Magic the Gathering
Magic the Gathering29756 MEDLEMMAR 958 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Artiklar Krönika | Lekanalys | Strategi | Casual | Lekdoktor | Turnering | Recension | Intervju | SvM | Judge

Välkommen till SvenskaMagics artiklar! Här finner du massvis av intressanta och roliga artiklar om allt från turneringstrippar till sätt att spela multiplayer på. Dyk in i vårt arkiv och låt dig omslukas!
Vill du själv skriva en artikel? Vi publicerar och belönar! Klicka på länken här nedan så ser vår Redax artikeln och kan avgöra om den duger för publicering eller ej.
Vill du kanske bidra med en hjälpsökande lek till vår artikelserie Lekdoktorn? Använd detta formulär!

Lägg till ny artikel

1755 ARTIKLAR
Sortera efter: datum - namn - artikeltyp - författare

 

Turnering
Topp 8: En turneringsrapport fra GP Stockholm
Via norskemagic.com

Jeg ankom Stockholm med en av lagkameratene mine, Martin Lund, tidlig på torsdagen. Vi fikk låne ei leilighet under turneringshelga, så vi slapp å stresse med hostel og booking osv. Det første vi gjorde etter vi steg av toget var å finne nærmeste booster-pusher, så vi kunne åpne noen sealed pools og evaluere det nye formatet sammen.

av Anonymous Skriv ut artikel

I butikken hadde de en kjeller med air conditioning og bord hvor vi kunne sette oss å øve. Etter kort tid ble vi lei av bråket i kjelleren og bestemte oss for å gå hjem. Før vi dro kjøpte vi et par nye sealed pools, mat til frokost og matpakke, samt et par kalde pils hver.

Vildin-Pack OutcastPå et kjøkkenbord fra 70-tallet, med utsikt over en svensk drabantby, merket vi oss følgende ting om formatet:
  • Bloodbriar er et ekte kort, og kan “fireballe” en uoppmerksom motstander sammen med Lunarch Mantle.
  • Emerge-dyrene gir nyttig utility til alle decks som kan spille dem; og den iboende ulempen ved å ofre et dyr var ikke så ille som først antatt.
  • Alle varulvene er utrolig sterke, og spesielt Vildin-Pack Outcast er solid.
  • Fliers med minst 2 i power er spillbare
  • Tamiyo, Field Researcher er ei bombe
  • Det er mange flash-vesen på common/uncommon
Formatet ellers så ut til å belønne midrange/control-siden av spektrumet, så en 2/2 er ikke verdt et kort i seg selv, men minotaurer (2/3 for 3 mana) er der man bør starte.

På fredagen kom resten av team Tromsø, Øystein Prytz (storebrodern) og Markus Karlsen, og vi begynte å spille GPTer. Jeg gikk 3-1, med en veldig god GW aggro deck. Jeg hadde effektive creatures og god removal i begge fargene (fight og pacifisms). Jeg tapte en mirror match med Duskwatch Recruiter og Borrowed Grace.

Jeg følte ikke for å grinde så mye Sealed så jeg spilte en Kaos-draft og en Eldritch Moon draft. I begge eventene gikk jeg 0-1, og følte ikke at jeg kunne skylde på noe annet enn mine egne feil. Jeg hadde bruk for å sove, slik at jeg kunne nullstille meg litt. Øystein og Martin spilte mer GPT, og brodern endte opp med to byes. Resten av oss måtte begynne å battle fra match 1 morgenen etter.

Siden jeg har kvittet meg med alt av commons/uncommons, så har jeg ikke poolen tilgjengelig, men det var ganske opplagt at rød/svart var den beste kombinasjonen for meg. Øystein hadde gått 5-0 med en ganske syk deck i de fargene dagen før, så jeg følte at Rakdos var en god plass å være.

Vi hadde diskutert litt dagen før om det var lurt å spille 18 land i dette formatet. Jeg følte meg svært sjeldent flooda av mana under testing. Det er mange måter å bruke land på; discard, sacrifice, flippe varulver osv, så jeg bestemte meg for å prøve det ut i Sealed-delen av GPen.Jeg husker ikke så mange detaljer fra rundene, og jeg tok ikke notater underveis, men jeg skal prøve å få med det viktigste:

Runde 1 - Mardu
2-0
Jeg spilte mot et trefargers mardu special, med splash av litt av hvert, men jeg merket at Terrarion hjalp flyten i decken veldig. Siden jeg hadde mye dobbelkostede kort var den med på å gjøre flyten under de første par turene så mye bedre. I tillegg hjalp den på delerium.

Thermo-Alchemist utmerket seg som et svært bra kort, og siden motstanderen min hadde to kopier av pingeren, og jeg bare én, ble Accursed Witch en viktig tie-breaker.

Jeg husker ikke navnet hans, men jeg vil takke han jeg spilte mot for hans ærlighet. Etter å ha vunnet matchen glemte jeg helt av å fylle ut match-slippen, så jeg var i hans nåde hva resultatet i matchen angikk.

Runde 2 - UG-emerge
2-1
Merket meg her at jeg angret på at jeg lot være å bruke Galvanic BombardmentFoul Emissary, siden den ble etterfulgt av gigantiske monstre. Absolutt verdt å bolte den når man spiller mot mye emerge.

Weaver of LightningRunde 3 - UW-fliers
2-0
Weaver of Lightning er, ikke overraskende, MVP når motstanderen spiller Tattered Haunter og Spirit Token. Han ble i tillegg flere ganger straffet ved å spille Faith Unbroken.

Runde 4 RW-aggro
2-1
Veldig kjapp aggro, men dyrene hans var så små at de tapte når spillet varte litt lengre enn hva han hadde planlagt. Weaver of Lightning sto for opp til flere 2-for-1.

Runde 5 - RB-Liliana
2-0
Collective Defiance drepte Liliana begge kampene, og jeg hadde mer card advantage. Shreds of Sanity fikk tilbake Succumb to Temptation + Dark Salvation.

Runde 6 - GW
1-2
Han kurvet ut med Always Watching, og da ble de, ellers effektivt kostede dyrene mine, alt for små. Tre veldig gode spill, og første tapet var til en nordmann, så det ble lettere å svelge.

Runde 7 - RB
2-1
Han hadde veldig små creatures, men en Slayer's Plate gjorde alle til trussler. Heldigvis hadde jeg nok removal til å utnytte tempoet han ga fra seg. Mode 3 på Collective Defiance fikk han til å discarde Avacyn's Judgment mens han var tappet ut.

Runde 8 - RW-Bruna
2-1. Tapte et game hvor jeg trakk følgende kort: Succumb to Temptation, Vildin-Pack Outcast, Thraben Foulbloods, og 11 land.

Runde 9 - RB-aggro
2-0, hans build hadde flere creatures, men ingen removal som jeg kan huske. Det ble to kjappe games.

Med 8-1 var jeg trygt inne i dag to, med et godt utgangspunkt, men etter en kjapp match i siste runde fikk jeg se to av lagkameratene mine kjempe for posisjon og overlevlse. Øystein var 5-3, og Martin 6-2, og begge matchene gikk til game 3. Begge tapte, på frustrerende vis siste spill, så bare Martin og jeg var med til dag 2 i turneringen.

Vi dro hjem så tidlig som mulig for å få litt trening i draft-formatet på magic online, men det var lite visdom å få fra pre-release drafts. Brodern stekte en latterlig god biff med mozarella og tomat, og vi satt (litt lengre enn vi burde) og diskuterte potensielle sleepers i formatet over noen pils.

Draft #1, dag 2

Booster Draft / Turneringsspel

Spelad av:
Inlagd: 07:09, 11/8 -16

kommentar:
- inget :( -
Lek från turneringen: Grand Prix Stockholm
Format: Booster DraftStorlek: 40 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
60:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]204453[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


I draftene på dag to var hvert eneste kort i sleeve. Dette betød at tosidige kort ikke er åpen informasjon under draftene. Det var en stor lettelse, etter som at jeg hadde gruet meg til å måtte følge med på boosterne rundt meg for å se hva som var åpent, og hvem som draftet hva. Dette gjorde Magic Online til en bedre estimator av hvordan det ville være å drafte.

Etter å ha åpnet Thalia, Heretic Cathar i en ellers ganske middelmådig pakke ble jeg veldig fornøyd med å få to Courageous Outrider innen de 4 første pakkene. Hvitt sluttet aldri å komme, fra begge kanter egentlig, men jeg er en stor fan av Gravedigger, så jeg dyppet penna mi i svart like gjerne. Grønt så litt åpent ut etter en sein Prey Upon, men flere av de svarte kortene gikk rundt bordet, så jeg satset på sumper, som min sekundærfarge.

Runde 10 - UB-skulk/emerge
2-0
Det var veldig nære spill, men selv om han hadde removal så var hans creatures for små til å få gjort noe særlig ut av det. Flygende faithbearer Paladins stakk av med seieren.

Runde 11 - RB madness
2-0
Faith Unbroken gjorde kort prosess, og game 2 tvang den motstanderen til å gi meg en 4-for-1 med Borrowed Malevolence.

Runde 12 - UR-spells
1-2
Tre veldig nære spill mot spells combo hvor jeg nesten klarte å stjele seieren i spill 3 etter han hadde hatt meg dead on board. Jeg endte opp med en 5/6 lifelink som det eneste creature på bordet, og begge i top deck mode, men han trakk tre spells på rad, og jeg tre land.Jeg vurderte et øyeblikk å ta Vildin-Pack Outcast over Noosegraf Mob fordi jeg syntes rød så ut som en av de beste fargene å drafte, siden det kombineres bra med alle fargene utenom kanskje hvit. Den store zombien er veldig bra, og med kort som Cemetery Recruitment og Rise from the Grave, blir den enda bedre. Jeg hadde i også fått det for meg at grønn/svart hadde blitt en god del sterkere i det nye formatet.

Det viste seg å gi mye gevinst å plukke opp en god finisher til delerium-decken. I de første boosterne plukket jeg opp gode creatures og remova, men lite enablers. Jeg svingte litt mellom svart, blå og grønn, men når jeg åpnet Mindwrack Demon og fikk passet Seasons Past, krydret med et par Vessel of Nascency var jeg svært fornøyd med å være svart/grønn. Jeg hadde akkurat gjort min favoritting i magic; jeg hadde bygget en motor.

Motoren går rundt ved å putte så mange kort som mulig i graveyard, for så å hente Vexing Scuttler tilbake på hånda, som igjen henter Seasons Past. Sistnevnte er en motor i seg selv, og man bør vinne kampen om man trekker 4-5 kort hver tur.

Runde 13 - GW-bomber
2-0
Jeg kastet seasons past for 4-5 kort begge kampene. Primal Druid kjøpte meg masse tid i early gamet, som lot meg overleve en Decimator of the Provinces litt senere. Jeg følte at jeg hadde hatt flaks da jeg fikk se at han også hadde Tamiyo i decken sin.

Runde 14 - RB-aggro
2-0
Motstanderen min var lettere mana screwed begge games, men han så ut til å være en veldig aggressiv deck med Chittering Host på reportoaret, så jeg prøvde å trade så mye som mulig.

Runde 15 - RG-aggro
2-1
To veldig nære spill fikk oss til 1-1, og siste game beholdt han ei hånd med 1 land, mens jeg hadde en veldig treg start. Han kom ikke i gang fort nok, og jeg vant rimelig enkelt, om litt antiklimatisk. Graf Harvest skinte virkelig i game 2, og lagde minst 5 2/2 zombier som lot meg race de store ulvene hans.

Top 8:

Topp 8 draft

Booster Draft / Turneringsspel

Spelad av:
Inlagd: 07:20, 11/8 -16

kommentar:
- inget :( -
Lek från turneringen: Grand Prix Stockholm
Format: Booster DraftStorlek: 40 kort
Färger:
Exportera till Magic Online
Exportera till Apprentice
Exportera till Magic Workstation
Skriv ut
50:-
Manakurva
Färgfördelning
Guldfiska! [lek]204455[/lek]
Köp leken! Proxa leken!


Jeg husker desverre svært få detaljer av denne draften, men jeg tok inspirasjon fra han jeg tapte mot i match tre i første draft. Blood Mist har virkelig en rolle å spille, og siden det er to premium creatures med +1/-1 pump blir den ekstra bra. Denne arketypen er jeg ikke spesielt komfortabel med, for jeg er ikke glad i å legge alle eggene mine i en kurv som ofte har 1 toughness. Når det er sagt tror jeg dette er en veldig sterk arketype, og den har fått en masse gode creatures, som blå/rød hadde litt for lite av i forrige format.

Kvartfinale
1-2
Han trakk bare grønn mana, så jeg vant game en ganske lett, men de andre to spillene klarte han å fjerne trusslene mine. Spill tre var veldig close, og jeg gjorde noen store feil som helt klart kostet meg kampen.BELÖNAD! Denna artikel blev belönad med 75 krediter. Grattis ! Vill du också skriva för SvenskaMagic och ha chansen att vinna krediter? Skriv in din artikel här på siten, klicka länk längst upp! :)

 

Artikel-feedback


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

Spirre

MEDLEM

gratulerer med bra resultat :)

dog en liten ting jeg stussa på, vexing scuttler kan vel ikke hente opp seasons past fra grava, da den blir lagt på bunn av decken?

22:16:30, 14/12 -16
Arodin

MEDLEM
GULDMEDLEM
Oslo
Grattis. Bra jobba.

21:20:13, 14/8 -16
EvenDeejay

MEDLEM
GULDMEDLEM
Gjøvik

#17 PWP Seasonal
Bra rapport og bra spilt:):) Moro!

10:08:56, 12/8 -16
verzutiko

ADMIN
REDAX
JUDGE L2

#16 PWP Seasonal
Kul rapport og supert resultat! Håper vi ser deg på flere store turneringer fremover. :)

09:20:18, 12/8 -16
  Rivals of Ixalan! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!