Magic the Gathering
Magic the Gathering30442 MEDLEMMAR 1173 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1773 ARTIKLAR
Sortera efter: datum - namn - artikeltyp - författare

 

Krönika
Avacyn Restored preview: Misthollow Griffin

Avacyn Restored-prereleasen kryper närmare och det är dags för en ung men ärorik tradition, nämligen SvenskaMagics egen preview. Den här gången blir det lite annorlunda än tidigare, vilket har två orsaker. Å ena sidan tycker jag att någon annan än jag borde få en chans att gaffla vitt och brett om ett osläppt kort, men å andra sidan är jag en total egoist och vill previewa själv. Dessa två faktorer får tillsammans resultatet att detta blir vår första dubbelskrivna previewartikel.

av Priceguy
08:12, 19/4 -12
läst 8887 ggr.
Skriv ut artikel
31 kommentarer

Till denna ände har jag engagerat ingen mindre än SvenskaMagics populäraste skribent, Peter "The_machine" Wallin. Det är ett ovanligt bra tillfälle också, för vårt previewkort är inte bara vårt första rare utan vårt första myffik! Eftersom vi har fått se kortet är det väl bara rättvist att ni får det också:Vad tycker vi om detta?

The_machine: Phantom Monster med en marginell upside! (den marginella upsiden är inte så marginell ändå) Framför allt så är det ett intressant kort för att det gör något som inte gjorts förut i Magic. Det är antagligen därför det är mythic också. De hade kunnat komma undan med att låta den vara rare... om det hade varit en likvärdig effekt som inte var helt ny. Vad var det första du tänkte på när du såg kortet?

Priceguy: Min allra första tanke var nog att den var just mythic och jag skulle få previewa den. Min andra tanke var något i stil med "obv bra i Limited, för Phantom Monster UTAN upside är bra i Limited". Min tredje tanke var "kan man göra något med den i Constructed alls?". Min fjärde tanke var "hur ska jag lyckas skriva något tillräckligt bra, jag får ta och engagera Peter." Men om vi skulle börja med Limited. Är det inte lite konstigt att det här kortet dyker upp nu i stället för i förra formatet med alla sina creature-exilande Skaabs och stuff?

The_machine: Jo, men jag antar att de vill ha någon form av mekanisk överlappning. Det kan ju även vara att det är en kvarleva som slopades i förra setet men som fick fylla en slot i detta. Flavor-överlappet finns ju där redan: Samma värld, vi har släppt ut änglar som frälser den bara. Men om man ska se det ur ett strikt Limitedperspektiv så spelar ju mekanisk överlappning ingen roll eftersom de aldrig kommer interagera.
.
Priceguy: Jag bara ser framför mig att det är något jag hade velat göra. Runda två Screeching Skaab, runda tre Stitched Drake, runda fyra Misthollow Griffin. Vilket man i och för sig kan göra från handen. Men det vore inte lika coolt.

The_machine: Jag kan också tänka mig att det är en liten nod till nybörjare som började iom Innistrad. Nu snackar jag ju i och för sig fortfarande inte om Limited men en nybörjares samling och kortspelande ter ju sig ganska mycket som Limited. Kanske lite mindre numera när det finns färdigbakade lekar att köpa direkt från ugnen. Man kan utan svårighet tänka sig glädjen hos ett kid som har fnulat lite på en Skaab-lek... köper ett Avacyn Restored-booster och ser denna... och börjar fundera...

Priceguy: ...och hittar Havengul Runebinder. Det är nästan så det pirrar lite i magen på mig. Tänk den som fortfarande fick festa runt köksbordet.Men om man själv skulle få för sig att försöka göra något med den. Jag ser inte mycket i Avacyn Restored-spoilern som exilar utan att plocka tillbaka direkt igen och om den dör så lär den ju bara dö. Så ska man ha roligt får man nog snickra ihop det själv.

The_machine: Nä... den är nog inte riktigt gjord för Standard eller Block. Kom igen fråga mig! Fråga mig vad man kan göra med den i andra format!!!

Priceguy: Okej... redo?

The_machine: ASFAJKDGHALDSFKJBXVNLHAHFDLXF sluta hålla tillbaks mig!

Priceguy: Harkel.

The_machine: NGGGG

Priceguy: Men Peter, Peter, min gode Peter, om du inte tror man kan ha Misthollow Griffin till mycket i Limited, Block eller Standard, vad i allsindar har du för planer för den?

The_machine: Jo förstår du min gode Patrik... kul att du frågade... Jag hade tänkt mig en lista i ett format som låter lite som en Magic expansion... som börjar 4 Force of Will. Observera synergin där.

Priceguy: Den är observerad.

The_machine: Fowa med Griffinen och ha en gubbe som kan smyga ut från exile. Det är som att dra ett kort! Du får ge dig till tåls lite. Jag ska gå runt i lite irrvägar medan jag går vidare med leken.

Priceguy: Det är det du är här för, och jag är här för att lyssna. Det är i alla fall så jag tolkar avtalet.

The_machine: Jag tänker mig att det vore gött att ha nåt riktigt fett att vinna på. Vad är fetare än en 15/15? Den ska inte gå att kontra, inte dö på removal, och helst ska man hinna slå med den. Ja... shortcut till att jag vill spela med Emrakul. Inte mycket till shortcut.

Priceguy: Tur du sa det, jag satt här och kliade mig ända in till cortex. "Vad i himmelens sjunde krets är 15/15, okontringsbart, odödligt och slår...?"

The_machine: För att man inte ska få slut på kort medan man har sin gode vän gripen i exile så kräver jag att man spelar med nån form av kortdrag. Jag tänker mig nåt blått.

Priceguy: Blått kombar ju även med Force of Will. Jag bidrar!

The_machine: Till exempel en Mulldrifter. För han kan vara man och slåss och dra kort också. Sen ska man kanske ha.... nån form av brainstorm-session. Nja... vi tar och bara lägger in Brainstorm helt enkelt... borde väl duga? Man vill förmodligen ha någon form av permanentkontroll, jag föreslår Shriekmaw och Aethersnipe. Jag är fullständigt medveten om att vi ännu är ganska långt från slutdestinationen... om du vill hoppa av nu så klandrar jag dig inte.

Priceguy: Jag hoppar ingenstans. Men så här långt har vi en 2/2 för fem, en 3/3 för fyra och en 15/15 för 15, plus lite kontringar och Brainstorm. Det känns som om en nyckelpusselbit saknas.

The_machine: Du kanske har anat sista delen i el pusslo?

Priceguy: Kan det möjligen vara något som dumpar gubbar i spel utan att bry sig ett jota eller vitten om vad de kostar? Kanske något blått?

The_machine: Det är det faktiskt inte...

Priceguy: Då vill jag förklara mig clueless. Men det är jag van vid.

The_machine: Däremot är det en grön Enchantment för .

Priceguy: Åhå!

The_machine: Som heter Food Chain. Inte den andra... Den är bannad.

Priceguy: Du lurade mig igen. Jag går in i dem som Ozzy i Chastise.

The_machine: Har han gått in i Chastise?

Priceguy: Åh vad han har gått in i Chastise. Lägga två Auror på en gubbe och anfalla in i en motståndare med uppe.

The_machine: Ska vara en riktig Ozzy till det.

Priceguy: Nu har jag läst på Food Chain och vill tilldela dig ett MacArthur Genius Award. Food Chain, grip, sätt igång. Vi kan till och med skydda Food Chain med Force of Will. Och all evoke... Alla bitarna trillar på plats.

The_machine: Jag funderade på om vi ska försöka bygga leken också och presentera en leklista som di där proffsen gör. Eller är det överkurs?

Priceguy: Jag är på. Men vi tar väl och besparar våra stackars läsare allt det blodiga arbetet bakom och bara spottar ur oss det briljanta resultatet direkt:

4 Force of Will
4 Brainstorm
3 Misthollow Griffin
3 Emrakul, the Aeons Torn
3 Mulldrifter
4 Food Chain
4 Living Wish
4 Birds of Paradise
3 Eternal Witness
2 Daze
4 Ponder
2 Spell Pierce

4 Polluted Delta
4 Misty Rainforest
4 Tropical Island
4 Underground Sea
4 Bayou

Sideboard:
1 Mournwhelk
1 Shriekmaw
1 Aethersnipe
1 Dosan the Falling Leaf
1 Emrakul, the Aeons Torn
1 Misthollow Griffin
1 Mulldrifter
1 Eternal Witness
1 Hex Parasite
3 Thoughtseize
3 Pernicious Deed

Jag skulle vilja kalla detta en total framgång. Vårt första mythic, en lek som kanske rentav skulle kunna liras, och jag fick dra min Ozzy-historia.

The_machine: Storslam!

Priceguy: Jajamen. Där ser man vad man kan göra med Phantom Monster med marginell upside.

Editor's note: Food Chain kostar

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

mabe

MEDLEM
Västerås
Trevligt att "höra" er diskutera!

19:52:45, 20/4 -12
Rygar

JUDGE L1
Solna
Mer potential än jag trodde, välskrivet osv :D

22:25:14, 19/4 -12
Uppdaterad: 23:03:52, 19/4 -12
CrowZoneMan

JUDGE L1
meanberry skrev 21:28, 19/4 -12 4 chrome mox
4 force of will
Så mkt kort undertag i en och samma lek går det?
japp i Faerie stompy. Denna går ju rätt in :D

Edit: Priceguy klart man spelar den som beater i en lek i swordsformatet(legacy).

fast att ta bort det imprintade kortet på chrome mox är väl inte världens bästa, men fungerar såklart ^^

21:34:19, 19/4 -12
meanberry

MEDLEM
Göteborg
4 chrome mox
4 force of will
Så mkt kort undertag i en och samma lek går det?
japp i Faerie stompy. Denna går ju rätt in :D

Edit: Priceguy klart man spelar den som beater i en lek i swordsformatet(legacy).

21:28:08, 19/4 -12
Uppdaterad: 21:31:35, 19/4 -12
allot

MEDLEM
Göteborg
Denna, Selective Memory, Lost in the Woods, Manipulate Fate och blåmana från creatures/artifact för att bara spela Forests/Tropical Island och Breeding Pool länder i leken.
INF MYS

19:53:35, 19/4 -12
Uppdaterad: 19:54:27, 19/4 -12
CrowZoneMan

JUDGE L1
anthrox skrev 18:28, 19/4 -12 Äntligen kommer kortet för Manipulate Fate :) Har väntat halva mitt liv.

oh yeah :D

18:53:51, 19/4 -12
anthrox

TOMTE
JUDGE L2
Äntligen kommer kortet för Manipulate Fate :) Har väntat halva mitt liv.

18:28:17, 19/4 -12
Lok

MEDLEM
Linköping
Sweeeeeeet!

16:45:43, 19/4 -12
unfhampus

MEDLEM
Lessebo
älskar när nya kort har någon form av potential att skapa någon ny lek eller återuppliva en gammal lek ^^

15:22:26, 19/4 -12
blackcrusade

MEDLEM
Stockholm
Blev min food chain-lek just en riktig lek? Underbar preview :D

15:14:50, 19/4 -12
Ichorid

MEDLEM
Linköping
Manipulate Fate

15:11:41, 19/4 -12
Zynque

MEDLEM
Malmö
Vilka mysare! (kortet OCH författarna)

15:05:14, 19/4 -12
Ichorid

MEDLEM
Linköping
Spela fyra i din lek, få ner en i graven, spela Surgical Extraction i den. Mys :}

15:02:05, 19/4 -12
Spacelisk

MEDLEM
Lund

#3 PWP Lifetime
kungenavrolfstorp skrev 09:19, 19/4 -12 Det som kan göras i standard och block är kanske Moorland Haunt i någon form av lek tillsammans med gripen.

Inledde med en Ctrl + F efter Moorland Haunt. Jag kom hit!

14:46:53, 19/4 -12
mg

MEDLEM
Oslo
Kalasmys :)

14:10:57, 19/4 -12
Davaeorn

MEDLEM
Umeå
Skaab Ruinator

13:46:59, 19/4 -12
Potatochip

MEDLEM
Uppsala
Phantom Monster var en storfräsare i luften back in the day, 1997, för de som förstod casting cost kontra effektivitet. Vi körde emellertid mest med Serendib Efreet och Breezekeeper. Den sistnämnda var bananas-bruten hemma i bygden eftersom vi tolkade phasing som så att man kunde fasa ut och in vid behov. En odödlig flygande 4/4 för 4, således: Breezus of Power.

Hatten av!

Väldigt mycket bra flygare i Avacyn Restored. Torde komma någon maffig removal mot bevingat stuff, är min beräkning. Har blåvit flygare någonsin sett så här lovande ut i ett draft-set? Som om det inte räckte med trippel-Dark Ascension ...

I alla händelser kul att SvM får ett så här pass coolt preview-kort. Immun mot diverse removal och med inbyggda specialeffekter. Dessutom aktiv i en zon med outnyttjad design-space. Är expansionens stora sleeper redan exponerad?

Vad kommer härnäst: Path to Exile-Exile? Put target creature in the Exile-Exile-zone. Double-swords to Plowshares o.s.v.


13:30:20, 19/4 -12
Uppdaterad: 13:49:51, 19/4 -12
Priceguy

REDAX
Gorling skrev 09:41, 19/4 -12 Är förvånad över att man lyckats skriva så mycket utan att nämna vare sigPath to Exile eller Swords to Plowshares. Rolig läsning, hursom :)

Jag tänkte förstås på dem men hade inget roligt att säga i ämnet. "Typ immun mot Path to Exile och Swords to Plowshares". Det är inte som om man spelar den som beater i något format där de korten är legala.

10:54:06, 19/4 -12
Ichorid

MEDLEM
Linköping
NICE

10:08:29, 19/4 -12
Neverest

FANTASY KING
REDAX
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Piteå
LOL! Bästa SVM-previewn någonsin! Sjukt kul! Tack! =) Älskar PG:s 9:e inlägg.

09:51:09, 19/4 -12
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!