- Gold- eller Platinumnivå i Magic Pro Players Club.
  • Regerande Svensk Mästare
  • Regerande Svensk Mästare i Legacy
  • Regerande Svensk Mästare i Vintage


Svenska Butiksmästerskapet 2015
Ett antal butiker i Sverige har bjudits in till att anordna sitt eget butiksmästerskap. Lokalt syftar detta mästerskap till att kora varje butiks mästare. Dessutom utses butikens lag till finalen i Svenska Butiksmästerskapet. Man får tävla i hur många lokala butiksmästerskap man vill, men kan bara vara med i ett lag.

Varje butik som håller ett butiksmästerskap skickar 4(!) representanter till SM. Dessa fyra representanter spelar gratis på SM-huvudeventet, bildar den butikens lag och kommer tävla i SM om vilken butik som har Sverige bästa Magicspelare.

Detta kommer ske genom att räkna samman dels spelarnas individuella prestationer, men också genom en serie lagrundor som kommer hållas under fredagen. På söndagen hålls en top4-final. I finalen kommer det spelas om en prispott motsvarande 6000kr och den vinnande butiken kommer dessutom få en snygg pokal att stoltsera med!

Både lagrundorna och finalen kommer spelas i Standard, Unified Deck Construction.

I lagrundorna spelar 3 av spelarna, medan den fjärde agerar coach. Cut till söndagens top4 bestäms utifrån att summera poängen plockade i fredagens teamrundor (9 poäng per vinst) och poängen från sina 3 bästa spelare i individuella SM (efter swissen).

Här är en lista på de butiker som just nu planerar butiksmästerskap.

  • Alphaspel - Stockholm
  • Batalj - Örebro
  • Collector's Point - Umeå
  • Coolcard - Karlstad
  • Dragon's Lair - Stockholm
  • Extrem Spel - Uddevalla
  • GAME - Kalmar - Kalmar
  • GAME - Skovde - Skövde
  • Game - Västerås - Västerås
  • Legend - Växjö
  • Lekia Piteå - Piteå
  • Mindstage - Göteborg
  • Orion Spel & Böcker - Sundsvall
  • Prisfyndet - Uppsala
  • Seriebörsen - Linköping
  • Spel & Sånt - Norrtälje
  • TL Magic Store - Trollhättan
  • Webhallen Stockholm - Stockholm
  • Vätterspel - Jönköping


Inget Legacy-SM?
Legacy-SM är i dagsläget planerat till att vara på BSK, sista helgen i oktober. Det kommer dock finnas en Trial till Legacy-SM under helgen (vinnaren får en 1 bye).


Priser
SM har en garanterad prispool på 25.000 kr!
BuM har 6000 kr i prispott!
Prispoolen i övriga turneringar beror på antalet deltagare.

Vi reserverar oss för sista minuten ändringar vad gäller deltagaravgifter. Exakta summor/priser kommer annonseras på plats. Vinster erhålls i form av boosters eller singles om inget annat anges.


Side Events
Side Eventdrafter kostar 150 kr, förutom under happy hour på fredagen (då de 4 första drafterna är 80 kr / person, och något lägre prissupport). Vid intresse drar vi förstås också igång Constructed-sideevents


Föreningsrabatt
Som medlem i SvenskaMagic Junior eller SvenskaMagic Senior betalar du billigare deltagarpris i samtliga turningar. Det är detta som avses med (medlem | ej medlem) i pris-specifikationen.


SvM-Awards
Precis som förra året delar vi i år ut pris till anmärkningsvärda bedrifter inom magichobbyn.

Vi delar ut priser i följande kategorier:
  • Årets Eldsjäl
  • Årets Komet
  • Årets Magicjournalist (Ny Kategori!)
  • Årets Mental Misstep (Ny Kategori!)
  • Life-Time Achievement (utses av styrelsen)


Priserna kommer delas ut ett åt gången mellan rundorna på SM under lördagen.


Funktionärer Sökes
Vi letar just nu efter funktionärer som vill hjälpa oss.

Detta behövs:
  • Judge
  • Scorekeeper/Allt-i-allo
  • Demare
  • Coverage (text/foto/video)


Om du vill hjälpa till som domare går du in på Judge Apps och lämnar din ansökan. Om du vill hjälpa till med något av det övriga så posta i DENNA tråden. Skriv tydligt vad du är villig att arbeta med (tidigare erfarenheter är ett plus).

Beroende på vad du vill jobba med, och hur mycket du kan jobba utgår olika former av ersättning, såsom gratis inträde osv. Fler detaljer följer.


Följ oss
Följ uppladdningen inför SM på följande ställen:

Facebook
Forumet
Vårt SM & BuM-center
SM Turneringssidan.


Har ni frågor eller andra kommentar så vänligen gör er röst hörd. I övrigt så syns vi på Lincon!



Vi ses på SM!

/SM-gruppen









FAQ

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Helt korrekt. Magicspelare...

17:11:16, 1/5 -15
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
Hoogard skrev 10:16, 1/5 -15 Följande personer har vunnit en SM-spelmatta tack vara sin tidiga anmälan. Säg till när ni anmäler er:
Baxisten
Banansmak
Sajkobeer
Trimmen
Hymnjaevel
Thojak
Kelvandil
Ravaillac
SirBulle
korvtraktor
Oskar_Olw
linearob
Nex
JokerRat
Neiwa
vyax

Var det bara 16 personer som anmälde sig före 20/4?

15:18:45, 1/5 -15
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Följande personer har vunnit en SM-spelmatta tack vara sin tidiga anmälan. Säg till när ni anmäler er:
Baxisten
Banansmak
Sajkobeer
Trimmen
Hymnjaevel
Thojak
Kelvandil
Ravaillac
SirBulle
korvtraktor
Oskar_Olw
linearob
Nex
JokerRat
Neiwa
vyax

10:16:05, 1/5 -15
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
Kelvandil skrev 17:05, 30/4 -15 Är det leklista på FNM?

Nej, just FNM spelas på Regular REL så där kommer vi inte ta in leklistor.

00:52:10, 1/5 -15
Scale

REDAX
MODERATOR
FSVM - REVISOR
Vikingstad
Kelvandil skrev 18:56, 30/4 -15
pelle skrev 17:44, 30/4 -15
Kelvandil skrev 16:00, 30/4 -15 Kommer Modern på söndag vänta in swissen på SM?

Nej, det kommer den inte göra. Sannolikt hinner man spela alla rundor utom den sista om man vill spela Modern. Schemat är lite för tight för att hinna med att vänta in SM-swissen.

Swissen borde väl vara klar 11, är schemat verkligen så tight att det inte går att vänta en halvtimme?

Ja.

00:38:10, 1/5 -15
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
pelle skrev 17:44, 30/4 -15
Kelvandil skrev 16:00, 30/4 -15 Kommer Modern på söndag vänta in swissen på SM?

Nej, det kommer den inte göra. Sannolikt hinner man spela alla rundor utom den sista om man vill spela Modern. Schemat är lite för tight för att hinna med att vänta in SM-swissen.

Swissen borde väl vara klar 11, är schemat verkligen så tight att det inte går att vänta en halvtimme?

18:56:54, 30/4 -15
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
Kelvandil skrev 16:00, 30/4 -15 Kommer Modern på söndag vänta in swissen på SM?

Nej, det kommer den inte göra. Sannolikt hinner man spela alla rundor utom den sista om man vill spela Modern. Schemat är lite för tight för att hinna med att vänta in SM-swissen.

17:44:01, 30/4 -15
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
Är det leklista på FNM?

17:05:50, 30/4 -15
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
Kelvandil skrev 14:08, 30/4 -15 När öppnar sideevents?

Det planeras att börja köra side-events från klockan 15 på fredagen.

16:44:17, 30/4 -15
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
Kelvandil skrev 10:34, 30/4 -15 Hur kommer prisstrukturen se ut för sideevent-drafter (vanliga och happy hour) och FNM?

Vanliga drafter: 4-3-2-2
Happy hour: 4-2
FNM: ca 2 boosters/deltagare i potten. Kommer delas ut baserat på record.

Alla boosterpriser i form av Dragon's of Tarkir-boosters.

16:37:21, 30/4 -15
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Undantag gäller vi olycksfall eller dylikt akut problem. Då kan coachen gå in för en annan spelare.

16:29:51, 30/4 -15
pelle

REDAX
JUDGE L1
Uppsala
NordicKing skrev 13:01, 14/4 -15
pelle skrev 22:35, 13/4 -15
NordicKing skrev 16:01, 13/4 -15 ok.

de 3 som spelar på fredagen måste vara samma som spelar eventuell top 4? Eller får man byta till top 4:an?

Nej, det måste inte vara samma 3 som spelar i top4. Det är okej att göra spelarbyte däremellan, men lekarna och deras positioner vid bordet måste vara samma.

Det går också bra att göra spelarbyte mellan semifinalen och finalen.

ok, men på fredagen får man inte byta spelare?

Upptäckte just att jag missat att svara på det här.

Under fredagens rundor kommer man inte kunna byta spelare, nej. Man utser en spelare med tillhörande lek till respektive plats (A, B, C) och den fjärde spelaren fungerar som coach. Denne får alltså kommunicera med laget och hjälpa till att ta beslut.

Samma tre spelare spelar samma tre lekar på samma positioner under alla fredagens rundor.

16:03:41, 30/4 -15
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
Kommer Modern på söndag vänta in swissen på SM?

16:00:07, 30/4 -15
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
När öppnar sideevents?

14:08:53, 30/4 -15
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Om man håller sig ur vägen, eller hjälper till kan man komma strax efter 12. Då börjar vi rigga sajten. Det går förstås bra att hänga i Kårallen också.

14:07:13, 30/4 -15
BitZi

MEDLEM
Östersund
Från vilken tid är det öppet på fredagen? Kommer till linköping på förmiddagen pga natt-tåg

14:04:17, 30/4 -15
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
För den som vill duscha kan man knalla bort till Campushallen (5 min) och duscha för 20 kr, bastu ingår.

13:19:20, 30/4 -15
Uppdaterad: 13:28:39, 30/4 -15
Hoogard

MEDLEM
Mölndal
Angående mat under eventet. Har uppdaterat artikeln med följande information:

På sajten kommer finnas en kiosk som säljer godis, dricka, samt micromat. Det är även promenadavstånd till McDonalds och går att beställa utkörning av pizza till sajten på onlinepizza.se

Dessutom har vi ordnat så att studenter kommer och grillar burgare åt oss på följande tider:
Fre: 16-19
Lör: 16-19
Sön: 11-14

11:55:46, 30/4 -15
Kelvandil

MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping

#9 PT Points Yearly
#9 PWP Seasonal
Hur kommer prisstrukturen se ut för sideevent-drafter (vanliga och happy hour) och FNM?

10:34:07, 30/4 -15
elof_the_mighty

ETERNALKUNGEN 2014
ETERNALKUNGEN 2009
Varberg
Ja, alternativt att ni har samma matta till SM i legacy också.

10:31:25, 27/4 -15
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!