Magic the Gathering
Magic the Gathering34877 medlemmar 667 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
VERKSTADEN Sök | Statistik | Tagg-moln  
 
Av: OrC_MeD_StiL, 2014-11-16 01:39:10
OrC_MeD_StiL kommenterar :
Ett nytt kapitel i O-ringhistorien. I enighet med den här sortens effekter finns ingen may-clause i någon av triggrarna, vilket här öppnar upp för eventuella hyss, t.ex. exila removal och sen sacca spellkeepern så motståndarn tvingas döda en egen gubbe. Vad sägs? För bra?!
Betyg: 75% 25% (24 r..) | Mer info
3 har detta kort som sin favorit
KOMMENTARER : 15 kommentarer | Göm

OrC_MeD_StiL
 
Ja, det var kul att se! De passade dock på att nerfa kortet ganska rejält ;)

En viktig skillnad är att de la till en may-klausul på leave-triggern, vilket hindrar tokerier med removal och dylikt. Att det inte är en wizard innebär även att den brutna kombon med Riptide Laboratory uteblir, men det kanske är för allas bästa :)

Skriven: 22:46, 8/7 -16

Advena
 
Awesome faktiskt, när kort kommer for real som nån hittat på så här långt innan.

Skriven: 20:31, 7/7 -16

latsblaster
 
Kommer du stämma wizards nu när de snodde din design? Eller kommer de undan med att deras kort ser lite annorlunda ut bredvid abilityn?

Skriven: 23:14, 6/7 -16

OrC_MeD_StiL
 
Green: Tillägget behövs inte då abilityn är en triggered ability. Triggern läggs på stacken när spellkeepern dör, och då castas spellen oavsett om det hade gått att casta den som vanligt.

Skriven: 16:16, 12/6 -15

Green
 
Lägg bara till "at any time he could play an imstant" på returndelen så motsvarar det oring mfl's abusepotential.

Skriven: 09:22, 19/5 -15

Advena
 
Grymt fint koncept! Hade gärna sett nåt sånt här tryckas for real.

Skriven: 13:39, 18/5 -15

CrowZoneMan
 
En kontring för 2 OCH en 2/2:a? är så många saker som kommer fizzla p.g.a denna så den känns mer som en helkontring. (och kontrar man en av motspelarens kontringar så har man en "gratiskontring" nästa gång motspelaren spelar något (om man har sac outlet/removal)) känns über.

Skriven: 10:22, 20/11 -14

OrC_MeD_StiL
 
Jag tror att det inte funkar pga. att spelet glömmer att kortet är en spell när det exilas, så om inget säger att det ska castas hamnar det inte på stacken.

Jag har tittat lite på Ertai's Meddling - klart ett av de krångligare korten - som gör en liknande sak som banishing light-wordingen kanske kan åstadkomma. Meddling lägger tillbaka spellen på stacken som en kopia av sig själv när den får resolva.

Jag har dock ingen aning hur man skulle worda detta så att man löser O-ringproblemet (upkeep-triggers går bort). En annan nackdel är att spellen behåller sina ursprungliga targets, vilket innebär att den kommer fizzla om den targetade en spell. Då försvinner ju en del av kortets trixighet (t.ex. exila en FoW och studsa spellkeepern vid behov för att kontra nånting).

Skriven: 21:43, 18/11 -14

SidPao
 
Kan du inte bara använda template från banishing light?

When Azorious Spellkeeper enters the battlefield, exile target spell until Azorious Spellkeeper leaves the battlefield. (That spell returns under its owner's control.)

Eftersom spells endast finns på stacken behöver man kanske inte skriva ut det?

Detta går ju både runt o-ring abuse och abuse med cast-triggers.

Skriven: 20:38, 18/11 -14

OrC_MeD_StiL
 
Bra tänkt med split second men som Pinkros säger så gäller det endast när han ligger på stacken. Teoretiskt sett kanske en ability kan ha "this ability has split second" eller liknande men det känns som en omständlig lösning.

Är abuse-möjligheten ett så stort problem dock? Ifall kortet printades i Commander 2015, dvs. inte blev standard/modern-legalt, så tänker jag att Counterspell är bättre eftersom den inte kräver sac outlet. Denna kan ju iofs spelas ut med vial men det i sig är väldigt kraftfullt oavsett om det går att exila helt eller ej.

Skriven: 18:07, 18/11 -14


Om du hade varit inloggad hade du kunnat kommentera här

 
  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!