Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Regelboken Ordlistan | Formatguide 

Huh?

Vad menas med ?Standard?? Hur fungerar Double strike? Svar på dessa frågor och många fler får du här i Regelboken.

Har du trots all info här någon fråga du vill ha svar på kan du posta en rubrik på forumbordet Regelfrågor.

 

Veckans regelfråga

The butcher, part I

2015-02-01 22:14:39, av partysmurphen


Anna har en Kragma Butcher som hon anfaller Norma med och passar turen. Norma som inte hade några varelser spelar ut en Doorkeeper och en Bronze Sable.

På Annas påföljande tur tappar Kragma Butcher upp och spelar sedan Barrage of Boulders varpå Bronze Sable dör. Hon anfaller därefter med Kragma Butcher.

Norma blockar Kragma Butcher med Doorkeeper. Anna tycker att Doorkeeper dör, men det håller Norma inte med om. Vem har rätt?

Alternativ

Antal röster

Röster i %

Graf

Anna - Doorkeeper dör då Kragma Butcher är 4/3 pga sin inspired trigger.

87

23.5%

 
Norma - Doorkeeper överlever då Kragma Butcher är 2/3 eftersom inspired triggern är missad.

63

17%

 
Ingen – Det är ett illegal board state.

220

59.5%

 

Total:

370

100%

 

Kommentar till frågan

"Denna vecka kan jag som det visat sig inte ge ett svar som jag är 100% säker på. Låt oss gå igenom det hela i tur och ordning.

Barrage of Boulders hindrar varelser från att blocka om man kontrollerar en varelse med 4 eller mer i power. Det är alltså omöjligt att väggen kan blocka och att väggen dör. Anna kan alltså uppenbarligen inte ha rätt.

Sen blir det knepigare. När jag skrev denna fråga var det för mig helt uppenbart att Norma har rätt; Block har tillåtits vilket innebär att det inte fanns en varelse med 4 i power, vilket indikerar en missed trigger. Dock så finns det en regelformulering som lyder som följer:

If an opponent requires information about the precise timing of a triggered ability or needs details about a game object that may be affected by a resolved triggered ability, that player may need to acknowledge that ability’s existence before its controller does.

Är då “varelser får blocka” ett sådant game object? Dvs behöver Norma fråga om Anna kom ihåg triggern för att veta om det är tillåtet att blocka överhuvudtaget?

Det var inget jag kunde hitta svar på i reglerna. Så jag frågade runt lite, och genomgående är svaret att nej, Norma behöver inte fråga om triggerns existens. Det är helt ok att försöka blocka. Detta är en situation vi sett tidigare, med Daring Skyjek. Och även med den är det ok att försöka blocka den utan att först förfråga sig om den har flying eller inte; Det är dess controller som behöver påpeka att det är en illegal blockning varpå all blockning görs om.

Så, då är det inga problem? Alternativ 2 är korrekt svar? Jag önskar det vore så enkelt. Det tillkom en ny vinkel från en level 5 domare; Han anser att det inte är en missed trigger – Det är en Game Rule Violation då man inte resolvat Barrage of Boulders korrekt. Efter lite dialog och resonemang är nuvarande status att det snarare är oklart av problembeskrivningen om det är en ihågkommen trigger men felaktigt resolvad Barrage of Boulders (eller snarare efterlevd), eller om det är en glömd trigger som Anna försöker komma ihåg ”i efterhand”.

Den seniora domaren tar med sig frågan vidare då han anser den för svår att svara på rak arm. Personligen förstår jag inte varför det skulle vara skillnad på hur power påverkar hur mycket skada man får jämfört med hur power påverkar hur en spell med ferocius resolvar; Händer eventet som om triggern är missad så bör triggern som jag ser det vara missad.

Med viss osäkerhet men med trygghet i mina resonemang blir min slutsats trots att en domare visar osäkerhet följande:


Rätt svar (Med viss osäkerhet):
Norma har rätt - Doorkeeper överlever då Kragma Butcher är 2/3 eftersom inspired triggern är missad.

Skulle detta dömas som en Game Rule Violation så är vi istället i ett illegal board state och vi kommer troligtvis (men inte nödvändigtvis) backa till declare blockers. I så fall får man inte blocka den rundan och Norma skulle då ta 4 skada.


Diskutera jättegärna denna regelfråga i denna tråd."
2015-02-08 20:27:03, av Partysmurphen

Veckans regelfråga:

Tyvärr pågår det ingen Veckans regelfråga just nu

Tidigare regelfrågor:

En phasansfull natt
Grisen som lärde gubben flyga
Som natt och dag
Disturbing Gisa
Smoking wire

Dressed down Ballista
Legendary Treasure?
Bundless Maps
Får Gnoll Hunter en counter?
Frogthemoth

Visa alla
 

Våra domare

pelle , Said , Hoben , Davorac , partysmurphen , Zarox , Darkblur , Choper , Karbunkelsopp , sparkelemtal , Quadman , Simbachu , tonedown , Maddog , Jolly_roger , Rhenk , frozen , Xior , hertz , esmandil , funfviertel , WMazter , zxq , flamedash , Thunman , Cartago , Riconian , kandarian , nepO , Blaezer , Rasy , thranuil , Nike , Darkbeast , vetoki , Binarin , Agarfield , ElfBro , fripojke , Bendover , cardtrader , Raeser , Plague , Gemo , Jockejockejockejocke , Anilusion , bernhardtz , Greenskull , Spacy , hay , lufos , Sander , DawdlingSphinx , Aldreen , jimroff , yespair , MWTB , Ogpersson

Sök i ordlistan


SENASTE REGELFRÅGOR
- Två olika Jace på bordet ?, av texas
- Orcish Bowmaster + Massacre Girl, Known Killer ?, av Danefjord
- Hanabi Blast ?, av kingdiz
- Zhulodok, Void Gorger cascade ?, av Zapato
- Serpent's Soul-Jar vs It That Betrays ?, av Patrikwindahl
 

Magic-regler


Spana in Magics regler och kom igång att spela med en gång! wizards.com
 

Turneringsregler

Hur fungerar mulligan? Vem börjar i Team Rochester Draft? De officiella turneringsreglerna hittar du på Wizards hemsida.

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!