Magic the Gathering
Magic the Gathering34876 medlemmar 670 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
NYHETER Nyheter | Veckans kort | Veckans undersökning 
19:08, 6/9 -11
Planeswalker Points!
av Truck
Med det lite halvlökiga namnet Planeswalker Points är det nya ratingsystemet här! Nu räknas dina matcher i två kategorier så alla ni som vill sitta på er rating för att få byes kan ändå spela FNM!

Alla matcher du spelar räknas och du kan aldrig bli av med dina intjänade poäng!

Det nya systemet kommer inte att tas i drift föränn 2012 men du kan läsa allt här och kolla in din rating/level här

 

KOMMENTARER 127 st


Timecode
 
Kollade hur GP-schemat ser ut de tre första månaderna av 2012. I USA hålls det åtta GP:s under den perioden. I Europa under samma period hålls det tre. Sen har man i USA större FNM-turneringar med fler rundor. Större och fler turneringar över huvudtaget, faktiskt.

Sjukt orättvist att ha ett ranking-system där man spelar på HELT olika villkor beroende på vart man bor. Jag blir arg när jag tänker på det. Pro tours är numera ett skämt. Top 65 i världen kommer att få invites? 50+ glada amerikaner skulle jag tippa.
Skriven: 03:17, 14/9 -11

Balthazar
 
@berlin: Ja, de ger inte någon rättvis bild av ens spelares spelskicklighet. Men jag upplever inte att det är poängen heller med Planeswalkers Points. Det var väldigt länge sedan jag använde DCI-ranking i samband med diskusioner om kring hur bra person X är. Det man pratar om i de sammanhangen är finishes, pt points, personlig uppfattning man har över spelaren etc. Så i frågan om ratingsystemen som ett mått på "spelskicklighet" gick vi från en suspekt siffra till en annan i min värld.

De flesta kommer likt förut att kvala via PTQer till PTs. Planeswalkers Points kommer inte att ändra på det. Jag ser pwp mer som gest från Wizards till dom som tidigare har varit stolpe ut från att kvala att få chansen. På det stora hela tror jag att netto ändringen som byte av system innebär kommer vara mindre än vad man tror.

Ett intressant förslag jag hörde om var att likt Tennisens ATP ranking räkna en spelares Top X (8 i ATPs fall) turneringar från den pågående säsongen istället för alla. Ett sådant upplägg skulle inte hindra folk att spela mera samtidigt som någon inte kan devotera hur mycket tid som helst till Magic fortfarande ha en chans. Det skulle också trissa upp värdet på större turneringar (t.ex. GPs) då antalet källor du kan få poäng ifrån inte blir "oändligt".
Skriven: 18:11, 13/9 -11

NordicKing
 
jag undrar om man kan få tillgodo de fnms och prerelease som jag tidigare inte fick registrerat? (jag har spelat men de finns inte inräknat i min play history) Nu är de ju helt plötsligt värdefulla..
Skriven: 14:22, 13/9 -11

magnus76
 
Kanske en dum fråga: Är det verkligen så att detta skall ersätta det gamla systemet eller bli ett kompliment?
Skriven: 11:00, 13/9 -11

berlin
 
@balthazar: hoppas du håller med om att antalet spelade turneringar, hur många som spelar i dom turneringarna eller vilken dag man råkar spela på är lika larviga mått på spelskicklighet!

Vad gäller "stegen" är det inget jag förespråkar som en lösning, men enl. NordicKings förslag skulle det baseras på % vunna matcher och inte ha den effekten
Skriven: 11:05, 12/9 -11

Balthazar
 
@berlin: Givitvis inte, var inte larvig.

Intressant iaktagelse är att participation points anses som "bissart" för att det gynnar folk med access till många stora turneringar medan att en stege som eskalerar antalet poäng man får per match ju längre in i tuneringen är direkt något bra. Skulle inte det också gynna folk med access till många stora turneringar med fler rundor?
Skriven: 23:26, 11/9 -11

Neowulf
 
Måste tyvärr sälla mig till kritikerkören i det här fallet, för det här systemet känns mer som achievements i något datorspel, som ska öka på folks vilja att spela, än en seriös poängstege.

Visst, det gamla systemet var komplicerat, omöjligt för nybörjare att greppa, plus tråkigt att inleda sin karriär genom att förlora massor av poäng när man spelar.

Men det här systemet gynnar istället, som många säger, framför allt de som har råd, tid, och närhet att spela events utav bara sjutton.

Jag tar mig själv som exempel. Jag har varit med på 1 grand prix. Jag gick 2-3 drop, vilket ju inte är ett särskilt lysande resultat, eller? Det borde inte ge mig massor med poäng i spelets ladder, eller? I gamla systemet tjänade jag 13 poäng på denna medverkan; inte mycket. Men i det nya fick jag ett massivt tillskott på 104 poäng för att komma och spela sisådär på grand prix, mer än 20% av min totala.

De som har möjlighet att åka runt på många grand prix ges alltså en mycket större fördel i det nya systemet, oavsett hur bra de klarar sig i konkurrensen. Även de som har tid att grinda FNM varje vecka tjänar mycket poäng, då FNM av någon anledning är värt tre gånger så mycket som en prerelease numera, och inte lika mycket som förut.
Skriven: 19:02, 10/9 -11

Timecode
 
Jahopp. Bra att ersätta ett mått på skicklighet med ett mått på dedikation, hur mycket fritid man har, och vilket land eller vilken stad man bor i.

Det här kanske ger ett tillskott av fnm:are och dylikt i USA, men i Sverige är ju rating totalt meningslöst nu. I USA har de fler och störra turneringar så ingen i Sverige kommer att kunna vara med i fajten. Är tiden då svenskar kunde ligga top 10 i världen förbi?

Detsamma gäller städer. Bor man i en liten stad utan ordentlig magicorganisation så är man screwed.

Nej tack. Jag behöver ingen siffra som säger mig vilket land eller vilken stad jag bor i. Och huruvida jag är arbetslös eller inte.

"Jaha, har du tvåtusen poäng den här säsongen, herr ärke-mage? Grattis, skickligt av dig att bo på rätt ställe. Men du kanske skulle skaffa dig ett jobb?"
Skriven: 00:11, 9/9 -11

NordicKing
 
kom på att de borde ta tillfället i akt och slå ihop dci + mtgo ratingen till en.. !
Skriven: 19:44, 8/9 -11

berlin
 
@balthazar: om du tycker att "entusiasm" är ett giltigt kriterium för tilldelning av kvalplatser till spelets högsta nivå - tycker du även det vore okej om man får poäng för varje booster man köper?

Vill man gynna entusiasm går det utmärkt att göra det med andra medel, t.ex. genom att dela ut glittriga promokort till folk som spelar många turneringar (lustigt nog lade Wizards just ner det systemet).
Skriven: 10:09, 8/9 -11


Hade du varit inloggad hade du kunnat kommentera nyheten här.

 

Nyheter SEPTEMBER 2011

29sept: Dags att anmäla sig till ligans Modern-turnering (4 k.)
28sept: GP Milano Picks! (0 k.)
25sept: Ny domare i Stockholm! (14 k.)
22sept: DCI-poängs-graf! (17 k.)
22sept: Innistrad Gateways (5 k.)
22sept: Liganturnering September: Modern (0 k.)
21sept: Prishistorik (19 k.)
20sept: PW Points på SvM (17 k.)
20sept: Septembers banlista! (56 k.)
19sept: Innistrad i KP! (13 k.)
17sept: Ny domare! (20 k.)
12sept: Magic på Sydcon 2011! (6 k.)
11sept: Bloggar! (15 k.)
8sept: FNM Oktober (12 k.)
8sept: MtG-seriealbum (4 k.)
6sept: Planeswalker Points! (127 k.)
5sept: PT Picks Philly (1 k.)
4sept: Game Day Promos (4 k.)
2sept: PT Philly promos! (9 k.)
1sept: Magic Weekend (PT) Philly! (7 k.)

Byt månad:

  Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!