Magic the Gathering
Magic the Gathering29565 MEDLEMMAR 936 inloggade

Användare:

Lösenord:


Bli medlem
Glömt lösenord?

Sök SvenskaMagic
Sök kort:

Sök medlem:

Sök stad:
Sök forumet:

Sök regelterm:

Sök lek:
FORUMET Start | Forumnytt | Sök | Regler | Privata bord 
ALLMäNT Bra app för pairings?... Någon som känner Fredrik_M14? ...
GP Oklahoma City, skum situation?
Senast läst: 10:01:39, 17/1 -18. Läst 1351 gånger.
Bjorn
MEDLEM
Linköping
@svm s. 24/8 -09

101 rubriker
4260 svar

GP Oklahoma City, skum situation? 16:19:16, 11/12 -17  
Så jag kollade lite på replayen av GP OC och såg det här klippet (från 8h52min):

https://www.twitch.tv/videos/208381225

Där det blir en regelfråga om hur Valakut, the Molten Pinnacle fungerar. Det slutar med att Raymond Detiveaux spelar Beast Withing i ett mountain med triggers på stacken, det blir lite diskussion och sen skakas det hand. Vid 9h1min får vi veta att handskakningen var Raymond som gav sig!

Så tydligen hade han pratat med domaren i 5 minuter och efter det gjort rätt play i tron om att han ändå förlorare, Adam Pannone säger något (vad är detta, går det att höra nånstans) och sen ger han upp.

Mina frågor är: Vad säger Adam Pannone i den här situationen?`

Vad kan man egentligen fråga domaren som gör att man får reda på hur kortet fungerar?

anthrox
TOMTE
JUDGE L2
@svm s. 16/4 -04

512 rubriker
11880 svar

1. Antagligen att triggrarna fort... 19:31:46, 11/12 -17  
Antagligen att triggrarna fortfarande resolvar.
 
7
"Jag är din veckodag... Alla dagar i veckan. Du är som ett Sinkhole i mitt hjärta när du Duress:ar mig. Men ack, trots allt, så är du min Olivia Voldaren."

Hört under tribelander: "Du får fan sluta spela med Grozoth, han är alldeles för bruten!"

Anthrox på scen med The Bailout!
Wexio Spelkonvent
Team Kaffebryggers
Rebellious
MEDLEM
Gantofta
@svm s. 11/10 -04

31 rubriker
146 svar

2. Ja, mycket märkligt att Raymon... 20:13:19, 11/12 -17  
Ja, mycket märkligt att Raymond efter en diskussion med domarna, gör rätt play, och sen inte dubbelkollar med domaren igen om vad som nu händer.
wonko
MEDLEM
Helsingborg
@svm s. 27/10 -02

19 rubriker
143 svar

3. Han sade väl att triggern från... 20:20:50, 11/12 -17  
Han sade väl att triggern från landet han pajjar ff händer..

så drog Ray fel slutsatser
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

131 rubriker
6617 svar

4. "Will the triggers still resol... 22:04:59, 11/12 -17  
"Will the triggers still resolve? Yes"

Sjukt tråkigt att se sånt här.
När man väl gjort sitt play kan man låta det spela ut och be en domare bekräfta att det blir som man tänkt sig. Dvs conceda inte, dö istället.

Adam kan mycket väl ha sagt "they still resolve". Med domare omkring som knappast lär säga emot (eftersom det är sant) har det ganska mycket kraft. Samma domare kommer dock säkerställa att det spelas ut korrekt.
Sajkobeer
REDAX
MODERATOR
HEDERSMEDLEM
Lund
@svm s. 16/11 -01

218 rubriker
3286 svar

5. Kan någon beskriva exakt vad s... 06:35:03, 12/12 -17  
Kan någon beskriva exakt vad som sker. Triggern resolvar och gär 0 eller vad?
 
The vast majority of people have more legs than the average person.
Rebellious
MEDLEM
Gantofta
@svm s. 11/10 -04

31 rubriker
146 svar

6. ... 06:48:35, 12/12 -17  

wonko
MEDLEM
Helsingborg
@svm s. 27/10 -02

19 rubriker
143 svar

7. I detta fallet får han bara gö... 07:16:26, 12/12 -17  
Sajkobeer skrev 06:35, 12/12 -17 Kan någon beskriva exakt vad som sker. Triggern resolvar och gär 0 eller vad?

I detta fallet får han bara göra 3 skada..
Landet som han pajade ser fortfarande 5 other mountain.
men de andra länderna ser bara 4 other mountain när de ska resolva, så ingen skada från dom.
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

131 rubriker
6617 svar

8. En sak slog mig. Titanshiftspe... 07:35:50, 12/12 -17  
En sak slog mig. Titanshiftspelaren har ju en blocker efter resolve, så Living End spelaren har inte längre lethal på bordet om jag minns board state rätt. Det är förstås inget skäl att ge sig varken för den ena eller den andre, matchen är inte över där. Titan tar exempelvis tillbaks scapeshiftspelaren in i matchen igen genom att bolta demonen.
Kelvandil
MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping
@svm s. 6/6 -02

422 rubriker
12068 svar

#13 PT Points Yearly
#11 PWP Seasonal
#12 PWP Lifetime

9. Han är på 4, och demonen har f... 08:18:13, 12/12 -17  
partysmurphen skrev 07:35, 12/12 -17 En sak slog mig. Titanshiftspelaren har ju en blocker efter resolve, så Living End spelaren har inte längre lethal på bordet om jag minns board state rätt. Det är förstås inget skäl att ge sig varken för den ena eller den andre, matchen är inte över där. Titan tar exempelvis tillbaks scapeshiftspelaren in i matchen igen genom att bolta demonen.

Han är på 4, och demonen har flying.
 
Your opponent always sideboards wrong. He also does not test enough. Also, someone's opponent is you. - Zvi Mowshowitz
Vissa av oss lutar mer åt despot och andra mer åt upplyst. I snitt är vi perfekta. - Priceguy om moderatorerna. That is not very Dimir of you.
Don't worry, Serra Angel!
Kelvandil
MODERATOR
REDAX
HEDERSMEDLEM
EXTENDEDKUNGEN 2011
Linköping
@svm s. 6/6 -02

422 rubriker
12068 svar

#13 PT Points Yearly
#11 PWP Seasonal
#12 PWP Lifetime

10. En coverage-reporter som var d... 08:31:42, 12/12 -17  
En coverage-reporter som var där säger:

To add some specifics, it went like this.

"Beast Within."

"When is this?"

"Just now."

"With the triggers on the stack?"

"Yeah, with the triggers on the stack. You got it, man." extends hand.
 
Your opponent always sideboards wrong. He also does not test enough. Also, someone's opponent is you. - Zvi Mowshowitz
Vissa av oss lutar mer åt despot och andra mer åt upplyst. I snitt är vi perfekta. - Priceguy om moderatorerna. That is not very Dimir of you.
Don't worry, Serra Angel!
Uppdaterad: 08:55:43, 12/12 -17
partysmurphen
JUDGE L1
HEDERSMEDLEM
Linköping
@svm s. 19/2 -03

131 rubriker
6617 svar

11. Tack för input Love. Är vä... 08:48:50, 12/12 -17  
Tack för input Love.

Är väl inte orimligt att han blev tiltad av att han inte spelade Beast within före resolv.
Zasse
MEDLEM
@svm s. 2/5 -15

3 rubriker
69 svar

12. Ja det måste vara det största ... 11:16:28, 12/12 -17  
Ja det måste vara det största misstaget hur han kunde låta scapeshift resolva med beast within på handen

MuG presenterar ett smakprov från sin guldvippade auktion
Turbo-trevlig Iconic Masters - Mana Drain, FOIL Flusterstorm, FOIL Ancestral vision, FOIL Thoughtseize och MASSA PLAYSETS
18 dagar kvar
Skaffa VIP Guld till din auktion för att få chansen att visa upp din auktion här

BYT BORD TILL


 
  Rivals of Ixalan! Slippa reklamen? Bli Guldmedlem!