Magic the Gathering
Magic the Gathering25553 medlemmar 321 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Forumnytt

Torgetnytt
MAGIC ORIGINS av AxeFestis
MM2015 auktion av KalleKoinberg
KORT I VÄLSPECIFICER av kortoxen
FNM Path! av czypher
Ryska snapcasters!! av MartinThorning
Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
Regelboken Ordlistan | Formatguide 

Huh?

Vad menas med ”Standard”? Hur fungerar Double strike? Svar på dessa frågor och många fler får du här i Regelboken.

Har du trots all info här någon fråga du vill ha svar på kan du posta en rubrik på forumbordet Regelfrågor.

 

Veckans regelfråga

Proliferate

2011-06-03 05:46:49, av GunnarH


Adam kontrollerar en Hill Giant med en +1/+1 counter. Bertil castar Grim Affliction med Hill Giant som target.

Vilka counters kan Bertill välja att ge Hill Giant när han prolifererar?

Alternativ

Antal röster

Röster i %

Graf

Bertil kan inte ge Hill Giant någon counter, eftersom båda då har tagit ut varandra redan.

372

55%

 
Bertil kan välja att ge Hill Giant en +1/+1 counter, en -1/-1 counter eller att inte ge den några counters

180

26.6%

 
Bertil kan välja att ge Hill Gianten +1/+1 counter eller att inte ge någon counter

9

1.3%

 
Bertil kan välja att ge Hill Gianten -1/-1 counter eller att inte ge någon counter.

15

2.2%

 
Bertil måste ge Hill Giant en +1/+1 counter eller en -1/-1 counter

12

1.8%

 
Bertil kan välja ge upp till upp till en counter av varje, dvs som mest två counters.

88

13%

 

Total:

676

100%

 

Kommentar till frågan

"Det finns en state based action some säger att +1/+1-counters och -1/-1-counters tar bort varandra parvis om de är på samma permanent, det visste många, dock utförs inte state based actions medan en spell resolvar, de utförs när någon skulle få prioritet, innan triggers läggs på stacken.
Så, eftersom Grim Affliction håller på att resolva när proliferate händer, så finns counters kvar då, så det finns en +1/+1-counter och en -1/-1-counter. Alltså finns valen ge en +1/+1-counter eller ge en -1/-1-counter eller ge inte någon counter.
Proliferate kan inte ge mer än en counter, därför är alternativ 6 fel.
Alternativ 2 är alltså rätt och 26,6% svarade rätt på denna veckas regelfråga."
2011-06-12 02:25:47, av GunnarH

Veckans regelfråga:

General Kolaghan

Tidigare regelfrågor:

Hur mycket rabatt får Hydran?
Fishy Business, part III
Rebound
Fishy Business, part II
Fishy Business

Mindslaved
Command and Kitchen
Smokestack vs Annex
Deathrite Shaman vs Cremate
Exploited Gains

Visa alla
 

Våra domare

pelle, Timecode, RPGLORD, Fantasydevilboy, Mällroth, kungenavrolfstorp, Said, Topaz, Hoben, Davorac, HappyMagicHardcore, NemO, partysmurphen, GlueBall, Zarox, CrowZoneMan, cjva, Burrito, Discus, anthrox, Darkblur, Choper, Karbunkelsopp, sparkelemtal, Quadman, FatMaximus, Getolle_Punk, Simbachu, comawhite, Scale, Rygar, Neverest, Maddog, duddelutten, frozen, andersuno, Xior, hertz, ImpossibleFFS, elite099, Robostar, esmandil, funfviertel, WMazter, zxq, flamedash, Thunman, Cartago, PocketUniverse, Riconian, kandarian, nepO, GunnarH, Blaezer, Rasy, thranuil, Nike, Darkbeast, vetoki, Ganfar, Binarin, Gullvar, DavidF, ElfBro, fripojke, Bendover, Glazastik, cardtrader, Raeser, Plague, Gemo, Jockejockejockejocke, Anilusion, bernhardtz, 214, JonasN, Jarven, Spacy, Freiden, hay, lufos, Sander, DawdlingSphinx, Aldreen, jimroff

Sök i ordlistan


SENASTE REGELFRÅGOR
- Evershrike + Enchantment Creature?, av lunaticsarkasm
- Kopior av Stain the Mind?, av pete1326
- Comes into play-fråga, kind of.?, av TowerWizard
- Vryn's Prodigy + Experiment Kraj?, av Lill
- Att sno en kontring?, av tryvenyal
 

Magic-regler


Ladda ner Magic's regelbok och börja spela Magic med en gång! Ladda ner magicrules.pdf
 

Turneringsregler

Hur fungerar mulligan? Vem börjar i Team Rochester Draft? De officiella turneringsreglerna hittar du på Wizards hemsida.

 

Magic Origins! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!