Magic the Gathering
Magic the Gathering34881 medlemmar 653 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 

Veckans kort

Lord of the Accursed
av latsblaster , 13:37, 9/7 -17

"Äntligen finns det inte bara en riktig triballek i standard, utan en riktig zombielek. Jag har inte mycket till övers för tribal egentligen i nuläget, men zombies känns för mig som en av de mest autentiska tribes som spelet kan erbjuda. Det finns mycket som naturligt binder dessa odöda samman flavourmässigt, och det i sig kan alltid höja spelupplevelsen.

Veckans kort är en klassisk lord men den är väldigt pushed jämfört med de lords vi såg förr om åren. Med undantag för Lord of Atlantis kostade de länge 1CC och var bara 2/2. Med den moderna magicdesignen är fear, intimidate och landwalk borta och klassiska och väldesignade Goblin War Drums har blivit en creature-ability. Så även om veckans kort måste tappas och betala extra för att ge ut ability får vi väl nöja oss med det. Kanske hade det varit för bra med menace som static ability till alla andra zombies (i dagens magic verkar gränserna för vad som är för bra på en creature vara flytande).

Michael Egolfs 62-kortskonstellation (?) spelar inte med några 'främlingar' i main deck förutom Westvale Abbey; Liliana's Mastery skapar zombies, Dark Salvation skapar zombies och Metallic Mimic förvandlar sig till en zombie. Diregraf Colossos och Cryptbreaker skapar zombie-tokens. Jag tycker det är skönt att se en riktig zombielek! När Innistrad var en del av standard fanns det inte någon riktig zombielek. 12 zombies är inte en zombielek. Däremot är 24 zombies och 7 zombie-tokenkort så äkta det bara kan bli!

Vad gäller illustrationen på Lord of the Accursed så tycker jag att man är på rätt spår. Death Baron håller kanske på med lite väl skumma saker på bilden kan jag tycka. Att Lord of the Accursed är en lord råder det inte någon tvekan om. De andra odöda samlas naturligt kring sin ledare (till och med klassiska Lord of the Undead kanske var för snobbig för att horderna naturligt ska samlas runt honom?).

Jag känner till att alla spelare är inte intresserade av att spela tribal och nej, det vet jag inte om jag är heller, men känns det inte bra att zombies sent omsider fått ett välförtänt uppsving?"


 

KOMMENTARER 4 st


latsblaster
 
Mindtrix: jag håller inte med (helt), men jag respekterar din rimliga åsikt.
Skriven: 15:05, 10/7 -17

mindtrix
 
Jag diggar varken blå millzombies, rödasvarta guldmaskzombies eller vita mumier. Once you go black.. Ja ni vet, Zombies känns bara rätt i monosvart.
Skriven: 13:11, 10/7 -17

latsblaster
 
Jo, svartvita zombies är definitivt också en realitet!
Skriven: 00:38, 10/7 -17

Doggelito98
 
Håller starkt med! Blev nyss klar med min mono-black zombies lek och då passar lord of the accursed jättebra in, med liliana's mastery som extra buff! Det är ju ett starkt nyckelkort i leken som passar också svart/vit zombie decks!
Skriven: 14:01, 9/7 -17


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera kortet här.

 

VECKANS KORT 2017

- Chandra, Torch of Defiance / latsblaster [8k..]
- Lord of the Accursed / latsblaster [4k..]
- Fetid Pools / latsblaster [7k..]

Byt år:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!